CYTAT(Dworek @ 6 05 2007, 19:39)

gdzie mam teraz iść bo gdy wchodze do lokacji do kturej nie moge wejść pisze że musze iść do kimlasca ale gdzie to jest i z jakiego miejsca mam tam sie kierować ??
Dokładniej bo ja nepojemajet o który moment Ci chodzi - jaka lokację teraz skończyłeś?
ostatnio byłem w kaitzur i dołączyła do mnie Anis
CYTAT
Drugi rząd od dołu, piąty klawisz z prawej.
To namiary na przecinek na klawiaturze.
nie piąty tylko czwarty koso
aha no to prosta sprawa - musisz iść do Kaitzur port, a potem będziesz musiał gonić do Choral Castle.
Tutaj masz mapę z zaznaczonymi tymi lokacjami.
ej aramis gdzie jest ta stara fabryka w baiticul o kturej muwił Guy ??
Gdzie trzeba iść w Tales of the Abyss kiedy odzyskuje sie kontrole nad Lukiem (po tym jak można było chodzić i walczyć Aschem) i można pływać statkiem
JanzKijan
1 07 2007, 18:57
Jakie są plany a propos wydania wersji PAL??
Ma ktoś lub wie gdzie jest na necie solucja do tej gry ???
Mazur13
22 07 2007, 12:29
Ej gdzie ta solucja wszedłem w każde zagadnienie i nic nigdzie nie było solucji może, podaj link który przed mymi oczyma odrazu ukaże solucje.
LOL
solucja = faq = guide = walkthrough
Fakt ale zapomniałem zajrzeć właśnie do walkthrough.
Gra jest denerwująca w jednym aspekcie - mapa...fremate da się jeszcze przeboleć,ale doczytywanie po walkach woła o pomstę do nieba (średnio 2x dłużej niż w dungeonach)...a może za bardzo przyzwyczaiłem się do grania z HDD???Ogólnie dla mnie drugi po VP 2 RPG na PS2,gdyż od ToD 2 uwielbiam tą serię,a na Sonika nie ma nic w tej dziedzinie lepszego (Legendia jest...zbyt uboga)...aha - milczenie podczas scenek pod selectem aż bije po oczach...może w PALu to się zmieni???
Belcoot
15 08 2007, 12:56
CYTAT
może w PALu to się zmieni???
To Tales of the Abyss ma wyjść w PALu O__o !? Jeśli tak, to już jestem niemal gotów odwołać wszystkie bluzgi jakie rzuciłem w stronę Namco za NIE wydanie Symphonii (na PS2), Legendii, a także wszystkich części Xenosagi w PALu...
Mazur13
20 08 2007, 12:52
wg. gry-online data wydania wersji PALowskiej to 2009...Skąd wzięli oni to info to mnie nie pytaj
Wczoraj w nocy poraz pierwszy odpalilem z kumplem Tales of Abyss i zaczelismy grac od 23 do 10 rano non stop,ta gra poprostu miazdzy.Jako fajni Tales of Eternia wlasnie czegos takiego sie spodziewalismy.Mysle ze gra jest mocno niedoceniana.
diesvindu
10 09 2007, 13:58
Ja tą skończyłem w ~ 40h bodajże i zawiodłem się na niej. Postacie jakieś takie nijakie. Do tego wszystko jest wyłożone na tacy, nie ma główkowania w ogóle. Osobiście nie skończyłem wcześniej żadnego Tales... także moja opinia może nie być zbyt obiektywna.
Ocena : 5 / 10
Rufoos^
14 10 2007, 20:48
Kiedy zabieralem sie za ToTA niewiele wskazywalo na to, ze po 65 godzinach, tuz przez ostatnim dungeonem wskoczy gra owa do mojej scislej rpgowej czolowki. Srednie wykonanie, zbyt proste walki czy zbyt czesty backtracking nie wrozyly najlepiej. Nic nie moglo mnie jednak przygotowac na miazge jaka zostala po mnie gdy scenariusz nabral tempa a bohaterowie z kazda godzina wyrastali na jedna z najlepiej dobranych druzyn w gatunku. Te dwa czynniki sprawiaja, iz na ps2, moim zdaniem, lepszego rpga nie ma. Tutaj dowolna postac z pierwszego planu ma w sobie wiecej zycia niz caly sklad ff12, zreszta, trudno przypomniec sobie gre, w ktorej interakcje miedzy postaciami, ich motywy i dylematy moralne byly lepiej i bardziej zyciowo zobrazowane. Zal niemych skitow, nie mniej jednak, zaden inny erpeg od czasow zlotej ery tego gatunku (a wiec drugie polowy zeszlej dekady) nie wywolal u mnie tak pozytywnych emocji.
CYTAT(diesvindu @ 10 09 2007, 13:58)

Ja tą skończyłem w ~ 40h bodajże i zawiodłem się na niej. Postacie jakieś takie nijakie. Do tego wszystko jest wyłożone na tacy, nie ma główkowania w ogóle. Osobiście nie skończyłem wcześniej żadnego Tales... także moja opinia może nie być zbyt obiektywna.
Ocena : 5 / 10
Postacie nijakie?To jak nazwiesz postacie z FFXII?Jeden z lepszych jrpg'ow jakie gralem(a to moj ulubiony gatunek

). Co jak co, ale seria z "Tales" w tytule miala zawsze ciekawych/fajnych bohaterow i dlatego czekam na kolejne "Opowiesci"
JanzKijan
17 10 2007, 17:32
Gra wydaje się bardzo dobra...nie będę oryginalny - KIEDY WERSJA PAL?? Wiadomo coś w tym temacie??
Btw czy ktoś byłby skłonny przybliżyć na czym konkretnie polega głębia psychologiczna postaci, stanowiąca o unikalnym klimacie gry?
Nie liczylbym na wersje PAL,byly jakies PLOTKI ze 2009 ale nie widze co by im tak dlugo zajelo w konwersji tak wiec osobiscie uwazam iz...nigdy.
Druciak_PL
16 12 2007, 21:28
ej plzzzzzzzz dajcie opis po POLSKU plzzzzzzzzzzzzzzz jak ktos mam to wrzucie strone plzzzzzzzzzzzzzzz
2009? Dziwne, bo jakoś nie wydaje mi się aby wyszła w PAL. A co miliby robic przez tyle lat z tą wersją?

Szybciej w Japonii na komórki wyjdzie (jest zapowiedziana). No ale tak ogólnie gierka jest bardzo fajna, zresztą chyba jak każdy Tejls
CYTAT(Masher @ 16 12 2007, 21:46)

2009? Dziwne, bo jakoś nie wydaje mi się aby wyszła w PAL. A co miliby robic przez tyle lat z tą wersją?

Szybciej w Japonii na komórki wyjdzie (jest zapowiedziana). No ale tak ogólnie gierka jest bardzo fajna, zresztą chyba jak każdy Tejls

Na 99% nie bedzie wersji PAL, ale ciesze sie, ze juz zapowiedziano na Ps3 kolejne "Opowiesci", a dokladnie Tales of Vesperia

Nie moge sie juz doczekac
MoniqaPS2PSP
2 04 2008, 18:14
Jestem po Baticul i Daath. Mam udac się teraz do Shurrey Hill i za chiny nie moge tam dolecieć

Jakies namiary?
1. Vesperia zostala zapowiedziana na x360, a nie na ps3 z tego co wiem.
2. Shurrey Hill znajdziesz o ile dobrze pamietam na wschód od St. Binah.
CYTAT(Aramis @ 2 04 2008, 22:31)

1. Vesperia zostala zapowiedziana na x360, a nie na ps3 z tego co wiem.
2. Shurrey Hill znajdziesz o ile dobrze pamietam na wschód od St. Binah.
Tak jak mowisz, ale pisalem o tym w tamtym roku
Kolejne Talesy moga byc na XO(po to kupywalem obie konsole by miec dostep do jak najwiekszej ilosci jrpgow

)
Siema!
Jak ustawić żeby grać na 2 playerów?
Nie grałem na dwóch, ale chyba dajesz w opcjach tactics manual albo semi auto na drugą postać i wtedy druga osoba może nią grać...
Nie sprawdzone, takie moje przypuszczenia...
niestety, nie ma takiej opcji...
dla zainteresowanych: z sieci mozna zassac anime Tales of the Abyss odwzorowana na fabule gry z kreska identyczna jak rysunki w grze
Znacie może jakiś dobry sklep w którym można kupić tą grę?
Musiałby najpierw wyjść w PALU, chyba że szukasz NTSC. To może play-asia?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.