konstant
15 03 2007, 13:59
Ma ktos z forumowiczow N-ke?
Ja od wczoraj odbieram, zestaw z Recorderem.
Wraznenia srednio - umiarkowane, - malo kanalow HD.
Ale na szczescie niezle wypada uscaling i mozna spokojnie ogladac zwykle kanaly.
Recorder dziala rewelacyjnie, swietny sprzet.
Sam ostatnio myślę nad zakupem, ale nie dam 449 zł za ten box ( najlepiej poczekać do grudnia - przed świętami zawsze są ciekawe promocje

). Jakie masz pakiety wykupione ?
konstant
15 03 2007, 14:32
ten box jest tego warty;], pozatym jest marzec a ty do grudia czekasz? heh
Obecnie mam tylko Hity Filmowe (jakosc MGM'u wypala gałki) oraz Sport.
wczoraj ogladalem chwile mecz Ruch - Groclin, noi troche smieszne to jest, bo np. w przerwie wywiady z graczami, studio sa w HD, a sam mecz nie..
Musze jakis dobry component kupic, bo ponoć ladniejszy obraz jest niz po HDMI.
Wytrzymałem tak długo bez Nboxu, to jeszcze te kilka miesięcy wytrzymam

Za kablówkę ( gdzie nic nie ma ), płacę ~50 zł. Ile miesięcznie będziesz musiał płacić, za kanały które aktualnie posiadasz ?
konstant
15 03 2007, 14:39
32zł.
Mysle, ze to niewielkie pieniadze jak na taka jakosc i mozliwosci.
A na n jest TV4? Mysłałem o przejściu z Cyfry, ale olałem, bo na Formule 1 mi zależy i tak naprawdę oprócz TVN Turbo to jedyna rzecz, która mnie ciągnie do TV.
To ile tam w końcu jest tych programów w HD? Myślałem, że tylko Discovery...
konstant
15 03 2007, 16:22
TV4 nalezy do polshitu..
Zdaje sie, ze obecnie sa 3 - nSport, MGM, Discovery HD..
Tak, TV4 należy do Polsatu, ale mimo to na Cyfrze+ jest dostępny ten kanał - liczyłem, że na "n" będzie również, no ale najwyraźniej nie. Tak więc dla mnie póki co n odpada, bo z F1 nie zrezygnuję. Szczerze mówiąc liczyłem po cichu, że to ITI wykupi dalsze prawa do F1 i będą w HD nadawać, no ale niestety

.
MasterShake
15 03 2007, 18:07
a jak toto sie cenowo prezentuje? Montaż itp. Warto czy lepiej se na razie polsat kupić?
CYTAT(ural @ 15 03 2007, 16:34)

Tak, TV4 należy do Polsatu, ale mimo to na Cyfrze+ jest dostępny ten kanał - liczyłem, że na "n" będzie również, no ale najwyraźniej nie. Tak więc dla mnie póki co n odpada, bo z F1 nie zrezygnuję. Szczerze mówiąc liczyłem po cichu, że to ITI wykupi dalsze prawa do F1 i będą w HD nadawać, no ale niestety

.
A Polsat nie zdecydował się teraz puszczać F1 na swoim głównym kanale? W niedzielę rano jest chyba pierwszy wyścig?
Z resztą za rok wszystko się może zmienić, i przetarg na transmisje może wykupić np. TVN

Konstant, a jak jest z VoD? Działa to już? Jak to wygląda - ile się płaci, co można obejrzeć?
konstant
15 03 2007, 20:42
VoD kosztuje 30zl miesiecznie, wiec podziekowalem za taka usluge.
Ale ogladalem zwiastuny filmow - sciagaja sie blyskawicznie.
@MasterShake - jesli masz LCD TV to nie ma sie co zastanawiac. Montaz zlecilem pobliskiemu serwisowi - instaluje sie jak zwykla satke, wszystko chodzi bez problemow, tzn goscie stwierdzili, ze antena z zestawu jest za mala i lepiej kupic jakas wieksza.
Keymaker
15 03 2007, 22:55
Byłbyś taki miły i sprawdziłbyś jakość programu NASN? Czytałem, że jest to program, na którym są tylko sporty amerykańskie. Mnie najbardziej interesuje futbol amerykański i chciałem się dowiedzieć jaka jest jakość tego programu, gdyż to on głównie decyduje w walce Cyfra+/N
NASN nie jest w HD ale przyjemnie się ogląda, jakość w normie. oprócz futbolu (NFL i ligi akademickie) leci też basket akademicki i NHL.
Taki maly offtopic wczoraj mialem dwoch gosci z Wołowskiej produkcji n dekoderow. Inzyniera ds. jakosci i technika prosto z tasmy

To co ja sie nasluchalem wczoraj co oni tam odpierdzielaja to raczej juz tego nie kupie xD
Puszczaja felerne partie, wynosza dyski twarde seagate z bebechow i idzie taki do pakowania bez hdka

Testow nie przechodza pomyslnie - mimo wszystko idzie na sprzedaz, ogolnie mas produkcja.
Gdybyśmy znali szczegóły produkcji każdego produktu to byśmy już dawno umarli lub wrócili do jaskiń

Jeśli coś nie działa zwracasz to i dostajesz sprawne. Na tym polega gwarancja.
PS. Chcesz wiedzieć jak się robi jedzenie? Bo ja nie [umarłbym z głodu lub jadł trawę

]
MasterShake
17 03 2007, 20:06
nie moge znaleźć na ich stronie - co płacę oprócz aktywacji? Za dekoder itp.
konstant
17 03 2007, 21:36
Zwykly 99, recorder 449, noi antena - do recordera 150zl, do zwyklego nie wiem..
Mozna oczywiscie uzyc wlasnej.
+ montarz zlecony od razu przy kupnie 150zł.
CYTAT(Pavlus @ 17 03 2007, 10:50)

Taki maly offtopic wczoraj mialem dwoch gosci z Wołowskiej produkcji n dekoderow. Inzyniera ds. jakosci i technika prosto z tasmy

To co ja sie nasluchalem wczoraj co oni tam odpierdzielaja to raczej juz tego nie kupie xD
Puszczaja felerne partie, wynosza dyski twarde seagate z bebechow i idzie taki do pakowania bez hdka

Testow nie przechodza pomyslnie - mimo wszystko idzie na sprzedaz, ogolnie mas produkcja.
stona juz Ci odpowiedzial ale musze dorzucic swoje trzy grosze
jezdzisz samochodem? to radze Ci juz z niego nie korzystac bo moze ktos podczas produkcji przepuscil braka i wlasnie on znajduje sie w Twoim wozie co moze byc grozne dla Twojego zycia
sorry ale napisales taki tekst jakbys sie dopiero wczoraj obudzil. myslisz ze wszystkie produkty wygladaja tak pieknie jak na reklamie?
to musze Ci zmartwic to nie jest tak do konca
ps. slyszales o aferze constaru?
przepraszam za ten ot ale mnie to roz(pipi)alo na lopatki
CYTAT(konstant @ 17 03 2007, 21:36)

Zwykly 99, recorder 449, noi antena - do recordera 150zl, do zwyklego nie wiem..
Mozna oczywiscie uzyc wlasnej.
+ montarz zlecony od razu przy kupnie 150zł.
To ładnie sobie życzą. Czyli łączny koszt takiej zabawki, to 749 zł
Jednak poczekam do świąt

Montaż i antena będą za 1 zł, a sam dekoder również stanieje.
konstant
18 03 2007, 18:53
Dobre myslenie, poczekaj 3 lata, bedzie jeszcze taniej.
Niewykluczone

Sorry, ale nie jestem jakimś burżujem, który nie liczy się z innymi wydatkami. Są też inne priorytety, nie tylko telewizja nowej generacji.
No, ja też posiadam ostatnio dostęp do "n-ki", niestety bez recordera, ale zawsze... MGM to dla mnie kicha - puszczają same stare filmy, przez co ich jakość tak naprawdę na HD nie wygląda. Jedynym kanałem full HD i w super jakośći jest Discovery HD. Ogólnie jak to się ogląda to wgniata w fotel (tv - Sony Bravia 40 pare cali) !!! Mam dostęp do całego pakietu - no i jest nieźle. Brakuje jakiegoś HBO ale ogólnie nie jest źle. Fajna ta "n-ka" - czekam na rozbudowę kanałową - mam nadzieję, że jeszcze coś ciekawego się pojawi...
Ja mam pytanie czy na N-ce jest dostępny zwykły Polsat ?
konstant
7 04 2007, 19:17
Jest tylko Polsat 2.
KarCzoH
11 04 2007, 11:40
Ja dzisiaj bylem niedaleko w punkcie sprzedaży Nki ... pytałem czy satelita do której mam podpięty Cyfrowy Polsat nadaje się do Nki ... chodziło mi o zmianę nachylenia satelity itd. Powiedzieli, że nic nie trzeba przestawiać itd. Wystarczy podpiąć dekoder i hula

Więc wziąłem sobie dekoder za 99zł + dwa pakiety (32zł) i wszystko działa jak złoto

PS:
Nka przemówiła za mną dzięki Lidze Mistrzów
Pozdro ;]
konstant
11 04 2007, 15:04
Wczoraj MU - Roma mial byc w HD a tu g.owno.
Paskudne SD.
Ale za to wczesniej lecial PP - Korona vs Wisła P.
Jakosc byla masakrujaca, naprawde niczym nie ustepujaca, a nawet przewyzszajaca takie Sky HD, coś pieknego.
KarCzoH
12 04 2007, 13:34
Jakość masakrująca to była wczorajszego meczu AC MILAN vs Bayern Monachium
Szkoda ,że N nie oferuje HBO i Canal +'ów
Takie pytanko. Czy jest mozliwosc, zeby odbierac N'ke w domu na dwoch roznych TV (niezalezne przelaczanie kanalow itp), bez koniecznosci wykupienia uslugi dwa razy ;]
Deadeye
30 05 2007, 20:44
CYTAT(Ins @ 30 05 2007, 11:25)

Takie pytanko. Czy jest mozliwosc, zeby odbierac N'ke w domu na dwoch roznych TV (niezalezne przelaczanie kanalow itp), bez koniecznosci wykupienia uslugi dwa razy ;]
trzeba by skorzystac z sharingu - nawet nie wiem czy jest to juz mozliwe w przypadku n

musisz miec 2 osobne tunery i konwenter typu twin (czyli tak naprawde 2 konwentery w jednej obudowie).
wiecej
http://forum.dvhk.pl/forumdisplay.php?f=43 (choc sporo tematow tam odnosi sie do ogladania z jednej karty w roznych domach

)
Mam do was pytanko,bo widze,ze w miare siętu orientujecie w HD.Czy nasza . polska telewizja kablowa (INEA) udostępnia już programy w HD ,czy jest to tylko jakaś marketingowa ściema.Bo zastanawiam się czy telewizja cyfrowa,w ich mniemaniu = to samo co HD television.Generalnie chce sie dowiedzieć wszystkiego,bo mam w zamiarze kupno TV (zalożylem temat z prośbą o rade) i często ma dyskusje z wujem ,wiec muszę się przygotowacna następny raz
Deadeye
18 06 2007, 17:53
CYTAT(M4sta @ 17 06 2007, 23:30)

Mam do was pytanko,bo widze,ze w miare siętu orientujecie w HD.Czy nasza . polska telewizja kablowa (INEA) udostępnia już programy w HD ,czy jest to tylko jakaś marketingowa ściema.Bo zastanawiam się czy telewizja cyfrowa,w ich mniemaniu = to samo co HD television.Generalnie chce sie dowiedzieć wszystkiego,bo mam w zamiarze kupno TV (zalożylem temat z prośbą o rade) i często ma dyskusje z wujem ,wiec muszę się przygotowacna następny raz

cyfrowa nie oznacza HD - oznacza cyfrowa

jakosc porownywalna do dvd czy satelity w sd - o wiele lepsza jakosc niz kablowka analogowa, i o wiele wiele gorsza niz hd ;] skoro nie pisza ze hd to na 90% wciaz 480i
Ja mam pytanie czy w tej chwili warto założyć n-ke ?.
- jak wygląda jakość HD (podobno nsport jest rewelacyjna i Discovery a MGM średnio)
-czy duża jest oferta kanałów we wszystkich pakietach
- czy to prawda ,że od stycznia będzie dostępny tv4 i polsat które w tej chwili są niedostępne .
Keymaker
5 11 2007, 00:01
Nie ma opcji żeby udostępnili TV4 i Polsat. Ale za to od nowego roku będą kanały HBO, prawdopodobnie w ejdżdi

Ogólnie rzecz biorąc myślę, że warto, jeżeli masz fundusze.
konstant
5 11 2007, 15:32
HBO bedzie kosztowac znajac zycie w hóy.
PatrykPSX
9 12 2007, 20:41
Ja poczekam jak potoczy sie sprawa z OE i HBO, bo tak naprawde teraz na 'n' nie ma za bardzo co ogladac
Alpha Trion
30 12 2007, 12:30
pytalem na infolini za pakiet HBO-25 zl
Ja uważam ,że warto w styczniu kupić n-ke choćby żeby mieć kanały w HD i HBO a kanałów jest mnóstwo ja kupuje w styczniu.
Kornolio
30 12 2007, 13:05
Od jakiegoś miesiąca mam "N"... no i jest narazie średniawa, Discovery HD ma najlepszą jakość obrazu ale ich ramówka cały czas się powtarza, oglądając "AMERYKAŃSKI CHOOPER" mam już odruch wymiotny... nSport - dużo gadania, ale warto poczekać na ligę mistrzów bo obraz kopie zad. MGM rzadko jest coś fajnego... no i jest TVN HD...ale nie wszystko jest w HD Chyba że ktoś się jara super nianią albo dzień dobry TVN (patrząc na syfy Magdy Mołek na klacie

) Czekam na HBO...
konstant
30 12 2007, 13:07
z kanalod HD jest jeszcze NonStop Kino HD.
Ciekawe kiedy sie doczekamy HBO HD.
rastafuraj
31 12 2007, 17:37
To teraz moja opinia o N
Mam to od roku i właściwie to dawno bym zrezygnował gdyby nie to że w mojej okolicy nie ma żadnej alternatywy....a Canal + kosztuje prawie 4 razy drożej bo 130 pln, ale oferuje o jakieś 10 razy lepszą ramówkę. Mimo to nie mam zamiaru płacić tyle za telewizję.
Co do N
Cenowo jest dobrze, mam wykupione dwa pakiety : przyrodniczy i filmowy płacę za nie 32 pln miesięcznie.
Co do treści :
Comedy Central, praktycznie powtórki lecą cały rok. Wystarczy że jeden miesiąc przesiedzisz przy telewizorze a już resztę roku nie masz co oglądać bo leca powtórki. Dla przykładu cały 2007 puszczano jeden sezon Hoży Doktorzy, DIabli Nadali, Sex w wielkim mieście, South Park itp. A sezon składa się przecież z 30 odcinków..... lecą codziennie, cały rok - kto chce niech sobie policzy ile to oznacza powtórek.
Jedyne co to Trailer Park Boys których puszczono wszystkie sezony (poza 7 najnowszym)
MGM HD - czyli filmy z lat 70 a nawet 40'tych czarnobiałe w niby HD. Jakość jest słaba bo to stare filmy. Z ciekawych filmów naprawdę ciężko jest tam cokolwiek obejrzeć. Aczkolwiek zaskoczyli mnie bo puścili właśnie ROCKY'ego pierwszą część.
Na forum N jest repertuar MGM - około 50 filmów które cały rok są powtarzane.......
Discovery HD - jest to perełka bo posiada nowe programy w wysokiej rozdzielczości - miło się ogląda... ale znowu pojawia się problem powtórek.
Być może mają tam materiały na zapełnienie jednego miesiąca a puszczają go w kółko przez cały rok... idzie zasnąć.
Dalej miałem jeszcze Nsport który warto włączać tylko i wyłącznie na LIgę Mistrzów - ale jak kogoś to nie interesuje to będzie rzygał w kółko powtarzanymi rozmowami o sporcie w HD - ja z tego zrezygnowałem. Jak ja miałem Nsport to był tam puszczany pasek informacyjny np. z wynikami meczu który akurat leci (powtórka) i pasek ten miał treść powtarzającą się co 3 minuty. ALe to nic, najgorsze było to że pasek ten potrafił byc umiejscowiony jakieś 5 centymetrów od dołu ekranu, przez co utrudniał oglądanie meczy.... ŻENADA.
Protestowaliśmy na forum N w związku z tą sprawą, jednakże miesiące nie reagowania N na nasze protesty zaowocowały tym że zrezygnowałem z tego pakietu.
Ogólnie jest słabo.
Pozostałe pakiety takie jak zapowiadany HBO czy FILMBOX będą płatne. FilmBox również ramówkę ma słabą i powinien być uzupełnieniem pakietu filmowego, ale skoro nie jest to jest lipa. Aczkolwiek lepiej brać jego niż pakiet filmowy.
Pakiet HBO nie będzie w HD.
Teraz co do sprawności sprzętowej.
Antena którą dają nadaje się na śmietnik, nie można nią złapać TVN HD (który też z HD ma tyle wspólnego co nic - niektóre programy TVN są w HD filmu już nie) zresztą poczytajcie na forum N. Antena jest całkowicie do dupy.
Dekoderowi zdarzają się zwisy, czasami jest tak że nie jest on w stanie połączyć się z telewizorem i trzeba podejść do dekodera i wciskać przycisk do zmiany rozdzielczości do momentu aż w którejś w końcu załapie obraz.
Ogólnie oceniam N na 3/10
Jednakże niska cena powoduje że dam mu 6/10. Ale to też tylko za dwa pakiety które ja mam.
Jeśli ktoś chce mieć wszystkie pakiety to zapłaci wtedy tyle co za CYFRE PLUS a do CYFRY to się N nie umywa pod żadnym względem.
Lepiej brać Cyfrę.
A co na temat polsatu? Sam mam i nie narzekam, chociaż ejdżdi nie posiadam bo w HD jest tylko POLSAT SPORT, więc szkoda kasy narazie na dekoder ;]
Ale ceny i oferta programów - nie lepsza niż cyfra? Dla mnie przynajmniej jest lepsza...
ps. Jest jakiś temat na forum o platformach cyfrowych oprócz tego?
konstant
1 01 2008, 19:05
CYTAT
Pozostałe pakiety takie jak zapowiadany HBO czy FILMBOX będą płatne. FilmBox również ramówkę ma słabą i powinien być uzupełnieniem pakietu filmowego, ale skoro nie jest to jest lipa. Aczkolwiek lepiej brać jego niż pakiet filmowy.
FILMBOX niby kosztuje 15zl a ja go jakims cudem odbieram bez placenia.
Tak samo jak VIVE i 4FUN.TV
Tylko nie mowicie nikomu
napletator
9 01 2008, 20:36
CYTAT(konstant @ 1 01 2008, 19:05)

CYTAT
FILMBOX niby kosztuje 15zl a ja go jakims cudem odbieram bez placenia.
Tak samo jak VIVE i 4FUN.TV
Tylko nie mowicie nikomu

Spoko konstant nie jestes sam, wiec po prostu tak jest
konstant
27 01 2008, 21:54
Mam na dysku troche nagranego stuffu (SD).
Czym najlepiej to zarchiwizowac ? Nagrywara DVD? Tuner do kompa?
Krupier
15 02 2008, 11:49
Kornolio
26 03 2008, 20:17
Nie wiem jak u was, ale ja mam HBO HD. Niestety tylko do 10 kwietnia
MasterShake
23 04 2008, 18:19
ile kosztuje calkowity montaz n? I czy oplaca sie toto brac w ogole
Jak nie bedzie ci zal kasy, to bierz Cyfre.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.