Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: God of War 3
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4, 5
Destoyer
Zapowiedziano oficjanie GoW 3 link:

http://giery.eu/PlayStation-3/Newsy/God-of...3-oraz-PSP.html

Wiem ze wikszosc nie grala GoW2 ,ale tych co grali i wiedza co mogli by programisci dodac niech pisza co chca ujrzec w najnowszej trzeciej odslonie madafaki Kratosa.(Spoiery zaznaczac!!!)

Edit:thx oqqozo
ogqozo
Co masz na myśli pisząc "8 cud świata"? Jeśli GoW w ogóle, to raczej każdy w kto grał, a jeśli GoW 3 (tak wynika z tekstu) - no to faktycznie, w to większość nie grała.
estel
Co chcialbym zobaczyc? Wiecej kombosow dla Athena's Blades, wiecej broni, wiecej kombosow dla broni, lepszy Rage of the Gods/Titans, mozliwosc widoku FPP, lepszy system reversali, wprowadzenie counterow, wiecej czarow (+lepsze ich efekty), bardziej brutalne akcje, wieksze/dluzsze plansze, mniej loadingow, rozwiniecie motywu skrzydel. Jak wpadne na cos jeszcze to napisze ;]
Destoyer
Ja tez bym chcial system reversali,wiecej kombosów(a nie ze idziesz i ciorasz 3 kombosy caly czas)zeby wrazenia plynace z gry byly jeszcze wieksze no i zeby poziom trudnosci byl wiekszy bo GoW "jedynka"byl trudniejszy
McDrive
A ja mam nadzieję, że nie zobacze czegoś takiego jak FPP w tej grze dry.gif
Pavlis
No własnie co to wogule za pomysł z tym widokiem FPP?? dry.gif
Musiolik
Może jeszcze dorzucić MP5, albo jakiś inny miotacz zwłok xD

Więcej krwi, bardziej brutalna ma być, no i przede wszystkim GRAFIKA w połączeniu z OGROMNĄ GRYWALNOŚCIĄ.
Yano
ja na dzisiejszy dzien chial bym tylko jednego: zeby animacje dobijania przecinika ( circle.gif ) był różne!! tzn jak powiedzmy na cyklopa sie nacisnie circle.gif to losuje sie jedna z 3-5 (wiecej:D) animacji i kratos wykancza go na rozny sposoby, bo te wykonczecia przeciwnikow sa za(pipi)iste ale moga sie znudzic jesli kazdy rodzaj zawsze dobija sie tak samo, chcial bym zeby kazdy przeciwnik mial kilka rodzajow "fatality" ktore mozna na nim uskutecznic biggrin.gif

a oprocz tego to nie wiem, .. moze jeszcze zeby ukryte stroje byly fajne a nie jakas krowa albo ryba tongue.gif
Ari
więc ja chcę tak neko.gif :

Spalić stajnię Augiasza

na szczycie zepchnąć spowrotem na dół Syzyfa, jak już spadnie to na niego kamlota zrzucić smile.gif

wsadzić Panowi w lesie fleta w odbytnice

wbić się w środek jakiejśc bitwy między amazonkami a sam nie wiem kim- żeby amazonki były tongue.gif

wykraść kaduceusza i niecnie go wykorzystywać przeciwko ludziom (może być motyw przewodni gry z tego nawet)

spalić Arkadie

chciałbym czuć ducha Uranosa! (jakis dill można z nim ubić wink.gif ) niech gwiazdy rozbłyskują wraz z naszymi morderczymi akcjami! niech wskazuja nam drogę! układają się w symbole! chmury tak samo- niech znikają z nieba i nagle je zasłaniają!

chciałbym zobaczyć powracającego na ziemię Adonisa, w towarzystwie ożywiającej się przyrody! efekt znany z okami dopalic maxymalnie!

aaa i niech narratorem będzie Parandowski tongue.gif

estel
Widok FPP do eksploracji terenu. Latwiej by bylo znalezc ukryte skrzynki and so on. Nie wiem o co wam chodzi, nawet jakby byl to nie bedzie przeciez obligatoryjny
Hela
CYTAT(estel @ 23 03 2007, 14:50) *
Widok FPP do eksploracji terenu. Latwiej by bylo znalezc ukryte skrzynki

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś dlaczego go nie będzie/nie powinno być...
McDrive
CYTAT(Hela @ 23 03 2007, 16:34) *
CYTAT(estel @ 23 03 2007, 14:50) *
Widok FPP do eksploracji terenu. Latwiej by bylo znalezc ukryte skrzynki

Właśnie sam sobie odpowiedziałeś dlaczego go nie będzie/nie powinno być...

No właśnie dry.gif
estel
Widze, ze nikt z was nie zwrocil uwagi na reszte wypowiedzi. Ogolnie jestem zwolennikiem mozliwosci (dziwnie to brzmi). Uwazam, ze skoro zaimplementuja to w grze, to gracze ktorzy chca sie nameczyc nie beda tego uzywac. Inni, chetnie skorzystaja. Proste. Osobiscie, widok FPP nie jest mi do niczego potrzebny, jednak uwazalbym go za mily dodatek. Nie rozumiem za to waszego myslenia. 'Nie podoba sie nam, wiec nie damy nikomu'?
OsciBosci
A ja chciałbym Kratosem trafic na wyspe Lesbos...
Deadeye
CYTAT(estel @ 23 03 2007, 18:27) *
Widze, ze nikt z was nie zwrocil uwagi na reszte wypowiedzi. Ogolnie jestem zwolennikiem mozliwosci (dziwnie to brzmi). Uwazam, ze skoro zaimplementuja to w grze, to gracze ktorzy chca sie nameczyc nie beda tego uzywac. Inni, chetnie skorzystaja. Proste. Osobiscie, widok FPP nie jest mi do niczego potrzebny, jednak uwazalbym go za mily dodatek. Nie rozumiem za to waszego myslenia. 'Nie podoba sie nam, wiec nie damy nikomu'?

chodzi o to, ze wrzucanie na sile wszystkich mozliwych udogodnien jest ZLE. poza tym przy trybie fpp sekrety bylyby zbyt latwe do odnalezenia, a nie o to przeciez chodzi
Guts
Ja bym z checia zobaczyl np. Wojne trojanska; 2 wielkie armie + Kratos siejacy zniszczenie, a na dodatek Bogowie starajacy mu sie przeciwstawic =)
Co do walk z bossami to wprowadzilbym pewnie urozmaicenie. Kiedy pojawia sie nad przeciwnikiem circle.gif i rozpocznie sie quick time event, to chcialbym miec kontrole nad dewastowaniem wroga np. Kratos leci w przeciwnika z wyciagnietym mieczem, kiedy zbilzamy sie do jego tlowia wciskamy square.gif dziecki czemu wbijemy sie w cialo, a za pomoca prawej galki bedziemy mogli go wypatroszyc, badz ociac jakas czesc ciala wedle naszego widzi mi sie.
estel
CYTAT(Deadeye @ 23 03 2007, 22:58) *
chodzi o to, ze wrzucanie na sile wszystkich mozliwych udogodnien jest ZLE. poza tym przy trybie fpp sekrety bylyby zbyt latwe do odnalezenia, a nie o to przeciez chodzi

To tak samo nie powinni wrzucac do dwojki power urns, bo przeciez mozna sobie ustawic nieskonczonego rage'a czy magie (byc de facto niesmiertelnym). Jak juz pisalem, wolalbym gdyby taka mozliwosc byla. Jezeli ktos nie chce z niej korzystac, to niech tego nierobi, ale moze niektorzy uwazaja, ze jest to przydatny feature. Nie badzcie samolubami ;]
Solidny (pan)
CYTAT(estel @ 23 03 2007, 23:09) *
CYTAT(Deadeye @ 23 03 2007, 22:58) *

To tak samo nie powinni wrzucac do dwojki power urns, bo przeciez mozna sobie ustawic nieskonczonego rage'a czy magie (byc de facto niesmiertelnym). Jak juz pisalem, wolalbym gdyby taka mozliwosc byla. Jezeli ktos nie chce z niej korzystac, to niech tego nierobi, ale moze niektorzy uwazaja, ze jest to przydatny feature. Nie badzcie samolubami ;]

Zrozum, że jeśli będzie widok FPP, to twórcy już zadbają o to, by był przydatny. Niektórych ukrytych rzeczy pewnie w ogóle nie będzie można znaleźć bez widoku FPP, gdyby już się znalazł w grze. Dodajmy do tego, że po to są sekrety, by było ciężko je znaleźć. Wszystko co ma być znalezione, jest pokazane i widoczne między innymi dzięki betatestom (twórcy wiedzą gdzie gracz się zacina i nie wie co robić bo czegoś ważnego nie widzi).

Pomińmy fakt, że ten widok obniżyłby poziom grafiki, która już nie będzie tak kontrolowana przez twórców zaprogramowanymi ujęciami, gdzie nie można zobaczyć wszystkich stron świata. Kamera jest dobra taka jaka jest, to nie MGS, że przyda się widzieć wszystko wokoło wink.gif
Colio
CYTAT(Guts @ 23 03 2007, 23:05) *
Ja bym z checia zobaczyl np. Wojne trojanska; 2 wielkie armie + Kratos siejacy zniszczenie, a na dodatek Bogowie starajacy mu sie przeciwstawic =)

O tak, coś w ten deseń, jakaś końcowa potyczka która gwałciłaby oczy icon_twisted.gif Dwie ogromne armie, tysiące ludzi na ekranie, w tle ogromni bogowie depczący wojaków jak mrówki i Kratos siekający gdzieś w środku. Taka iście filmowa scena, nawalanka każdy z każdym ;] Doskonały finał, a potem dotarcie do jakiejś świątyni i oglądanie wszystkiego z góry, śmiganie na Pegazie nad polem bitwy, masakra. Świetny pomysł, myślę że PS3 dałoby radę coś takiego przeliczyć.
estel
@Solidny
Ja rozpatruje widok FPP tylko jako dodatek. Poza tym uwazam, ze skoro to PS3 to jakosc grafiki nie spadnie w znaczacy sposob. Sekretsy latwiejsze do odnalezienia? Spoko, moze niektorzy chca grac bez FAQow, a sami nie moga ich odnalezc? Proponuje zakonczyc ta jalowa dyskusje. Ja chce widok FPP i juz, a to ze go pewnie nie bedzie... to inna sprawa ;]
Destoyer
Estel przestan wrescie gadac na temat tego widoku fpp!!!
Wyjebo
- nowego głównego bohatera (Kratos już mi sie przejadł)
- bardziej rozbudowany system rozwoju postaci
Yano
CYTAT(Colio @ 24 03 2007, 12:44) *

O tak, coś w ten deseń, jakaś końcowa potyczka która gwałciłaby oczy icon_twisted.gif Dwie ogromne armie, tysiące ludzi na ekranie, w tle ogromni bogowie depczący wojaków jak mrówki i Kratos siekający gdzieś w środku. Taka iście filmowa scena, nawalanka każdy z każdym ;] Doskonały finał, a potem dotarcie do jakiejś świątyni i oglądanie wszystkiego z góry, śmiganie na Pegazie nad polem bitwy, masakra. Świetny pomysł, myślę że PS3 dałoby radę coś takiego przeliczyć.

to dobry pomysl, pod koniec gry kratos moglby dostac jakies mega zdolnosci do zabijania 1 ciosem i mozna byz robic wlasnie ze wbija sie w wielka bitwe i robi sieczke jak w dead rising biggrin.gif (po to to zabijanie 1 ciosem bo inaczej zabic kilaset przeciwnikow na raz bylo by trudno) a na koncu bogowie ;p
Destoyer
CYTAT(Wy(pipi)o @ 24 03 2007, 14:44) *

Nie wydaje mi sie zeby GoW byl nadal nim bez Kratosa
Trzcina
Lol :DDDDDDDDD Aahahahahahaha Kratos sie przejadl? No nie moge ;] Ehhh co ludz to opinia biggrin.gif

Anyway, GoW bez Kratosa to nie GoW. Nawet jego brat blizniak juz tu nie pomoze. smile.gif

Widokowi FPP mowimi kategorycznie NIE. Zabiloby to polowe klimatu, oczywiscie IMO. Generalnie to ja chce wiecej wszystkiego biggrin.gif Ale najbardizej licze na dopieszczenie pozostalych broni. Bo w GoW1 i GoW2 wyraznie widac ze Athena's Blades sa najwazniejsze...
Gemi
Ja licze na flaki i jeszcze raz flaki :A Monumentalne areny, przekozackie lvle pokazujace rily powah of ps3 wink.gif
Hela
CYTAT(Trzcina @ 24 03 2007, 16:00) *
Ale najbardizej licze na dopieszczenie pozostalych broni. Bo w GoW1 i GoW2 wyraznie widac ze Athena's Blades sa najwazniejsze...

No mogliby to trochę zmienić, bo do tej pory wszystkie inne bronie oprócz AB są zbędną ciekawostką. Ja przeszedłem drugą część nie zabijając ani jednego przeciwnika inną bronią, bo są one totalnie niepraktyczne i mało ciekawe/efektowne...imo.
Solidny (pan)
CYTAT(Destoyer @ 24 03 2007, 15:22) *
CYTAT(Wy(pipi @ 24 03 2007, 14:44) *

Nie wydaje mi sie zeby GoW byl nadal nim bez Kratosa

Jeszcze wykrakacie i twórcy wzorując się Hideo Kojimą zrobią nam zastępcę bohatera tongue.gif

... a Kratos będzie głównym złym...
Dante
Cii bo jescze na serio zrobią coś takiego o jakimś innym kolesiu który chce zostać bogiem wojny np. w przyszłości i będzie musiał pokonac Kratosa.
Co do samej gry to najlepiej dać więcej wszystkiego i mi to starczy.
Pavlis
Jedynie co mogli by co zrobic (jesli mieli by sie wzorowac na MGS2) to to ze grajac młodym silnym pieknisiem ,który chce ocalić swiat przechodzisz pierwsza godzine gry normalnie po czym trafiasz na Kratosa, który go zabija i przejmujesz znowy stery nad starym poczciwym Kratosem catfight.gif
Mikes
CYTAT(Colio @ 24 03 2007, 11:44) *

Skoro mielismy spartan:total warrior to ja mysle ze jak najbardziej. Wojna trojanska mmm.

Albo termopile, i zmiana historii i wygranie tej bitwy z persami, LOL!

CYTAT

ja nie dał bym rady go zabic, chlip chlip xD
ProChaoS

CYTAT(Wy(pipi @ 24 03 2007, 14:44) *

Innego bohatera? Eee jakby wywalili największego mader fakera z tej gry straciłaby klimat.
komar737
- wreszcie potyczka z braciakiem z Hadesu: kto widzial bonusowe movies, ten wie jakie to moze byc zajawkowe (typ robi wrazenie nawet wiekszego kozaka niz Kratos)

- (pipi)ista fizyka: co powiecie na leb poczwary turlajacy sie przez pol areny, tudziez odbijajacy sie od scian biggrin.gif? (IMO)

- "fizyka" krwi: rozpiepszasz mieczem kozaka, po czym Kratos jest obryzgany jego krwia (przez moment kierujemy zwariowanym rzeznikiem tongue.gif)

- wiecej batalii z duzymi bossami (takimi jak Hydra)

- oczywiscie ulepszony, rozwiniety system walki

- wieksze mozliwosci, jesli chodzi o nawigacje i poruszanie sie (np odbijanie od scian, itp)

- zmniejszenie ograniczen terenu i tym samym zwiekszenie nieliniowosci

- urozmaicone "fatality movies": tutaj moznaby bylo wykorzystac mozliwosci sixaxisa,np: zaleznie od tego, jak wychylisz pada, Kratos wykona inny ruch przy wykonywania akcji konczacych zywot potworka.

- no i oczywiscie wyzej wspomniany motych: Kratos napakowany boskimi mocami, z checiami roz....dolenia wszystkiego, co zyje, wbija w sam srodek miedzy dwie armie toczace bitwe tongue.gif

Co do rozmyslan: "czy PS3 TO uciagnie?", bardziej odpowiednim pytaniem byloby "czy Jaffe TO doda do gry?" tongue.gif
McDrive
CYTAT(Mikes @ 25 03 2007, 12:11) *
CYTAT

ja nie dał bym rady go zabic, chlip chlip xD

Ja tam dałbym rade o ile następca będzie jeszcze większym kozakiem...

A tak wogóle to kiedy Kratos był dobry?? wink.gif Według mnie nigdy.
Destoyer
Wydaje mi sie ze od dziecka byl takim ku**sem.Ma to po ojcu.
wiiboxstation
W trójce chcę zobaczyć odciętą głowę Zeusa , wielką bitwę z tysiącami wojowników i gwałt na Afrodycie >:> ;PPP
No ale przecież będzie jeszcze (pipi) PSP smile.gif
YETI
CYTAT(wiiboxstation @ 27 03 2007, 18:30) *
i gwałt na Afrodycie >:> ;PPP

laugh.gif jestem za
wink.gif
mariusz81
Nie zgodze się ze inna broń jest bezuzyteczna.Włócznia ma fajny patent z wystrzeliwaniem i czasowym ładunkiem,nie raz mi się przydało to(w szczególności na kolesi przypominających kozy na 2 nogach)
Emet
CYTAT(mariusz81 @ 30 03 2007, 14:12) *
Nie zgodze się ze inna broń jest bezuzyteczna.Włócznia ma fajny patent z wystrzeliwaniem i czasowym ładunkiem,nie raz mi się przydało to(w szczególności na kolesi przypominających kozy na 2 nogach)

Włócznia jak włócznia, ale Blade of Olympus na max.lvl to istna masakra.
konrado0905
i jaaa ;P mogl by jeszcze odwiedziec takie miejscowki jak Pola Elizejskie i Atlantyde ;P
Hela
CYTAT(konrado0905 @ 6 04 2007, 17:52) *
i jaaa ;P mogl by jeszcze odwiedziec takie miejscowki jak Avalon i Atlantyde ;P

A od kiedy Avalon jest w mitologii greckiej, na której bazuje cała seria GoWa?
Dr.Czekolada
Ja od GOW 3 chciałbym przede wszystkim: (ehh nie byłem zwolennikiem GOW jedynki tongue.gif, ciekawe jak prezentuje się dwójka).

- Next genowa oprawa !! (gra ma sikać, efektownymi texturami !!)
- Więcej brutalności, więcej wykończeń !!
- Wiecej grywalności !!!! (bo przy GOW jedynce nie śliniłem się confused.gif)
- Chce prawdziwych batalii !!! (no qrna, nazwa mogłaby zoobowiązywać, spodziewałem się po jedynce podpakowanego Spartan - Total Warrior)
- Tryb Online !! (No co ??, to byłoby lepsze od widoku FPP nie ^^ ?)
- Ostatnie, błagam dosyć tych głupich łańcuchów !! (głowna broń) chce przeogromne Komba a nie kilka hits pod rząd confused.gif !!

Thats all, teraz tylko błagam by przeczytali to Polscy tłumacze, producentów confused.gif.
Pavlis
CYTAT(Dr.Czekolada @ 6 04 2007, 18:20) *
- Ostatnie, błagam dosyć tych głupich łańcuchów !! (głowna broń) chce przeogromne Komba a nie kilka hits pod rząd confused.gif !!

To na serio tak jakby ?? O____o
konrado0905
CYTAT(Hela @ 6 04 2007, 18:06) *
CYTAT(konrado0905 @ 6 04 2007, 17:52) *
i jaaa ;P mogl by jeszcze odwiedziec takie miejscowki jak Avalon i Atlantyde ;P

A od kiedy Avalon jest w mitologii greckiej, na której bazuje cała seria GoWa?

sorry po(pipi)iło mi sie z mitologia celtycka blush.gif juz poprawiam
XM16E1
Dla mnie niech wprowadzą jakieś lepsze bronie niż te w "dwójce" i niech będzie jakaś prawdziwa wielka bitwa biggrin.gif No i zarąbista grafika biggrin.gif
Killabien
By się przydałą jakaś walka jak w onimushy 3 się nacierało na ten zamek i pełno tych potworów nacierało. Chodzi o to żeby było dużo ludzi po twojej stronie i jeszcze więcej po stronie przeciwnika.
emo_vamp
Czy ktos mi moze powiedziec w jaki sposob http://giery.eu/PlayStation-3/Newsy/God-of...3-oraz-PSP.html dotarlo do _OFICJALNYCH_ wiadomosci? AFAIK osoba ktora zajmuje sie God Of War PSP - Cory Balrog, udzielil wywiadu 1up.com pare dni temu i stwierdzil w nim, ze po skonczeniu prac nad GoW PSP wezmie udzial w kolejnym projekcie ALE nie moze zdradzic czy jest to GoW3 czy nie. Zadziwiajace jest tez, ze Giery.EU jest JEDYNA strona internetowa, ktora zamiescila newsa o OFICJALNEJ zapowiedzi GoW3. Prosze nie zrozumiec mnie zle, nie watpie w to, iz God of War 3 ujrzy swiatlo dzienne tak czy inaczej na PS3, aczkolwiek wprowadzanie ludzi w blad przez portal Giery.EU jest po prostu - dziecinne. Nie zdziwilbym sie gdyby osoby prowadzace ten portal chodzily jeszcze w pampersach.
the_m
GOW3 troche pozniej IMO Kratos wroci albo na Boze Narodzenie 08 albo 09 smile.gif
Trzcina
Przeczytalem tego newsa... i musze powiedziec ze jestem ZASKOCZONY, ze ktokolwiek dopuscil go na siec.

Styl w ktorym jest napisany jest zenujacy, pseudosmieszne teksty o paleniu trawki i spadaniu na 'murzynski kij' (co to w ogole jest?) sa tragiczne... natomiast sama tesc newsa rowniez pozostawia wiele do zyczenia. Dopoki nie zobaczymy tego info gdziekolwiek info, traktuje to jako kolejna wtope NG, ktorych to juz nie malo bylo do tej pory.
Szopeninchainz
GoW III powinno być niszczące, dwójeczka wyglada za(pipi)iście więc trójka teoretycznie powinna wymiatać.Zobaczymy co nam tam zaprogramująbiggrin.gif:D:D:D

Kratos musi zostać...ta gra bez niego nie ma sensu. A jak chodzi o ciekawe nowostki mogliby np. jeszcze ciekawsze bronie zapodać, najl od boskiego kowala. Z ost filmiku można spekulować że gra zacznie się filmikiem na olimpie i ciekawe co dalej. Mogliby zrobić akcję w której ratujemy dzieci przed Zeusem albo np. uratowanie Hefajstosa przed upadkiem (oczywiście i tak sie nie uda) ale sama akcja by była dobra i mielibyśmy bronie i zbroje u niego do zdobycia...pamiętacie Jazona i argonautów klasyka filmowa:)smile.gifsmile.gif. Zrobić walkę ze stalowymi gigantami na wyspie by przedostać się do wulkanu w którym Hefa żyje:) możnaby uratować Persefonę z rąk Hadesa. I powinno być więcej potworów-jakieś Chimery, Centaurowie w górach, może walka z gigantycznym Sfinksem??Ogromne konie w GowII robią wrażenie więc to bylby za(pipi)iaszczy pomysł itp.
Fajnie by było zobaczyć wszystkie tereny z mitologii na ekranie. Pola elizejskie, Termopile, Tartar(z Syzyfem)smile.gifi pomóc Syzyfowi w pracy:) takich pomysłów jest multum zobaczymy co się naszykuje.
Ale najbardziej bym chciał żeby Kratos spuścił wpi*&^%$ Heraklesowi, posiekać mu tors na puzzle, a jego urwaną głową powinien uruchomić jakiś mechanizm:)smile.gifsmile.gif

To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.