Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: 2007 FIA Formula One World Championship
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Wyścigowy
Stron: 1, 2
sir_ryszard
Zespół McLaren Mercedes może zostać wykluczony za to iż posiadał tajne materiały konstrukcyjne o bolidach Ferrari. Dzisiaj miało odbyć się posiedzenie w tej sprawie. Nieoficjalnie mówi się iż cały team został wykluczony z rozgrywek w sezonach: 2007 oraz 2008.

CYTAT
Decyzją Światowej Rady Sportów Motorowych, zwołanej przez FIA, zespół McLaren został wykluczony z Mistrzostw Świata F1 w sezonie 2007 oraz 2008, zastając uznanym winnym naruszenia artykułu 151 c Kodeksu Sportowego.

Na razie więcej informacji brak ale nie muszę chyba mówić co z całą konkurencją która była za brytyjskim zespołem. Wszyscy przesuwają się do przodu i mają -konstruktorzy o jednego, -kierowcy o dwóch rywali mniej. Hahahahahha, życie jest piękne. xD
mczaper
Buhaha smiech na sali ale w sumie i dobrze. Moze sie chlopaki naucza... Chyba ze znajda wyjscie na przepisy i w sezonie 2008 wystartuja pod inna nazwa o smile.gif
Saunter
No, ale kierowcy McLarena są jeszcze na swoich pozycjach w generalce, ale i tak pewnie nie dadzą rady wygrać Mistrzostwa Świata, bo z tego co wiem ich punkty się już nie liczą.

Szkoda... Wolę Szaro-czarnych od Ferrarki, ale mówi się trudno.
sir_ryszard
A więc ze zgromadzenia FIA wynikło iż team McLaren Mercedes będzie miał odjęte wszystkie dotychczasowe punkty w klasyfikacji konstruktorów, a kierowcy Fernando Alonso oraz Lewis Hamilton, rozegrają walkę o mistrza świata w sezonie 2007 z aktualnym dorobkiem punktowym. Dodatkowo 100 milionów dolarów kary dla zespołu. Poza tabelą konstruktorów nic się dalej w Formule 1 nie zmienia. Kubica nadal będzie okupywał pozycje 5-6, przy dobrym losie dodajmy pozycję 4. ;p Nie będzie największej, kontrowersyjnej decyzji w historii tego sportu. Szkoda... xD

Dzisiaj mieliśmy sesje treningowe na torze Spa w Belgii. Na uwagę zasługują kierowcy teamu Toyota. Drugi trening w pozycjach 5-6. W wyścigu będziemy mieli standard, czyli walka McLarenów z Ferrari, dalej BMW-Sauber i reszta. ;F
Mastah27
http://giiim.wrzuta.pl/film/ktEezAzTEP/kub..._masa_w_deszczu

http://giiim.wrzuta.pl/film/7g1i9R5eGm/kubica_vs_masa

Walka Kubicy z Massą, po prostu cudo.

Jeśli skasują filmiki postaram się wstawić inne linki.
PiotrB
Niesamowita walka. Szkoda tylko, że Kubica dostał niesłusznie karę no, ale cóż Hamilton jest pupilkiem FIA, więc tak musiało być.
Dj Moja Stara
CYTAT(PiotrB @ 30 09 2007, 19:08) *
Niesamowita walka. Szkoda tylko, że Kubica dostał niesłusznie karę no, ale cóż Hamilton jest pupilkiem FIA, więc tak musiało być.

Właśnie oglądałem wyścig i nie jestem do końca pewien czy rzeczywiście nie było w tym incydencie winy Kubicy (niestety nie widziałem powtórki). No bo przecież Polak nie zrównał się z Hamiltonem podczas próby jego wyprzedzenia, a więc teoretycznie to właśnie Lewis był na pozycji uprzywilejowanej i Robert powinien w tym momencie odpuscić. Możliwe, że sie mylę - w końcu Hamilton jest teraz postacią, której FIA zawdzięcza marketingowy rozgłos.
Co do pojedynku Kubica vs Massa to rzeczywiście był genialny.

EDIT: Jest i powtórka chociaż marna, bo nie pokazuje widoku on-board Kubicy. Oceńcie sami
Sarge
Szkoda, że tak mało osób się wypowiada w tym temacie, bo emocji w tym sezonie było do ostatniego wyścigu wink.gif .

Stało się tak jak niektórzy się spodziewali, a jednocześnie dokonała się najmniej prawdopodobna końcówka - w ostatnim wyścigu tytuł mistrza świata zagwarantował sobie Raikkonen, choć jeszcze przed startem miał 7 punktów straty do Hamiltona. Początek jednak był bardzo nerwowy (starcie między Brytyjczykiem a Alonso) i chyba to on zadecydował o losach tego wyścigu i o losach tytułu w ogóle.

Żal patrzeć, jak McLaren próbuje się jeszcze odwoływać i "wyszarpać" tytuł "przy zielonym stoliku" (chodzi o nieregulaminową temperaturę paliwa w bolidach BMW Sauber i Williamsa i możliwość przesunięcia Hamiltona w ostatnim wyścigu o parę miejsc, co równałoby się z wygraniem przez niego całego sezonu). Moim zdaniem to jednak Raikkonen zasłużył sobie najbardziej - po prostu wygrywając wyścigi i jeżdżąc najsolidniej z całej stawki. Dlatego byłbym zawiedziony, gdyby sprawa tytułu miała się rozstrzygnąć tak naprawdę dopiero za jakiś czas sad.gif ...
montana
ale przeciez Hamilton nawet nie chce tytulu mistrza wyalczonego przy zielonym stoliku . i dobrze a mclaren rzeczywiscie sie zblaznil w tym znaczy tamtym sezonie .zal i wstyd mi za nich
Mastah27
Nie wiedziałem gdzie to wrzucić, ale tutaj chyba pasuje smile.gif:

http://www.gamer.tm/news.asp?id=1667&filtr=360

EA podpisało wartą 5 milionów funtów umowę z Lewisem Hamiltonem, na mocy której pojawi się on na okładce gry, która ukaże się w przyszłym roku na X360 i PS3 (PS2 i PSP też wchodzą w rachubę, w końcu mowa o "Playstations").

Mam nadzieję, że w grze będzie do wyboru miniony sezon, no i że jej nie spieprzą, co w przypadku EA jest prawdopodobne, chociaż jeśli zajmie się tym porządne studio, to będę spał nieco spokojniej.
Sarge
CYTAT("sport.onet.pl")
F1: zapadła decyzja w sprawie mistrzostwa świata
PAP /20:44

AFP
Międzynarodowy Trybunał Apelacyjny FIA odrzucił apelację teamu McLaren-Mercedes w sprawie weryfikacji wyników ostatniego wyścigu sezonu - Grand Prix Brazylii, co oznacza, że mistrzem świata Formuły 1 w sezonie 2007 pozostanie Fin Kimi Raikkonen z zespołu Ferrari.
Obrady trybunału toczyły się w czwartek w Londynie, ostateczny werdykt FIA ogłosiła w piątek w Paryżu.

Ufff, całe szczęście smile.gif ! Jakikolwiek inny werdykt byłby policzkiem dla zdrowej rywalizacji w F1 - McLarenowi i tak dużo się upiekło w tym sezonie rolleyes.gif ...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.