Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: R. Kiyosaki.
Forum PSX Extreme > Inne > Klub Dobrej Ksiazki
C1REX
Brak mi słów. Tak genialnej książki, jak "Biedny Ojciec, Bogaty Ojciec" w życiu nie czytałem.
Dosłownie zmienia moje życie. Wciąż jestem w trakcie czytania.
Po skończeniu natychmiast zabieram się za natępną tego autora.

A co Wy o niej myślicie? Jak na Was wpłynęła?
wortigern
przeczytalem narazie 50 stron
wywrocila do gory nogami moje pojecie o swiecie, pieniadzach i 'udanym i dostatnim życiu'

polecam a wrecz rozkazuje kazdemu przeczytanie tej ksiazki q;
C1REX
Jak ktoś dorwie inne ebooki tego autora, to niech się pochwali i podzieli.

Ja również rozkazuję przeczytanie tej książki.
Książka naprawdę doda Wam skrzydeł i podniesie Wasz standard życia - nie tylko finansowy.

Polecam!
Forebode
CYTAT(C1REX @ 24 03 2007, 07:55) *
Jak ktoś dorwie inne ebooki tego autora, to niech się pochwali i podzieli.

Ja również rozkazuję przeczytanie tej książki.
Książka naprawdę doda Wam skrzydeł i podniesie Wasz standard życia - nie tylko finansowy.

Polecam!

gdzie moge znalezc ebooka (po angielsku moze byc)?
C1REX
Mogę wysłać każdemu, kto mi poda e-maila na priva.
Ewentualnie przez skype lub jabbera wyślę.

Kilka osób z tego forum już ode mnie dostała.
lukkow
Mam 5 ksiazek tego autora w ebookach. Konkretnie:
Kwadrant przepływu pieniędzy R.Kiyosaki
R Kiyosaki - Bogaty Ojciec Biedny Ojciec
R Kiyosaki - Mądre Bogate Dziecko
R.Kiyosaki - Inwestycyjny poradnik bogatego ojca
Szkoła Biznesu R Kiyosaki Nowość 2004

Jezeli ktos chce, niech da znac na PM.

Wrzucilem cala paczke na sendspace. Chociaz nie jestem pewien czy to nie lamie regulaminu forum.
R. Kiyosaki
Arox
Może zauploaduj gdzieś żeby każdy mógł ściągnąć, oszczędzi ci to kłopotu z przesyłaniem każdemu z osobna

Przeczytałem 40 stron "Bogatego ojca..." i muszę powiedzieć że zapowiada się ciekawie.
Jak skończę czytać to napiszę więcej
C1REX
Fajne cytaty są w tej książce. Na myśl przychodzą mi teraz dwa.

Nigdy nie należy słuchać rad biednych, jeśli chodzi o inwestycje.
Każdy chce iść do nieba, ale nikt nie chce umrzeć.
wortigern
no i przeczytalem w koncu. Totalnie mną pozamiatala ta ksiazka. Teraz mysle o kasie w ogole inaczej.
Cegla
Nawet ja kupilem pod wplywem waszych namow. Jeszcze nie zaczalem czytac, okladke ma chyba w paincie robiona ; )
tk
te e-booki w ingliszu są?
Arox
C1REX ma po polsku
Hela
Co to w ogóle są za książki? Jakieś podręczniki biznesowe?
C1REX
CYTAT(Hela @ 25 03 2007, 17:51) *
Co to w ogóle są za książki? Jakieś podręczniki biznesowe?

Coś jak biografia kolesia, który chciał stać się bogatym w wieku 9 lat.
Traf chciał, że ojciec jego kolegi miał własną firmę i uczył na dziecięcy rozum, jak być finansowo szczęśliwym.

Co ciekawe, to wiele tych rad można odnieść do wielu innych spraw - nie tylko do kasy.

ps. wszystkie 5 jest po polsku.
Kmiot
No i zakupiłem. Dziwnym trafem, odmawiając sobie tych 10 piw, ale zakupiłem. Lubię czuć książkę w ręce i nie jarają mnie e-bóki (wystarczy, że płyty kupuję na eMule). Ogarnę lekturę i się wypowiem. Bez pośpiechu.
Rotting carcass
Przeczytałem już ze 100 stron i stwierdzam że jest to jedna z najciekawszych książek jakie czytałem. Trzeba zaznaczyc że nie jest to jakaś fachowa książka inwestowania tylko książka dla żółtodziobów o tym jak mają myślec o pieniądzach. Polecam każdej (pipi)e która myśli że jak weźmie kredyt na nowy dom, samochód to będzie grejt - ta książka może zmienic życie takiemu delikwentowi. W sumie zasady zawarte tam możne by było ścisną tak że książka miałaby z 50 stron, ale autor chciał przez długie (pipi)enie ciekawej historyjki zachęcic do czytania.P.S: Bogaty ojciec kojarzy mi sie z mistrzem w kill bill smile.gif
C1REX
Nie polecam też czytania kolejnych jego książek. To samo tylko z lekko innej strony.
Przeczytałem co prawda tylko dwie pierwsze, ale nie sądzę, by dużo się kolejne różniły.

Jednak pierwsza pozycja, to całkowity must-have.

BTW: Moim zdaniem ta książka nie jest tylko o kasie.
wortigern
a czy ktoś mogłby polecić jakaś książke troche podobna do bogatego ojca? Chodzi mi o taki jakby pamietnik/biografię jakiegos milionera ktory doszedl do bagactwa z poziomu biedaka. Najlepiej gdyby była to pozycja dosyc dostepna w polsce bo ostatnio nie moge nic znalesc ciekawego w bibliotekach.
kilix
100 stron 'Bogatego...' za mną i muszę powiedzieć, że na prawdę książka ta skłania do spojrzenia na życie i swoje aspiracje z innej strony. Zdecydowanie polecam każdemu...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.