Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God Of War: Chains of Olympus
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
link.mk
http://psp.ign.com/articles/772/772154p1.html

Hehe będzie się działo smile.gif. Zachęcam do dyskusji tongue.gif
Hela
Pierwsze detale:
- nie będzie to port żadnej z obu części, które pojawiły się na PS2. Ma to być całkowicie nowa produkcja, której fabuła ma dopełniać historie opowiedzianą w trylogii (3. część na PS3 na razie zostaje w domyśle, chociaż nieoficjalnie została już zapowiedziana).
- odwiedzimy kilka starych lokacji, jednak developer nie wrzuci do gry całych identycznych poziomów.
- gra ma być wielka, epicka, tak jak poprzednie części, mimo że jest na kieszonsolkę.
- studio Ready At Dawn ma pewien problem spowodowany brakiem drugiej gałki analogowej w PSP, mają kilka pomysłów na rozwiązanie tego, ale nie są jeszcze zdecydowani jak to rozwiązać.
- nie wiadomo jeszcze nic o łączności wersji z PSP z GOWem 2 (RAD zrobiło już coś takiego z Daxterem i Jak X), w celu uzyskania jakiś bonusów, ale niewykluczone, że taka opcja się pojawi.

Źródło:
http://www.1up.com/do/newsStory?cId=3157967
freak.4
fak, byłes szybszy link smile.gif

kolejny powód składniający do zakupu tej rewelacyjnej kieszonsolki.
Jakim
ciekawi mnie oprawa graficzna tego tytułu. Jesli będzie proporcionalnie tak wypasiona jak na dużej siostrze to szykuje sie jedna z najładnieszych, jeśli nie najładniesza gra na tę konsolkę.
Hela
CYTAT(Jakim @ 13 03 2007, 17:55) *
ciekawi mnie oprawa graficzna tego tytułu. Jesli będzie proporcionalnie tak wypasiona jak na dużej siostrze to szykuje sie jedna z najładnieszych, jeśli nie najładniesza gra na tę konsolkę.

Biorąc pod uwagę jak kapitalnie prezentował się Daxter, oraz fakt, że GOW będzie hulał na tym samym, ale podrasowanym silniku, to zdecydowanie szykuje się najładniejsza pozycja na PSP.
Sandking
Szkoda, że nie chowali się z tą informacją do tygodnia przed premierą, oszczędziłbym sobie czekania. Tak jak przy okazji GoW 2 biggrin.gif (nie wyobrażam sobie chaosu jaki by powstał po czymś takim tongue.gif).

A tak na serio. Świetna informacja, PSP powoli, ale to powoli dostaje porządne gry tylko na własność. Dla mnie to świetna informacja, mam dość odgrzewanych kotletów.

Hmm... 300 przypomina trochę GoW, bądź przynajmniej sporo od niego czerpie ;]
Jakim
chodzi ci o grę? hah stary nie ta klasa. Własciwie to chyba tylko motyw grecji jest podobny w obu tytułach bo reszta to cąłkowicie coś innego.

Co do oprawy graficznej GOWa... niezapominajmy o nowym Finalu który na zdjęciach wygląda lepiej niż 3/4 gier z PS2! (swoją droga to samo można powiedzieć o Daxterze)
link.mk
Heh no szykuje się naprawdę maskara. Kratos na PSP... miodzio. Oby jak najszybciej, chociaż aż tak się nie musisi spieszyć bo PSP mam dopieor od 1 miecha wiec jeszcze dużo gier mam nie zaliczonych:P, naszczęście mam PS2 i niedługo preiera GoW2... rolleyes.gif
the_m
No i takie gry mnie utwierdzaja w przekonaniu ze PSP to swietna maszynka (nie tylko do homebrew). GoW na PSP pewnie bedzie tak samo zamiatal jak pierwszy GoW na PS smile.gif juz sie nie moge doczekac. Tyle dobrych gier tylko skad brac na to wszystko forse ...
Mati_Siepacz
A zaczynałem tracić wirae że wyjdzie jeszcze coś fajnego na PSP hyh.gif Na razie męzcze valkyrie i mam nadzieje że się wyrobie do Goda.. Jeszcze tylko daliby onlina do PESa i NOWE Gran Turismo i byłbym w siódmym niebie biggrin.gif
ogqozo
CYTAT
- gra ma być wielka, epicka, tak jak poprzednie części, mimo że jest na kieszonsolkę.

Nie za bardzo to sobie wyobrażam. IMO God of War raczej się na mały ekranik nie nadaje, Daxter był bardzo sympatyczną ale jednak pierdółką, a Sony nadal ma problem ze zrozumieniem, że na handheldzie inaczej się gra niż na stacjonarce i kieszonka potrzebuje innych gier. Wyścigi można zrobić tak jak na PS2 i prawie zawsze wyjdzie super, ale przygodówka już niekoniecznie.
Hela
CYTAT(ogqozo @ 15 03 2007, 18:39) *
CYTAT

Nie za bardzo to sobie wyobrażam. IMO God of War raczej się na mały ekranik nie nadaje, Daxter był bardzo sympatyczną ale jednak pierdółką, a Sony nadal ma problem ze zrozumieniem, że na handheldzie inaczej się gra niż na stacjonarce i kieszonka potrzebuje innych gier. Wyścigi można zrobić tak jak na PS2 i prawie zawsze wyjdzie super, ale przygodówka już niekoniecznie.

IMO generalnie wystarczy dodać save gdziekolwiek i już się nada na handhelda.
Trzcina
Nie za bardzo rozumiem co to ma do rzeczy... chcesz grac 20 minut w busie? Wlaczasz sleep mode w trakcie gry i po problemie. Chcesz grac 4 godziny w domu pod rzadz? Akurat masz swietna ku temu okazje.

A save point w dowolnym momencie gry zabilby poziom trudnosci... oczywiscie IMO smile.gif
juni8
Trzcina masz racje. A tak poza tym to jak komus GoW nie pasuje na PSP to niech go nie kupuje bo Sony nikogo do tego nie zmusza. Proste.
ogqozo
Tu chodzi o uczucia estetyczne, o szacunek dla marki. Oglądanie GoW, który nie będzie robił takiego wrażenia, to będzie dla mnie cios.
A na zasadzie "nie chcesz, nie kupuj" to o niczym nie można się wyrazić krytycznie, komentować.
Colio
Jako że posiadam PS2, mam pewne obawy, czy gra będzie warta świeczki i zaoferuje mi coś nowego. Jeśli GoW kieszonkowym zajmą się ci sami ludzie co GoW II, to mimo wszystko jest nadzieja. Bo tak, to sorry, wolę pograć w absolutnie fantastyczną 'pełną' grę i kasę zainwestować w jakąś inną grę na PSP, która nie jest portem z Czarnuli, niźli robić sobie powtórkę z rozgrywki. Jakoś wytrzymam, peespeka nie używam non stop, więc jak coś to wolę 'pełen' tytuł. Tylko, że Santa Monica Studio ma talent i możliwości, więc mam nadzieję się mile zaskoczyć ;] Zobaczymy jak będzie. I gwoli ścisłości - ja nie neguję tego, czy ta gra będzie dobra. Bo zapewne będzie. Ale rozpatruję sprawę pod względem ekonomicznym.
Trzcina
Widze ze ludzie nei czytaja poprzednich postow.

1) Ta gra to nei jest port, cytat z posta Heli :

Pierwsze detale:
- nie będzie to port żadnej z obu części, które pojawiły się na PS2. Ma to być całkowicie nowa produkcja, której fabuła ma dopełniać historie opowiedzianą w trylogii (3. część na PS3 na razie zostaje w domyśle, chociaż nieoficjalnie została już zapowiedziana).

2) Tej gry nei robia autorzy zadnego z GoW'ow na PS2. Co nie zmienia faktu ze nie mgoa tego spartolic bo sony nie pozwoli na to.

3) Maly ekranik w niczym nie przeszkadza przezywaniu wielkiej przygody, czego dowodem jest MGS:PO orac ACID, oraz niedlugo bedzie Final Fantasy : Crisis Core (czy tam Before Crisis, nie wiem ktora jest na psp ;] ).

Anyway, jest to swietna wiadomosc i nie rozumiem NIKOGO kto mowi 'nie wiem czy to bedzie dobre...' albo 'nie wiem po co oni to robia...'. Na pewno bedzie dobre, a im wiecej GoW'a na konsole tym lepiej.
Colio
To w paru miejscach palnąłem głupotę. Przyznaję, nie czytałem tutaj wszystkiego. Jednak odnośnie portu: w tym wypadku podtrzymuję moje zdanie. tylko po prostu źle się wyraziłem. Kontynuacja fabuły mi nie wystarczy, by po raz kolejny wydawać kasę na tą grę, która będzie po prostu uboższą wersją 'dużego' GoW. Ot, osobiście nie potrzebuję tej gry w wersji przenośnej smile.gif Bo mimo, że jest to kontynuacja, to chyba niczym nas nie zaskoczy. Będzie bardzo dobra, ale ja raczej się nie skuszę. To chciałem przekazać :0

A zagrać w to nie omieszkam :f
Trzcina
Nie rozumiem za bardzo stwierdzenia 'niczym nie zaskoczy'. Jezeli oczekujesz radykalnej zmiany systemu to tego nie uswiadczysz nawet w Gow19 smile.gif Jezeli tylko TEN GoW bedzie zawieral nowe miejscowki, nowe bronie, nowe czary, nowych przeciwnikow, w rozsadnych ilosciach (bo wiadomo ze nie wszystko bedzie calkowicie nowe) i bedzie git... oczywiscie imo smile.gif
lechu
CYTAT(ogqozo @ 15 03 2007, 18:39) *
Sony nadal ma problem ze zrozumieniem, że na handheldzie inaczej się gra niż na stacjonarce i kieszonka potrzebuje innych gier.

Mi sie wydaje że to raczej spora część graczy ma problem ze zrozumieniem że PSP nie jest kolejnym zwykłym handheldem. Gdyby chcięli robić gry typowe dla handheldów to wydawali by więcej gierek ala loco roco czy daxter a nie pchali się w ambitne pozycje pokroju gta, mgs czy gow właśnie.
Jakim
Akurat Daxter jest ambitną produkcją.

Mi tam gry, które wychodza na psp absolutnie pasuja, nawet jesli większośc z nich to porty z dużych konsol.
Czemu? Bo zawsze chciałem mieć małe, przenośne ps2 z jej tytułami i teraz można powiedzieć że mam.
Jesli jakiegoś tytułu nie dorwałem na ps2 nadrabiam zaległości na psp. Np. Nowego burnouta gram tylko na psp.

A GOW będzie kolejnym wielkim tytułem który sprzeda pare konsolek i który bankowo zaskoczy nas grywalnościa i oprawą.
Watsu
To na pewno. Tyle, ze IMO trudno bedzie przy ekraniku PSP odczuc monumentalnosc swiata GoW.
Choc w sumie gra moze nadrobic ten brak swoja dynamika;d
link.mk
Hmm dawno mnie tu nie było i topic troche podupadłtongue.gif. i kurde prtemiera GOW'a została przeniesiona na koniec 2007;( Módlmy się zeby w ogóle wyszedłbiggrin.gif
Trzcina
Lol, a skad takie info? Bo z tego co mi sie wydawalo to o tym GoW'ie nic nie bylo wiaodmo... a o dacie premeiry najmniej.
YETI
Jutro przekonamy sie czy chodzi o GoW na PSP ^^
http://www.islandofrhodes.org/index.html

Jestem przekonany na 90% ze własnie tak bedzie.
Mikes
A ja nie, ikonki PSP brak
Hela
CYTAT(Mikes @ 11 04 2007, 17:06) *
A ja nie, ikonki PSP brak

I już jakiś czas temu przedstawiciel Sony powiedział IGNowi, że ta strona nie ma nic wspólnego z grą na PSP.
Hela
Dziś na stronie internetowej - Island of Rhodes, został ujawniony oficjalny podtytuł gry. Brzmi on Chains of Olympus.

http://www.gameonly.pl/newsy/11674
kapsello
podtytul... a trailerow zadnych to nie ma?!? biggrin.gif
YETI
Jeszcze nie smile.gif
are91
Mówili w ogóle jaki typ gry to będzie? Bo jakoś średnio wyobrażam sobie klasycznego GoWa na PSP confused.gif
YETI
CYTAT(are91 @ 24 04 2007, 19:20) *
Mówili w ogóle jaki typ gry to będzie? Bo jakoś średnio wyobrażam sobie klasycznego GoWa na PSP confused.gif

hmm...a to czemu ?
Watsu
Ajajaj, robi wrażenie. Nie będzie to już GoW na taką skalę jak poprzednie ale tak czy siak zacieram rączki. Tworzy się znowu porządna lista must-have'ów, szkoda tylko że tak późno.
A propos screenów, jako że to giera na handhelda jak najbardziej dają radą. Wypaśnych detali tam nie doświadczymy więc póki co dobre i to xD
Hela
CYTAT(Jakim @ 25 04 2007, 13:49) *
a tutaj trailerek:
GOD OF WAR CHAIN OF OLYMPUS

Boskie. Jak ktoś jeszcze wątpi, że to nie będzie giera na miarę części z PS2, to polecam wizytę u okulisty. Nawet w jakości youtube daje radę graficznie i wali po gałach świetną animacją. Ciekawi mnie tylko w jaki sposób rozwiązali uniki przy braku drugiej gałki...
Kazuma-san
CYTAT(Hela @ 25 04 2007, 14:14) *
Ciekawi mnie tylko w jaki sposób rozwiązali uniki przy braku drugiej gałki...

Strzałkami xD

Grafika cudowna (myślałem że nie bedzie ładniejszej gry na psp niż MHF, ale widocznie źle myślałem)
Animacja pierwsza klasa ale martwi mnie kamera (bo jak wiadomo w większości gier na psp kamera jest ekhm...)
HUD taki jakiś brzydszy niż na czarnuli, ale ogólnie zapowiada się za(pipi)iście
are91
Impossibile! Tylko jak to zniosą przyciski...
Kazuma-san
Controlsy widzę tak:
x2.gif triangle.gif square.gif circle.gif - tak jak na czarnuli

R- otwieranie skrzynek, drzwi itp.
L- blok
R+L- Rage
strzałki- wybieranie magii
analog- poruszanie się
triangle.gif + square.gif lub triangle.gif + circle.gif - użycie magii

a uniki to już nie wiem gdzie tongue.gif
(ewentualnie trzymanie R plus kierunek)

EDIT:

CYTAT(Hela @ 25 04 2007, 15:08) *
Jak można zepsuć statyczne ujęcia? ;f

No i oto mi chodzi dry.gif
Hela
CYTAT(Kazuma-san @ 25 04 2007, 14:48) *
CYTAT(Hela @ 25 04 2007, 14:14) *
Ciekawi mnie tylko w jaki sposób rozwiązali uniki przy braku drugiej gałki...

Strzałkami xD

Grafika cudowna (myślałem że nie bedzie ładniejszej gry na psp niż MHF, ale widocznie źle myślałem)
Animacja pierwsza klasa ale martwi mnie kamera (bo jak wiadomo w większości gier na psp kamera jest ekhm...)
HUD taki jakiś brzydszy niż na czarnuli, ale ogólnie zapowiada się za(pipi)iście

Kamera Cie martwi? Grałeś w ogóle w GoWa któregoś? Jak można zepsuć statyczne ujęcia? ;f
YETI
CYTAT(Jakim @ 25 04 2007, 13:49) *
a tutaj trailerek:

GOD OF WAR CHAIN OF OLYMPUS

gra wygląda i rusza się identycznie jak na ps2 ohmy.gif

o zre ku#^a to nie moze tak wygladac na...PSP. Readyatdawn pokazali na co stac PSP slinotok.gif
Ja dopiero w na poczatku przyszłego tygodnia dostane swoje GoWII a tu juz trailer z wersji na PSP...nic tylko sie cieszyc.

Wiadomo kiedy premiera?
Kazuma-san
Get a free UMD Special Edition demo

Niestety tylko dla USA i Kanady sad.gif
Mastah27
CYTAT(YETI @ 25 04 2007, 15:38) *
Wiadomo kiedy premiera?

Jesień 2007.
Adam Niewielki
Będzie kolejna wielka gra na PSP!! Jedynym zmartwieniem może być sterowanie. Mam nadzieję że sterowanie będzie jednak dobre. A co do grafiki, wygląda to jak God of War na PS2 smile.gif
the_m
Mam nadzieje ze to demko bedzie mozna zassac z PSP Store nawet po premierze smile.gif
Tak swoja droga ciekawe czy gra bedzie na 2och UMD czy wymysla jakies wiecej-wrastwowe UMD na potrzeby tego megaKillera smile.gif
Bojan_Zaw
Zarejestrowalem sie tam i jesli dobrze przeczytalem to wysylaja linka do downloadu demka na maila smile.gif Jakbym dostal linka to sie oczywiscie podziele z wami smile.gif
Mikes
O co wam chodzi z tym sterowaniem? Właściwie odpada tylko turlanie się kóre mozna podpiac pod blok(L1+ analog albo strzałka) otwieranie skrzynek pod R2? To mozna dać pod R1 które bedzie działało przy skrzyni. IMO żaden problem, najwieksza bolączka gier na PSP, kamera tutaj nie sprawi absolutnie zadnego problemu przeciez.
the_m
Trailer do pobrania. Niewiele na nim mozna sie dopatrzec ale graficznie dobrze wypada ten ulamek gameplayu smile.gif
Jakim
patrz stronę wcześniej
Bojan_Zaw
Nonono. Calkiem ladnie sie prezentuje GoWik biggrin.gif Fajne triki beda ^^ Zaczynam zbierac kase bo cena pewnie bedzie konkretna tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.