Niby gry na PSP nie są aż tak drogie, ale ostatnio w Media Markt wiecie co widziałem? Fired up - tytuł startowy na PSP - kosztuje 180 zł! A cena Def Jama od pół roku nie może spaść poniżej 150zl. Jak zobaczyłem Fired up - a to po prostu się załamałem. A taki buurnot legends jest juz nieco nowszą grą od Fired UP, a kosztuje 100zl taniej (a w dodatku lepszą grą jest). Coś tu chyba nie tak, no nie?
Pablo100
21 03 2007, 12:22
MM to haam lezą im na magazynach gry ktorych nikt nie kupi najlepiej kupuje sie w internecie w "ultimie" albo Robsonie " POLSKIE dobre sklepy w tym drugim można kupić gry z drugiej ręki. cartrige nie mogą sie zarysować i nawet używane są w bdb kondycji piiss
Gry w MM są drogie trudno, kup gdzie indziej na 100% znajdzie sie lepszą oferte
Sermaster
21 03 2007, 19:28
Ta a w Empikach co się dzieje AC!D za 220 zł , GTA:LCS za tyle samo gry które oficjalne kosztują gorsze trzymają cene 150 lub coś w tym stylu , a zachodzę se do sklepu z grami i za 130 mogę mieć nowego Monster Huntera w folii a gdzie tu logika , niby ogólnopolska sieć a ceny z kosmosu ... aż szkoda gadać ...
CYTAT(Sermaster @ 21 03 2007, 19:28)

Ta a w Empikach co się dzieje AC!D za 220 zł , GTA:LCS za tyle samo gry które oficjalne kosztują gorsze trzymają cene 150 lub coś w tym stylu , a zachodzę se do sklepu z grami i za 130 mogę mieć nowego Monster Huntera w folii a gdzie tu logika , niby ogólnopolska sieć a ceny z kosmosu ... aż szkoda gadać ...
Zapytaj goscia w kasie w empiku czemu tak drogo. Bedzie sie zaklikal ze to sa OFICJALNE ceny. Aha, to tlumaczy czemu nieraz gry platynowe kosztuja tam blisko 200 zeta:D.
Pablo100
21 03 2007, 21:48
Odkąd Kupiłem PSP to czatuje w Tym MM na jakieś Obnizki w Empiku tak samo na Ultimie też (Ultimy Nie ma co Faworyzować, to samo co wszedzie).
Why... Gra nie stanieje jesli najpierw nie sprzeda sie w sporej ilosci.
(NaSzczęście Jest PS2 i Całe Pułki Oblane Platyną)
HołmBrjiu's Zabije PSP
Noo Ale Fajny Odtwarzacz Mp3/Mp4
Suboshi
21 03 2007, 23:09
Dobre ceny mają przeważnie w Saturnie. Jak kupiłem Burnout Legend w Empiku to dwa tygodnie później było u nich po 49zł;/
STRETCH
21 03 2007, 23:51
no ale przeciez jest alegro lub sklepy zagraniczne. w polsce w wiekszosci sklepow ceny sa takie jakie sa poniewaz u nas branza gier wideo nie jest jeszcze w takiej skali popularna jak w eurobie zach.
@Suboshi - czyżby saturn w galerii krakowskiej? Bo jak tam kiedyś byłem to ceny gier na psp ścięły mnie z nóg. Przykładowo - cool boarders i wipeout pure po 179zł mimo że oba tytuły w empiku w tej samej galerii były o ok 100zł taniej. Ja z tego co widze to różne sieci handlowe dziwnie sobie pogrywają i jeżeli ktoś nie siedzi w temacie i nie wie kiedy co wyszło i ile jest warte, to łatwo może się naciąć. Ale bywają też niekiedy przebłyski i okazje - np swego czasu partia Ridge Racer za 49zł w MM.
Suboshi
22 03 2007, 22:37
CYTAT(lechu @ 22 03 2007, 13:59)

@Suboshi - czyżby saturn w galerii krakowskiej? Bo jak tam kiedyś byłem to ceny gier na psp ścięły mnie z nóg. Przykładowo - cool boarders i wipeout pure po 179zł mimo że oba tytuły w empiku w tej samej galerii były o ok 100zł taniej. Ja z tego co widze to różne sieci handlowe dziwnie sobie pogrywają i jeżeli ktoś nie siedzi w temacie i nie wie kiedy co wyszło i ile jest warte, to łatwo może się naciąć. Ale bywają też niekiedy przebłyski i okazje - np swego czasu partia Ridge Racer za 49zł w MM.
Tak

Ja zauwazyłem ze jest raczej odwrotnie. Midnight Club 3 na psp w saturnie po 139zł a w empiku w galerii po 230zł. Saturn ma platyne przeważnie w granicach 60-80zł Ostatnio kupiłem tam Ridge racer za 59zł i F1 grand prix po 69zł czy jakoś tak. ALe najtańsze pozostaje dalej Allegro.np. GTA:VSC około 100zł taniej niż w sklepach.
Racja. Ja staram się raczej nie kupować w MM. Bardzo dobre ceny mają również prywatne, małe sklepy, w których możecie znaleźć mało używane gry. Ostatnio kupiłem Killzone Liberation 3xA używane raptem kilka razy za 80zł. Swoją drogą, bardzo dobre ceny ma też Sklep Extreme, a na Ultimie drogie są gry na X0 (ostatnio widziałem NBA 06 za 270 zł). Ogólnie za granicą większość gier jest tańsza lub po takiej samej cenie, a ludzie zarabiają co najmniej 1500 euro, a my 600zl. Gracze są po prostu w Polsce traktowani po macoszemu... smutne
DarealRadexHEJOO
27 03 2007, 03:30
We wrocławskim MM na Galerii Dominikańskiej GTA: Vice City Stories kosztuje 259 PLN chyba po dziś dzień. W przybytkach pokroju MM opłaca się kupować tylko starsze lub klasyczne tytuły na PC za "drobniaki"[w moim przypadku Quake 2(9,99; Mafia(19,99); Counter Strike(29,99); Manhunt (bodajże 29,99)].
tytuły klasyczne mają chyba cenę sugerowaną...
Ja polecam www.allegro.pl. Tekken DR kosztuje w Empiku 169zł a na Allegro kupiłem za 127zł. FIFA Street 2 w MM 100zł, a na Allegro dałem 52zł. Za NFS MW 5-1-0 dałem 80zł. Allegro jest najlepsze. Wszystkie gry które kupiłem oczywiście są (były) nowe i oryginalne.
Allegro rządzi się swoimi własnymi prawami. Porównywanie go ze sklepami typu MM, Empik czy Saturn jest trochę nietrafne. Bo na Allegro wystarczy, że ktoś dostanie grę, którą już ma no i sprzedaje ją za połowę ceny. Są też sklepy na Allegro, ale one mają ceny niewiele niższe. Ogólnie to trzeba kombinować ile się da, bo przez MM i Empik zbankrutujemy...
a ja polecam dvdcarve.com
Za zestaw:
Daxter
Burnout Dominator
Vice City
zapłaciłem 85 euro z dostawą do domu.
Gry oczywiście oryginalne, w folii z angielska instrukcją i językiem w grze. Edycje europejskie.
I ile czasu czekałeś? Prawdę mówiąc to za podobną kwotę można kupić w Polsce.
CYTAT(are91 @ 7 05 2007, 13:56)

czekalem 5 dni. Moze i mozna kupic, ale nie w jednym sklepie i nie w jednakowym stanie.
a tutaj wszystko zrobione raz, a dobrze.
z karty sciagnelo mo 317 zloty. tyle mnie to kosztowalo
CYTAT
No nie wiem. Znajdz mi Daxtera ponizej 100 zeta, albo VCS ponizej 200. Jezeli juz to na allegro mozna TRAFIC ale w tzw normalnych sklepach to trzeby sie niezle naszukac i napewno nie znalazlbys tego wszystkie w jednym czasie

Ja tam sie ciesze tym ze Loco juz kosztuje 79 PLN - cena przystepna.
CYTAT(the_m @ 8 05 2007, 20:19)

CYTAT
No nie wiem. Znajdz mi Daxtera ponizej 100 zeta, albo VCS ponizej 200. Jezeli juz to na allegro mozna TRAFIC ale w tzw normalnych sklepach to trzeby sie niezle naszukac i napewno nie znalazlbys tego wszystkie w jednym czasie

Ja tam sie ciesze tym ze Loco juz kosztuje 79 PLN - cena przystepna.
Daxter jest za 74,50zł w 123gry.pl
cena gier z platynowej serii jest do zniesienia , dzisiaj sobie kupilem Tekkena za 79zl i nie sa to pieniadze stracone =] na dniach sobie jeszcze sprawie killzone
CYTAT(Shen87 @ 18 05 2007, 15:23)

cena gier z platynowej serii jest do zniesienia , dzisiaj sobie kupilem Tekkena za 79zl i nie sa to pieniadze stracone =] na dniach sobie jeszcze sprawie killzone
Ja też kupiłem kilka dni temu LocoRoco i Tekkena po 69zł w Saturnie w Silesia Center Katowice. Cierpliwość popłaca.
Khadgar
26 05 2007, 11:26
Ja kupiłem w MM Loco i Daxtera, po 79 zł za sztukę bodajże i też nie żałuję. Tekkena i Killzona też bym pewnie zanabył, ale już mam. Ale w innym MM widziałem te same gry,już nawet z okładkami wersji Platinium, 100 zł drożej, co jest IMO lekkim skandalem.
Ja w empiku widzialem Hot Shots Golf za 89! Co jak na Empik jest mega niska cena

W MM ta gra kosztuje 100,- Fajnie by bylo jakby tak wiekszosc gier byla w takiej cenie, a nie tylko platynki ktore pojawiaja sie stanowczo za wolno!
w gdynskim empiku platyna jest po 79zl , ale za niektore nowosci duzo sobie licza
Bo platyna jest wszedzie (teoretycznie) po 79 ale HSGolf ma taka cene mimo ze nie jest w platynie

(dokladniej mowiac bylo to w empiku w rynku we Wrocku)
CYTAT(the_m @ 27 05 2007, 18:46)

Bo platyna jest wszedzie (teoretycznie) po 79 ale HSGolf ma taka cene mimo ze nie jest w platynie

(dokladniej mowiac bylo to w empiku w rynku we Wrocku)
A nie wszędzie bo czasem niektórzy przeceniają niżej platyny. Najtaniej kosztowało mnie WRC w euro-rtv-agd, zapłaciłem 49zł
czesio83
1 10 2007, 12:47
worm openwarfame 2 w mm tylko 199 zł
HSGolf (Everyb'sGolf?) jest w platynie przeciez, a ja kupilem to pol roku temu w MM za 29 zl (folia)
lukaszt_89
1 10 2007, 15:21
Dzisiaj bylem w electro word i wrc kosztowalo...209zl
w electro maja drogie gry. przynajmniej z tego co widzialem jak ostatni tam bylem (przy premirze Gyrosow). No ale nawet Empik mial golfa taniej bo za 80 zl bez platyny
z Cenami jest masakra... WRC MediEvil i Golf za 79 (no i tekken kill i loko)
Reszta nie schodzi poniżej 179 zl w MM Częstochowa.
a Empiku szkoda pisać .. wszystko po 200 (loko tekken kill 79)
CYTAT(Kimari @ 3 10 2007, 19:50)

z Cenami jest masakra... WRC MediEvil i Golf za 79 (no i tekken kill i loko)
Reszta nie schodzi poniżej 179 zl w MM Częstochowa.
a Empiku szkoda pisać .. wszystko po 200 (loko tekken kill 79)
To chyba zależy, w którym Empiku: u nas w Centrum platyny (także te same w zwykłych wydaniach) kosztuje 79zł, jest tez sporo gier po 120zł.
Z cenami to panowie menedżerowie powinni się solidnie cegłą w główkę uderzyć. Idę ci ja sobie do Arkadii do Saturna a tam Footbal Manager 2007 od Segi za 49 zł i leży tonami. Nie namyślając się długo wyskubałem banknocik z Kazimierzem Wielkim i kupiłem z radością myśląc sobie, że gdyby WSZYSTKIE platyny tyle kosztowały to piractwo by się znacząco zmniejszyło. Gra wchodzi, kosztuje dajmy na to 89-99 zł, po pół roku spada do 49 w platynie - wiem, marzenie ściętej głowy. Ale wracając do głównego tematu. Idę potem do Empiku przy wejściu i udając nieświadomego pytam o tą samą grę. A jakże, jest. W cenie 99,99! Żebym był złośliwy, to bym spytał dlaczego 100 metrów dalej w Saturnie identyczna gra jest o połowę tańsza. Robią z ludzi idiotów, a potem pan prezesunio jęczy do kamery jacy ci piraci niedobrzy, i w ogóle samo zło. Mam też PS2 i gry na niego kupowałem w także Saturnie, bo zawsze się dało coś fajnego wypatrzeć np Killzone za 49,00, gdy identyczne w Empiku było po 179.
MoniqaPS2PSP
6 03 2008, 23:04
a ja po rocznym lizaniu pudełek z grami w empiku zostałam dzieckiem iso. ceny kosmos-da się z tym zyć ale nie starczyłoby mi życia na kupienie gier w które chce zagrać. I możecie na mnie wieszać psy. Nie jestem z tego dumna.
A ja was nie kumam - jak w polsce ceny sie nie podobaja kupować za granicą - EBAY to potęga.
W przeciągu 3 miesięcy kupiłem:
Logan Shadow za 65 złoty ( z przesyłką ) HongKong
Wipeout Pulse za 90 złoty ( z przesyłką ) HongKong
Patapon za 70 złoty ( z przesyłką ) Kanada
God of War 105 złoty ( z przesyłką ) USA
Gry idą od 6 do 11 dni z tych miejsc, nie ma problemów nigdy z paczką, a za taką cene moge kupować sobie 1-2 gry miesięcznie i nawet tego nie zauważam. 200 zeta lub nawet 159 zeta w polsce za taka gre na PSP to już mi poprostu szkoda, zwłaszcza jeśli ma się net i pojęcie co to jest EBAY.
W końcu żyje się jeszcze dla innych rzeczy.
Nie wiem czy dobrze myśle czy nie,ale według mnie gry na PSP nie powinny kosztowac aż tyle co gry no konsole stacjonarną według mnie to troche przesada.
Jeżeli podobne są koszty produkcji i czas stworzenia to czemu nie?
CYTAT(MoniqaPS2PSP @ 6 03 2008, 23:04)

a ja po rocznym lizaniu pudełek z grami w empiku zostałam dzieckiem iso. ceny kosmos-da się z tym zyć ale nie starczyłoby mi życia na kupienie gier w które chce zagrać. I możecie na mnie wieszać psy. Nie jestem z tego dumna.
nienalezy szukac usprawiedliwienia w tym ze gra sie na iso/cso ja tez gram i nie kupuje nigdy gier. mam czyste sumienie, za memrke 8 gigową zaplaciem 450 pln, za nową konsole slim 520 i za uzywana fat 300, wiec mysle ze kupowanie gier jest zbedne, sa inne bogatsze kraje gdzie ludzie zarabiaja tyle ze ich stac i niezawracaja sobie glowy tym jak tutaj wykombinowac. gry nadal sprzedaja sie na tyle dobrze ze firmy nie bankrutuja cierpi jedynie rzad ktory chce okradac nas obywateli na prze(pipi)anie wielkich cłach. niby to ze nie jestesmy bogaci nie usprawiedliwia nas od kopiowania gier z netu ale jesli granie mam we krwi i jest to moje drugie HOBBY to nie zamierzam z niego rezygnowac tylko dlatego ze mnie nie stac. a wlasnie ze mnie stac bo jestem cwany i wiem jak obejsc niektore rzeczy zeby oderwac sie od tego syfu i brudu jaki panuje na codzien, granie daje mi taka mozliwosc. cena jaka place jest i tak taka sama jak innych na swiecie na nawet drozsza za TV i konsole place w polsce i tak w (pipi) wiecej niz w stanach. Gdzye tu rozsądek, zarabiam mniej i place wiecej ?? WTF ??

pytam sie wydzieram sie WHAT THE FUCK ?? pozatym gry mozna kopowac na ebay, tyle ze trudnosci jakie trzeba przezwyciezyc sa dosc spore.
na sam koniec mam wiecej szacunku do ludzi ktorzy grają na piratach, pomimo ze mam pieniadze i stac mnie na kilka gier w miesiacu to wole wydac je zupelnie inaczej. trzymajmy sie razem
bierz ile mozesz, i nie dawaj nic w zamian
CYTAT(nWo @ 7 03 2008, 12:14)

nienalezy szukac usprawiedliwienia w tym ze gra sie na iso/cso ja tez gram i nie kupuje nigdy gier. mam czyste sumienie, za memrke 8 gigową zaplaciem 450 pln, za nową konsole slim 520 i za uzywana fat 300, wiec mysle ze kupowanie gier jest zbedne, sa inne bogatsze kraje gdzie ludzie zarabiaja tyle ze ich stac i niezawracaja sobie glowy tym jak tutaj wykombinowac. gry nadal sprzedaja sie na tyle dobrze ze firmy nie bankrutuja cierpi jedynie rzad ktory chce okradac nas obywateli na prze(pipi)anie wielkich cłach. niby to ze nie jestesmy bogaci nie usprawiedliwia nas od kopiowania gier z netu ale jesli granie mam we krwi i jest to moje drugie HOBBY to nie zamierzam z niego rezygnowac tylko dlatego ze mnie nie stac. a wlasnie ze mnie stac bo jestem cwany i wiem jak obejsc niektore rzeczy zeby oderwac sie od tego syfu i brudu jaki panuje na codzien, granie daje mi taka mozliwosc. cena jaka place jest i tak taka sama jak innych na swiecie na nawet drozsza za TV i konsole place w polsce i tak w (pipi) wiecej niz w stanach. Gdzye tu rozsądek, zarabiam mniej i place wiecej ?? WTF ??

pytam sie wydzieram sie WHAT THE FUCK ?? pozatym gry mozna kopowac na ebay, tyle ze trudnosci jakie trzeba przezwyciezyc sa dosc spore.
na sam koniec mam wiecej szacunku do ludzi ktorzy grają na piratach, pomimo ze mam pieniadze i stac mnie na kilka gier w miesiacu to wole wydac je zupelnie inaczej. trzymajmy sie razem
bierz ile mozesz, i nie dawaj nic w zamianKupa bezsensownego pieprzenia. Tak, wszyscy są źli, wszyscy chcą cię wykorzystać. A państwo jest po to by ciemiężyć obywateli. Bo to ta Polska jest takim dziwnym krajem. W takiej Irlandii np. to jest za darmo np. ten no water klozet, podążając za reklamą. Cła są przecież w każdym normalnym kraju, zresztą jakie cła masz na grach sprzedawanych w sklepach? To się nazywa podatek, a cło to jego odmiana, ale cóż i tak cię okradają i tak (haha

)
Właśnie sam powiedziałeś, ze te pieniądze wydałeś na memory sticka i psp, nie na gry, więc to chyba oczywiste, że ci się nie należą. Taki mamy system, że żeby coś mieć trzeba to kupić. Możesz wymyślić swój, Lenin tak zrobił i dobrze na nim wyszedł. Jedź do Rosji może pogadasz z jego trupem.
Kurcze, tak sobie myślę, że moim hobby mogłyby być szybkie i luksusowe samochody. Niestety nie stać mnie na murcielago, wezmę czyjeś, mi się bardziej należy, w końcu to moje hobby a on to kupił dla szpanu.
Wystarczy posiadać choć podstawową wiedzę z zakresu gospodarki (właściwie to wiedzę ogólną) by wiedzieć że rynek USA jest diametralnie różny od Europejskiego, i rządzi się nieco innymi zasadami. Podejście sprzedawców musi być również inne. Uświadom sobie, że społeczeństwo amerykańskie nie jest społeczeństwem milionerów, ludzi biednych i niezbyt zamożnych jest tam bardzo dużo. Społeczeństwo europejskie jest w lepszej kondycji, a że Polska przez wydawców gier traktowana na równi z Zachodem to inna sprawa (ceny są te same co we Francji, cze we włoszech)
Jak grasz na piratach to zwyczajnie o tym nie mów, bo po prostu nie ma o czym. A ty dorabiasz do tego jakąś urojoną ideologię. Zresztą sam na początku napisałeś: "nienalezy szukac usprawiedliwienia w tym ze gra sie na iso/cso". Po co więc całe te gadanie? Cóż, brak logiki w swojej wypowiedzi potrafisz ukazać doskonale. Przypomina to trochę zachowanie (niektórych) homoseksualistów. Tych, którzy obnoszą się ze swoją innością. Uważają oni że są nietolerowani (modne słowo). Co innego jest jednak tolerować czyjś homoseksualizm, a co innego tolerować obnoszenie się z tym, vide parada równości w edycji holenderskiej, przypominająca raczej targi erotyczne niż ukazanie problemów mniejszości (czym chyba powinna być).
A na koniec odniosę się do tego tekstu, który właściwie skłonił mnie do napisania odpowiedzi na twojego posta:
bierz ile mozesz, i nie dawaj nic w zamian Nie wiem jak ty, ale ja nie znoszę pasożytów. I żeby nie było, nie nazywam cię pasożytem, nie znam cię, nie wiem czym się zajmujesz, jakie masz podejście do innych spraw niż piracenie gier. Granie na iso nie jest czymś strasznym, więc nie mam prawa cię obrażać, wyrażam jedynie swoją opinię na głupi post.
czytaj ze zrozumieniem, przynajmniej wynies cos ze szkoly zamias sie (pipi)c
CYTAT(nWo @ 7 03 2008, 22:01)

czytaj ze zrozumieniem, przynajmniej wynies cos ze szkoly zamias sie (pipi)c
Rozbudowana i głęboka odpowiedź. W sumie więcej nie oczekiwałem.
A żeby nie było offtopu to ostatnio ceny gier na psp nieco zmalały. PES 2008 i SH za 120 zł w dniu premiery to rzecz warta odnotowania.
To miło, że ktoś zauważył, że SH Origins to gra na 5 h i wycenił ją sprawiedliwie. A co do PES 08 to miła niespodzianka
O to chodzi, przecież gry na PSP są znacznie krótsze od tych na stacjonarne konsole i na pewno tańsze w produkcji, więc dlaczego mam za nie płacić pełną cenę? 120 PLN to żadna okazja, tylko normalna, uczciwa cena za nowość na PSP.
matek_79
16 03 2008, 19:40
CYTAT(nWo @ 7 03 2008, 12:14)

bierz ile mozesz, i nie dawaj nic w zamianTakie myslenie jest tak samo biedne jak zachowanie, ale coz, skoro czujesz sie "usprawiedliwiony" i nadal chcesz piracic to nikt Cie nie przekona do tego abys to zmienil, wiedz tylko ze to naprawde biedne podejscie do tematu.
Jak dla mnie konsolka jest dosc tania w utrzymaniu, na allegro i w zaprzyjaznionych sklepach ceny nie sa jakos zabojcze, mozna wyrwac perelki po 30-40 zl jesli sie poszuka, a to naprawde malo za swietna zabawe ktora dostarcza konsolka
Syphon Filter Logan's Shadow za 55 zł na Allegro.
A wyszła kilka miesięcy temu, heh.
CYTAT(nWo)
na sam koniec mam wiecej szacunku do ludzi ktorzy grają na piratach, pomimo ze mam pieniadze i stac mnie na kilka gier w miesiacu to wole wydac je zupelnie inaczej. trzymajmy sie razem bierz ile mozesz, i nie dawaj nic w zamian
No comment.
Grzehoo
21 03 2008, 08:21
CYTAT(BartX @ 17 03 2008, 19:09)

Syphon Filter Logan's Shadow za 55 zł na Allegro.
A wyszła kilka miesięcy temu, heh.
Może kradziona? Ale to przecież nieistotne, ważne, że oryginał.
ArturNOW
24 03 2008, 11:19
CYTAT(nWo @ 7 03 2008, 10:14)

bierz ile mozesz, i nie dawaj nic w zamianIdź do pracy jak masz za dużo czasu, który spędzasz tylko na graniu. Może to cię nauczy szacunku do czyjeść pracy i tyle.
CYTAT(Dworek @ 7 03 2008, 09:13)

Nie wiem czy dobrze myśle czy nie,ale według mnie gry na PSP nie powinny kosztowac aż tyle co gry no konsole stacjonarną według mnie to troche przesada.
To tak ja bym wycenił gry na DS na 20 zł w większości przypadków
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.