Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
GMB
Ja na Rainhood Messa (czy jak to sie tam pisze) złapałem taka zawieche że musiałem konsole wyłaczać czujnikiem bo nawet pad nie reagował. Znowu mi się dłużej wyłączała i zapikała 3 razy przed zgaszeniem. Widać dzieje się tak jak PS3 ma jakieś zadania nie dokończone przed wyłączeniem. Zauważyłem że wtedy przed samym zgaśnieciem lampka od HDD na chwilke się zaświeca więc pewnie coś sobie zapisuje.
ziemia1
http://www.youtube.com/watch?v=sAxGDg3uE9M

jeśli uda mi się dziś dołączyć postaram się to nagrać, mam tylko jak widać problem z dogonieniem czołówki, ale początkowa rozwałka powinna wejść
saper39
CYTAT(GMB @ 13 04 2007, 11:15) *
Wczoraj było ostro. Polacy utrzymywali się w czołówce i często zdarzało się że ktoś z rodaków zajmował najwyższe miejsce na podium. Mi też się udało pare razy ukończyć na winner_first_h4h.gif z czego jestem rad.

Receptą na to by dojechać w czołówce jest unikanie wozu prowadzonego przez Yeti'ego. tongue.gif Starcie z nim zazwyczaj kończy się dachowaniem. Najlepsza akcja była jak elCapitan zachaczył mnie jadąc quadem i straciłem panowanie nad buggy'm przez co w konsekwencji wyprzedzającego mnie elCapitana zepchnąłem na skały i oboje rozbilismy się na kawałki. chair.gif

Gdzie wczoraj graliscie?Nie mogłem nikogo znaleć sad.gif
paulb
CYTAT(saper39 @ 13 04 2007, 13:30) *
CYTAT(GMB @ 13 04 2007, 11:15) *
Wczoraj było ostro. Polacy utrzymywali się w czołówce i często zdarzało się że ktoś z rodaków zajmował najwyższe miejsce na podium. Mi też się udało pare razy ukończyć na winner_first_h4h.gif z czego jestem rad.

Receptą na to by dojechać w czołówce jest unikanie wozu prowadzonego przez Yeti'ego. tongue.gif Starcie z nim zazwyczaj kończy się dachowaniem. Najlepsza akcja była jak elCapitan zachaczył mnie jadąc quadem i straciłem panowanie nad buggy'm przez co w konsekwencji wyprzedzającego mnie elCapitana zepchnąłem na skały i oboje rozbilismy się na kawałki. chair.gif

Gdzie wczoraj graliscie?Nie mogłem nikogo znaleć sad.gif

english speaking1, rozne pokoje
najlepiej powysylaj zaproszenia do graczy, i wtedy raz,dwa bedziesz dolaczal do gry ...
mczaper
pogralem wczoraj troche z wami jakos po 21 z Yetim i GMB ale raz mnie wywalilo wogole z neta, rozlaczylo mnie a drugi raz po jakies rozwalce konsola sie zawiesila na amen i tylko restart confused.gif Ale dzisiaj powtorka z rozrywki na 100%. I raz pierwszy dojechalem w szoku bylem ohmy.gif
YETI
Wczoraj w ogole były jakies problemy z gra online.
Najlepiej bedzie jak jakis polak załozy gre (koniecznie ustawic na Catch Up)
Kto ma dobre łacze ?
mczaper
ja mam neo 1mbit confused.gif
GMB
Ocelot007, Blumbrothers i elCapitan jakie macie HeadSety? Bardzo dobrze Was było słychać. W pokoju tylko lekko przerywało ale już podczas loadingu i samego wyścigu bardzo czyściutko.

BTW. Na The Grizzly coś nie mogliście mnie dogonić. tongue.gif Niepotrzebnie potem na Dust Devil host ustawił CatchUp. Ja wole grać bez tej opcji. Skończyło się to tym że Blumbrothers dogonił mnie i na prędkości sięknął w bok przez co zaliczyłem dachowanie. Ocelota już nie miałem szans dorwać ale za to miałem nowy cel. tongue.gif Jakimś cudem udało mi się wyprzedzić Blumbrothers'a i przed metą eksplodowałem bo Blum siedział mi na ogonie. Musze kupić sobie HS żeby następnym razem uzewnętrznić moją flustracje po takich dachowaniach. tongue.gif

Trzeba ugadać się większą grupą z forum i pościgać wieczorkiem. Tylko prosze bez CatchUp. Piszcie kiedy gramy.
Shadow864
Jutro ci podam dokladnie jaki HS bo nie pamietam w tym momencie nazwy:) Jakis co byl dolaczony do telefonu:p A co do Blumbrothers'a - nas jest dwoch maly Blum i duzy Blum smile.gif Glownie graliscie z moim bratem(malym Blumem) , tez z nim rozmawialiscie. Po tej waszej grze to nam staty sie pospuly i dopiero teraz skonczylismy naprawiac:) 32% tongue.gif
mczaper
Dobrze sie wczoraj jezdzilo tylko malo osob 5 max bylo confused.gif Ale wlasnie HSa trzeba kupic musowo i ustawic sie na nastepny wyscig. BoBaN catch-up jest dobre przynajmniej jakies szanse masz biggrin.gif
GMB
CYTAT(mczaper @ 16 04 2007, 17:08) *
Dobrze sie wczoraj jezdzilo tylko malo osob 5 max bylo confused.gif Ale wlasnie HSa trzeba kupic musowo i ustawic sie na nastepny wyscig. BoBaN catch-up jest dobre przynajmniej jakies szanse masz biggrin.gif

Tylko że jeśli przed metą jedzie w blisko siebie pare aut to ten co jest na końcu w tej grupie wygra wyścig bo on będzie mógł dawać boosta na fulla a Ci z przodu (a właściwie ten, który prowadzi) ledwo dotkną R1 i już na czerwonym jest pasek od turbo. Miałem taką sytuacje z Yeti'm. Proawdziłem większośc wyścigu na Coyote Rage i tam przed metą jest błoto. Wpadłem w błoto a z tego powodu że prowadziłem to praktycznie miałem zerowy bust. Zakopałem się w błocie a Yeti śmignął koło mnie na full booście. IMO jest to mało sprawiedliwe bo mimo to że jedziesz najlepiej przez cały wyścig to przed samą końcówką możesz łatwo stracić pozycje lidera.
Ja jak trafiam na serwer z boostem to wychodze bo nie lubie tak grać. Nie bawi mnie to że jak jade z tyłu to mam jakieś fory. Mogłem tak jechac by nie spaść na ostatnią pozycje to nie musiał bym dostawać wspomagaczy.
Shadow864
Zgadzam sie. Dzisiaj gralem na "Rainblablabla Mesa" czy jakos tak. 10 razy pod rzad z jednym kolesiem. Poki nie wlaczyc tego cholerstwa wygrywyalem zawsze. Pozniej to ustawil to kombinowalem roznie. Np caly czas staralem sie jechac tuz za nim zeby go wyprzedzic na ostatniej prostej przed meta. Jak dla mnie to bylo bez sensu. Jak sie rozbijesz na poczatku to twoj problem. Czy jak ktos sie robije w RL to pozniej dosaje przyspieszenie?. A wogole to online zaczyna mnie wkurzac. Tyle bugow ze cholera bierze. JAde spokojnie po prostej na pierwszym miejscu i nagle sru wybucham zeby dojechac ostatni
mczaper
No dobra przekonaliscie mnie biggrin.gif
Shadow864
no smile.gif
Musiolik
Mieliście też takie lagi dzisiaj na EU serwerach ? czasem u mnie tak ścinało, że nie wiem ;/
ocelot007
Witam! Gramy dzisiaj jakąś większą ekipą w tą EXtra ścigałke? Online ofkoz:D
Shadow864
Ja tam gram dzien w dzien tongue.gif. Juz mam 200 cos gier online i 38%. Tylko ze ja nie gram w planaszach po 12 osob tylko maks 4. A mam pytanie. JAk zdobyc fame God? Bo ja widzialem ze ludzie zdobywaja Goda dosc szybko wiec to nie zalezy od ilosci wygranych, bo czesto widuje Goda ktory ma mniej niz ja winow. To nie zalezy od procent bo czesto widuje Godow ktorzy maja mniej. Wiec od czego? musze wygrac wyscig 12 osobowy? Ppmocy
GMB
Siemka. Mam małe pytanko. Jest jakaś możliwość oszukiwania w Motor Storm? Pytam bo grałem dziś z gościem o nicku Covil44 i koleś był szybszy od wszystkich nawet bez boost'a. Np. wywalił się ja go wyprzedziłem i jechałem ile się dało na dopalaczu a mimo to on zaraz mnie dogonił. Potem na prostej widać było że jechał bez boost'a bo nie leciał ogień z rur a odchodził mi jak by miał dwa razy szybszą furke podczas gdy prowadziliśmy ten sam samochód.
YETI
GMB ostatnio tez miałem takie wrazenie grajac z...tobą wink.gif (chyba gralismy w sobote)
Cos szybko mi uciekałes ;/
Maiden
CYTAT
Tak, pierwszy raz cos mi sie takiego przytrafilo.

Ojej, PS3 się wiesza?

BTW: Ile pansz jest w multi?
GMB
CYTAT(Maiden @ 23 04 2007, 20:34) *
CYTAT
Tak, pierwszy raz cos mi sie takiego przytrafilo.

Ojej, PS3 się wiesza?

BTW: Ile pansz jest w multi?

Nie PS3 tylko Motor Storm. W żadnej innej grze nie zdarzyło się żeby się zwiesiła. Pansz jest 0, natomiast plansz 8 i z tego co donoszą najnowsze wieści mają być niedługo nowe do pobrania.

CYTAT(YETI @ 23 04 2007, 20:27) *
GMB ostatnio tez miałem takie wrazenie grajac z...tobą wink.gif (chyba gralismy w sobote)
Cos szybko mi uciekałes ;/

Eee może oszczędzałeś na paliwie albo po prostu przednią szybe miałeś pokrtą śniegiem tongue.gif Dziwna sprawa z tym Covil44. Czytałem że nowy patch ma wyeliminować coś co nazywa się Boost Trick więc być może jest coś takiego że znając ten trik można być zawsze szybszym.
YETI
Racja, takze czytałem cos o tym "boost trick". Maja to naprawic w najnowszym patchu. Wiec moze gosc jechal na tym.

PS. Ciekawe ile szykuja nowych plansz? smile.gif

PS2. Lece grac w RESISTANCE, GMB wpadaj! smile.gif
Amer
online z PS3 jestem zaledwie od kilku dni stąd pytanko: czy sporadyczne wywalanie z serwera w MS to standard? Tzn wczoraj wszystko smigało super (dziś rano także), a starając sie zagrać teraz bardzo ciężko było mi utrzymać połączenie (jeszcze przed rozpoczęciem wyścigu wywalało mi kumunikat że połączenie zostało zerwane) confused.gif
zajebisty
Niestety standard i to nie tylko w MS.
YETI
CYTAT(Amer @ 2 06 2007, 21:59) *
online z PS3 jestem zaledwie od kilku dni stąd pytanko: czy sporadyczne wywalanie z serwera w MS to standard? Tzn wczoraj wszystko smigało super (dziś rano także), a starając sie zagrać teraz bardzo ciężko było mi utrzymać połączenie (jeszcze przed rozpoczęciem wyścigu wywalało mi kumunikat że połączenie zostało zerwane) confused.gif

Sa dni kiedy siedzisz 4 godziny online i nie ma zadnych problemow. Takze zalezy sporo od hosta, jakie gosc ma łacze.
Za kilka dni patch 1.2 ktory ma naprawic wszelkie bugi plus dodac kilka nowosci.

CYTAT(za(pipi)isty @ 3 06 2007, 10:55) *
Niestety standard i to nie tylko w MS.

Jakie gry masz na mysli? W takim Resistance z ktorym spedziałem wieeele godzin nie ma zadnych problemow.
zajebisty
Wlasnie Resistance mam na mysli wiele razy mnie wywalalo albo nie moglem sie polaczyc.
Amer
U mnie Resis śmiga pięknie (non-stop), a Motorstorm się wykaszania.
YETI
CYTAT(Amer @ 3 06 2007, 11:29) *
U mnie Resis śmiga pięknie (non-stop), a Motorstorm się wykaszania.

Poczekaj na patch wink.gif (chyba 7 czerwca)
Amer
a właśnie - bugi! możecie rzucić nieco więcej infa? nie wczytywałem się w ten temat więc detali nie znam, ale ponoć da się je wykorzystwać nawet na swoją korzyść...?
Deadeye
CYTAT(Amer @ 3 06 2007, 12:21) *
a właśnie - bugi! możecie rzucić nieco więcej infa? nie wczytywałem się w ten temat więc detali nie znam, ale ponoć da się je wykorzystwać nawet na swoją korzyść...?

najgorszy bug pozwala na wykorzystywania boosta bez przerwy - nie pamietam jak to sie dokladnie robilo ale oczywiscie daje duza korzysc. reszta to drobne bledy.
GMB
CYTAT(Deadeye @ 3 06 2007, 12:49) *

najgorszy bug pozwala na wykorzystywania boosta bez przerwy - nie pamietam jak to sie dokladnie robilo ale oczywiscie daje duza korzysc. reszta to drobne bledy.

Wciskasz po prostu pulsacyjnie R1. Coś podobnego do biegania bez zmęczenia w GTA. Powinni to jak najszybciej naprawić.
Deadeye
wlasnie w tym nadchodzacym patchu bedzie to naprawione, a rankingi z tego co pamietam calkowicie zresetowane - zeby cheaterzy poznikali z list najlepszych
mczaper
a właśnie - bugi! możecie rzucić nieco więcej infa?

Tutaj masz troche info: MotorStorm 1.2 Patch
Amer
Shit, dzis - podobnie jak wczoraj - po prostu nie jestem w stanie zagrać w ten tytuł online confused.gif Gra notorycznie zrywa połączenie nawet przed rozpoczęciem wyścigu, a Resistance cały czas działa poprawinie.

nie powiecie mi chyba ze to norma?
mczaper
CYTAT(Amer @ 3 06 2007, 18:57) *
Shit, dzis - podobnie jak wczoraj - po prostu nie jestem w stanie zagrać w ten tytuł online confused.gif

Ja problemow ze zrywanie polaczenia w MS nie mam wogole no moze ze 2 razy... Ale za to problem jest inny czasem nie startuje wyscig. Znaczy mapa sie wgrala wszyscy na linni startu i caly czas pisze "Trwa oczekiwanie na pozostałych graczy" i mozna tak czekad do usranej smierci tongue.gif
Amer
Tak, to też już przerabiałem.

Chorobcia, mając na uwadze te wybryki, dochodzę do wniosku iż ta gra i tak najlepsza jest do singla... No i brak rywalizacji na splicie boli tutaj bardzo.
Shadow864
CYTAT(mczaper @ 3 06 2007, 19:52) *
CYTAT(Amer @ 3 06 2007, 18:57) *
Shit, dzis - podobnie jak wczoraj - po prostu nie jestem w stanie zagrać w ten tytuł online confused.gif

Ja problemow ze zrywanie polaczenia w MS nie mam wogole no moze ze 2 razy... Ale za to problem jest inny czasem nie startuje wyscig. Znaczy mapa sie wgrala wszyscy na linni startu i caly czas pisze "Trwa oczekiwanie na pozostałych graczy" i mozna tak czekad do usranej smierci tongue.gif

Ja tak kiedys czekalem i czekalem i jak sie zaczelo to kierowalem kims innym. Tzn chyba nikt samym sobia nie kierowal i ja jak jakis frajer jechalem tym kims. Dojechalem pierwszy a w rankingu i tak moja postac miala ze nie zaliczyla bo ten ktos kto mne kontrolowal opuscil wyscig. Takze jesli kiedys wam sie zdarzy ze bedziecie jechac kims innym to opuszczajcie wyscig bo dalsza jazda nie ma sensu
W.A.Rebel
jaki port uzywa do grania online MOTORSTORM? bo caly net na PS3 mi smiga, stronki, demka, PS strore i NBA street online tez, a MotorStorm za cholere nie chce mi sie polaczyc z serwerem.
Deadeye
w instrukcji pisze ktore porty sa uzywane przez gre
W.A.Rebel
CYTAT(Deadeye @ 4 06 2007, 11:55) *
w instrukcji pisze ktore porty sa uzywane przez gre

ooops, mam angielska instrukcje, ale teraz ja przegladam i niestety nie moge sie doszukac (lub tez nie ma?). mozesz mi podpowiedziec ktore to porty?
Yogi
Niestety w instrukcji nie ma ani słowa jakich portów używa gra.
SZKD
UDP ports 3659 - 3660 To sa porty motorstorma
YETI
Jest juz patch do MS, w koncu mozna normalnie pograc online smile.gif
Wiec kto jest chetny na jakies wieksze spotkanie dzis wieczorkiem?
Komu jaka godzina pasuje?
SZKD
Bede od 18
VascoDa
TimeTrial jest rewelacyjny smile.gif Nareszcie mozna dobrze poznac trasy i maszyny pod katem wydajnosci. Mam tylko klopot ze zciagnieciem ghosta kolegow z listy. Mam "ps network error" Czy wam to dziala dobrze?
Faranell
Czy komus z Was,kiedykolwiek wyzerowaly sie staty? Mialem dzisiaj taki przypadek,staty wyzerowaly mi sie do zera.... moze to jest przyczyna ze wylaczylem konsolke podczas grania online cool.gif
tomci23
ja niemaialem takiego przypadku ale gdzies juz czytalem ze takie cos sie komus dzialo
killdante
Wszyscy chetni na wyscig dzisiaj wieczorem ok. 20 nazwa wyscigu " MESA 2000" pokuj speakingenglishe moj ID KillDante
Amer
u mnie także wyzerowało wszystkie statystyki, ale pojęcia nie mam co mogło być tego przyczyną.
paulb
tak miało być, po darmowym update-cie 1.2 mielismy zaczynać od zera .. wszystko się zgadza...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.