Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jakaś DOBRA Strategia ?
Forum PSX Extreme > Platforma > PC > Games
Gen. Stanisław Maczek
Witam, mam krótkie pytanko. Jaką byście polecili dobrą/rozbudowaną/skomplikowaną strategie na peceta, ale...zalezy mi zeby bylo to średniowiecze. Rycerze, armaty, szable te sprawy. Nie wazne czy turówka, czy RTS czy co kolwiek. Chce po prostu poprowadzic wojska na do bitwy ale bez snajperek i czołgów.

Mam tylko małą uwagą, posiadam laptopa, choć mocnego to jednak tylko laptopa więc miejcie to na uwadze bo super wypasione gry po porstu mi nie pójdą (Generalsi to juz nie nowosc a chodzą naprawde srednio)
Labik
Age of Empires 3

Age of Empires 2 pojdzie ci na max detalach biggrin.gif Naprawde super gra, swojego czasu gralem w nia non stopa. Jakby mi sie grafika nie zepsula to dalej bym w nia gral wink.gif
Mejm
Watpie aby mu AoE 3 ruszylo... Ale czesc druga czemu nie. No i jest sredniowiecze jak w morde strzelil. A jesli japonskie sredniowiecze tez cie interesuje no to Shogun: Total War.

edit: Labik, ubiegles mnie ze swoim editem wink.gif

ps. Maczek - sproboj jeszcze Medieval: Total War - europejskie sreniowiecze hehe wink.gif
yasiekk
Knights of Honor, bodajze tak to szlo. IMO swietna gra.
Suavek
Stronghold - świetne, rozbudowane i z niewielkimi wymaganiami.
Gen. Stanisław Maczek
O wlasnie,dzieki, o takie gierki mi chodziło. Kiedy tylko świt, udam sie po zakup wybranych pozycji ( bo piractwu mówim stanowcze NIE....lol)
Grabol
To do koszyka z zakupami dorzuć sobie jeszcze Medieval Total War - część pierwszą, bo druga to ma takie wymagania że hej!!!...
Mendrek
Z takich podobnych jak powyżej, to polecam parę. Knights and Merchants (ale to lepsze na multiplayera), oraz Anno 1602/1503, Majesty, Cossacks II smile.gif

Jeśli jarają Cię realia historyczne, gdzie dba się o każdy duperel, a walki są tylko prowizoryczne...

... to Europa Universalis 2 smile.gif Można nawet Polską w jednej z map grać i okazuje się być militarną potęgą (niestety ma równie silnych sąsiadów i mały skrawek do morza).

Jak jeszcze dołączy się mody z neta, to mamy super wyduperelowaną grę, w której maniacy umieścili nawet najmniejsze zdarzenie historyczne.

Aha, nie każdy tą grę strawi. To trudna i żmudna gra smile.gif
Rotting carcass
Warcraft 1, 2. happy.gif
Suavek
Ja jeszcze podpiszę się pod postem yasiekk'a - Knights of Honor - zagrałem i mnie niesamowicie wciągnęło. Nie ma to jak Polską podbić Europę ;>
mord00k
CYTAT(Mendrek @ 15 03 2007, 18:41) *
Majesty

Mendrek, Majesty jest bardzo fajną grą ale
a) na pewno nie zbyt rozbudowaną
b) nie jest to takie typowe średniowiecze wink.gif
Hell_boy
Medieval II Total War
i nie ma lepszej strategii
Bzdurski
Spróbuj Ground Control II - nie znoszę RTSów, ale dwa tytuły to nie obejmuje: Red Alert i właśnie Ground Control II. Polecam.
Weedu
obie czesci twierdzy zabijaja na miejscu! Gra do tego posiada swietny klimat
Mendrek
Ground Control II to futurystyczna strategia, a właściwie nie jest to RTS, lecz RTT (Real Time Tactical), gdyż nie budujemy właściwie tu nic, a jedynie zamawiamy wojska za punkty, które zdobywamy wraz z utrzymywaniem strategicznych miejsc, oraz wraz z pokonywaniem przeciwnika. Jest to trudna, lecz miodna gra - wykorzystanie piechoty miażdży, prawie jak Commandos, do tego każdy pojazd ma dwa tryby, a także liczy się bardzo teren.
Bzdurski
CYTAT(Mendrek)
Ground Control II to futurystyczna strategia, a właściwie nie jest to RTS, lecz RTT (Real Time Tactical), gdyż nie budujemy właściwie tu nic, a jedynie zamawiamy wojska za punkty, które zdobywamy wraz z utrzymywaniem strategicznych miejsc, oraz wraz z pokonywaniem przeciwnika.

Faktycznie, rasowy RTS to nie jest, ale...
CYTAT(Mendrek)
Jest to trudna, lecz miodna gra - wykorzystanie piechoty miażdży, prawie jak Commandos, do tego każdy pojazd ma dwa tryby, a także liczy się bardzo teren.

I dlatego wpisałem - gra ma sporo elementów RTS, a na dodatek jest świetna. W święta A.D. 2006 była dodawana na DVD do pewnego pisma pecetowego.
Łyknąłem ten numer z miejsca, choć nie trawię tego "pisma".
Stachu
czesc i czołem

mam zamiar nadrobic zaległosci i przejsc jakiegos fajnego RTSa. Wybor padl na Warcrafta 3 Reign of Chaos.

Mam pytanko, da rade grac po siedzi na 'oryginale'?

no i szukam jeszcze innych fajnych gier tego typu, strategia/rts co pojdzie na kompie AMD Athlon 1.9 GHz, 256ram

Mejm
CYTAT(Gen. Stanisław Maczek @ 14 03 2007, 23:04) *
zalezy mi zeby bylo to średniowiecze. Rycerze, armaty, szable te sprawy.

CYTAT(Bzdurski)
Spróbuj Ground Control II

ninja.gif
Bzdurski
No dobra, z tym mnie masz. Ale myślę, że tej pozycji warto spróbować nawet pomimo, że nie ma ona "rycerzy, armat, tych spraw". Po prostu dałem przykład dobrej gry biggrin.gif
signap
szukam cos starego, RTS, czolgi, piechota,itp niepisac RA/2 czy Generalsow - najlepiej 2d (zadnych turowek)
alienator
sudden strike mi się kojarzy coś.
Łidżet
Ja ostatnio gram w Warhammera 40k Dark Crusade i jak dla mnie gra bombowa smile.gif
Pajda
CYTAT(Stachu @ 27 03 2007, 20:39) *
czesc i czołem

mam problemy z alkoholem, aktualnie przebywam na przymusowym odwyku w zakladzie zamknietym. codziennie od 12 do 13.30 moge korzystac w swietlicy z komputera. niestety czeka mnie jeszcze 2-miesieczna terapia, a czas straszliwie sie dluzy. Od dziecinsta bylem fanem Nintendo
i szukam fajnych gier typu, strategia/rts co pojdzie na kompie AMD Athlon 1.9 GHz, 256ram

nie da rady, ogolnie strategie typu zbuduj domek, wytnij drzewko , poszukaj zlota sa dla leszczy IMO.

jezeli chcesz prawdziwej strategi polecam Warhammera i serię Total War.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2009 Invision Power Services, Inc.