Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Najlepsza gra RPG na DSa
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
młoda
za dużo RPG na DS nie było mi dane zaliczyć...jak narazie tylko Final Fantasy 3 i tak średnio mi się podoba. Grafika ładna, ale reszta jakoś tak niebardzo mi podchodzi. Chyba fabuła najbardziej rozczarowuje, nie ma zbyt dużej motywacji aby dowiedzieć się co będzie dalej.
C1REX
A może coś z Advance? Emulacja gier ze starego gameboya działa świetnie.

Golden Sun podobno niezły.
RoL
Golden Suna mozesz lykac smialo, raczej sie nie zawiedziesz. Bardzo przyjemna gra z ciekawa fabula i systemem. Jest co prawda pare niedociagniec, ale mimo to postawilbym tej grze cos kolo 9-. Na GBA wyszlo jeszcze kilka dobrych RPGow, np. FF 1, 2, 4, 5 i 6 wink.gif wiec jesli ktos jeszcze nie gral, to ma szanse nadrobic zaleglosci na DSie.
lalQr
DQM:J rządzi, a już niedługo DQ:9
FlyJ4ck
Lunar Knights - najlepsza gra!!!!
AnDrO
FF3 - Odradzam, taka sobie gierka.
DQM:J - Jeśli się nie mylę - tylko po japońsku. confused.gif
Lunar Knights - B. dora gierka, nie dawno zacząłem grać. smile.gif
_____

Na gba polecam obie części Golden Suna, innych nie znam bo nie grałem.
Akuyashi
Ogólnie to DS jeżeli chodzi o RPG to leży i kwiczy, jeżeli chodzi o ich ilość (choć najlepsze tytuły dopiero wyjdą). Grywałem w wiele, ale niestety większość okazywała się nic niewartymi crapami. Mimo to udało mi się znaleźć dwie perełki:
-Mario & Luigi Partners in Time - tej gry nie trzeba przedstawiać nikomu, kto miał styczność z genialną poprzedniczką z GBA (Superstar Saga). Wciąż zadziwia, nadal jest mocno wybajerzona, ale niestety humor nie dorównuje temu z części pierwszej.
-Magical Starsign - śliczna grafika 2D, niezła muzyka, fabuła to raczej połączenie Harrego Pottera z wątkiem sci-fi (podróż po galaktyce). Całkiem ciekawa mieszanka wink.gif
D'y
Jeśli chodzi o RPGi na DS'a to bardzo podobał mi sie Final III, ale to chyba dlatego, że przyleciały wspomnienia jak to go molestowałem na NESie smile.gif. Ponadto Pokemon Pearl, jako że jestem fanem serii.

Co do GBA to wspomniane wyżej Pokemony tyle że w wersji Emerald, oraz obie części Golden Suna smile.gif Do dzisiaj IMO najlepszy RPG na pokety ^__^
C1REX
Lunar Knights mi podszedł. Słaba fabuła, ale gra nastawiona jest głównie na pakowanie postaci i zdobywanie sekretów.

Z sekretami to będzie pewnie ok. 50-100 godzin grania.

banny
Troche z innej beczki, ale polecam Contact
szpilałem troszkę, z 1 h, ale gra robi wrażenie.
Coprawda nie ejst to klasyczny jrpg, bardziej coś jak h'n'slash z mnóstwem statystyk i ilościa przedmiotów + elementy przygodowe..
Bardzo ciekawa gra, warto obczaić smile.gif
RoL
CYTAT(D @ 24 07 2007, 15:43) *
Jeśli chodzi o RPGi na DS'a to bardzo podobał mi sie Final III, ale to chyba dlatego, że przyleciały wspomnienia jak to go molestowałem na NESie smile.gif

Chyba raczej na emulatorze NESa, bo gra nie opuscila Japonii, a zrozumiala wersja ukazala sie dopiero po latach, wlasnie jako ROM (fanowskie tlumaczenie).

Co do FF III na DSa, to gralem na razie ok. pol godziny i IMO jest gorszy niz pierwowzor. O wiele latwiejsze walki, ukryte przejscia wcale nie sa ukryte, a sama gra zdaje sie byc przeznaczona glownie dla dzieci.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.