Jak już każdy wie, ma powstać 3 sezon Prison Breaka. Całość ma się opierać na całkowicie nowym wątku ( wątek ucieczki ma się zakończyć w jakiś sposób w 2 ostatnich odcinkach drugiego sezonu ).
Jeżeli ktoś ma ciekawe informacje na temat 3 sezonu, to piszemy tutaj. Spoilery oznaczamy.
rikardo85
20 03 2007, 20:48
To nie jest żadme info tylko moje domysły.
Możliwe że bracia wezmą się za Firme i beda chcieli im sie dobrac do tylkow.
Albo coś napewno bedzie z Ecofield. Nie bez powodu nazwa sie kojarzy z nazwiskiem glownego bochatera.
Scenarzysci zostawili sobie baaaardzo duzo otwartych furtek do kontynuacji. Ale to juz nie bedzie to samo co seria druga a tym bardziej pierwsza. Równia pochyla sie klania.
Season 3 spoilers:CYTAT
The answer to the question that has been on every prison break fan’s lips is right here. Yes there will be a season 3. Season 3 of Prison Break (which may have a different name announced soon) will be premiered on 29th August 2007, almost 5 months after the season 2 finale. Most of the conspiracy storyline (about 90%) will be wrapped up by the end of season 2, and the third season will have a completely new plot. Scheuring quotes “The audience will definitely get closure. It'll feel like this is the endgame of the story, and yet there will be a few unanswered questions."
The third season will have eight major roles, including new additions to the cast. Most of the surviving crew will be brought together somehow, and there will be one or two new faces. When asked about the fate of Mahone played by William Fichtner, fans were told that Scheuring was very happy with William, hinting that Mahone will make a comeback in season 3.
One of the new additions is a female character who is Michael’s equivalent in intelligence, and she will act as a love interest for one of the guys. Who will it be? Your guess is as good as mine. Scheuring also let slip “And she would seem to be coming down on the side of good initially, but there will be questions [about] whether that's a facade.”
Ausiello quotes: “Paul Scheuring also teased that Season 3 would feature "a different storytelling process" that will begin to "play out in the last couple episodes of Season 2" and "leave some cliff-hangers, including one with Sara."
Sara Tancredi fans may have been worried that she may be killed off because the actress playing her, Sarah Wayne Callies, is pregnant, but Ausiello assures us that she’s safe. He says that Paul Scheuring won’t kill her off because he believes that Sara Tancredi is a strong component in the show. Sarah is due in the late summer, which coincides with the premiere of season 3, and she will be gone for a while, but will be back soon after the birth of her child. Scheuring says that her disappearance will fit into the plot, but refuses to confirm rumours of Sara Tancredi being kidnapp.
CYTAT
Odpowiedz na pytanie które przetaczało się przez usta każdego fana PB jest właśnie tutaj. Tak... będzie 3ci sezon. Premiera 3ciego sezonu Prison Break (który może zaistnieć pod innym tytułem) odbędzie się 29go sierpnia 2007, niespełna 5 miesięcy po finałowym odcinku 2go sezonu. Większość akcji dotyczącej konspiracyjnego wątku (około 90%) zostanie skumulowana (?) pod koniec 2go sezonu i 3ci sezon będzie zawierał kompletnie inną fabułe. Scheuring mówi: "Publiczność z pewnością będą spodziewać się zakończenia, będą mieli uczucie jakby to był już koniec historii lecz ciągle pozostanie kilka pytań bez odpowiedzi.
3ci sezon będzie miał 8 podstawowych zasad, włącznie z dodatkami do załogi PB. W jakiś sposób osoby które przeżyją zostaną ukazane razem ale także zobaczymy jedną lub dwie nowe twarze. Gdy zostaliśmy zapytani o przeznaczenie postaci Mahone kreowanego przez William'a Fichtner'a poinformowaliśmy fanów, że Scheuring jest bardzo zadowolony z Williama ujawniając, że może on się pojawić w 3cim sezonie.
Jedna z nowych postaci będzie kobieta która intelektowi dorównuje Michaelowi i będzie obiektem zainteresowania dla jednego z męskiej kadry. Kto to będzie? Możemy tylko spekulować. Scheuringowi urwało się również: "Na początku będzie się wydawać że stoi ona bo dobrej stronie, ale zostanie postawione pytanie po której stronie muru stoi".
Ausiello cytuje: "Paul Scheuring także drażni się, mówiąc że 3ci sezon będzie zawierał inny przebieg opisywania wydarzeń" który najpierw rozegra się w kilku ostatnich odcinkach 2go sezonu i zostawi kilka dramatycznych sytuacji z których jedna będzie dotyczyć Sary.
Fani Sary Tancredi mogą się martwić że może ona zostać zastrzelona ponieważ aktorka grająca tą rolę - Sarah Wayne Callies - jest w ciąży ale Ausiello zapewnia nas że jest ona bezpieczna. Mówi że Paul Scheuring nie chce jej "odstrzelić" bo wierzy że jest ona silnym elementem serialu. Plany Sary Wayne na spędzenie późnych wakacji zbiegiem okoliczności kolidują z premierą nowego sezonu więc może ona zniknąć na chwile ale wróci szybko zaraz po porodzie. Scheuring mówi, że jej zniknięcie zostanie włączone w fabułę, ale odmawia potwierdzenia plotek, że Sara ma zostać porwana.
Tekst skopiowany z innego forum o PB.
Bzdeta i zwykły wyjadacz kasy. Trzeba wiedzieć kiedy skończyć, już parę ostatnich odcinków drugiego sezonu jest naciągane i bez sensu..
nie czytałem żądnych spoilerów, ale miałem w releasie trailer 21 odcinka: oto moja poryta koncepcja na 3 sezon: (nie czytaj jak nie wiesz czym jest "sona").
- matka scofielda żyje, jest współpracowniczką firmy, która w jakichś okolicznościach trafiła do sony
- scofield nic o tym nie wie, myśli, że jego matka nie żyje
- w interesie firmy jest wyciągnięcie jej z więzienia więc:
* dogadują się z michealem, mówią mu jak wygląda sytuacja i umieszczają go w sonie
* mahone ma pomóc scofieldowi w jego zadaniu (słowa kima "zmiana strategi, pomogę ci ucieć itp"
* t-bag, bellick i sucre też jakimś cudem trafiają do sony
* sara trafia do sony (scena z procesu w trailerze)
chociaż kątem oka przeczytałem na filmwebie , że sara ma być nieobecna w tym sezonie, porwanie czy coś
MichAelis
25 03 2007, 16:50
nie no fajnie, ale jesli Firma ma wieksze wplywy niz sam rzad, to czemu nie wyciagnie matki od tak ?

Choc pomysl ok.
Bzdurski
25 03 2007, 16:54
Poczekamy, zobaczymy... Najpierw drugi sezon musi się skończyć. Mam tylko nadzieję, że jeśli powstanie 3 sezon PB, to nie będzie on naciągany... Niech utrzyma poziom pierwszych dwóch, a będę bardzo zadowolony.
po części moje przypuszczenia się sprawdziły, w sonie mamy scofield'a, mahone'a, bellick'a i prawdopodobnie t-baga. do tego prawdopodobnie wątek inżynierii genetycznej o_O gdyby ostatnia minuta miała prezentowac klimat 3 sezonu to jestem zdecydowanie na tak.
Niezle tekA trafiles

Tez nie mialbym nic przeciwko takiemu klimatowi 3-go sezonu
okaze sie ze Scofield ma wytatuowane nogi dupe i oba jaja, z planem ucieczki z sony, ino bedzie musial sie postarac zeby portorykanczycy mu go nie ztarli w nocy ;f
"sona"!
http://www.sona.com.pl/pl/ofirmie.php
Skoro tutaj będziemy rozmawiać o trzecim sezonie PB, to proponuję dodać do tematu wielki napis "SPOILERY", jak to ma miejsce w temacie o trzecim sezonie Losta.
Logiczne, że nie wchodzę do tematu póki nie obejrzałem najnowszego odcinka, a zaznaczanie każdego małego spojlera jest po prostu głupie i męczące.
prosze, nie mowcie, ze beda prowadzic na scofieldzie eksperymenty genetyczne
CYTAT(Stachu @ 5 04 2007, 20:24)

prosze, nie mowcie, ze beda prowadzic na scofieldzie eksperymenty genetyczne
scofielda ojciec uciekl z alcatraz kiedys, jego historia z pewnymi zaklamaniami jest opowiedziana w filmie "twierdza" xD
wiec firma chce stworzyc super uciekiniera szpiega, ktory bedzie zdolny w razie wypadku w misji, spier,dolic z wiezienia i dostarczyc potzrebne informacje.
calkiem ladnie sie klei co nie xD
bullseye
6 04 2007, 16:42
_Milan_ - mam podobne odczucia. Pewnie, kiedy Scofield byl dzieckiem robili na nim jakies eksperymenty. Jego stary to skumal i dlatego odszedl z firmy.
Ale mam bardziej pojechana teorie. Caly spisek z Lincolnem byl tylko po to, zeby firma sprawdzila jak Mike poradzi sobie z ucieczka z wiezienia. Przeciez musial uratowac brata
Teraz znowu ucieknie bo "ma to we krwi". Inzyniera genetyczna wskazywalaby na zmiane "dosc" realistycznego serialu na totalna bajke (juz wiemy czemu Scofield to geniusz).
Tak czy inaczej nowe wiezienie zapowiada sie bardzo smakowicie. Narkomani gdzies pod sciana, Bellick panienka do towarzystwa, ogólna samowolka i brak ingerencji strazników. Róbta co chceta w wiezieniu, mniam!
Również czekam z nie cierpliwością na 3 Sezon

Jestem ciekaw (ha nie tylko ja co będzie dalej)

A Belick ma za swoje xD
mnie się wydaje że może specjalnie doprowadzili do zamkniecia w SONIE scofielda by wyciągnął z niego kogoś ważnego dla generała i firmy? Może władza firmy nie sięga za murami SONY? Kij wie.
juz wiem, zly łysy generał chce wyodrebic u scofilda gen super uciekiniera
:|
to ja wole muminki
Paul Scheuring, twierdzi iż w trzecim sezonie serial powróci do swoich korzeni. Tak więc zapewne ponownie lwia część akcji toczyć się będzie w więziennych murach. Scheuring powiedział także, iż Lincoln i Michael znów będą razem, co potwierdzałoby początkową hipotezę o dostaniu się Burrowsa do więzienia, gdzie znajduje się jego brat. Niestety tutaj zaczynają się dość niepokojące wieści, gdyż twórca wspomina również o tym, iż jeden z braci pozostanie w serialu tylko przez kilka odcinków. Czyżby Lincoln miał zginąć zaraz na początku sezonu?
Źródło
http://prison.serialowo.net
wiki1993
12 06 2007, 16:41
Pewnie teraz Linc będzie miał wydziarane na ciele plany ucieczki z Sony
Z tymi genami to bym się powstrzymał - to nie Lost
Mam nadzieję że 3 sezon mnie roz.pie.rdoli tak jak pierwszy albo lepiej. Jestem złakniony dobrego serialu
premiera s3 nie bedzie jak byla rok temu w ostatnim tygodniu sierpna tylko 17 wrz
dwa odcinki, a potem miesięczna (październik) przerwa na MLB bodajże. Dla własnego dobra zacznę chyba oglądać w listopadzie.
trailer lub preview jak kto woli
http://youtube.com/watch?v=-ZgFAlTtF3kOdcinek 3×01 - Orientacion - 17 września
Odcinek 3×02 - Fire/Water - 24 wrzesnia
Odcinek 3×03 - Call Waiting - 1 października
Odcinek 3×04 - Good Fences - 8 października
Obejrzałem i zapowiada się w miare dobrze, ale mogłoby być lepiej. Co sezon serial traci, jakoś nie wiem czy teraz też da rade zaskoczyć widza jak pod czas oglądania pierwszego sezonu.
Na plus zaliczyłbym
+ Mahone
+ Już czuć jakąś intrygę
+ Całe więźienie - Sona 
Na minus
- 3 sezon ... może być cienko z pomysłami
- Troche tak kiczem już smierdzi
Ale w sumie nie ma co na razie oceniać, mam nadzieje, że wszystko się ładnie rozwinie

Z reszta jak można wnioskować o całym serialu po 20 minutach
po 17 minutach oskae

No jeśli T-Bag trafi do Sony (nie nie playstation ) to bedzie bardziej niz ciekawie , a on najbardziej z całej 4 zasłuzyl na to więzienie .Ciekawe co z Sucre i Kellermanem ? Ja myślę ze zyją. I pewnie C-Note wpląta sie jakos w akcję. A z Bellickiem to trochę dziwne , tak bezwzględny straznik nagle staje sie marionetką , gorzej niz popychadłem . żal mi go nawet.
zolwik777
2 09 2007, 23:01
Ej no usuneli. God damn, ma ktoś innego linka?
EDIT: dobra już mam.
http://video.google.pl/videoplay?docid=567...h&plindex=0
McDriv3r
3 09 2007, 18:26
17 troche czasu zostalo.Nie moge sie doczekac.
Raptem 5 dni, wytrzymasz ;P
No to jestem po pierwszym epie. Jest brudniej można powiedzieć że brutalniej czyli całkiem pozytywnie. Nie chcę spoilować więc dużo nie piszę Co do samego sezonu dużo nie da się wywnioskować ale licze że będzie lepiej zwłaszcza przez specyfikę Sony i to co można w niej odstawiać,a i Michael zrobił się trochę brutalniejszy ale do Mahone'a mu daleko.
pytanko: masz może napisy do pierwszego epa?
Kapitalne według mnie. Klimat w Sonie wypaśny. Oby tak dalej.
Oczywiście się skusiłem i trailer do 2 odcinka zobaczyłem. Scofield chciałby współpracować z Bagwellem ?
Ciekawie ... Spotkanie z nieznajomym którego ma wyciągnąć ? Jeszcze lepiej ...
McDriv3r
18 09 2007, 17:20
Za(pipi)isty odcinek.Powrot do korzeni z brutalniascia na czele.To juz wiem jaki cel ma Scofield xD.
Ps.Gdzie jest trailer do II odcinka?;]
CYTAT(McDriv3r @ 18 09 2007, 18:20)

Ps.Gdzie jest trailer do II odcinka?;]
Klik
cos mam wrazenie ze po "sukcesie" s3 zrobia s4

ale ocinek ok, da rade chodz moglbyc lepszy
CYTAT(signap @ 19 09 2007, 07:51)

cos mam wrazenie ze po "sukcesie" s3 zrobia s4 :/ ale ocinek ok, da rade chodz moglbyc lepszy
Od 17 odcinka I sezonu PP to straszna kicha, ale mimo to fajnie sie to o oglada.
II to było nagromaczenie bzdur i głupot, ale fajnie zrealizowane. Naciagane do granic mozliwosci, al i tak czekałem na kazdy kolejny odcinek. Teraz nie bedzie inaczej. Boje sie tylko, ze przy takim nagromadzeniu bzdur niedługo okaze się, ze wszystko było ukartowane z gory. Wrobienie Lincolna, zeby wmieszac w to Michela, test w fox river i zapedzenie go do Sony ,zeby z tamtad wyciagnac tego głupka co zywi sie szczurami....
tak jak S3 w MGSie
odcinek spoko, seria zapowiada sie lepiej niz III
ja uwazam inaczej

s1 - byl b.dobry, polowa s2 srednio-dobra a koncowka naciagana na maxa

ale kazdy ma inne gusta
teraz czekanie o co chodzilo z tym lysym ktory w finale bym chyba w Sonie czy w jakims osrodku militarnym
Naciągane na maxa, ale klimat fajny
montana
24 09 2007, 11:13
odcinek super zreszta jak zawsze, prison break to prison break

. no ciekawe kim jest ten gosciu co michael niby ma go wydostac .jest brutalnie ale kto powiedzial ze tak nie bedzie .bedzie dobrze
Marcin$
25 09 2007, 22:42
Odcinek 1 nawet w porządku (jak na 3 sezon). Natomiast drugi ("Fire/Water"), który dziś obejrzałem to jakieś nieporozumienie. Akcja kompletnie naciągana i powiewa nudą.. Linc, zupełnie przypadkowo spotyka Sucre, którego wątek miłosny jest zwykłym zapychaczem.. no i ten pomysł Micheala.. istny geniusz.. oczywiście od razu po wejściu do jednego z najniebezpieczniejszych wiezien znalazl sobie kolesia co bedzie latal na zawolanie i wszystko mu zalatwial... W ogole ta Sona to dla mnie trochę niewypał. Zakończenie nie powoduje tego uczucia, że z zapałem obejrzałbym następny odcinek, czytaj - brak zaskoczenia.
No ja to w sumie sam ogladam tylko dlatego, zeby doczekac sie coraz to bzdurniejszych pomysłow. A tych dziwnych przypadkow była masa. Np w 2 sezonie wszyscy sie spotykali na tej samej drodze xD Tak jakby do tego miasteczka prowadziła tylko jedna ulica. Swietne zgranie w czasie i w ogole.
Goldi69-PL-
26 09 2007, 06:55
kurde w 2 odcinku okazuje sie ze Michal jest magikiem, zobaczcie scene gdzie typ mu nalewa do szklanki wode, wlewa mu 1/10 szklanki, on dziekuje i odchodzi po czym ma 3 kroki dalej 1/2 szklanki :)
a moze 3 sezon to cos ala McGiver?
Scofield zrobi helikopter napedzany szczurami, z puszek od piwa wzorujac sie na planach wytatułowanych na lewym jadrze
Super Big Boss
26 09 2007, 10:02
Prison Break to tylko serial i na pewne sprawy trzeba po prostu przymknać oczy

W tym serialu i tak najbardziej liczą się świetnie zagrane postacie (w większości) i relacje między nimi, chociaż fabuła też jest bardzo ciekawa. Jak dla mnie trzeci seson zapowiada się lepiej niż pierwszy.
Tragedia ten 3 sezon , jak dla mnie to ten serial sie skonczyl po 13 odcinku pierwszego sezonu.
chyba już nic ciekawego im sie nie uda wykrzesać z relacji scofield/mahone, a szkoda bo to chyba najlepsze co spotkało ten serial do tej pory. bellick chyba się zadomowi na dłużej i dobrze bo imo jego wątek daje radę od momentu jak przewinął się w pościgu, przez zlewkowy epizod w fox river po przemiane w sonie.
poziom absurdu sięga zenitu.
IMO tylko Mahone jest wporzo postacią. Reszta na stos, a Sucre bym pwiesił za jadra.
Problemem może być to czy je ma!
Mnie tam jako bajka sie to podoba, bardziej mi siedzi sona niż fox river głównie przez kolorystyke i panujący smród. Niemal jak u sąsiada zza płotu.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.