Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War: Chains of Olympus
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Mikes

Boże, jak to wygląda! starwars.gif slinotok.gif

Mieczyki kratosa takie proste, widać z Aresem jeszcze nie miał doczynienia(?)
XM16E1
Czy wiadomo coś o wersji na PS2?
Maciomaniak
Nie będzie tej gry na PS2. To specjalna odsłona tylko dla PSP. Nie dawno wyszedł przecież GoW 2 na PS2, nie masz co liczyć na kolejnego biggrin.gif
are91
CYTAT(Mikes @ 4 05 2007, 22:01) *

Boże, jak to wygląda! starwars.gif slinotok.gif

Mieczyki kratosa takie proste, widać z Aresem jeszcze nie miał doczynienia(?)

Blady w czerwone pasy stał się po zamordowaniu swojej rodzinki, więc musiał już spotkać i słuchać rozkazów Aresa.
tad_ron
Można więc przypuszczać, że akcja gry będzie miała miejsce przed pierwszym wydarzeniami z pierwszego GoW'a na PS2.
IMO, na skrinach gra wygląda bajecznie happy.gif
Znowu będę musiał zbierać swoją szczękę z podłogi nonie.gif
Coati
to otoczenie na screenach zalatuje mi Prince of Persią... moze byc fajnie. a te screeny to faktyczny obraz gry czy po retuszu? chytry_.gif
zduniacz
CYTAT(Coati @ 7 05 2007, 18:40) *
a te screeny to faktyczny obraz gry czy po retuszu? chytry_.gif

Trzeba by spytac autorów. A i tak odpowiedz nie musialaby byc prawdziwa.
wiki1993
CYTAT(tad_ron @ 7 05 2007, 18:21) *
Można więc przypuszczać, że akcja gry będzie miała miejsce przed pierwszym wydarzeniami z pierwszego GoW'a na PS2.
IMO, na skrinach gra wygląda bajecznie happy.gif
Znowu będę musiał zbierać swoją szczękę z podłogi nonie.gif

Gdzieś czytałem, że będzie to prequel do pierwszego GoW smile.gif
Tiglatpilesar
Ta cała walka, pociski i statki kojarzą mi się z wojną trojańską. Byłoby bosko, gdyby można było Kratosem zarznąć Achillesa albo Hektora:)
Mastah27
Screeny:

http://www.playsyde.com/news_4364_en.html
Grigori
No sorry ale nie wierze że one nie są retuszowane! Przecież o ile lepiej by to w ruchu wyglądało jeszcze. OMG!

Ktoś mi powie skąd jest to info że to prequel?
Er_WolvEr
2 i pół minuty gameplayu !! HUHUUUUUUUUUUUUUUUUU !!

http://pspupdates.qj.net/

filmiki z yout.
http://www.youtube.com/watch?v=6t08IqUmLuc...9%2Faid%2F92724

http://www.youtube.com/watch?v=vRtZtN6vNg4...s%2Eqj%2Enet%2F

UuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuUUUuuuuuuuuuuuuuuuu jak ja chce PSP i tą gre.
KOMODO
W istocie zacnie sie to wszystko przedstawia. W takich chwilach naprawde rad jestem ze mam PSP:).

Grigori - troche wiary. Po mojemu jedyne co bedzie gorzej wygladalo niz na tych filmikach to rozdzialka, co oczywiste. Cala reszta powinna byc taka jak ja pokazano. Nie zapominaj ze to twor teamu Ready At Dawn, odpowiedzialnego za Daxtera - najladneijsza w moim odczuciu gre na PSP. Nie wiem czy grales w Daxtera czy serie JAK na PS2, ale wiedz ze JAK byla jedna z najlepiej prezentujacych sie serii na PS2, a Daxter w zaden spsoob (rozdzialka jedynie) nie ustepowal JAKom. Spore tereny, wspaniala animacja postaci, textury najwyzszej proby, wszystkow stalym frameracie i bez loadingow - tak wyglada Daxter, a to bylo relatywnie "dawno" temu. Do czego dzis zdolny jest ten team?

A tak w ogole widze ze rga sie jeszcze krztusi, przy zmianie miejscowki jest przyciecie i loading.
Yano
sa nowe filmiki na game trailers!!!
mam andzieje ze polecą na kase i jednak zrobia werrsje na ps2!! XDDDDDDDDDDDDDDDDD
bo gra jest za(pipi)ista! biggrin.gif
(w koncu odgrzewanki gta wydali na ps2)
Trzcina
Kratos ma megazajefajny roll biggrin.gif Zmieniona animacja prezentuje sie wysmienicie. Mamy teraz szczupaka zamiast 'fikolka w tyl'.

Ogolnie to GoW i FF:CC oraz Jeanne D'Arc to gry ktore rusza conieco skotnistaly rynek psp i w koncu bede kontent ze mam te konsolke ;]

Jesien zapowiada sie CUDOWNIE dla posiadaczy nowych konsol sony (psp i Ps3) i nic tego nie zmieni ;]

PS. GoW rzadzi, nie ma dla mnie lepszej serii gier, a jestem maniakiem RPG ;]
Grigori
Odszczekuje to co powiedziałem o grafice. Jeszcze trochę nad animacją popracują i będzie git. Ale loadingów chyba się nie da uniknąć.

Te ziomki wyglądają nieco na persów... Oby to nie była "adaptacja" 300 confused.gif
Tylko co to za boss? (Lewiatan?) Mam nadzieję że to faktycznie będzie prequel bo wciskanie czegoś między 1 a 2 jakoś mi nie leży. Żeby fabuła pasowała tylko. Obstawiam że Kratos spotka Atlasa (wszak w dwójce wydają się mieć coś do siebie już - z dialogów wynika że już się spotkali...)
YETI
http://images.playsyde.com/gallery/public/5459/1274_0007.jpg
Piekne, piekne, piekne i jeszcze raz piekne!

Dwa nowe filmiki, min. walka z bossem!
http://www.gameonly.pl/newsy/11900/#new
Tiglatpilesar
Wojny grecko-perskie mogłyby być bardzo ciekawym tłem dla GoWa. Kratos walczący z perską armią, jakimiś mitologicznymi stworami z ich wierzeń, a na koniec walka z Ahuramazdąsmile.gif

Cieżko mi zidentyfikować tego bossa z filmików. Nie wiem...może to wymyślony stwór, może jakiś mało znany z mitologii (większość tych dobrze znanych została już właściwie wykorzystana w poprzednich częściach).
Trzcina
W prologu zawsze moga wykorzystac stwora ktorego kratos potem juz zabil. Z uwzglednieniem ze tym razem po prostu 'krytycznie go zranil' wink.gif

A tak na powaznie, jakis smokopodobny stor, niespecjalnie pasujacy mi do zadnego znanego mitologicznego potwora. Ale co tam, zawsze to jeden boss do zabicia wink.gif

Co do wkomponowania w 300 ktore bylo wspomniane tutaj, to uwazam ze byloby swietnie, znalezc sie razem z 300 i zloic tylek Xerxesowi ;D Wymordowac stado immortali, czy tez utluc slonia i nosorozca ;]

Ewentualnie wziac udzial w bitwie 3 na 1 z konca filmu ;]]]
Er_WolvEr
Kontynacja 300 - ,,300 Spartan i Kratos czyli jak Białas i 300 rozbujników wybiło pół globu".

Ktoś z Was myśli, że zdobędzie to demo na PSP ??
Grigori
Szkoda tylko że ten boss atakuje identycznie do Hydry. Chociaż jak mniemam to dopiero jego pierwsza forma. I szczerze mówiąc dawanie stworów które nie mają nic z mitologią wspólnego jest chybionym pomysłem.
Trzcina
Nie wiadomo dokladnie co to jest... to ze wyglada w taki sposob, to inna historia. Wiele elementow mitologii dostalo swoj 'wyglad' i byc moze tak samo jest tutaj.

Generalnie nie ma co narzekac, jednak ja tez poczulem znajoma animacje 'zabijania' gdy kratos machal lbem tego stwora na lewo i prawo... Mam nadzieje ze to odosobniony przypadek, bo najgorsze co mogloby sie GoW'owi przytrafic, to powielanie schematow walk z czesci poprzedniej. W GoW unikneli tego i walki z bossami, oraz ogolnie walki byly zdecydowanie inne niz w GoW.
Bojan_Zaw
CYTAT(YETI @ 18 05 2007, 11:16) *
http://images.playsyde.com/gallery/public/5459/1274_0007.jpg
Piekne, piekne, piekne i jeszcze raz piekne!

Piekne, piekne, tylko zastanawia mnie jak ta gra bedzie chodzila przy takiej grafie. Bo jesli wszystko bedzie wygladac tak ladnie jak na tym screenie to podczas jakichs wiekszych szamotanin tongue.gif moze troszke zazolwic... Miejmy nadzieje ze nie smile.gif
Tiglatpilesar
Też mam nadzieję, że to dopiero pierwsza walka z tym stworem i kolejne będą bardziej unikalne... Ten potwór i cała akcja ma pewnie zwiazek z najazdem Persów, więc wydaje mi się, ze to może byc pupilek Kserksesa.
Bitwa pod Termopilami ostatecznie skończyła się przegraną Greków, więc po co dawać tam Kratosa? Lepiej aby stworzyli fikcyjne bitwy albo rzucili go pod Salaminę i Plateje.

Cóż, większość znanych stworów z mitologii została wykorzystana w poprzednich częściach. Ten boss przypomina mi stwora z Powrotu Jedi, którego Luke zabił u Jabby smile.gif
the_m
wub.gif im in luv!
Po tym jak na GO zobaczylem screeny jeszcze szukam szczeki. Ta gra wyglada jak jedynka z PS2 (no moze troche przesadzam ale nie wiele ustepuje "duzej" wersji)! Zapowiada sie genialnie, nowe animacje, ciekawie wygladajace miejscowki i Kratos jakis taki inny mi sie wydaje. Nie podobal mi sie tylko licznik orbow ale za to jak Hudowy miecz robil sie czerwony to bylo fajne wink.gif

A propos tego potwora to ma male watpliwosci czy aby devowie nie odeszli od mitologi, tworzac nowe stwory - oby nie. Juz zbiera kase na premiere!
Tiglatpilesar
Na Gametrailers jest nowy filmik. Wywiad z twórcami:)
YETI

smile.gif
Grigori
No to jeszcze oficjalny opis:

The ancient world speaks of a mortal that slayed a God. But long before his battle with Ares, Kratos sought absolution from his past sins by pledging himself as a champion to the Gods. These brutal crusades in the name of Olympus became legendary.

The Ghost of Sparta is now ordered by the Gods to journey the underworld, after the world plunges into darkness. There he must face the most feared creatures of Greek Mythology and forced to choose between his own personal redemption and saving the ancient world from certain destruction.

(źródło)

Również oficjalna strona dostała upa; głównie w postaci Teasera w dobrej jakości.
YETI
Ciekawe czy demko pojawi sie na necie.
wink.gif

Jest mniej wiecej ustalona jakas data premiery (jesien 2007?)
Coati
napewno ktos zripuje to demko wink.gif czekam czekam...
Grigori
God of War na 333Mhz
Kiedy Sony oficjalnie zapowiedziało, że nowy firmware 3.50 będzie obsługiwał wyższe częstotliwości taktowania procesora, od razu pojawiła się informacja z zespółu Ready At Dawn, odpowiedzialnego za produkcję God of War: Chains of Olympus, o wykorzystaniu maksymalnej mocy tj. 333Mhz. Przy okazji, developer na łamach Kotaku, wyjaśnił, że wszystkie filmy, które dotąd mogliśmy obejrzeć, pokazywały grę, działającą na standardowych ustawieniach tj. 222Mhz. Aż strach pomyśleć jak to będzie wyglądało teraz smile.gif

by Skizo.org

No ładnie, ładnie.
Ciekawe tylko co na to bateria PSP'ka
Coati
bateria?? hmmm ja mam caly czas ustawione 333mhz i wielkiej roznicy w czasie dzialania konsoli nie zauwazylem [max 30min i to przy mgs po]

pst. podobnego newsa dalem w temacie ogolnym [chyba wczoraj] biggrin.gif
Grigori
hmm.. czytam tylko wybrane tematy dry.gif

A co do taktowania to jak jakaś gra jest stworzona pod konkretne ustawienia to na nich właśnie działa, niezależnie co masz w opcjach ustawione, to nie PC. Chyba... rolleyes.gif
EOT
Coati
ale gry na 333mhz dzialaja zdecydowanie plynniej niz na 222mhz.

teraz EOT biggrin.gif
Mikes
Czyli załózmy ze jesli recenzenci narzekali np. na framerate w GTA VCS to przy sofcie 3.50 przestanią występować problemy z płynnością(a przynajmniej zmniejszą się)?

A GoW nas zmiecie, jesli ona na nieco słabszym sprzecie wygladała tak jak na screenach to teraz dostaniemy cos poziomem równe do wersji z PS2 o_O
Coati
soft softem... to gra wymusza szybkosc proca, ewentualnie manualne ustawiasz go na 333mhz w softach OE [prawie jak o/c w pc smile.gif] i widac roznice.
are91
Pisali, że w starszych grach nie będzie wykorzystywane 333mHz, więc lipa, nic się nie zmieni.
STRETCH
taaaa daaaaa

http://skizo.org/njusydetal.php3?id=2656
je.bancy
ironspider
Kurdeeeeee!!! Tak póżno GOW?? Nie no załamie si... ale to da mi więcej czsu na uzbieranie na psp-ka... ale jednak sad.gif
are91
Tylko czemu te screeny są takie duże? Do innych gier na psp dają screeny w rozdzielczości ekranu, czyż nie? A to nie dość że ponad 2x większe to jeszcze zachowuje ostrość.
Coati
poprostu nauczyli sie obslugiwac programy graficzne smile.gif to sa typowe bullshoty wink.gif
Figaro
Gra must-have. Gra na przynajmniej 9.
Nie ma co, wniosłem do dyskusji wiele ;p
Coati
ja celuje w ocene 8/10 tongue.gif kurcze... najgorsze jest to czekanie na ta gre confused.gif

heh ciekwae ile kolejnych wersji FW wyjdzie do czasu premiery xD
Aem
Demko juz na początku września. Bedzie zdecydowanie kolejny system seller
STRETCH
a jeszcze jakby premiera byla polaczona z premiera psp2. hmmmm
banny
Jak to wygląda ohmy.gif

Aem dobrze prawisz, to bedzie system seller, szkoda tylko, że tak pozno wychodzi ;/

Stretch: ej, jakie psp2? tongue.gif
Pabelek
Zapowiada się mega hicor no i najlepiej wyglądająca gra na PSPka. Strasznie jestem ciekaw jak to wszystko wyjdzie w praniu (kwestia sterowania itp.) najgorsze jest to oczekiwanie ;/

Co do psp2: możliwe, że na tegorocznym E3 Sony zaprezentuje odświeżoną wersją PSP (coś jak DS Lite). Mówi się o wbudowanej pamięci wewnętrznej 8 GB, wyświetlaczowi w nowej technologii LED i kilku innych usprawnieniach. Pożyjemy, zobaczymy. Przykładowy news dotyczące nowej wersji PSP (stary).
Tiglatpilesar
Był pokaz nowego GoW-a na E3? Wszyscy się podniecają jakimiś Killzonami a ja najbardziej czekałem na informacje dotyczące Kratosa.
YETI
Jest nowy trailer smile.gif
http://www.gamevideos.com/video/id/12993
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.