adamcky
24 03 2007, 19:30
Witam.
Ten temat jest poświęcony RESISTANCEowi w naszych zmaganiach online.
Piszcie jak Wam się podoba, ulubione bronie, sztuczki, mapy, miejscówki, pytania, ciekawostki itp.
Postarajmy się w końcu i przytrenujmy tą grę tak żeby PL może coś znaczyła na światowej scenie!! ;]
Z czasem pomyśli się o założeniu jakiegoś klanu.
Piszcie kiedy gracie to się będzie można ustawiać.
Pozdrawiam
Panowie i jak wrazenie z multiplayera. Duzo ludzi gra? ile osob na mapach, jak prezentuja sie same mapy itd.
adamcky
25 03 2007, 03:23
No jak dla mnie online stoi na bardzo dobrym poziomie. Mamy sa OGROMNE;] Jak dla mnie az za duze. Tych czterdziestoosobowych bede sie uczyl sporo czasu.
Rozgrywka dobrze przemyslana. Bardzo mila. Narazie niezauwazylem minusow czy bledow.
Ludzi gra mnostwo. To juz nie to samo co online w PS2, do ktorego sie przyzwyczailem;] Bedzie dobrze heehee
problem dla niektorych moze stanowic jedynie to, ze grajac na rankingowych serwerach mamy zero ingerencji w to na jakiej mapie bedziemy grac... wszystko jest losowe.
no i zeby pograc w gronie polakow na rankingowym (nie ma mozliwosc dolaczenia do grajacego kolegi z listy przyjaciol) trzeba utworzyc PARTY zebrac sie grupa w pokoiku, lider wrzuca opcjie i dla tej grupki wyszukiwana jest mapa i tryb... no oczywiscie moze tez zalozyc gre z odpowiednia mapa i trybem.. ale wowczas statsy leca na nieoficjalna karte - ktora nie podnosi rangi ani tez nie daje mozliwosci dostania nowego wdzianka itp.
moze ktos planuje zorganizowac jakas ustawke... z 12 osob moze by sie uzbieralo hmmmm?
ja moge grac przez tydzien od 21
adamcky
26 03 2007, 14:44
No spoko. Ja baaaardzo chetnie. Poki co tylko narazie nie mam jeszcze HS, wiec bede musial sie z Wasmi porozumiewac za pomoca machania i strzelania;]
Zglaszac sie ludzie!! Dodawajmy sie wszyscy do przyjaciol- bedzie nam latwiej sie poslugiwac;]
Ludzie co jest?! Tyle osob ma resistance, a trudno nam jest sie umowic konkretnie i pograc razem?! Kwestia checi!!
Zaproponujcie jakis termin. Trza cos razem pograc i zaczac powoli cwiczyc do zblizajacych sie klanowych spotkan!;];];]
Zrobcie to dla mnie, dla Was, dla POLSKI;] (Made in Poland) hehehe
Goldi69-PL-
3 04 2007, 01:06
Ja dzis pogralem z 4h w sieci i gierka jest naprawde niezla, chetnie przytne, dajcie cyne kiedy bedzie ktos gral, Mapa na Lotniskowcu jak narazie najlepsza
Również pograłem odrobinkę w resistance i ku mojemu zaskoczeniu grafika na mapach online jest lepsza niż w singlu?

grało się naprawdę przyjemnie…..6.00 a na mapce siedzi z 20 napaleńców heheheheh niezła sieka musi być jak jest 40!
Cieszą mnie rozległe tereny, nie ma ciśnienia i ze snajperką można się zasadzić (co prawda szybko mnie zlokalizowali, ale kilku udało mi się załatwić
Ja jestem chetny ale dopiero w czwartek, wczesniej nie dam rady

Wczoraj wieczorkiem wpadłem na jakis kolesi z jednego klanu, przed nickiem kazdy posiadal literki [GC], chłopaki "lekko" wymiatali

wiec uwaga na tych pacjentow.
Adamcky jak mnie dodałes do listy friends w Resistance?
Musisz wejsc w zakładke Buddy i wpisać ID, a następnie wysłać zaproszenie.
Goldi69-PL-
4 04 2007, 13:18
to moze dzisiaj po meczyku cos dziobniemy w Resa?
no ja wlasnie skonczylem na dzis zabawe bo mnie dwa razy pod rzad wy(pipi)alo!!

:/:/ Gralismy z JunglistPL i neo_angin ;] Szkoda ze tylko w trzech... Moze dzis jakas ustawiona godzinka?? propozycje?
Ja na dzis jestem chetny, podajcie tylko godzine.
Goldi69-PL-
5 04 2007, 07:30
adamcky kurde gralem w tym samym czasie

ej dzis bankowo bede wieczorem to potaktujcie mnie "add friend" to chetnie zagram, coraz bardziej mi sie podoba ta gierka, ale rankingi ONLY i najlepiej Team Deatmatch bo na Customach zawsze jakies noobowe tryby (one shot kill, czy wszystkie bronie na starcie)
Resistance Fall Of Man Christmas Montage
http://youtube.com/watch?v=Jn6iF18v7DUgosc jest całkiem dobry
CYTAT(PeSoN @ 7 04 2007, 11:19)

Czy gra Resistance wykorzystuje czujniki ruchu w sixaxisie? na pudełku gry pisze, że wykorzytsuje ale jakos podczas gry nie potrafie tego wykorzystac. Trzeba to jakos skonfigurowac?
Jak się zapalisz od czegoś to ruszając padem gasisz ogień. Grając po sieci też w ten sposób unikamy społnięcia. Fajny bajerek.
Z tego co zauważyłem to nie ma opcji na liście kumpli żeby dołączyć się do gry gdzie gra znajomy. Po co w takim razie jest ta lista? No chyba że się myle i jest możliwość przyłączenia się do zabawy na serwerze gdzie ciora ktoś z listy.
CYTAT(GMB @ 7 04 2007, 14:15)

A moim zdaniem irytujący

. W każdym razie w multi - jak zaczniesz się palić i machać padem, to nim sam się ugasisz, to ktoś Cię zdąży ustrzelić. Dlatego imho w multi mogli dać sobie z tym spokój. Zresztą kwestia palenia się najbardziej mnie irytuję w multi, bo reszta jest naprawdę kozacka jak dla mnie. Ogólnie kawał solidnego FPS-a - od czasu FEAR żaden mnie tak nie bawił (zwłaszcza po multi, a FEAR po multi jest świetny). Zresztą co do singla, to nie wiem co niektórzy narzekają - kilka pierwszych lokacji jest mocno średnich, z tym się zgadzam, ale potem jest tylko lepiej i nie wyobrażam sobie, jak ktoś mógłby się oderwać po paru godzinach od pada. A ocenianie gry po tym, jak się oglądało jak gra kumpel, to mniej więcej jak oceniać smak zupy po tym, jak ją je osoba obok. Zresztą już pisałem, co sądzę o opiniach pielgrzymów z forów X360 i Wii

.
CYTAT(ural @ 8 04 2007, 01:41)

A moim zdaniem irytujący

. W każdym razie w multi - jak zaczniesz się palić i machać padem, to nim sam się ugasisz, to ktoś Cię zdąży ustrzelić. Dlatego imho w multi mogli dać sobie z tym spokój. Zresztą kwestia palenia się najbardziej mnie irytuję w multi, bo reszta jest naprawdę kozacka jak dla mnie.
Musze powiedzieć że zupełnie Cie nie rozumiem. Dla mnie to strzał w 10. Jak niby w inny orginalny sposób ugasić płomienie, tym bardziej zważając na możliwości SixaxiS'a. Pozatym IMO mocno bawi to jak ludzie wpadają w panike gdy zostaną potraktowani ogniem i wyma(pipi)ą padem przed TV jak szaleni.
Wiśnia San
8 04 2007, 14:09
a jakie są tryby gry ?
Do łączyć się da, ale tylko jeśli ktoś gra na serwerze nierankingowym. Jeśli gra sie na rankingowym to my mozemy przesyłąć zaproszenia do gry oile dobrze pamiętam

Tryby gry to DM, TDM, Conversion, CTF i Meltdown (może jest coś jeszcze, bo ja w sumie to tylko TDM i DM gram

)
Dr.Czekolada
8 04 2007, 16:49
Tak multi w pytke, szkoda tylko że tak mało pojazdów (w sumie 3 licząc Stalkera, i o ile te występują w multi, bo do tej pory nie widziałem ich

)
CYTAT(GMB @ 8 04 2007, 10:07)

CYTAT(ural @ 8 04 2007, 01:41)

A moim zdaniem irytujący

. W każdym razie w multi - jak zaczniesz się palić i machać padem, to nim sam się ugasisz, to ktoś Cię zdąży ustrzelić. Dlatego imho w multi mogli dać sobie z tym spokój. Zresztą kwestia palenia się najbardziej mnie irytuję w multi, bo reszta jest naprawdę kozacka jak dla mnie.
Musze powiedzieć że zupełnie Cie nie rozumiem. Dla mnie to strzał w 10. Jak niby w inny orginalny sposób ugasić płomienie, tym bardziej zważając na możliwości SixaxiS'a. Pozatym IMO mocno bawi to jak ludzie wpadają w panike gdy zostaną potraktowani ogniem i wyma(pipi)ą padem przed TV jak szaleni.
Tak, pomysł jest fajny - ale nie na multi, tylko na singla - nim się ugasisz jesteś trupem, bo ktoś Cię dorwie - mogli to olać w multi. Ale to tylko szczegół. Ogólnie multi rządzi
Dr.Czekolada
8 04 2007, 18:11
Cóż głupia dyskusja

. Gdyby miotacz ognia nie ,,podpalał", prawdopodobnie byłby bronią zupełnie bezużyteczną. Poza tym pojedynek 1 vs 1 na miotacze całkiem hardkor ^^.
Wiśnia San
9 04 2007, 13:13
spoko w środę może uda mi się podłączyć PS3 do netu to z miłą chęcią popykam z ludźmi bo w singlu gra była prosta i tylko w 2 miejscach musiałem kilka razy powtarzać.
sidewinder
9 04 2007, 21:26
A co oznaczają w trybie online skróty przed nickami w nawiasach kwadratowych?
Część je ma, a część nie.
Pewnie klany...
CYTAT(Dr.Czekolada @ 8 04 2007, 19:11)

Cóż głupia dyskusja

. Gdyby miotacz ognia nie ,,podpalał", prawdopodobnie byłby bronią zupełnie bezużyteczną. Poza tym pojedynek 1 vs 1 na miotacze całkiem hardkor ^^.
Ale nie chodzi o miotacz ognia - zapalić się możesz np. od płonącego samochodu, a gdy w multi po 40 luda np. strafe'ujesz sobie wesoło, to nie jesteś w stanie czasem wychwycić co masz koło siebie, albo za plecami, więc podpalanie się od przedmiotów jest irytujące - granaty "ogniowe" i miotacz ognia to zupełnie inna kwestia.
Goldi69-PL-
10 04 2007, 07:28
CYTAT(ural @ 9 04 2007, 23:49)

zapalić się możesz np. od płonącego samochodu, a gdy w multi po 40 luda np. strafe'ujesz sobie wesoło, to nie jesteś w stanie czasem wychwycić co masz koło siebie, albo za plecami, więc podpalanie się od przedmiotów jest irytujące
Takie kwestie wlasnie odrozniaja niedzielnych graczy od prosow, a nazywa sie to znajomsc mapy, napewno jak pograsz na otro kilka miesiecy to nie bedzie Ci sie zdazac samozaalenie (to jak w H2 gra an Lockoucie, jak grasz an mizernym poziomie to wypadniesz z mapy z 10 razy podczas partii, na srednim 2-3 razy, a jak jestes PRO to raz na 10 parti)
Dr.Czekolada - to ze nie ma pojazdow w Multi to akurat DUZY + ktory mogl by zabic ten tryb tak jak w CoD3 czy Halo
ps. jak ktos ma duza liste polakow grajacych w RES Multi to niech wrzuci (najlepiej do dzialu ONLINE) to sie doda wszystkich jednym ciurkiem i z czasem jakis PL clan trzeba ogarnac.
Weź nie rozśmieszaj mnie chłopie, kolejne dziwaczne teorie (choć udowadniania wyższości GoW nad MotorStormem nic już nie przebije). Gra ma być tak zaprojektowana, by żaden z jej elementów nie był irytujący - już dawno tacy mądrzy panowie doszli do wniosku, że otarcie się o płonący obiekt w innych grach odbiera jedynie nieco energii. Tutaj po prostu wtryniono płonięcie postaci, żeby był pretekst do machania padem. Gry mają być dla ogółu, a nie dla wąskiego grona osób, która poza wpatrywaniem się w ekran z jedną grą przez cały dzień nie mają nic innego do roboty (nie traktuj tych słów dosłownie, bo wiadomo o co chodzi). Ty zwiesz takich "prosami", a dla mnie to zahacza o maniactwo/uzależnienie. Trochę jak z tymi, co na forum ustawiają sobie budzik, by po respawnie móc pozabijać ludzi w Battle. Wbrew pozorom nie wszyscy mają tyle czasu na granie, co może jest przykre, ale jest faktem. A sama kwestia zapalania się, to tylko niewielki szczegół, który nie rzutuje na moją ocenę multi (uważam, że jest świetne). Ale nie lubię, gdy do gry wrzuca się coś na siłę, kiedy istnieją sprawdzone już rozwiązania. Natomiast gusta i oczekiwania są różne, więc na przyszłość nieco więcej dystansu i tolerancji dla innych opinii, bo ten argument o "niedzielnych graczach" i "prosach" jest śmieszny.
Goldi69-PL-
10 04 2007, 10:52
Jak by byly losowo byly porozrzucane elementy o ktore mozesz sie zapalic to moze to co mowie by nie mialo sensu a tak to jest to oczywiste, a co do timerow to zapraszam do dzialu Halo gdzie chyba jestem najwiekszym przeciwnikiem tego badziewia.
Swoja droga calkiem sprytnie to rozwiazali w RES (chodzi mi o odliczanie do respow broni).
Jedyne co do mnie nie przemawia to minusy Halo2 ktore tu tez wystepuja (ogolnie gra ma wiele zapozyczen z produkcji Bungie) energia ktora w calosci sie odnawia (jednak jak dla mnie to rozwiazanie z Halo1 jest najlepsze, ze oddzielnie energia i oddzielnie shield), oraz to ze spadajac z kilometra nic energi nie ubywa, i skoki mogly by byc nieco wyrzsze o czasem irytujace jest ze malej barierki nie idzie przeskoczyc, choc z czasem sie czlowiek do tego przywyknie.
offtop:// Co do MS vs GoW to nie ja zaczalem porownanie tylko przytaknalem ze jezeli chodzi o poziom grafiki to niebo a ziemia
Akurat odnawianie się energii jest lepsze niż szukanie apteczek - a tym bardziej możliwość ich magazynowania - potem by wychodziły takie szopki jak w multi w FEAR, że nie da się kogoś zabić, bo sobie naciska ciągle przycisk apteczki. A odnawianie się energii ma sens o tyle, że grając po multi Chimery vs. Ludzie owo odnawianie nabiera dodatkowego znacznia - tj. u Chimer odzyskiwanie energii jest utrudnione i dobrze, bo wyrównuje to szanse. Zresztą bieganie za apteczkami odciągałoby od głównej rozgrywki. Abstrahując od apteczek, to osobiście bardzo lubiłem zawsze multi w FEAR - parę strzałów i kaput, dzięki czemu podejście do gry było bardziej taktyczne - multi w q3 bardzo lubiłem, ale tam można było spokojnie zrobić z siebie cyborga z energią 4x większą od standardowej (wliczając pancerz), a jeszcze jak się dorwało q damage, to już w ogóle było pozamiatane. Tak więc w Resistance nie jest tak źle - powiedziałbym, że rozwiązali to całkiem sensownie.
Gawlick
10 04 2007, 11:34
Mi tam machanie zeby się ugasić nie przeszkadza w sumie, gorzej jest kiedy ktoś mi znacznik na dupe przyklei

Wtedy to nieźle trzeba się namachać hehehe

Ogólnie to zginąłem ze 3 razy, przez to ze podpaliłem się od samochodu, trochę więcej od wybuchu takowego hehehe. Nie ma jak przechodzić sobie koło takiego mini, kiedy za 2 sekundy wybuchnie zbiornik paliwa
Goldi69-PL-
10 04 2007, 11:36
No odnosnie klepania w FEAR juz pisalem ze mi tez nie pasi zupelnie, a co do odnawiania energi w calosci to jednak wole rozwiazanie z pierwszego Halo, bo irytujace jest jak typ na 1% energi Cie uwali a nim sie zrespawnujesz to juz jest nowka sztuka.
Kolejna rzecz o ktorej sobie przypomnialem ktora takze nieco mnie irytuje to bron (ta czerwona z TAG'iem namierzajacym) zreszta tez zywcem z Halo2 (zielone + BR) skopiowana, jednak na szczescie wymaga nieco wiecej skilla niz w H2 (chodzi mi o to ze sama sie nie naprowadza przynajmiej) w rekach dobrego gracza miazdzy, najgorsze jest to ze za 2miechy bedzie wielu graczy ktorzy beda nia wymiatac.
Apropo broni to shotgun nieco za duza sile rarzenia ma, a i fajna jest bron z energy shildami (przy alterntive fire),
mam tu pytanie czy jak przeciwnik robi do mnie z tej samej broni to przejdzie ona przez shilda?
edit:// to ten znacznik TAG tez mozna z siebie zrzucic machajac?
edit2:// Gawlick widze ze w sygnaturze masz Clan PL wpisany, napisz cos wiecej o tym (kto w nim jest itd)
Gawlick
10 04 2007, 11:54
Jeśli postawisz shielda Augerem to tylko Auger moze przez nią przestrzelić, nieważne czy Twój, czy tez przeciwnika.
Tak, mozena zrzucić to badziewie z siebie, ale zanim to zrobisz to w sumie masz tak mało życia, że zaraz kto inny Cie ubija. Ja używam tego tylko naduże odległości, bo bullseye prosto nie strzela niestety... No ale sa ludzie którzy nawet z 5 cm wkleją Ci znacznik, ale imo nubstwo to jest

A co do klanu, to w sumie gramy tak kameralnie z kumplami jeszcze z Battlefielda 2 i chyba nie zamierzamy jakiś klan meczy trzaskać

To taki trybut miał być

Ale myślimy nad założeniem klanu, w którym bedą sami polacy i wtedy można uderzać na jakąś lige nawet, tak jak to miało miejsce w BF2 i mam nadzieje ze tam też bedziemy odnosić sukcesy
Goldi69-PL-
10 04 2007, 12:00
No to jak bedziecie cos wiecej z tym klanem planowac to pamietajcie o mnie, swoja droga w BF2 tez bym chcetnie z Wami zagral (szkoda ze x360 z ps2 nie mozna grac miedzy soba).
Gawlick
10 04 2007, 12:11
Spoko, jak tylko coś wymyślimy, damy info na forumie
Wczoraj grajac z Goldim, pierwszy raz zalagowało mi trzy razy w jeden grze 0_o
Goldi lagowało ci wczoraj ?
Goldi69-PL-
10 04 2007, 14:12
YETI dobrze wiedziec ze to z Toba wogole gralem

ogolnie chodzi mi ok jedyne co to ze czasem typy laguja (skokowo biegaja jak by w 2 klatkach na sekunde) przez co nie mozna ich trafic, czywiscie lekki lag jest i bedzie zawsze w online, tak samo jak niby w Halo2 mialo nie byc a jak wiecie (choc mozecie nie wiedziec) gra w TeamHardcore powyzej 20lv nie ma sensu jak nie masz Hosta (na 99% przegrasz) sa nawet programy ktore pomagaja w tym zebys to ty wlasnie dostal Hosta.
Co do wcozrajszej gry to bylem prosto po powrocie z gor (5h na stoku + 6h za kolkiem) ale i tak jak na noobika niezle mi szlo choc takich Balasow mielismy w TEAMIE ze mimo dodatniego Ratio w kazdej parti nie wiem czy choc jeden mecz wygralismy

swoja droga good game YETI

Adamcky tez gral wczoraj wieczorem wyslalem mu INV ale mi tez odeslal do swojej gry, musimy sie zgadac next time i wiekszym skladem pokosic.
teraz jade do Areny pograc troche w VF5 ale wieczorkiem przed meczem i po meczu napewno dziobne kilka partyjek (ma wpasc Psycho do mnie wiec pewnie na zmiane bedziemy grac).
Nie wiecie czy da sie a splicie grac w necie (chodzi mi nas 2 na jednej konsoli i nalepiej rankingowe mecze), nie mam drugiego pada narazie ale ta by sie kupilo najwyzej jak by sie dalo.
Pograłem dzisiaj trochę z Uralem. Fajnie mu było tyłek odstrzelić
Hehe a nawet nie wiem

. Najgorsze są partie w TM gdy ekipy są nierówne bo ludzie wyjdą - dziś miałem partyjkę 7:6, która zakończyła się 7:2 (ja w tej 2) - kaszaniasto się wtedy robi. Ale multi jest naprawdę w pytkę - najważniejsze, że od odpalenia gry do wskoczenia w meczyk online mija raptem jakieś 30s - czyli błysk - nie trzeba oglądać nawet tych durnych plansz reklamowych na początku - w innych grach wszystko musi przelecieć. W sumie uwagę mam tylko do statsów - winsy nalicza za wygrane w meczach drużynowych, ale nie ma rozdzielenia z partyjkami w DM - a takie winy w DM na 40 osób, to jednak są coś warte, a nigdzie to wyszczególnione... no ale trudno, co począć

.
Goldi69-PL-
12 04 2007, 09:01
mnie denerwu(pipi)rak opcji dolaczenia sie jak znajomi graja, powinno byc jak w BF2 klikasz Join game i jak jest miejsce to skakujesz do gry a nie musze co chwile wysylac prosbe o zaproszenie, potem czekam 20min, z nudow odpalam 1 meczyk, po meczu patrze ze mi INV wyslal ktos, wchodze i oczywiscie juz pozamiatane i znowu czekac, wqr... mnie to niemilosiernie.
Wczoraj jak sie udalo dolaczyc (akurat Psycho wtedy z Wami gral) to akurt mecz nie poszedl nikomu z naszego Team'u (600 do 184 chyba w ciacho jak dobrze pamietam) ale typy z drugiego klanu to tak napier... ze Psycho nie nadazal sie respownowac jak juz uwalony na cycki lezal.
Czy ktos wie czy da sie wylaczyc automatyczne przelaczanie broni przy wejsciu na nia?
bo to na maxa denerwujace, biegniesz na kolesia z bazooka juz masz strzelac i nagle wchodzisz na shotguna i zamiast z luśki to z shotguna strzelasz. Bezsens zupelny.
Gawlick
12 04 2007, 09:14
Wchodzisz do multi options i tam jest weapon swap.
Co do dzojnowania, to z tego co zauważyłem ludzie którzy są w danym pokoju moga wysyłać inv (podczas staging), ale to nie tyczy się chyba meczy przez party.
Wiśnia San
13 04 2007, 10:55
od wczoraj śmigam on-line i gra masakrycznie wciąga, gram pod nickiem Wisniowy
BTW można w pierwszym poście napisać kto gra i pod jakim nickiem żeby można było szybciej się odnaleść
To moze dzis spotaknie w jakims wiekszym gronie?
Proponuje 21:00
Gawlick
14 04 2007, 13:45
Postaram się wpaść hehe
Wiśnia San
15 04 2007, 13:12
wczoraj śmigałem ale od 24:00 do 3:00 można by jutro (poniedziałek) zebrać się większą ekipą na 21:00, co wy na to ?
Ja w tym tygodniu nie dam rady.
Dzis wieczorkiem na pewno bede.
Wisnia jakie masz ID ?
Goldi69-PL-
15 04 2007, 16:21
Wisniowy - masz 3 pasty wyzej

niech ktos wrzuci cala swoja liste (jak ma duzo ziomkow)
ja dzis chyba sprzedaje swoja Plasme a nastepna bede mial dopiero wtorek - sroda wiec mnie nie bedzie przez najblizsze dni
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.