Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Jak sprawdzic czy dobra konsola...
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Retro > DC lives 4ever
Alec
Mam pytanie czy da sie jakos sprawdzic czy konsola jest wyprodukowana przed pazdziernikiem 2000.
Bo moge kupic okazyjnie DC ale osoba nie zna sie na tym i ma 1 oryginalna gre wiec nie wie jak sobie radzi z kopiami zapasowymi.
Jest jakis inny sposob? Moze to jest juz inny mogel niz HKT-3030, slyszalem tez ze te nowe DC nie czytaja CD Audio, czy to prawda?
Aem
Na spodzie konsoli nie ma na najklejce zadnego info o dacie produkcji ?
Alec
No cos mi sie nie przypomina confused.gif , wiem ze data produkcji jest na obudowie ale od wewnatrz. (chyba jest podany miesiac i rok)
chrno-x
W zasadzie czy konsola jest dobra nie rozkręcając jej to dwa sposoby:

1. najpierw oblukaj stan konsoli, zawsze pokazuje to w jakim stanie jest również konsola w środku smile.gif , a jak ktoś ci mówił że konsola była nie rozkręcana to luknij na śrubki, oryginalna są malutkie krzyżakowe i łatwo jest rozpoznać.

2. Najlepiej polecam wzięcie konsoli do siebie jeżeli jest taka opcja i przestestowanie na pare dni, jeżeli z konsolą zaczną się dziać cyrki to znaczy że konsola zaczyna się sypać, ale pamiętaj w DC'ku zawsze są dwa ciągle wracające problemy:

a) resetująca się konsola - to najczęszczy problem i aby go zlikwidować trzeba konsole rozkręcić i przeczyścić w odpowiednich miejscach.
b) drugim problemem jest wejście zasilające, gdy konsole są zużyte a na dodatek przy konsoli nie ma oryginalnego Kabla, takowy kabel nie można docisnąć do końca, lub właśnie wejście jest wyrobione i nie trzyma kabel przez co konsola traci czasami moc i w połowie się wyłącza.

A tak ogólnie to i tak trzeba zajrzeć do środka bo innego sposobu nie ma aby zobaczyć czy konsola była wyprodukowana przez październikiem 2000, chyba że poszukaj gdzieś na kartonie lub coś w tym stylu, możliwe że tam gdzieś jest małymi literkami napisane, jednak najszybszy sposób to rozkręcenie, nie jest to ani trudne ani straszne bo jest to na górnej obudowie więc żadnych kabelków nie ruszasz ani nic z takich rzeczy.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.