Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God of War 3
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Yano
CYTAT(Szopeninchainz @ 23 05 2007, 10:15) *
Tartar(z Syzyfem)smile.gifi pomóc Syzyfowi w pracy:)

znajac kratos to mozna sie spodziewac ze jedyna pomoc jakiej moze dostarczyc to zepchniecie kamienia z powrotem na dół xDDD
komar737
Yano, chyba na samego Syzyfa biggrin.gif

Z super-zajawkowego Secret Message w GoW2, mozna wywnioskowac, ze GoW3 nie koniecznie bedzie sie dzial jedynie w swiecie greckim biggrin.gif.

" From Now, I Become Death, The Destroyer Of All Worlds"
the_m
CYTAT(Trzcina @ 23 05 2007, 10:05) *
Przeczytalem tego newsa... i musze powiedziec ze jestem ZASKOCZONY, ze ktokolwiek dopuscil go na siec.

Styl w ktorym jest napisany jest zenujacy, pseudosmieszne teksty o paleniu trawki i spadaniu na 'murzynski kij' (co to w ogole jest?) sa tragiczne... natomiast sama tesc newsa rowniez pozostawia wiele do zyczenia. Dopoki nie zobaczymy tego info gdziekolwiek info, traktuje to jako kolejna wtope NG, ktorych to juz nie malo bylo do tej pory.

Ten sam news z Giery.eu Rozumiem twoja frustracje bo mnie tez poirytowal ten tekst ale poprostu tam to zastalem i z tego serwisu wzielem wink.gif A ze jest prawdziwy upewnilem sie na Giery.eu - oni biora niusy z gametaba smile.gif
wiiboxstation
a i by bogowie ktorzy jeszcze zyja byli bossami
Er_WolvEr
Jaffie i reszta nieźle będą musieli zakręcić fabułe by początek 3jki nie był dziwny i kiczowaty . Czemu ? Zlookajcie gdzie jest Kratos w trakcie końcówki 2jeczki.

Ja nie mam pojęcia jaki trik zostanie wykorzystany by jakoś naprostować fabułe.

A kto bedzie Boss'ami w 3jce mozna z łatwością wywnioskować. Z ostatnich 2-3 filmików, secred message'a, napisów końcowych... I to mi sie podoba. Mam dośc ,,pionków" biggrin.gif.
Grigori
O jakim Wy secret message mówicie? W PALu nie ma takich (o czym przekonałem się własnoręcznie - czyt. topic GoW2).

IMO trójka będzie się działa zaraz po dwójce co jest chyba oczywiste. Jak to rozwiążą nie wiem ale myślę że główną lokacją będzie Olimp. No a gra się skończy tak że Kratos wyrżnie wszystkich z greckiej mitologii co będzie stanowiło jej historyczny koniec.

EDIT: rotfl. Już wiem o co kaman z tym SM.
Trzcina
To napisz, bo ja nie wiem tongue.gif
Grigori
Tam gdzie się koleś na filmiku zatrzymuje trzeba nacisnąć R1 (wg pierwszego wystarczą trzy miejsca, wg tego drugiego jest jeszcze jedno miejsce)

lub

Jak ktoś nie wie to w jedynce jest podobny motyw.

Mam pytanie jeszcze. Co pojawiło się na islandofrhodes.org po drugim odliczaniu? Bo ja w ogóle tego drugiego odliczania tam nie widziałem. Mam tam tylko filmiki z komentarzami twórców i na drugiej stronce tapetę i historię Rodos.

Trzciński, jak chcesz to przenieś tego posta do tematu o GoW2
the_m
CYTAT
(wg pierwszego wystarczą trzy miejsca, wg tego drugiego jest jeszcze jedno miejsce)
trzy miejsca do czego? bo nie rozumiem smile.gif
Fajna ta ukryta wiadomosc, moze w GoW beziemy na koncu z cala ziemia (Gaja?) walczyc tongue.gif

CYTAT
Mam pytanie jeszcze. Co pojawiło się na islandofrhodes.org po drugim odliczaniu?
O ile dobrze kojarze to byla tam zapowiedz GoW na PSP
Grigori
Jak Kratos staje przy ścianach (i na końcu przy drzewie) na chwilę to wtedy się naciska R1 (nie pojawia się żaden komunikat). Nie wiem czy jest jakiś ograniczony czas w którym trzeba przebiec ten dystans. Czego tu nie rozumieć tongue.gif

Ta strona jakaś lipna jest bo ja prawdę mówiąc nie miałem tam nawet tego drugiego odliczania. Po pierwszym mi się załadowało tyle ile opisałem i od tamtej pory nic się nie zmieniło. confused.gif
XM16E1
CYTAT(Grigori @ 24 05 2007, 01:27) *
O jakim Wy secret message mówicie? W PALu nie ma takich (o czym przekonałem się własnoręcznie - czyt. topic GoW2).

IMO trójka będzie się działa zaraz po dwójce co jest chyba oczywiste. Jak to rozwiążą nie wiem ale myślę że główną lokacją będzie Olimp. No a gra się skończy tak że Kratos wyrżnie wszystkich z greckiej mitologii co będzie stanowiło jej historyczny koniec.

EDIT: rotfl. Już wiem o co kaman z tym SM.

Niewydaje mi się aby Jaffe i spółka zakończył trylogie kratosa tak szybko! Czytałem ostatno wywiad z Corym B. który powiedział że 3 to ładna liczba dla trylogi ale on chce zrobić coś więcej! Mówi się o całej SADZE!!Mitologia jest tak obszernym tematem że gier można robić bardzo dużo z różnymi jego odmianami smile.gif
Trzcina
Ehhhhhhh,.. ale ja chce znac tresc secret message, a nie jak ja zdobyc ;P Niechze ktos napisze ;p

Drugie odliczanie pojawialo sie gdy rozwiazales kilka zagadek. Jedna z nich to znalezienie greckich liter skladajcych sie na KRATOS. Jak to zrobiles, to dostawales kolejne filmiki, oraz zagadke zwiazana z puzzlami. Trzeba bylo przesuwac obrazki tak zeby ulozylo sie cos sensownego.

Ok, czekam na tresc secret message, bo najwyrazniej jest to zwiazane z GoW3 ;P
XM16E1
Prosze " From Now, I Become Death, The Destroyer Of All Worlds"
mariusz81
Fajnie by było wpaść w środek jakiejś wielkiej nawalanki między narodami w GOW3 i czuc potege boga,na końcu jak zawsze jakis boss,ale przeprawa przez mięso armatnie byłaby super
YETI
God of War 3 Most Likey has Started Development.
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=75080
XM16E1
Yes Yes Yes biggrin.gif czekałem na to smile.gif
McDrive
CYTAT(YETI @ 28 05 2007, 10:52) *
God of War 3 Most Likey has Started Development.
http://www.ps3forums.com/showthread.php?t=75080

Fantastycznie. Tera trza poczekać tylko roku minimum na pierwsze screeny... Ale będzie warto!!
YETI
Sony szuka ludzi do pracy nad GoW3
http://www.valhalla.pl/news4355-Bedzie-God-of-War-3.html
dzieciol4
Ta, niby szuka: http://www.ps3site.pl/gry/akcji/to-nie-gow3-t2495.0.html
YETI
Pierwszy przeciek??!!

http://www.youtube.com/watch?v=onJLIImjslw

Moim zdaniem w 100% fake
McDrive
CYTAT(YETI @ 9 06 2007, 20:03) *
Moim zdaniem w 100% fake

Me 2
estel
A szkoda, bo ten model z polowa kratosa w ogniu dawal rade ;]
Jakim
własnie ten art , który nota beme chyba był zerżnięty z POP:TTT najbardziej utwierdził mnie w przekonaniu że to fake. JUż modele 3d postaci Kratosa wyglądały bardziej profesjonalnie
komar737
Hmmm... tak ogladajac sobie dodatki z jedynki i dwojki (ze szczegolnym wskazaniem na filmik ze szczatkami Kronosa na pustyni i filmik z przepowiednia wyroczni "Spartan, the one, who will destroy mythology"), nachodzi mnie taka mysl, co do zagonczenia trylogii i calej historii.

Zalozmy, ze Kre-Alkalynos zabija wszyskoch bogow, Tytanow i cala ta otoczke. Na Ziemi zostaja tylko ludzie... i tak czas uplywa, a o bogach, Wielkiej Woljnie i Kratosie powoli ludzie zaczynaja zapominac. Z czasem cala ta historia przeradza sie w legende, a jeszcze pozniej w mit. Az w koncu dochodzimy do czasow wspolczesnych, kiedy to w katolickiej szkole dziecko czyta o odysejii Kratosa i Smierci Zeusa w ksiazeczce Parandowskiego wink.gif. Pare lat pozniej niejaki David Jaffe robi gre o Kratosie, inspirowana Mitologia...
CRusheR
grałem w GoWa i w GoWa 2, w 3 też zagram wink.gif liczę na to że będzie więcej rzeczy do robienia w grze niż tylko granie na głównej fabule(np. dodatkowe challenges i dodatkowe misje, areny itp.) a także ocywiście żeby Kratos był jeszcze silniejszy i jeszcze lepsze "triksy" robił i żeby miał więcej broni i mocy...
Isador
1. Więcej sekwencji latanych
2. Więcej broni i umiejętności
3. Dłuższa
4. Widok FPP też byłby dobry
XM16E1
CYTAT(Isador @ 27 07 2007, 15:42) *
1. Więcej sekwencji latanych
2. Więcej broni i umiejętności
3. Dłuższa
4. Widok FPP też byłby dobry

Kurde i znów ten widok FPP i może jeszcze bazóka jak Nariko?! Widok FPP pozbawił by tę grę secretów bo to dzięki kamerze niemożemy ich tak łatwo znaleść.Dłuższa-z tym muszę się zgodzić.kratosa niegdy dość biggrin.gif Więcej broni i umięjętności też by się przydało ale nic nie zamieni mi tych kochanych łancuchów biggrin.gif Sekwencji latanych to w żadnym Gowie niebyło bo ten skrzydełka Ikara to taki szajs że szok!! ohmy.gif Na nich się jednybi wolniej spadało!
Kończe bo już się napatoczyłem niektórym smile.gif
Tiglatpilesar
Skoro Kratos ma być niszczycielem światów, to może niech się cofnie w czasie i zabije Gaje zanim ta urodzi Tytanów. Finito.

Co do secret message z dwójki, brzmi on: I am become death, destroyer of worlds.
Z tego co wyczytałem jest to cytat z Oppenheimera, powiedział tak o bombie atomowej (z gramatyką u niego cieniutko).

IMO dyskusje o grze, która nawet jeszcze nie powstaje są trochę na wyrost wink.gif Nie ma ani screenów, ani nic.

Grigori
Żadnego FPP. Na ch*j to komu w takiej grze?

Jaffie miał dziś ogłosić coś ważnego. Liczyłem na Goda... przeliczyłem się. Od teraz studio Davida nosi nazwą "EAT SLEEP PLAY". A co ze Studio Liverpool? Dunno.
http://criminalcrackdown.blogspot.com/
YETI
Jaffe nie miał nic wspólnego z Studio Liverpool (goscie od WipeOuta, F1) pracował/pracuje w Sony Santa Monica.
ghost.
CYTAT(Tiglatpilesar @ 27 07 2007, 17:18) *
Co do secret message z dwójki, brzmi on: I am become death, destroyer of worlds.
Z tego co wyczytałem jest to cytat z Oppenheimera, powiedział tak o bombie atomowej (z gramatyką u niego cieniutko).

...tylko ze nie doczytałeś, że słowa "I am become death..." nie naleza orginalnie do Oppenheimera tylko jest to przetłumaczony fragment Mahabharaty, poematu, który dla Hindusów jest tym czym Koran dla Islamu czy Biblia dla Chrześcijan. Z gramatyka jest tutaj wszystko ok (tzn jest błąd ale dokładnie tak ma byc)

Co do GoW3, czuję, że wszystko jeszcze raz przewróci się do góry nogami i ostatecznie Tytani bedą jednak nie do konca sojusznikami i mozliwe ze Kratos został ponownie oszukany (logiczne jest ze kieruja się własnym interesem, tylko kwestia tego, na czym konkretnie polegają ich plany)
Tiglatpilesar
‘‘The Blessed Lord said: Time I am, destroyer of the worlds, and I have come to engage all people. With the exception of you, all the soldiers here on both sides will be slain.’’ 11:32 Tak brzmi ten werset z Mahabharaty. Widzisz więc, ze cytat był niedokładny smile.gif No ale dość o hinduskich eposach i Oppenheimerze.

Kiedys nieco myślałem nad fabułą GoW 2, znaczy jeszcze zanim pojawił się szereg informacji. Chciałbym, aby zrobili część między wydarzeniami z jedynki i dwójki. Kratos jako bóg wojny walczy z napierajacymi barbarzyńcami z północy- odwet, za dekapitację ich króla. Bóg wojny rusza na północ, żeby powstrzymać Odyna i jego hordy tongue.gif

Cos czuję jednak, że skończy się na trójce, a szkoda. Mam nadzieję, że zaczną tworzyć prequele itp.
YETI
Eat Sleep Play (coz za nazwa haha)
wywiad
http://www.gametrailers.com/player/22861.html

OSTER CITY, Calif., July 27 -- Sony Computer Entertainment America Inc. (SCEA) today announced an exclusive game development deal with Eat, Sleep, Play™, a new software development company formed by legendary game creators David Jaffe and Scott Campbell. Under the agreement, Eat, Sleep, Play is signed on for a multi-year, multi-title deal to create titles for the PlayStation family of products, with the first slated for release in 2008.
komar737
Ten filmik moze dawac duzo do myslenia co do zakonczenia, polecam:

http://youtube.com/watch?v=ivvVUB-VJKk

PS. Troche spoilerowaty jest nt. 1 cz. , ale kazdy gral tongue.gif
LoCKer
napewno stworza wiecej czesci bo nie za.(pipi)ia kury ktora znosi zlote jajka, prequel juz wychodzi z postaci Chains of Olympus. a co do kontunuacji to przecie kratos to pies na baby i nie zdziwie sie gdy GoW4 bedzie RTS'em gdzie kierujemy armia malych kratosow smile.gif
OlooS
SCEA potwierdza God of War III w produkcji
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=37736
Figaro
Nie jest fajnie... GOW bez Jaffe? Oby to nie odbiło się na jakości produktu.
McDrive
CYTAT(Figaro @ 7 11 2007, 16:05) *
Nie jest fajnie... GOW bez Jaffe? Oby to nie odbiło się na jakości produktu.

II też była bez Jaffe'a i jakoś przekozacko im wyszła.
Masorz
ale GOWII byl bez Jaffe i jakos nikt nie narzekal, wrecz przeciwnie, wiec nie ma sie czym przejmowac...
Figaro
Huh? A to ci niespodzianka.
YETI
Sony Santa Monica to nie tylko Jaffe i Barlog wink.gif
liquid
jeszcze sie sprawdzi powiedzenie ''do trzech razy sztuka''
Jak kratos ma wejść na chlebak to niech to zrobi tak jak w przypadku poprzedników
YETI
http://www.ps3site.pl/god-of-war-iii-na-aukcji#respond

Fajna akcja Sony, ktoś chętny? wink.gif
Memory
Dopiero w 2009 roku
http://www.ps3site.pl/bogowie-smierc-przyjdzie-w-2009r
polaki899
Ja bym napisał "Już w 2009 roku" biggrin.gif
Tylko pytanie czy na poczatku czy na końcu roku cool.gif

Ale chyba sie wszyscy zgodza ze warto poczekać te kilka miesiecy na taka gre.
Mam nadzieje ze dadza chłopaki czadu.
Yap
Kratos nie potrzebuje niczego i nikogo. Wcale się nie zdziwię jeśli będzie wyrzynał boga za bogiem by wziąć się na końcu za tytanów.
A tak nawiasem mówiąc, skoro Zeus jest tatuśkiem Kratosa to Kronos jest jego...dziadkiem. Niemal całą pierwszą część skakał po plecach staruszka by w dwójce dostać od niego czar. Lolkowate to to biggrin.gif .
YETI
Yap, ale zarzuciłeś spoilerem wink.gif Sądzę że nie wszyscy jeszcze grali w GoW2, a mogą odwiedzic ten temat i przeczytac twój post.
Master Pain
Na przykład ja wink.gif
Litwin25
Na poczatku gadali ze koniec 2008,więc 2009 brzmi groźnie
komar737
Byle by tylko jakis bufon nie przejąl kierownictwa nad produkcja, bo bede sie martwil. Barlog i Jaffe w ogole nie beda mieli do czyniena z grą ? confused.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.