Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Muzyka Anime
Forum PSX Extreme > Niezależni > Grupowce > Manga & Anime
Stachu
Wg mnie najlepszy ost ma Death Note to tez kazdemu moge to polecić

podczas openingu w epie 20 dostalem orgazmu
SzC
Cóż, ja na pewno mogę polecić "Viva Rock Japanese Side" - Orange Range i "Kanashimi wo Yasashisa Ni" - Tasuku. Oba kawałki pochodzą z Naruto i jak dotąd nie było w tym anime tak dobrych openingów/endingów. Nie licząc może nowego openingu z Shippuudena happy.gif (jak narazie dostępny tylko w wersji TV). Poza tym pierwszy opening Bleach od Orange Range również był fajny, jego nazwa to "Asterisk". Nie jestem w stanie polecić nic więcej jako że oglądam w większości raczej te popularne anime. Muzyka w Death Note również jest fajna, tyle że ja nie lubuję w takich klimatach.
Dark koki
Opening "Samurai champloo" jest spoko, a tak w ogóle Hellsing też ma openingi ze swoim klimatem happy.gif a co do death note'a to się w pełni zgadzam happy.gif
Gasei
Ja chętnie polecę soundtrack z Bleacha.
Ci co oglądają wiedzą o co kaman - naprawde dobra robota.
mario87
tutaj zdecydowanie OST z BECK-a, jak i oczyiście samo anime, album "Beck" to utworki z anime, "Keith" to już te utworki z anime tylko że grane przez istniejące zespoły
fajny OST ma też Honey & Clover(1 i 2 sezon, i film)
następnie OST z gundamów smile.gif tutaj nie obiektywnie, chociaż soundrack z SEED i SEED Destiny są naprawdę świetne smile.gif
dalej Macross, w szeczególności OST z Macross 7, z poprzednich serii też są fajne kawałki, chociaż to nie każdemu musi się podobać
świetne kawałki są też w GITS, ogólnie podoba mi się większość co wydała na świat Yoko Kanno wink.gif
SzC
Wszystkim fanom muzyki z anime polecam tą oto stronkę - KL!K
koval
CYTAT(Stach)
podczas openingu w epie 20 dostalem orgazmu

tru, ja do tego dodam muzykę z outro, umarłem biggrin.gif

IMO zaje.bisty OST ma też Hellsing (seria TV) i pierwszy opening z GTO smile.gif
Firekage
Opening z Elfien Lieda.
Suavek
Z OSTów wartych polecenia:

- Air
- Full Metal Panic! (wszystkie)
- Haibane Renmei
- Kidou Butouden G Gundam
- Kidou Senshi Gundam SEED
- Kidou Senshi Gundam SEED Destiny
- Kidou Senshi Gundam: Gyakushuu no Char
- Kimi ga Nozomu Eien
- RahXephon
- Shin Kidou Senki Gundam W: Endless Waltz
- Shinseiki Evangelion
- Soukyuu no Fafner
- Transformers the Movie: Mokushiroku Matrix yo Eien ni ;>

Muzyka w Gantz była fajna, ale niestety żaden oficjalny OST nie wyszedł.
banny
Mi się podoboa intro z bleacha, Ost z Gits też jest w (pipi),kę.
Coati
tak sobie przegladam torrentowe sajty i... widze cos takiego ' Ayumi Hamasaki - A Visual Mix [NTSC-Japan PS2DVD] '

i tak... mial ktos z tym styczność?? fajne to? jesli dobrze rozumiem to to sa interaktywne klipy czyli moze byc fajne do posluchania i ogladania smile.gif
Iron
Ale i tak OST z Cowboy Bebop jest najlepszy happy.gif
Bluesow i Jazzowe kawałki na okrągło, a Seatbelts są genialni hehe
Killabien
2 Openingi a GTO, Wszystkie opy z Full Metal Alchemist i w ogóle to l'arc en ciel ma fajne kawałki. Opening z basiliska też jest fajny. Ooo opening z darker than black i D gray man-a abingdon boys school.
Dr.Czekolada
To ja od siebie polecam OST-ki z:

Bleach - Tu ciut czuć J-Pop, imo sountracki warte wysłuchania.
Naruto - Naprawde fajna muzyka, widać że ten kto wybierał poszczególne op-ki i endingi - nie oszczędzał biggrin.gif.
Full Metal Alchemist - Opening ,,Melissa" i ,,Ready Steady Go !" zniewalają, sam oficjalny OSt zawiera fajne nutki z samego anime, czuć klimatem FF.
Death Note - Tu już bardziej niewesoło gra (imo nie wyobrażam sobie jakiegoś ,,pozytywnego" brzmienia dla tej serii) ale nadal wspaniale.
Love Hina - ......... Urooocze biggrin.gif, opening Love hina to jedna z rzeczy która nie wyparuje mi z głowy nigdy ! .
Samurai Champloo - Czuć tu Lite Hip-Hopem, czyli nie nastawiajcie się na Eminema, czy 50 Groszy, po prostu hip-hop w lekkim wydaniu.
Ergo Proxy - Wspaniałeeee ^^ , warte ściągnęcia na MP3-ke i słuchania.
Karas - Tu już czuć ,,pozytywne" rytmy, fajne i odprężające piosenki.
Appleseed - ,,Dive For You" po prostu rządzi !!.
Zarathustra
Najfajniejsze moim zdaniem OSTy z anime ma:
Crest / Banner of the Stars
BECK Mongolian Chop Squad
Cowboy Bebop - niekwestionowany numer 1 : )
Darker Than BLACK
FLCL
Ghost in the Shell
Hellsing
Noir
RahXephon
Samurai Champloo
The Melancholy of Haruhi Suzumiya ; )
Tsubasa Chronicle
xxxHOLiC
dawca
Najlepszy, najbardziej wpadający w ucho i w ogóle kultowy już kawałek z openingu

http://www.sendspace.com/file/3xuc82

nie ma lepszego. nie ma i koniec xD
Suavek
Muszę przyznać, singel z Rebuild of Evangelion - Beautiful World - jest śliczny...

Dostępny u Nipponsei ;>.
Shadow of Nobody
Najlepszy soundtrack z anime posiada Devil May Cry - przede wszystkim cieszy różnorodnosć utworów (dominują dynamiczne kawałki ale trafią się też bardziej rozluźniające czy mocno refleksyjne) oraz "żywotność" w ich słuchaniu.
Zarathustra
Przesłuchałem Ghost In The Shell - Stand Alone Complex OST 4 dziwne jest, że ten OST zawiera tylko jeden kawałek "smooth in the shell (no break disk)" za to trwa on blisko 49 minut. Świetna muza : )
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.