Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: HDTV do PC
Forum PSX Extreme > Inne > HD
C1REX
Szukam TV z natywną rozdzieczością 1920x1080 idealnie kompatybilny z pc.

Chciałbym, by TV wyświetlał sygnał z pc w pełnej rozdziałce i bez ucinania obrazu.

Wiem, że masa TV ma z tym poważny problem. Nawet Sony i Samsungi.
Czy ktoś zna jakiś TV dostępny w Europie, który nadaje się do PC + grania na konsolach?
Keymaker
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Po co ci taka rozdzielczość do PC?? Ile cali ma mieć kandydat ewentualny?
C1REX
CYTAT(Keymaker @ 18 03 2007, 12:19) *
ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif ohmy.gif Po co ci taka rozdzielczość do PC?? Ile cali ma mieć kandydat ewentualny?

A to dużo przy takich wielkościach ekranu?
Monitory pc przy 30 calach mają znacznie wyższą rozdziałkę.

Wielkość TV mi powiewa. Mniejszy niż 37 FullHD raczej nie będzie.
Ważne tylko, by nie miał żadnych problemów z PC.
Wiem, że są takie TV i nie są to jakieś mocno popularne marki.

Skusiłbym się na monitor, ale mój laptop nie wrabia przy takiej rozdziałce.
Do tego chcę mieć natywną rozdziałkę z x360 i ewentualnie z ps3.
Ural
Jak kupować TV do PC, to faktycznie Full-HD ma sens.

Wiem, ze Soniacze nie maja problemu z rozdziałką, nawet obraz pozasystemowy (BIOS/DOS, itp.) wyświetlają (ale wtedy albo w ramce, albo rozciągnięty), zaś z samego PC u mnie na telewizorze (Bravia 32) wyświetla idealnie i bez jakichkolwiek pasów. Najważniejsze jest, czy karta graficzna na wyjściu obsługuje 1920x1080, bo o sam TV byłbym spokojny. A najlepiej wziąć laptopa do sklepu i przetestować na miejscu.
C1REX
CYTAT(ural @ 20 03 2007, 17:37) *
Jak kupować TV do PC, to faktycznie Full-HD ma sens.

Wiem, ze Soniacze nie maja problemu z rozdziałką, nawet obraz pozasystemowy (BIOS/DOS, itp.) wyświetlają (ale wtedy albo w ramce, albo rozciągnięty), zaś z samego PC u mnie na telewizorze (Bravia 32) wyświetla idealnie i bez jakichkolwiek pasów. Najważniejsze jest, czy karta graficzna na wyjściu obsługuje 1920x1080, bo o sam TV byłbym spokojny. A najlepiej wziąć laptopa do sklepu i przetestować na miejscu.

Ale masz fullHD?
1360x768 to nie problem i każdy niemal TV to wyświetla bez problemu.
Gorzej z wyższą.
Tu już wiekszość TV ucina lekko krawędzie, albo obrzydliwie wyświetla niższą rozdziałkę przeskalowaną do wyższej.
Przynajmniej tak ludzie na forach się skarżą.
C1REX
Może ktoś zdać relację jak wygląda obraz na nowych FullHD?

Czy nie ma problemu z pełną rozdziałką przez VGA? Głównie chodzi o PC.
To samo z FullHD przez component. Samsung i Amoi tylko dają radę? Czy może sam Amoi został?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.