Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Czwarty operator
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Mobile
Lipa
Co sądzicie o ich ofercie ? Tak myślę nad zakupem tego LG KU311 - Opłaca się, czy warto poczekać i zobaczyć co zrobi reszta ( Orange, Era, Plus ) ?

Jak czwarty operator wpłynie na resztę ?

W dzisiejszym Dzienniku pisze, że mają złą kampanię reklamową, małą ilość punktów sprzedaży. Jak na razie nikt nie chce podać informacji, dotyczących wyników sprzedaży po pierwszym tygodniu. Wiadomo jedynie, że do końca roku Play chce zdobyć serca 500.000 polaków.
wortigern
ja chyba sie skusze, 49gr za minute to calkiem dobra oferta
STIVI
ale to jest całkiem coś nowego ? czy działa na bazie jakiejś istniejącej sieci? tak jak np. Heyah ?
Lipa
Dokładnie. 49 gr. do każdej sieci, poza tym 15 gr. ( brutto ) za smsy również do każdej sieci smile.gif

Poza tym - Wybierając najtańszy abonament ( 50 zł ), dostajemy gratis 20 zł. Czyli płacimy 50 zł, a mamy 70. W cenie oczywiście darmowe esemesy i minuty.

EDIT. Stivi - Całkiem coś nowego.
STIVI
w sumie oferta niezła, no ale hymm no napewno taki orange czy tam era nie dadzą żeby takie cos zawładneło rynkiem, napewno też trzasną jakieś super promocje, nie wiem jeszce na rok umowa z orange wiec poczekam na efekty
Lipa
Jestem ciekaw tylko, gdzie jest jakiś haczyk. Gdyby wszystko było tak jak mówią sprzedawcy, to byłoby idealnie.

Zapomniałem dodać, że numer zaczynają się na 790, 791, 792. Resztę dobierasz sobie ze starego numeru.

Czyli: Jeżeli masz kartę z Orange i masz numer 500 500 500, to teraz możesz mieć 790 500 500 wink.gif Oczywiście, jeżeli nie jest jeszcze zajęty smile.gif
ejcu
Oczywiście nie będę zmieniał, ale poczekam co zrobi konkurencja, a konkretnie orange. Na pewno wpłynie to jakoś na ceny i oferty. Liczę na jakieś promocje. Ale takie porządne, a nie "doładuj konto do piątku za pięć dych, a dostaniesz jawkę gratis".
IDEA [*] chlip ;(
szeni
Ja się nie skuszę, raz popłynąłem za hype'm przy wejściu Heyah i kupiłem ich starter, a potem sromotnie żałowałem (to jest chyba koncepcja "taniej sieci" - nic nie idzie pozmieniać w ustawieniach, jakieś du.piaste heyahkluby i inne, nikomu niepotrzebne pierdoły), dlatego teraz kupuję kolejną, piątą już dla mnie kartę SIM, trzeci raz z TakTaka

Zmieniłbym też od razu nazwę tematu na "Jakiego macie operatora?"
Lipa
Szeni - Nic nie zmieniamy wink.gif Jestem ciekaw, co ludzie sądzą o nowym operatorze i o ich ofercie.
STIVI
to jak cosnowego to co własne maszty zrobili ? xD w sumie to fajniaście xD
kedar
Ja teraz jest w POPie, i zaczyna mnie coraz bardziej denerwować, wcześniej myślałem o przejściu na TakTaka, ale jak Play pokazał oferte, to chyba się na niego zdecyduje. Nie mam grupki ludzi z jednej sieci z którymi bardzo dużo gadam czy smsuje, więc pakiety tańszych minut czy smsów są mi nie potrzebne. Play ma bardzo fajną oferte. I chyba niedługo wybiore się do Empiku po starter biggrin.gif Znając moje wielkie szczęście, to pewnie jak przejdę na Play'a to inny operator wysunie taką ofertę, że będę żałował, że nie poczekałem :-) Ale i tak pewnie niedługo Play'a wypróbuje :-)
canabis
Ja tam zostane wierny swojemu ulubionemu operatorowi Idea/Orange, większość znajomych ma właśnie w tej sieci numery więc wybór nasuwa się sam. Sms za 1 gr mi odpowiada. Poza tym nie lubie nowości icon_t_lol.gif
Moralio
CYTAT(Lipa @ 24 03 2007, 11:29) *
Jestem ciekaw tylko, gdzie jest jakiś haczyk.

Wygląda na to że w tym:

http://webb.playmobile.pl/_files/cennik_telefonow.pdf

Ja raczej zostane przy Idei/Orange, ale zawsze to dobrze(dla klienta) jak się konkurencja pojawia na rynku.
Lipa
Właśnie, że nie. Z tego co mi wczoraj ten koleś tłumaczył wychodziło, że mimo wszystko te telefony nie są drogie.

Nokia N73 w najdroższym abonamencie kosztuje 300 stówki, do tego karta pamięci 2GB. 300 zł na przegadanie każdego miesiąca, do tego sporo esów i minut.
ShtaS
w październiku kończy mi się umowa z Orange, jeśli do tego czasu "pomarańczowi" nie zareagują na konkurencję, to przejdę do Play. Jestem jednak przekonany, że obniżki w innnych sieciach na bank będą, tak samo było z Heayh. Napaliłem się na początku, kupiłem, a po 3 miesiącach wróciłem do POPa.
wortigern
play4 z tego co wiem korzysta narazie z przekaznikow Plusa, slyszalem takze (nie wiem czy prawda) ze play placi 20gr za minute plusowi 0o, nie dokonca wierze to ale jesli tak jest to kiedy play bedzie mial wlasne przekazniki moze dojsc do rewolucji (25gr za minute do wszystkich)
stona
Play chyba nie będzie miał własnych. Właśne o to chodzi że oni korzystają z infrastruktury konkurencji[ofkoz za opłatą]. Tak samo jak netia korzysta z kabli tp.
atlas
CYTAT(stona @ 24 03 2007, 20:25) *
Play chyba nie będzie miał własnych. Właśne o to chodzi że oni korzystają z infrastruktury konkurencji[ofkoz za opłatą]. Tak samo jak netia korzysta z kabli tp.

Play ma wlasnie nadajniki ale nie pokrywaja one jeszcze calego kraju. Narazie tam gdzie nie maja zasiegu korzystaja z przekaznikow plusa.
MasterShake
nie pisze na www, jakie doku tra mieć żeby na abonament kupić?
Lipa
CYTAT(MasterShake @ 25 03 2007, 11:14) *
nie pisze na www, jakie doku tra mieć żeby na abonament kupić?

Szukać nie potrafimy ? hyh.gif
Mithos
CYTAT(Lipa @ 24 03 2007, 12:17) *
Co sądzicie o ich ofercie ? Tak myślę nad zakupem tego LG KU311 - Opłaca się, czy warto poczekać i zobaczyć co zrobi reszta ( Orange, Era, Plus ) ?

Jak czwarty operator wpłynie na resztę ?

W dzisiejszym Dzienniku pisze, że mają złą kampanię reklamową, małą ilość punktów sprzedaży. Jak na razie nikt nie chce podać informacji, dotyczących wyników sprzedaży po pierwszym tygodniu. Wiadomo jedynie, że do końca roku Play chce zdobyć serca 500.000 polaków.

Jak dla mnie to oferta to lipa. Co prawda niby prezentuje sie niezle ale ja oczekiwalem rewolucji, a tu pojawilo sie cos takiego... Miala byc rewolucja cenowa i w ogole (cos takiego wczesniej zrobila Heyah), a tu mamy minimalny spadek cen i nic ciekawego.

Telefony sa bardzo drogie, i co z tego ze kazdy jest 3G ? A gdzie sie z tego korzysta ? Nigdzie ? W dodatku za 1zl mozna kupic tylko jakies LG. A gdzie popularne SE (np. k750i, ktory przeciez ma tyle funkcji i jest na tyle dobry ze wystarczy kazdemu, a kosztuje juz teraz calkiem niewiele), Nokie i inne ? Po prostu nie bardzo jest z czego wybierac w telefonach.

Minuta rozmowy niby wychodzi tanio, ale majac telefon w innej sieci mamy tez zapewne tansze/darmowe rozmowy w swojej sieci/do jakiejs osoby z ktora czesto rozmawiamy. W Play takiej opcji nie ma i pewnie dlugo nie bedzie, bo i klientow jest calkiem malo.

IMO nie ma sensu inwestowac w Play, lepiej poczekac co zrobia inni. A byc moze ze ceny spadna juz niedlugo (aktualna promocja Ery konczy sie 1 kwietnia). Pomijam juz fakt, ze obecnie nigdzie sie tego nie da kupic, ze slyszy sie ciagle o jakichs problemach itp. Ja np. chcialem kupic, na probe, starter pre-paid w dniu jak startowali to dowiedzialem sie, ze maja awarie systemu i MOZE naprawia do wieczora, ale lepiej przyjsc jutro. Konsultanci/konsultantki podobno prezentuja totalnie zenujacy poziom i w ogole nie orientuja sie w ofercie itp. itd. O tym wszystkim mozna poczytac w sieci.
Owiec
Jezeli ktos juz bedzie mial kupiony starter ,to niech sie wypowie czy te ceny napewno sa takie super czy wymyslaja jakies dodatkowe naliczanie co cokolwiek. I jakas awaryjnosc czy cos.
canabis
Sorry za offtop ale może ktoś mi pomoże. Co trzeba zrobic aby z gadu gadu wysyłać sms do POPa, chodzi mi o to że jak wysyłam to wyskakuje błąd że ten numer nie ma aktywnego przyjmowania sms z internetu. Jak go aktywować, próbował na orange.pl ale nic nie znalazłem, tam jest tylko konfiguracja MMS i GBRS.
alienator
sms o treści "internet" na numer 500 chyba, nie pamiętam dokładnie numeru.
kedar
Jakieś 3 dni temu kupiłem sobie starter Play w Empiku, no i od tychże trzech dni "testuje" sobie co to ten Play jest :-)
Wcześniej miałem POPa, u siebie w pokoju zasięg miałem mały (jedną-dwie kreski) i jak ktoś dzwonił to przerywało czasami, SMSy do ludzi dochodziły wolno..... kupiłem Play'a, zasięg lepszy i to w wielu miejscach, SMSy (w porównaniu z POPem) idą szybciej. Fajna sprawa z MMSami za 15gr (czyli tyle samo co SMS), bo często lepiej się opłaca wysłać MMS, który ma chyba 1000 znaków i do tego można zdjęcie dołączyć, teraz częściej MMSy pisze. Nie wiem co jeszcze mogę napisać. Jak macie jakieś pytania do walcie, tylko nie gwarantuję, że będę umiał na nie odpowiedzieć ;-)
ambasadororientu
Mają fatalne reklamy jak dla mnie (jakiś lajfstajl spasłych tempych amerykanów propagują .."nie ważne jak wyglądasz.." ), oferta też nie powala. Nic nie zdziałają na nasym rynku.
Owiec
Ktos ma juz do czynienia z ta siecia troche dluzej i wie co i jak z fajnoscia? tongue.gif
ghost.
Ja mam takie pytanko - jestem w simplusie od 6 lat, od 6 lat ten sam numer telefonu. I zastanawiam sie nad przejsciem na Play na karte - czy jest mozliwosc przeniesienia numeru z Plusa?
Lipa
CYTAT(ghost_spike @ 19 06 2007, 22:56) *
Ja mam takie pytanko - jestem w simplusie od 6 lat, od 6 lat ten sam numer telefonu. I zastanawiam sie nad przejsciem na Play na karte - czy jest mozliwosc przeniesienia numeru z Plusa?

Nie jestem pewien, ale chyba można coś takie zrobić, oczywiście za dodatkową opłatą.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.