Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Devil May Cry
Forum PSX Extreme > Niezależni > Grupowce > Manga & Anime
Arox
Będzie wersja animowana Devila spox.gif

Na mininova znalazłem torrenta z małym trailerem (poszukajcie sobie), wynika z niego że start na wiosnę
Burth
najlepsze ze dmc robi ekipa od death note take szykuje sie niezla animka
SzC
Już to sobie wyobrażam jak Dante sieka wszystko w zasięgu happy.gif
Będzie miodzio.
Guts
Patrzac na animowe ekranizacje gier: Vievtful joe, SF:Alpha itd. moze wyjsc z Devila komercyja padaka, z ktora beda chcieli zdazyc, aby odpowiednio podgrzac atmosfere przed czwarta czescia. Dodatkowo boje sie, ze grafa komputerowa bedzie grac tu zbyt duza role przez co animacja postaci bedzie zbyt plastykowa.
dark_grzyb
Nie lubie anime z animacją komputerową. A z anime na podstawie gier jest często jak z filmami, czyli jak już Guts powiedział - padaka.
Burth
team animada (http://www.animanda.net/) bedzie subowac DMC
Jakuza
pewnie wyjdzie coś na krój Disgaea - super gra, kiepskie anime...
ale zobaczymy...już niedługo...
Guts
Tutaj macie zajawke anime DMC:
http://te-a.i-revo.jp/meta/promo/devil/dev...omo_500k-03.wvx

Najpierw sa fragmenty z poprzednich gier + urywek trailera z DMC 4, na samym koncu urywek anime i musze powiedziec jedno. Moze byc bishonenowa lipa bez klimatu z ostra doprawa Hellsingiem oraz ogromna iloscia krwi huh.gif
DMC i krew ? DMC i rozrywane na strzepy cial przeciwnikow ? Nowy miecz Dantego, ktore jest przeogromny
i przebija ten z Berserka mellow.gif
Niby nie powinno sie narzekac i oceniac pierwszego trailera, ale cholera, sprawa naprawde nie przedstawia sie zbyt ciekawie, a patrzac na trailer DMC 4 widac, ze anime idzie w zupelnie innym, zlym kierunku ;/
Arox
Jest już pierwszy odcinek w RAW
Coati
masz jakies źródło? bo na torrencie widze tylko 1 seeda i kilkaset leechów chytry_.gif
Arox
Właśnie na torrencie znalazłem

Tak czy inaczej czekam na jakąś wersję z napisami
Coati
ten torrent z DMC to fake... znaczy sie [Raw] Blue Dragona:)
Jakuza
Fake jak nic, DMC wychodzi w czerwcu tongue.gif
Arox
Jest już pierwszy odcinek w wersji raw

Chyba nie fake
koval
właśnie, widział ktoś już może ?
Arox
Czekam na jakiś fansub albo cokolwiek żebym mógł zrozumieć
Suavek
Ku mojemu zdziwieniu ten RAW to NIE fake... Nie wiem jakim cudem pojawiło się to w sieci prawie dwa tygodnie przed rozpoczęciem emisji ale mniejsza.
Nie oglądałem, tylko przejrzałem i o dziwo - tam chyba jest jakaś fabuła tongue.gif Naprawdę, spodziewałem się krwawej widowiskowej młócki co 30 sekund a tu proszę, Dante babysitter ;>. Grałem tylko w część pierwszą gry (trójka mnie fanservice'em odrzuciła kompletnie) a samej fabuły gry nie znam dobrze, ale cicho liczę, że DMC Anime będzie pod tym względem godne uwagi (pustych sieczek nie trawię).

Niemniej jednak fani spragnieni efektownej młócki też zawiedzeni nie będą - krew się leje hektolitrami a sama kreska jest nawet przyzwoita.
Arox
Ma ktoś namiary na jakiś fansub albo napisy do wersji raw?
Suavek
http://anidb.info/perl-bin/animedb.pl?show...me&aid=4776 - ludzie, zapamiętajcie w końcu tę stronkę... Jak będą jakieś fansuby to tutaj najszybciej znajdziecie jakiekolwiek info.

EDIT:
Poza tym wątpię aby ktokolwiek brał się za robienie subów dopóki nie wyjdzie rip w porządnej jakości (to co jest to chyba z internetu stream).
Coati
na animesub sa napisy ale z zlym synchro... niech ktos poprawi bo mi niewychodzi smile.gif ale odcinek fajny [ogladalem bez napisow] tylko Dante jako opiekunka?? xD mimo wszystko zapowiada sie na niezla serie.
Suavek
Na AniDB są jakieś hardsuby wpisane. Nie ściągałem jeszcze gdyż jest nogroup. Czekam na coś oficjalnego i się wypowiem jako osoba nieobeznana z tematem (fabułą gry) ;>.
Burth
http://kuro-hanasubs.com/ zrobila suba
Killabien
Zapowiada sie fajnie, oglądałem 1-wszy odcinek i kurde już bym obejrzał drugi. Jeszcze 2 odcinki death note i konie cto przynajmniej sobie to poogladam
Arox
Jak na pierwszy odcinek to słabo. Fabuły praktycznie brak a i jakby się doszukać to chu.jowa

Sceny walki są ale jakby ich nie było - dzieją się gdzieś poza kadrem O_O

Eeeee... nie tego się spodziewałem
Suavek
Obejrzałem odcinek i prawdę mówiąc wiele powiedzieć nie mogę. Fabularnie epizod sprawia wrażenie stand-alone'a, adventure of the week. Po zapowiedzi części drugiej wnioskuję, że dziewczynka odegra jeszcze jakąś większą rolę ale póki co mało wiemy.

Zastrzeżenia mam trochę do nieco banalnych kwestii dialogowych. No chyba, że to wina napisów, że postacie mówią tak... bezpośrednio... otwarcie. Wygląda to tak jakby anime chciało zahaczyć o jakąś głębię, ale robi to w sposób taki, aby zrozumieli to wszyscy widzowie, szczególnie ci mniej wymagający. Głównie scena w hotelu mi się kojarzy w tym momencie.

Plusy... reżyseria i muzyka! Naprawdę pod wrażeniem byłem sposobem wykonania pojedynczych scen oraz samych większych rozwalanek. Po anime DMC z założenia spodziewałem się bezmyślnej młócki aby fanboy'e z wywieszonymi językami oglądali i pragnęli więcej a tutaj niespodzianka - nie dość, że anime ma dość wolny przebieg to walk nie ma za wiele. Amen. Jako, że nie jestem osobą oglądającą anime głównie dla akcji przyjąłem to bardzo miło. Same walki w moim odczuciu były dość ciekawe i pomysłowe, SZCZEGÓLNIE ta w teatrze. Jak na razie Dante nie skacze po rakietach (całe szczęście) i ogólnie wyreżyserowane są bardzo dobrze.

Poza tym bardzo dobrze prezentuje się w chwili obecnej muzyka, zarówno ta w anime jak i ending. Czekam na OST ;>. Ciekawe czy wykorzystają dużo utworów z gry czy też się wyżrą na więcej własnych.

Nic to... nauczyłem się jednak by nie oceniać całości anime po odcinku czy kilku gdyż nigdy nie wiadomo co będzie ostatecznie. Myślę, że będę oglądał, nawet nie znając fabuły gry. A nuż...
Burth
Co ile to wychodzi ?
Suavek
Co tydzień zdaje się.

Drugi ep taki se. Nic konkretnego się nie działo, ot kolejny adventure of the week ze sporą dawką fanservice'u. Co gorsza trzeci zapowiada się podobnie.

Ale jedno muszę przyznać, muzyka jest świetna.
Killabien
mi sie intro podoba
Stachu
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...mp;#entry127245

ci na gorze to wybrakowani jacys sa

dwa działy o tym samym ,ale nie

(pipi)

lepiej skasowac inny dział, ze bo kolezanka sie dowartosciowała i prowadziła swoja grupke do ktorej i tak nie zaglada
RoL
Ktos powinien zrobic wreszcie porzadek i polaczyc te 2 dzialy, bo sie burdel zaczyna robic. Skoro stary dzial o anime jest juz otwarty dla wszystkich, to nie wiem w czym problem.
potrójne_jot
Dante spedalony na maxa, walk zero

(pipi).owe ale i tak oglądam bo tak wypada
Suavek
Oglądam bo zacząłem ale anime w ogóle mi się nie podoba. Nie oczekiwałem głębokiej fabuły ale liczyłem, że zrekompensują to przynajmniej akcją. Tymczasem nie ma ani jednego ani drugiego. Twórcy chyba chcieli stworzyć coś chociaż trochę głębokiego, z lekkim morałem ale wychodzi im to beznadziejnie. Przy tym love-story a'la Romeo i Julia byłem tak zażenowany, iż chciałem już skończyć.

Anime na słabe 4/10.
Ondu
Obejrzałem juz piąty epizod i powiem tak. Graficznie bardzo ładna animka, ale jeśli chodzi o resztę to hym......... Każdy odcinek o czym innym, stanowi odrębną całość choć fabuły tu zero. Sceny walk statyczne, Dante chlasta demona krew z niego leci i kamera podjeżdza powoli w górę. Trochę tak mało dynamicznie. Muzyka też jakaś taka bez wyrazu. Ogólnie ogladam przez sentyment do tytułu i mając nadzieje, że coś się ruszy, ale wątpię szczerze.

PS. Całkiem niezła walka jest w odcinku 4 pomiędzy Lady i Trish. Spoiler wielki nie jest smile.gif
Mastachi
Ma ktos z was moze muze co leci w intro?
Suavek
Anime z odcinka na odcinek staje się coraz głupsze. Jedna z najgorszych serii jakie dane mi było oglądać. To już Akane Maniax ciekawsze było chwilami...

DMC da się oglądać po kilku piwach. Na trzeźwo lepiej trzymać się z daleka...
Stachu
Bez dwuch zdan. Najwieksza lipa jaka widziałem. Schematyczne do bolu, zero fabuły.
Zarathustra
CYTAT(Mastachi @ 15 08 2007, 15:38) *

Na Nipponsei pojawił się soundtrack z tego anime (chyba jedyne co w tym anime mi się trochę podobało)
Ewcikson
CYTAT(Zarathustra @ 9 09 2007, 22:55) *
CYTAT(Mastachi @ 15 08 2007, 15:38) *

Na Nipponsei pojawił się soundtrack z tego anime (chyba jedyne co w tym anime mi się trochę podobało)

z calej serii 12 odcinkowej najlepsze byly 2 ostatnie odcinki...niestety a spodziewalam sie czegos wiecej...
Mastachi
Ja tam obejrzalem i nie placze. Nie jestem tam jakims fanem anime zeby pisac eseje na temat chu.jowosci tego "dziela" smile.gif

Dla ludzi ktorzy lubia gre powinno byc ok. Ot taki epizod z zycia Dantego.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.