Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Konwenty
Forum PSX Extreme > Niezależni > Grupowce > Manga & Anime
TaiCat
Temat ten służy zorganizowaniu się w grupki lub zgłoszeniu kto z dąt jedzie na najbliższe konwenty.

W tym tygodniu nadchodzi konwent Magnificon (info w temacie Info o Konwentach)

kto jedzie?jak was rozpoznać tongue.gif?
koval
Ja jadę tongue.gif Jak mnie rozpoznać ? Będę wyglądał na mangowca... xDD
Odyn
Ja mam poprawke w niedziele wiec dupa, gdyby nie to byl bym na 100% ;/
tk
ej, tak bez spinek: powiedzcie mi co robicie na takich konwentach?
Odyn
CYTAT(tekA @ 20 03 2007, 20:36) *
ej, tak bez spinek: powiedzcie mi co robicie na takich konwentach?

Ja spozywam rozne rzeczy ze znajomymi, krecimy beke itd.

Pewnie jak wiekszosc z was slyszy konwent to myslicie ze to banda geekow ktorzy o anime wiedza wszystko, i tylko siedza na konkursach albo przez 12h ogladaja projekcje ;P

Ja konwent traktuje jak impreze, gdzie wszystkich znajomych mam na miejscu, spimy tez w 1 miejscu takze impreza 24h na dobe icon_twisted.gif

Czyli to samo co na przyklad na Extreme Party ;] Dluga biba i jest gdzie spac ;P

A anime nie ogladam, i mang tez nie czytam tongue.gif

TaiCat
Ostatnio bardzo "endżojuje" przebieranie się za postacie z anime (raz sie przebrałam za Linka z Zeldy).To jest świetne uczucie gdy idziesz przez korytarz i wszyscy na twój widok wołają cię jak bohatera z danego anime (odtatnio byłam za Itachiego z Naruto,teraz będe za Hitsugayę z Bleacha).Ludzie bardzo się cieszą gdy mogą zrobić sobie z taką osobą zdjęcie,nie codziennie widuje sie swoich ulubionych bohaterów na żywo wink.gif

Ale na konwenty głównie jeżdże dla znajomych.Tych których znam i dopiero poznam.Na codzień żyję w szarym świecie a nagle w ciągu 2 dni przenosisz sie do utopii gdzie wszyscy mówią,myślą i robią to co lubią najbardziej.Moge podejść do każdego i zagadać i na pewno nie będe olana lub zbluzgana

czasem spotykam ludzi z netu albo z którymi pisałam wiele lat wcześniej.To naprawde świetne

a z ekonomicznych powodów to wyprzedaje stare mangi i gazetki etc tongue.gif
Odyn
CYTAT(TaiCat @ 21 03 2007, 16:35) *
Ostatnio bardzo "endżojuje" przebieranie się za postacie z anime (raz sie przebrałam za Linka z Zeldy).To jest świetne uczucie gdy idziesz przez korytarz i wszyscy na twój widok wołają cię jak bohatera z danego anime (odtatnio byłam za Itachiego z Naruto,teraz będe za Hitsugayę z Bleacha).Ludzie bardzo się cieszą gdy mogą zrobić sobie z taką osobą zdjęcie,nie codziennie widuje sie swoich ulubionych bohaterów na żywo wink.gif

Pewnie dlatego wiekszosc ludzi z tego forum postrzega konwent jako "zlot fanow czarodziejek" gdzie wszyscy sie przebieraja XD

Dla mnie konwent nie rozni sie od ubieglego EP hyh.gif Miejscowka, Ludzie i SZATAAAAAAAN! happy.gif
TaiCat
CYTAT(Odyn @ 21 03 2007, 21:17) *
Pewnie dlatego wiekszosc ludzi z tego forum postrzega konwent jako "zlot fanow czarodziejek" gdzie wszyscy sie przebieraja XD

Dla mnie konwent nie rozni sie od ubieglego EP hyh.gif Miejscowka, Ludzie i SZATAAAAAAAN! happy.gif

Lol

ale co dziwne takie przebieranki na zachodzi nikogo nie dziwią...oczywiście u nas być inaczej zawsze musi confused.gif

ja na EP i na konwentach bawie sie inaczej.Na EP więcej sie piło % i rozmawiało z jedną grupką i grało sie głównie a na konwencie bania na mineralce i rozmowa ze wszystkimi jak i wymyślanie głupich zabaw jak Limbo:P
Odyn
CYTAT(TaiCat @ 22 03 2007, 16:43) *
CYTAT(Odyn @ 21 03 2007, 21:17) *

Lol

ale co dziwne takie przebieranki na zachodzi nikogo nie dziwią...oczywiście u nas być inaczej zawsze musi confused.gif

ja na EP i na konwentach bawie sie inaczej.Na EP więcej sie piło % i rozmawiało z jedną grupką i grało sie głównie a na konwencie bania na mineralce i rozmowa ze wszystkimi jak i wymyślanie głupich zabaw jak Limbo:P

Ja na EP nie pilem bo bylem 3 noce bez snu tongue.gif

A zabawa - Na EP nei gralem tak samo jak na konwentach nie ogladam anime. Po co jesli moge robic to w domu ;P Jak juz gdzies jade to sie spodlic i przytrzodzic hyh.gif
TaiCat
Tegoroczny magnificon był średni ale przynajmiej coś na cosplayu miałam udziału :

http://www.youtube.com/watch?v=qKXWpcC-Hg4 tongue.gif
okens
Coz a ja chce polecic ASUCON ktory odbywa sie co roku na przelomie wrzesien/ pazdziernik( roznie to bywa) w Katowicach. Osobiscie bylem tam raz i wynioslem cakkiem spoko wrazenia... wjazd to ok 25 za dwa dni konwentu, a w srodku sala z konsolami, sala kinowa, sala telewizyjna, stoiska z japonskimi gadzetami itd itp, swoja droga wydaje mi sie, ze konwent jest dosyc znany w polsce i serio warto sie na niego wybrac
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.