Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: WipEout: Pulse
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3
Grigori
A w którymkolwiek Wipeoucie okrążał całą trasę że powstała taka teoria? Nie grałem w każdą z części i nigdy nie sprawdzałem w taki sposób ale jestem prawie pewien że Quake nigdy nie pokonywał nawet połowy trasy (nawet tych najkrótszych).
KOMODO
QUOTE(Grigori @ 17 12 2007, 19:11) *
A w którymkolwiek Wipeoucie okrążał całą trasę że powstała taka teoria? Nie grałem w każdą z części i nigdy nie sprawdzałem w taki sposób ale jestem prawie pewien że Quake nigdy nie pokonywał nawet połowy trasy (nawet tych najkrótszych).

I zgadza sie. Poexperymentowalem z nim troche. Odpalilem, cofnalem sie troche i czekalem. Ofkoz nie przylecial. Potem odpalilem i te pedy pognalem w odwrotnym kierunku. Ofkoz nie nadlecial:). Z moich obliczen wystarczy miec 4 sekundy przewagi nad odpalajacym by czuc sie ezpiecznym. ew 2-3 sekundy i dopalacz w zanadrzu. Czyli nic specjalnego;). Ae umiejetnym Quakiem mozna narobic trzody. Dzis w Eiminatorze jednym takim strzalem powalilem 5 wozow O_o.
Grigori
Walka a wyścig to też różne kwestie, eliminator nigdy nie był docelowym trybem tej gry a jako przystawka nie ma prawa się rozwinąć bo Wipeout przestałby być racerem. Wygrana w wyścigu zależy od skilla, w eliminatorze od przypadku. Jezu, jak ja kląłem na chellange w W3: zabijasz = nie ścigasz się (ewentualnie masz szczęście że trafisz na oponenta na resztkach energii) - zwyczajnie random. Nie wiem jak jest w Pulsie, jeszcze go nie obadałem ale tego się raczej naprawić nie dało.

Ale ja i tak wole jechać jak szalony; byle szybciej - tylko wtedy ta gra daje max satysfakcji. Quake w stado w środku stawki - miód! biggrin.gif
Coati
kilka postow wczesniej pisalem o nieudanych probach grania na ad hocku poprzez sharing... problem sam sie rozwiazal, bylo to pewne niedopatrzenie ale nie tym chcialem napisac wink.gif

tryb ad hock przy sharingu w tej grze jest chyba najgorzej zrealizowanym trybem multi na psp... da sie sciagac tylko na jednej trasie i do tego po kazdym wyscigu trzeba tworzyc nowy tzw nową rozgrywke + ponowne laczenie sie konsol + wybieranie pojazdu etc... wiecej jest tu skakania po menusach niz samego grania :F
Mikes
CYTAT(Coati @ 18 12 2007, 19:19) *
kilka postow wczesniej pisalem o nieudanych probach grania na ad hocku poprzez sharing... problem sam sie rozwiazal, bylo to pewne niedopatrzenie ale nie tym chcialem napisac wink.gif

tryb ad hock przy sharingu w tej grze jest chyba najgorzej zrealizowanym trybem multi na psp... da sie sciagac tylko na jednej trasie i do tego po kazdym wyscigu trzeba tworzyc nowy tzw nową rozgrywke + ponowne laczenie sie konsol + wybieranie pojazdu etc... wiecej jest tu skakania po menusach niz samego grania :F

W Pure to samo.
nWo
Gwozdziem do trumny to to nie bedzie, ani zadna katastrofa, wiadac ze bardziej sie przylozyli do trybu online gdzie ta gra błyszczy, dopiero teraz wyczakuje HD z wielkimi nadziejami
Coati
oczywiscie, ze nie. smile.gif napisalem tylko swoje spostrzezenie, ktore wywolalo lekki niedosty...
nWo
w sumie spoko ja tam nawet nie zalgadalem to nie wiedzialem, fajnie bylo by jakbysmy wrzucali swoje spostrzezenia, mozna uniknac rozczarowania, np nie mialem pojecia o tym ze sharing jest taki biedny wiec nawet tam nie wejde happy.gif

a przyznam sie ze polelnilem zbrodnie, zabilem czlowi...... nieeeeeee po prostu juz dwa dni juz nie przelecialem pelnego okrazenia w pulse, pójde za to do piekla laugh.gif
nWo
Ja kompletne beztalęcie stworzylem cos takiego. Proste duzo pracy nie poswiecilem ale za to jakis pomysl udalo mi sie oglądaczom zaszczepic.

pomysl zaczerpnolem z

wiem ze szalu nie ma ale ucze sie, mam kilka pomyslow i niedlugo je wdroze bo grac sie nie chce whistling.gif
Grigori
Whao! Gram już drugi dzień i nie czuje nudy - byle dalej i szybciej.
Co do eliminatora który w poprzednich częściach był średni; teraz jest na czym się zawiesić, niby tak proste zmiany z podstawie rozgrywki a tyle frajdy teraz daje.
Ogromny plus za poprawienie największej imo bolączki każdego Wipeouta - wreszcie wyścig trwa od początku do końca i gonią się na wzajem wszyscy jego uczestnicy a nie tylko gracz goni lidera. Pro.
Nigdy nie bylem fanem brzmień jakie pojawiają się w serii ale każda część sprawiała że na czas gry przestawiałem się na nie. Niestety w Pulsie muzyka to chyba największy zawód; to zaledwie przykre tune'sy które nie wywołują u mnie żadnych odczuć. sad.gif
Ale to co mnie najbardziej w(pipi)ia to fakt że trzeba mieć PSN Id żeby się zalogować i robić swoje skiny - nie mam PS3 a login z PS Store nie pasuje! (pipi)a!
nWo
Grigorii ja zalozylem sobie konto tutaj http://uk.playstation.com i mi dziala a muze mozesz wrzucic swoja, do folderu MUSIC wrzuc folder WIPEOUT ze swoja muza smile.gif fakt ze muza w pulse moze nie dawac rady, ja soundtracku jeszcze nie slyszalem slucham swojej muzy.

wip3out i jego kawalki
Grigori
Działa, dzięki wink.gif Biorę się za customizacje.
To dobry motyw z własną muzą ale nic nie zastąpi prawdziwie nowego, wypasionego OSTa - a tak półśrodki zostają.
LiShinron
WipEoutPulse RULZ! Do zobaczenia na trasie Panie i Panowie. My profil name is Czajnick "T-Pot". Zapraszam na zawody.
Coati
ile osob z forum gra online? podajcie nicki pod ktorymi gracie czy cos wink.gif ja wlasnie oczekuje na router z AP i trzeba bedzie przetestowac chytry_.gif
Cerb
Ja gram glownie wieczorami i w nocy (cerb_pl), sluchaweczki, wyrko i ogien. Z tym ze teraz wzialem sie za singla zeby trasy poznac i podniesc skilla.
LiShinron
tak, tak! słuchaweczki przy wipeoucie to podstawa dobej zabawy! ja biore głośniki od PC i podłanczam je do PSP a słuchawki do głośników i mam niezłe wzmocnienie. oczywiście dzwięk na maxa i aż ciary po plecach przechodzą.... brrrryyyy... polecam wink.gif
nWo
ja smigam tylko tournamets bez broni

nick nWo-pl
host No WeaponsOnly
minimum graczy 4 (ja plus 3)
max smile.gif full grid
tryb tournament 6 races
speed flash/rapier/ mozemy i phantom

nie lubie grac z broniam

godzina przewaznie 22
LiShinron
CYTAT(nWo @ 29 12 2007, 12:42) *
ja smigam tylko tournamets bez broni

nick nWo-pl
host No WeaponsOnly
minimum graczy 4 (ja plus 3)
max smile.gif full grid
tryb tournament 6 races
speed flash/rapier/ mozemy i phantom

nie lubie grac z broniam

godzina przewaznie 22

ja siedziałem nawet po 23 ale Cię jeszcze niewidziałem hyh.gif
Coati
nick: CoatiXan
tryb: wszystko
speed: flash/rapier
czas: 21.00+

smile.gif gracie jeszcze w to? xD
nWo
ja juz nie, przestalem bo czekam na icarasa.
Coati
a jesli jest taka sytuacja
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/495e91493632e221.html
to u mnie i u tego kogos bedzie pisac, ze sie wygralo?

ps. imageshack padl sad.gif
nWo
niewiem, prawde mowiac za duzo bugow ma pulse jesli idzie o granie online, wlasnie dlatego sobie odpuscilem i nie zagladam juz na serwery, imo chyba wygrales dry.gif
Coati
nom... bugow jest od groma... ale najgorszy to chyba ten z nie podliczaniem punktow w tournamentach confused.gif
LiShinron
w Camping Race mam wszystkie goldy ale i tak jeszcze męcze Wipeouta bo nie wszystkie zdobyte na Hard... czekam jeszcze na jakies bonus packi ale narazie na www.wipeoutpulse.com nic niema... a na on-line za dużo idiotów co zakładają tournamenty a potem sami z nich uciekają. Myśle że z czasem zostaną tam tylko fani i wtedy będziem łupać! biggrin.gif
Coati
z tymi toutnamentami to tez jest tak, ze jak sie podlaczy wiecej niz 5os to czasem nie da sie rozpoczac wyscigu... jest normalne odliczanie - zero i nic. potem zazwyczaj wszyscy uciekaja.
ja mam nadzieje, ze szybko powstanie jakis addon z poprawkami do multi... i niech w koncu ktos zmniejszy czas oczekiwania na powrot do lobby/nowy wyscig...
nWo
mnie to tez wkurzalo, zdecydowanie za dlugo sie czeka na powrot do menu, ludziom nie podobalo sie granie bez broni bo niby troche nudno i cicho, ale przynajmniej gra na skila, nikt ci rakiety w dupe nie wstrzeli przez co nie przegrasz. anyway odpuscilem sobie totalnie pulse az pojawi sie Icaras, wowczas znow zaczne grac wiedzac ze mam do dyspozycji najszybszy stateczek icon_twisted.gif nawet skina juz namalowalem smile.gif usmiejecie sie jak obadacie happy.gif
Coati
yyyy... poprawcie mnie jesli sie myle.. do poprzedniego wipeouta na psp dodatki byly darmowe no nie?

do tego juz nie... 18zl za pierwszy dodatek O_o

http://store.playstation.com/store/product...WIPEOUTPS000001

2 trasy i 1 korporacja
neospiderman
No sporo sobie krzyczą za ten dodatek :\

Na http://www.wipeoutpulse.com można zobaczyć co będzie w następnych dodatkach
nWo
ICARAS dopiero w drugiej paczce '-.-' no to sobie kuzwa poczekam dry.gif
Yogi
Wczoraj skończyłem (jeśli można to tak nazwać) WipEout'a. Wszystkie eventy w goldzie na hard. Ogólnie najtrudniejsze z tego wszystkiego były single race, i turnamenty. Soundtrack, którym się posiłkowałem to: orginalny + Wip3out + Wipeout 2097. Szkoda tylko, że dodatki są płatne...
Coati
tak szkoda, szkoda... Yogi.. grasz w battle? [makieta/karty/figurki] bo nick malo spotykany, ale moze to tylko zbieg okolicznosci smile.gif
Yogi
W sumie to nie Yogi tylko Assphalt - moje PSN Id. I od razu uprzedze twoje pytanie - nie, nie jestem czarny.
ghost.
No dobra, to pograłem sobie w dodatek pierwszy troche - fajne rzeczy w sumie dodano, ale generalnie bezsensem jest płacenie 20 zł za nowy bolid i dwie nowe trasy, i mam nadzieje, ze w nastepnych przypadkach cena albo zniknie albo jeszcze spadnie. Małe info wrzuce moze w spoilera.

Bolid - Mirage to bardzo ładny, zielonkawy, troche przypominajacy pojazdy z Zone bolidzik, wszystkie parametry ma na 8, wiec w sumie jest szybciutki, odpowiednio wytrzymały, odpowiednio zwrotny, czyli tzw. general purpose - a tutaj fotka: http://img161.imageshack.us/img161/3205/screenlg2.jpg .

Trasy - Ogólnie całkiem przyjemne te dwie nowe trasy - Edgewinter jest bardzo łatwa, bardzo szybka, bardzo przyjemna, całkiem fajnie wyglądająca - przybrzeżne miasto podczas monsunowego deszczu, natomiast Vostok Reef to juz troszeczke trudniejsza, bardzo fajnie zaprojektowana trasa (całosc wyscigu w podwodnym oszklonym tunelu lub w podwodnej jaskini), ale w obu przypadkach, super zaje.bistych fajerwerków to nie ma
Yogi
A doszły w tym dodatku jakieś nowe eventy?
ghost.
o lol, nie zauwazyłem ;D

Wlazłem teraz na eventy i cos mi nie przypasowało, bo zazwyczaj było 16 dostepnych chyba, a teraz widze 20 - z tym, że ostatnia czwórka, na tych nowych trasach, jest niejako "ukryta" (na rozpisce gridów pojawił sie narazie tylko jeden, 'niewidzialny' hex zatytułowany Mirage Grid (14 wyscigów w klasach venom-phantom, we wszystkich mozliwych trybach), pozostałe gridy są ukryte chyba narazie.

Nie powiem czy doszła nowa muzyka, bo nie znam az tak dobrze oryginalnego soundtracku to Pulse, słucham raczej zamienników.

Moze jednak warto wydać te dwie dyszki ;]
nWo
jutro kolejny dodatek ICARAS, czyli kyrwa nareszcie to na co czekalem, ale tez platny. jednak dla ICARAS'a sie wykosztuje, i znow zaczne grac online hyh.gif
Grigori
Żałosne to jest, widać że kolesie mają już te dodatki gotowe skoro tak szybko wychodzą. Ledwo dwa miesiące od premiery i co tydzień czy dwa kolejny... i wołają za to kasę. "Kup 3/4 gry teraz a za parę miesięcy dopłacisz nam jeszcze połowę ceny gry to dostaniesz resztę." Przy takim podejściu nazywanie tego "dodatkami" jest nad wyraz nietrafione. Pathetic!
nWo
zalosne czy nie to kolesie wiedza ze ich gra zostala w duzej ilosci pobrana z netu, dodatki do niej postanowili wiec udostepnic za szmal, i wszystkie 4 ukaza sie w lutym. tzn to konca lutego juz wszystkie bedzie mozna nabyc w pspsklepie.
ghost.
w PSS jest do kupienia Icaras, tym razem za 14 zł
nWo
pack jest boski, w zasadzie sam stateczek bo na niego czekalem, a cena tez zaskakujaca huh.gif

do konca lutego maja sie ukazac pozostale dwa ze wszystkich czterech dodatkow.
ghost.
kupilem dzisiaj pack'a i w sumie juz wiem dokładnie jak to jest z tymi grid'ami w Race Campaign - z kazdym dodatkiem dostaje sie jeden nowy bolid, dwie trasy (plus ich wersje Zone) oraz jeden grid do Race campaign, nazywajacy sie tak jak dodatek (np Grid Mirage czy Grid Icaras), w kazdym z nich ok 13-14 wyscigów we wsztskich klasach, od venom po phantom.
tomsecret1993
Straszne zdzierstwo te dodatki rolleyes.gif BTW na pspstore nic ciekawego już nie wychodzi. Gdzie te wszystkie gry z psx na które tak czekam mellow.gif. Eeh, szkoda gadać (pisać?) dry.gif
nWo
nie masz CFW ?
Coati
CYTAT(nWo @ 22 02 2008, 18:54) *
nie masz CFW ?
ogolnie to duzo ludzi nie ma CFW... "bo cfw to zlo i piractwo". z jednej strony jest w tym duzo prady, a z drugiej, brak cfw bardzo ogranicza mozliwosci konsoli...

swoja drogą Yano juz sie złamał? bo wypadlem z tematu xD

```````````````````
nWo - kiedy mozna spotkac Cie na serwerach wipeouta? jesli jeszcze...
nWo
GTA totalnie mnie wciagnelo i pulse poszedl na lekki urlop a powinienem cwiczyc zachowanie ICARASA, pewnie za tydzien juz znow bede smigac w necie. mozna porobic ustawki.
Redmitsu
W tym weekendzie chcialem pograc troche w "Łajpałta" przez online jednak jest to bardzo trudna sztuka ;o I dupa nie pogralem bo nie bylo zadnych ludzi chetnych ( wieczorem ) , moze jedna gra byla ( single race ) , to jakies kpiny? ;o
No ale udalo mi sie w koncu zagrac w niedziele o 23:30 ;P Ogolnie milutko sie gra tylko mam 2 zastrzezenia .
Pierwsze . O co chodzi z tymi punktami w rankingu ? Dlaczego grajac w turnieju i prowadzac 30 pkt nagle po nastepnej trasie dostaje -18 pkt i moj ranking spada ? O co cmon ? Widzialem ze tez tak u innych sie zdarzalo i odrazu wychodzili z gry ;O
I drugie . Czy ludzie w tej grze czituja ? Bo jezeli tak to sie spotkalem z cheaterem o nicku de_1337 . Koles byl niemozliwy . Gonilem go idealnie na prostej trasie , zadnej bandy nie dotknelem , wszystkie bonus speedy itepe a z kazdym okrazaniem koles odlatywal o 4 sekundy dalej ;o Latam stateczkiem co ma 9 speeda , on mial chyba piranie czyli 10 speeda ;d
nWo
tylko ICARASem mozesz odleciec pirahny wiec wielce mozliwe ze uczciwie ci ogral. jesli chetowal bo bardzo mozliwe ze uzywal turbo kodu, mozna to zrobic cheatdevice. a co do punktow w tournamets to tych bledow nie poprawili tak samo jak mozliwosc wchodzenia na serwer z wgranym cheatdevice.

mysle ze wlasnie dlatego mnie niespotkales na serwerze, wole czas oddac GTA VCS niz wku,rwiac sie.
Redmitsu
Chyba ze zrobimy jakas ustawke i pogramy sobie razem uczciwie ;d
Coati
jestem za smile.gif tez dawno nie gralem z godnym przeciwnikiem tongue.gif
Redmitsu
No to kiedy i z jakimi zasadami ;> Chetnie sobie z wami pogram , przynajmniej wiem ze bedzie to walka bez czitow :}
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.