Czyli która walka z bossem najbardziej zapadła Wam w pamięci i dlaczego właśnie ta.
Sztajniec
21 03 2007, 21:12
Od razu uprzejmie ostrzegam, że w tym temacie (bo i pewnie w innych wypowiedziach) będzie trochę spoilerów. Ekhm, więc
Ostatnia walka z The Boss z MGS'a 3. Ta przepiękna sceneria. W sumie nie wiem czy to aż taki spoiler, ale lepiej to oznaczyć, żeby potem nikt się nie czepiał
Następna walka to przymusowy lot na jednym z Kolosów w Shadow of the Colossus
Pabelek
21 03 2007, 21:17
Tak właściwie to w dziale PS2 jest już bardzo podobny temat ->
http://www.psxextreme.info/index.php?showt...t=0&start=0
Coś podobnego już kiedyś zakładałem, ale...
Najbardziej zapadła mi w pamięci potyczka z Minotaurem w GoW. Kolo strasznie narowisty był

. Prócz tego The End wyrył mi się w pamięci (Extreme) i kilku innych.
rushman
21 03 2007, 22:39
Oczywiscie kolosy z SotC

(WSYSTKIE)
Rzeczywiscie, z Minotaurem z GoW fajnie sie walczylo:)
Bardzo przypadły mi do gustu boss'owie w Berserku(Japan only..

)
bowser z mario był przegięty ;]
Oprócz pewniaka (czyt. niemal wszystkie bossy z SotC) w pamięci najbardziej wyryła mi się walka z The End (za pierwszym razem IMO niesamowite przeżycie) oraz walka z Jenova pod koniec pierwszej płyty FFVII, każdy wie w jakim momencie i chyba każdy wie dlaczego wyjątkowa
Moje top 3:
1.Krauser (Re4) - za klimat, scenerie i długość walki
2.Virgil (Dmc3) - za efektowność i dynamike
3.Ultimecia (FF8) - za muzyke i design bossa
do tego dodałbym większość walk z Headhunter'a.
ja zapamietalem tych z ktorymi meczylem sie kilkadziesiat razy i ni emoglem pokonac.. ale teraz juz nie pamietam
Zwyrodnialec
22 03 2007, 13:49
Vergil (DMC3) - wszystkie starcia z tym kolesiem są mistrzowskie
Hydra (GoW) - po prostu moc, to trzeba przeżyć samemu
Krauser (RE4) - walka z QTE to mega POWER
Dwaj Piramidogłowi (SH2) - miażdżąca końcówka
Destoyer
22 03 2007, 14:29
Mi osobiscie najbardziej w pamiec zapadla walka ostatnim bossem w GoW 2(zarabisty) i walka z piatym kolosem (tym latajacym) w sotc
wiki1993
22 03 2007, 15:09
Wszystkie walki z Vergilem w DMC3 są GENIALNE.
No i ofkoz walka z The Boss w MGS3, również genialna (batalia z The End niezbyt mi się podobała

).
Walka z Psycho Mantisem i REX'em w MGS
walka z The End i The Boss w MGS3
Walka z pierwszym kolosem w SoTC - dodam, ze wczesniej nie ogladalem trailerow to tez zrobilo to na mnie wrazenie:)
hmm to moze nie jest boss ale ostatnia scena/y z REZ'a tez wbily mi sie w pamiec:)
koncowy boss w flashowej gierce... PICO
Ostatni boss w DmC:2 (power!)
1.THE BOSS-METAL GEAR SOLID 3.-lokacjia,muza...
2.Ostatni bossowie z onimusha 4-za muze i power.
Don_Pedro
22 03 2007, 23:59
Niemal wszystkie kolosy w SotC, ale najbardziej urzekła mnie walka z pietnastym
Walki w DMC3 - wymagajace, trudne. A i te z Vergilem byly najlepsze
Gural666
23 03 2007, 16:44
ninja MGS1
REX MGS1
walka na glowie mgrexa MGS1
walka z banda metal gearow w MGS2
THE End The BOSS MGS3
wszystkie te walki za klimat. Sorry za KLIMAT
Litwin25
23 03 2007, 16:57
Najładniejsza była w MGS3(jedynka też miała fajne) ale najbardziej hardcorowa była w Shadow of Rome,na statku z królem piratów,ja piernicze nie szło kolesia pokonać.
jakubde
24 03 2007, 22:54
Mój ulubiony boss to Ocelot z MGS3. Niesamowity klimat i fenomenalna muzyka
Bzdurski
24 03 2007, 23:02
The Joy i The Sorrow z MGS3 - ta pierwsza walka ma przecudowną scenerię i absolutnie genialną przedmowę oponentki (utkwiła mi w pamięci i nie chce stamtąd wyjść), a ta druga za niespotykany klimat i nietypowość, bo "walką" tego nie nazwę.
Kolosy z SotC - wiadomo.
Vergil z DMC3- ten koleś jest prześwietny. Design, styl, w jakim się porusza, mówi i tak dalej - moc. A starcia z nim są przekozackie - dynamiczne i efektowne.
Destoyer
25 03 2007, 11:09
O demnie jeszcze Krauser(super go[ciu) i Mendez(mam sentyment do goscia

)
Chyba Alma z Ninja Gaiden. 10h sie meczylem ;] A z PS2 to praktycznie kazdy boss w GoW2 jest genialny (a w szczegolnosci sposoby ich wykanczania) ;]
ProChaoS
25 03 2007, 13:03
Oczywiście wszystkie walki z bosami z god of war. Nie trzeba pisać dlaczego.
Mega epicka walka z Fortinbrasem (Onimusha:Dod).
raven_raven
2 04 2007, 18:17
Świetne walki z bossami?
God of War (Hydra, Minotaur...)

King Kong (T-Rex)
NFS Most Wanted (kolesie z Blacklisty)
hmmm jeszcze fajne walki z bossami byly w Beyond Good & Evil oraz ostatnia z ZOE2
Konar$ky
7 04 2007, 09:20
Precursor Robot z Jak 1
Minotaur z God Of War
Nobunaga z Onimusha 3
Gary z Canis Canem Edit
That's All Folks!!
Pawel_S5
2 05 2007, 18:36
Wszyscy bossowie w God of war 1 i 2 oraz walka z Sephirothem w Kingdom Hearts 2- wymagająca ale niesamowita
Kiedyś nienawidziłem walk z bossami, ale z biegiem lat zmieniłem zdanie i polubiłem je. Miło wspominam zwłaszcza walkę z ostatnim bossem w grze Castlevania: Lament Of Innocence (nie ze śmiercią, tylko tym wielkim znajdującym się w najniżej położonej części zamku).
Każdy kolos był niesamowity.
Wiadomo, że chodiz o Sotc.
Jinxters
3 05 2007, 15:03
Wy wszyscy chyba zapomnieliście o MGS'ach !!! a walka z The End w trójce....niesamowita!!! No i jeszcze są bosy w Godach(szczególnie w dwójeczce

)...hmm bossy w Finalu 10 spoko też (z areny)....coś pewnie jescze jest ale nie pamiętam he he
raven_raven
16 05 2007, 17:41
IMO (SPOILERY Z MGS2!) Nie zapominajcie o MGS 2! Nie mówcie mi, że walki np. w AG są słabe

- Walka z Olgą w MGS2. Deszcz, moja pierwsza walka z bossem w MGSie, nietypowe dla mnie niektóre rozwiązanie, no power, pierwszy boss w MGS, rozumiecie...

- Harrier w MGS 2. Jakoś podoba mi się to namierzanie z rakiet tego wspaniałego samolotu

.
- Metal Gear RAY'e w Arsenal Gearze. Super, naprawdę ekstra. Sceneria, wydarzenia poprzedzające tą bitwę, jej wykonanie, same Metal Gear'y... moc!
Sunderland
16 05 2007, 18:33
Do bossów z MGS2 można mieć zastrzeżenia (Bomberman

), ale walki same w sobie są super.Fajnie pyka się na najwyższych poziomach trudności.
CYTAT(Sunderland @ 16 05 2007, 18:33)

Fajnie pyka się na najwyższych poziomach trudności.
Zaj.ebiście wręcz, Europe Extreme ociera się o masochizm.
SotC kolosy oczywiście szczególnie piąty latający(ta dynamika) i bossy z serii GoW a szczególnie w jedynce minotaur i Ares wymiata!!!
Tiglatpilesar
18 05 2007, 21:17
Nie będę oryginalny;)
Minotaur z GOW ( w dwójkę niestety jeszcze nie grałem)
13. i 16. kolos z SotC
The End z MGS 3
Hmm może to nie z PS2, ale Safer Sephiroth z FF 7, jak pierwszy raz go zobaczyłem, usłyszałem One winged Angel, a potem dostałem Supernovą to zabrakło mi słów;)
Albo będę oryginalny;p
Drek z Ratchet & Clank
Walka z młodym Ocelotem w MGS3 kiedy to możemy skopać go jeszcze za młodu. No a wszystko dzięki Big Bossowi który pokazał chłopakowi jak się bronią posługiwać

Do tego oczywiście inne walki o jakich tutaj nie jedna osoba wspomniała
wiiboxstation
23 05 2007, 16:59
1.Generał RAAM na insane

z GOW
2.Zeus z GOW2
3.Walka na noże z Krauzerem z RE4
4.świniak z Manhunta
Demyx, Xemnas i Sephiroth z Kingdom Hearts 2 (walki wypalające kineskopy, niesamowicie efektowne).
temat już podobny był, ale tym razem dam dwie czwóreczki:
trudne:
Ratchet & Clank - boss końcowy bez posiadania Ryno.
Viewtiful Joe - rekinochłop.
Gears of War - boss końcowy na poziomie hardcore około 10 podejść w cooperative...(ciekawe co będzie na insane)
Ninja Gaiden - większość bossów przy pierwszym podejściu to męka (na najsłabszym poziomie - ninja dog)
ultra-łatwe:
Ratchet & Clank 2 i 3 - zaskoczenie, że już koniec gry.
Killzone - boss końcowy słabszy niż zwykły wojak hellgastów.
Devil May Cry - feniks.
Crash Bandicoot 2 - wszystkie poza końcowym to banał.
CYTAT(jurget @ 17 06 2007, 11:56)

Gears of War - boss końcowy na poziomie hardcore około 10 podejść w cooperative...(ciekawe co będzie na insane)
Ninja Gaiden - większość bossów przy pierwszym podejściu to męka (na najsłabszym poziomie - ninja dog)
heh
kolega chyba pomylił subfora

wszystkie pojedynki w SotC to chyba bossowie, a każdy wie jak bardzo zapadają w pamięć

no i jeszcze The End
Shadow of Nobody
15 07 2007, 13:01
Wprawdzie to gra na Psx'a, ale....ostatnie starcie w Final Fantasy:VII - genialny design bossa, genialna muzyka, genialnie wyglądający czar Super Nova - mega epicka batalia, żadne tam potyczki z The End czy innymi mutagenami z serii MGS'a - walki z Sephirothem nie da się zapomnieć, najlepszy boss ever.
Tiglatpilesar
15 07 2007, 13:26
Przeszedłem już GoW 2 i zaliczę do tej szlachetnej listy jeszcze Tezeusza (za poczucie humoru), Króla barbarzyńców (za ładnego konia), Euriale (za wielką dupę), Perseusza (za to, że jest leszczem na jeden strzał), Kloto (za coś koło 10 cycków).
Nefarious w Ratchet'cie trzecim. Męczyłem się i męczyłem i w koncu pewnego dnia padł...
The End - Walka nauczyła mnie cierpliwości
Konar$ky
15 07 2007, 18:48
CYTAT
Nefarious w Ratchet'cie trzecim. Męczyłem się i męczyłem i w koncu pewnego dnia padł...
Amen bracie, amen. Kawał z niego skur.wysyna był
Właściwie, to ja walczyłem z nim bez broni która dawała mi amunicję. Ta tylko sobie utrudniłem ;] (pomijając fakt, że wtedy nie wiedziałem że taki gadżet istnieje).
Konar$ky
20 07 2007, 19:07
CYTAT
Właściwie, to ja walczyłem z nim bez broni która dawała mi amunicję. Ta tylko sobie utrudniłem ;] (pomijając fakt, że wtedy nie wiedziałem że taki gadżet istnieje).
Ja miałem dokładnie tak samo, ale dzięki pomocy forumowiczom się dowiedziałem się o takiej broni, zdobyłem i pokonałem go
Shadow of Nobody
20 07 2007, 20:19
Walka z Xemnasem (ostatni boss w Kingdom Hearts II) dosłownie mnie zmieliła - efektownością rozwala wszystko co do tej pory widziałem (pojedynki w Dmc3 to przy tym slow - motion, do GoW'a nawet nie ma co porównywać) - efekty, dynamika, kooperacja z Riku i końcowe odbijanie laserów (animacja nawet się nie krztusi), rewelacja.
Tiglatpilesar
20 07 2007, 22:52
Typowe japońskie durnowate machanie mieczem, salta i inne pierdoły. Jakoś mnie akcje z DMC czy KH nigdy nie ruszały. Wolę jednak GoW-a.
Co do najlepszych walk to bym zapomniał o jednej z moich ulubionych ! Courtney Gears from R&C3

Najsłodszy robot w galaktyce, ta stylizacja na Britnej i tekst kiedy cię trafi (Oops I did it again), chyba moja ulubiona walka z R&C3
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.