Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: MotorStorm
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3 > Online
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
VascoDa
Dla wszystkich chetnych do gry w MS online.
Moje ID : elCapitan

Dla testu zakladam gre jutro (26.03.2007) o godz. 23.00
(o ile sie nie myle nazwa pokoju bedzie od mojego ID?)

Kto z was testowal juz gre z headsetem?
GMB
Zakładasz gre na nicku UK? Jeśli nie będę już spał (rano do pracy confused.gif ) to wpadne pograć. BTW. Gdzie będzie widać ten pokój? Wstępnie się pisze, chociaż mi bardziej pasuje godzinke wcześniej. Postaram się przystosować i zjawić się o 23. peace_.gif
Foxter
HS dziala tylko... ze narazie malo kto go posiada dlatego taka cisza w radiu...

no ja sobie wpadne aby poczuc moc MS online biggrin.gif

ID: Foxter
Gawlick
Jak Foxiu będzie to i ja mogę się zjawic, a co hehehe biggrin.gif
ID: Gawlick
VascoDa
Zapomnialem napisac ID.
Glownie uzywam logina US z ID: elCapitan

GMB
Zdarza się Wam że czasem utracicie połączenie z PSnetwork? Dziś coś nie mogłem wejść na serwery EU (pisało że jakiś problem z loginem) a na australijskie bez problemu się wbijało. Wyszedłem do XMB i okazało się że cały czas jestem zalogowany. Może to jakieś problemy w europejskimi serwerami. Potem jak grałem wyścig gdy już udało mi się wejść na EU nagle gra się wyłączyła i wróciło mnie do XMB. Włączyłem Motor Storm raz jeszcze i utworzyłem pokój na English Speaking. Wbiło 8 zawodników to ropocząłem gre i nagle po 30 sekundach wyścigu od lini startu wywaliło mnie informując komunikatem Conection to PSnetwork Disconeccted. huh.gif No to wyszedłem z gry, sprawdziłem i okazało się że ciągle jestem zalogowany w PSnetwork (już w XMB to sprawdzałem). WTF? Myślicie że mogło to być spowodowane dużą liczbą graczy? Macie wogóle jakiś problemy z grą przez sieć (nie tylko w Motor Storm)?

edit:

Co się dzieje do jasnej ciasnej popielatej! Jak widze nie tylko ja mam problem z online w Motor Storm bo grałem przed chwilą z Polakami (hi Gawlick) i słyszałem jak mówił przez headset że dzieje mu się to samo co u mnie. Mianowicie po każdym wyścigu rozłącza z serwerem MS i prosi o reconnect a jak się zrobi reconnect to się wejść na sewrer nie da bo informuje że taki nick jest obecnie w grze. WTF??? wtf.gif sad.gif wtf.gif
Trzcina
Lols Tzw Ping timeout ;] Chlopaki a moze sprobujecie serwerow dla australii? Zerknijcie czy tam jest lepiej smile.gif
GMB
CYTAT(Trzcina @ 27 03 2007, 00:27) *
Lols Tzw Ping timeout ;] Chlopaki a moze sprobujecie serwerow dla australii? Zerknijcie czy tam jest lepiej smile.gif

Na australijski wbija mi bez problemu. Musze jutro sprawdzić czy po każdym wyścigu mnie czasem nie będzie wywalało tak samo na autralijskim serwie. Chociaż teraz np. grałem na EU i w miare ok było. Na AU jest troszke lipa bo ping duży i przeciwnicy dziwnie jeżdżą.
Gawlick
Jurto pogramy jak coś, tez musze sprawdzić czy na serwerach AUS bedzie mnie wywalac po wyscigu. Wogóle to trzeba się umówić w większą ilość osób i wtedy cos zagrać hehe biggrin.gif
VascoDa
namieszalem cos z routerem, bo myslalem ze przez niego mam lagi. No i wogole net mi urwalo. Oczywiscie przed 23.00 sad.gif
Jak dzisiaj to ustawie to wrzuce msg tym, ktorych mam na liscie. Moze jednak sie uda smile.gif
Czy ktos juz testowal na ktorych serverach jest najlepiej?
GMB
CYTAT(VascoDa @ 27 03 2007, 11:49) *
Czy ktos juz testowal na ktorych serverach jest najlepiej?

Z tego co zdąrzyłem zauważyć to na English Speaking (1 i 2 też) gra się najpłynniej i bez lagów. Tyle że na serwerach EU wywala mnie po każdym wyścigu. Pisałem o tym wczesniej, więc ustawki można by robić na australijskich serwach ewentualnie.
GMB
Dzięki Panowie za gre. Było fajnie, szczególnie jak jakimś cudem udawało mi się ukończyć wyścig na winner_first_h4h.gif tongue.gif . W tym moim ostatnim wyścigu na The Grizzly ni czorta nie mogłem dogonić ciężarówki Mieckey'a, a jak już ją dogoniłem to ten spryciarz wykorzystał swoje gabaryty i wyglądowałem na drzewie. tongue.gif Nigdy bym nie powiedział że Truck'i mogą być takie szybkie. ninja.gif

VascoDa wzorowy host. Czasem trzeba czekać długo zanim coś ruszy a tu wszystko było szybko, sprawnie i bez bólu.
BTW. Tylko prosze no more ciężarówek i nocnej trasy bo zasypiałem za kierownicą. tongue.gif wink.gif tongue.gif
Gawlick
Hehe no ja dostawałem w dupe, tylko raz Big Rigiem na Dust Devil byłem pierwszy hehe (ale nieraz nie widziałęm gdzie jade, bo cienmo było ) smile.gif Grało sie bardzo fajnie, moze jutro to powtórzymy? biggrin.gif

Foxter
host wzorowy tylko... no ale zamiast 6-7 graczy powinno byc 12 wowczas istniala by wieksza szansa ze bylbym 6 na 12 a nie 6 na 6 biggrin.gif - tak sobie to obliczylem... zreszta musze wprowadzic jakis nowy patent picia piwa bo tutaj jak siegalem po butelke to ladowalem na scianie... chyba ze wykorzystac wlasciowosci sxixasisa? biggrin.gif
Gawlick
Hehe, ja biore większe łyki podczas scen gdzie się rozwalam, tudzież przed wyścigiem biggrin.gif
VascoDa
No bylo niezle smile.gif Specjalnie dalem extremalne zestawienia, zeby bylo mniej przewidywalnie biggrin.gif Wtedy szanse sie wyrownuja.
Wiadomo ze kazdy ma swoje ulubione trasy i dobrane maszyny, ale troche improwizacji dobrze robi.
Next time dam wiecej swobody. Rzeczywiscie dust devil jest troche za dlugi na Rigi wink.gif
Nie bylo tez lagow, co mnie ucieszylo.
W single playerze nie skonczylem jeszcze 4 levelu, wiec nie widzialem tras we mgle.
Jak mi na poczatku zabawy online jakis angol zapodal Tenderizera we mgle to czulem sie jak slepe dziecko w dzungli. horror smile.gif

..ale nie mowcie ze Mudpool z kompletem slizgajacych sie motorow przy zerowej przyczepnosci...to nie jest fun wink.gif

Moze dzis jakis HS kupie... kazdy poleca co innego, wiec moze kupie najtansza Jabre bt125 i zobacze jak to dziala..
GMB
Tak wogóle to słyszeliście co Foxter mówił przez headset? Bo u mnie nic nie było słychać, tylko przerywanie głosu. Kiedyś grałem z Polakiem, który miał headset i bardzo dobrze wyraźnie było go słychać.
Gawlick
Moj zestaw od Nokii cos zaczoł świrować i dlatego nic nie mówiłem, ale dzisiaj powinno być już ok. Zobaczymy smile.gif
Foxter
no ja mialem HS'a powieszonego na krzesle wiec jak sie na nim bujalem musial wykrywac jakies ruchy biggrin.gif

odnosnie HS'a to ja mam jeszcze takiego z nokii podobnego do tego z jabre i dla mnie jest to strasznie nie wygodne... confused.gif ucho po krotkiej chwili boli... i w dodatku po kazdym wylaczeniu hs'a/konsoli trzeba bylo go od nowa rejestrowac... bo go nie wykrywalo.
Trzcina
Kurde, to Foxter tez byl polakiem? ;] Czemu nie mam twojego loginu? ;{P

Anyway, co powiedziecie o tym zeby zaczac dzisiaj jakos kolo 22? chytry_.gif No i pytanie, z jakiego headsetu korzystasz? Bo rozumiem ze POWINIEN dzialac, a to ze nie zadzialal to przypadek ;P
Gawlick
Mi 22 pasuje smile.gif HS już też działa więc powinno być wszystko OK smile.gif
Trzcina
Marsz do gry... tongue.gif
YETI
moj nick to: pokrytysniegiem, dodawac mnie i mozemy sie poscigac wink.gif
Trzcina
Ales kuzwa nick wymyslil.. no bez jaj ;P Dzisiaj o 22?

Ludzie.. musimy sprobowac zagrac na serwerach Australiskich, ktos gral tam? Wie czy jest wszystko w porzadku? Wczoraj niestety we francuskim lobby niezle nas zlagowalo i olalismy granie. Zdarzylo sie to pierwszy raz, ale moja niechec do zabojadow jescze sie zwiekszyla... tongue.gif
YETI
Dzis grałem na francuskim lobby i wszytsko pieknie smigało.

To kto jest chetny na 22:00 ja bede na 80%. Tylko niech ktos mi wysle wiadomosc.

PS. Mam pytanie, jak mam sprawdzac wiadomosci podczas gry, mozna w ogole? czy musze za kazdym razem dawac quite i sprawdzac w menu konsoli.
LiSoQuan
LiSoQuan .. prose mnie odac i tez sie pisze na online'a smile.gif
pack
Mój nick: TalkO
Ja też. smile.gif
YETI
To moze dzis jakies spotkanie w wiekszym gronie?
o ktorej wam pasuje?
Gawlick
No ja myśle ze tak o 22 Wczoraj nie mogłem niestety, ale dzisiaj powinienem już być smile.gif
Foxter
o 22 tez bede... chyba smile.gif
VascoDa
po wejsciu na francuzki server i dolaczeniu sie do gry jakiegos franca przejechalem 2 wyscigi i nagle dostalem przed nos ustawienia kolejnej gry, tak jakbym to ja byl hostem. Czy to normalne? Jakis rodzaj przekazywania ustawien grajacym zeby bylo sprawiedliwie?
Gawlick
Ja też kilka razy tak dostałem, ale to tylko dlatego, ze host wyszedł z gry chyba. Pzrekazywania ustawień jako takich chyba nie ma.
polaki899
Ja bym też chciał sie z wami pościgać kiedy można was złapać i na jakim serwerze ?
Prosze o odpowiedz bo bym sie chciał pościgać z polakiami biggrin.gif

mój ID: kolo89
Terrago
I ja sie wpisze, czekam na info o spotkaniu w MS, czy to na ps3 czy tu na priv.
Nick oczywiscie po lewej stronie smile.gif
YETI
to jak panowie, dzis o 22:00 ? czy moze o 21:00?
Trzcina
Mozemy cwiczyc dzisiaj o 22 ;] Ale ostrzegam ze jak ktos wybierze buggy, albo trase tenderizer, to dostanie bana na forum smile.gif

Powaznie mowie...
VascoDa
no i zaklepales tenderizera z buggi i to w nocy wink.gif o 22.00 slonca juz nie ma tongue.gif
Na marginesie wlasnie jechalem quadami na RockHopperze... swietne polaczenie. Polecam.
Trzcina
Alez ja mowie calkowicie powaznie biggrin.gif

Nie chce tej trasy... nie dzisaj... za dlugo na niej gralem... wlasnie tluke te trase mud plunggerami... Ja ciebie prosze Vas, jak nie chcesz miec ze mna na pienku, to pamietaj o tym co wlasnie tutaj pisze ;P
LiSoQuan
No to jak o 22 ? Ale gdzie ?
Trzcina
Lol...

Odpalasz motor storm. Uruchamiasz online. Potem wchodzisz na europejski server. A nastepnie poprzez buddy list, sprawdzasz kto jest w jakiej grze i sie do niej dolaczasz.

Proponuje zeby Vas zalozyl gre, bo jak on zakladal to nigdy lagow nie bylo wink.gif

Max to 12 osob, wiec sie spieszcie ;p
VascoDa
spoko. a ile lubicie lapsuf? 2 czy 3 ? bo czasem przy dwoch mam niedosyt wink.gif
Trzcina
Chlopaki... jutro KONIECZNIE ROBIMY WBITKE NA AUSTRALIJSKIE SERWERY...

Ja wiem ze w sobote o tej godzinie ludzie graja najwiecej, ale bez przesady.. to nie ma sensu smile.gif Sprobujmy pograc na australiskich serwerach.

Mozemy nawet teraz...
Jakim
ja tam właże.. nick JakimPL zobaczymy może sie skumamy gdzieśbiggrin.gif
Foxter
panowie z takimi lagami to to sensu nie ma... zem piwo wylal z tego wszystkiego biggrin.gif
Trzcina
Ja ide obejrzec jak sprawa wyglada na w australii.

Nie ma sensu sie denewrowac.

Terrago, a ciebie NIENAWIDZE tongue.gif Non stop jestem jedno oczko za toba ;P Bez sensu kompletnie ;p

EDIT.

BUCE JAGODOWE!!!..

Wbijajcie na serwery austarlisjkie! W tym momencie jest 40 osob na 250... nie ma ZADNYCH LAGOW!!!
Terrago
CYTAT(Trzcina @ 31 03 2007, 21:13) *
Ja ide obejrzec jak sprawa wyglada na w australii.

Nie ma sensu sie denewrowac.

Terrago, a ciebie NIENAWIDZE tongue.gif Non stop jestem jedno oczko za toba ;P Bez sensu kompletnie ;p

EDIT.

BUCE JAGODOWE!!!..

Wbijajcie na serwery austarlisjkie! W tym momencie jest 40 osob na 250... nie ma ZADNYCH LAGOW!!!

e tam, ja Cie lubie tongue.gif
ide na australii troche Ci poprzeszkadzac biggrin.gif
Trzcina
Heh, szkoda ze poszedles confused.gif Naprawde jest fajnie.

Wlasnie jakas australijska dupa wolowa zrobila wyscig na 5 lapsow w rain god mesa biggrin.gif Pojazd dowolny tongue.gif

Na 5 wyscigow, 2 razy chrupnela animka i dwa razy 'samochod przeskoczyl'.

Od dzisiaj ja gram tylko na australii, wprawdzie ranking idzie od nowa, ale jesli mam sie meczyc to pierdziele rankig smile.gif
VascoDa
No lagi byly maxymalne... zakladam gre i po chwili juz nie jestem hostem..nie kumam.. headset tez mi nie zadzialal..na chwile moze..ktos cos slyszal??
Jutro wracam na australie, skoro mowicie ze lepiej.
Terrago rzadzil. Juz wiem dlazcego kazdy ticket robil az do skutku na complete hehe.
Trzcina milo ze czasem dawal sie smyknac wink.gif Dopoki nie spadam ponizej podium to sie nie denerwuje tongue.gif
Ogolnie super biggrin.gif
Terrago
CYTAT(Trzcina @ 31 03 2007, 21:49) *
Heh, szkoda ze poszedles confused.gif Naprawde jest fajnie.

Wlasnie jakas australijska dupa wolowa zrobila wyscig na 5 lapsow w rain god mesa biggrin.gif Pojazd dowolny tongue.gif

Na 5 wyscigow, 2 razy chrupnela animka i dwa razy 'samochod przeskoczyl'.

Od dzisiaj ja gram tylko na australii, wprawdzie ranking idzie od nowa, ale jesli mam sie meczyc to pierdziele rankig smile.gif

A ja myslalem ze uciekasz przede mna, co wejde do gry ty uciekasz...
elCapitan ja bylem hostem, przez 3-5 ostatnich wyscigow...
Czesto mi sie to zdarza (moze to kwestia wynikow?)
Trzcina
No wlasnie ja mialem to samo wrazenie tongue.gif

OStatnio poszedlem bo jakis kretyn host nie chcial dac 'start game...;

Anyway, na AU gra sie duzo lepiej. Jutro KONIECZNIE pograjmy najpierw chwile tam, zobaczycie jak jest i bedzie kul.

Ja na dzis mam dosc... ide spac ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.