Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: WipEout: Pulse
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Stron: 1, 2, 3
YETI
WipEout Pulse promises 24 new, reversible circuits to race around in new ships shooting people with new weapons while listening to new licensed music, including songs by Mason, Loco Dice and Stanton Warriors.

Finally, there'll be scope for personalisation and showing off, with the option to store your own music (MP3s) on a Memory Stick and listen along while you play, while a Photo Mode will allow you to take shots of your ship and post them online.
^^

http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=74611

RESZTA SCREENOW
http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=74612

Cieszycie sie? bo ja bardzo! biggrin.gif
nWo
Oh crap dry.gif to nowy wipe czy kotlet w stylu nowe trasy i nowe statki ? Czy liverpool zaslania sie plakietką nowy wydając cos na wzór pack'a. Walic to nie wazne, zawsze powiadalem, nowe statki i nowe trasy and nothing else matters hyh.gif

swietna wiadomosc Yetki, nie wiem jak ja na nia niewpadlem dry.gif a szukam co jakis czas newsow o wipe na ps3
nightmare212
super ze własnej muzy bedzie mozna słuchać,tego mi własnie brakowało w W: Pure
LiShinron
CYTAT(nWo @ 27 03 2007, 14:45) *
Oh crap dry.gif to nowy wipe czy kotlet w stylu nowe trasy i nowe statki ? Czy liverpool zaslania sie plakietką nowy wydając cos na wzór pack'a. Walic to nie wazne, zawsze powiadalem, nowe statki i nowe trasy and nothing else matters hyh.gif

swietna wiadomosc Yetki, nie wiem jak ja na nia niewpadlem dry.gif a szukam co jakis czas newsow o wipe na ps3

a co ma być nowego oprocz: shipów, tras i muzyki?!... to są wyścigi a nie mortal kombat! jedynie tryb kariery mogli by zrobic. z kasą i sklepem tuningowym! tuning shipów to było by coś!!
LiSoQuan
I trasy bardzie wykrecone ala Fusion i wieksza zadyma.... smile.gif
tad_ron
Spora niespodzianka, oczywiście in plus turned.gif Z pewnością przydałoby się więcej broni jak i możliwość dopieszczania pojazdów.
Całe szczęście, że Studio Liverpool postanowiło zrobić "nową" grę (nie tak jak w przydadku Namco i Ridge Racer 2 tongue.gif).
Don_Pedro
zapowiedz wipeout pulse!

http://www.next-gen.com.pl/index.php?optio...5&Itemid=34
neospiderman
Warte odnotowania jest ze kilka dni temu ze Studia Liverpool wypłynęła częśc gry. Jest w pełni grywalna zawiera kilka tras i pojazdów.
Graficznie zamiata smile.gif , chłopaki się postarali.
illmatic
Dla mnie Pure wymiatał, więc Pulse z lepszą grafiką i dodatkami pozamiata mną pewnie jeszcze bardziej.
LiShinron
Soundtrack wymiata! Jest chyba najlepszy z wszystkich części... a efekty świetlne aż rażą po oczach. Nawet bardziej niż w Pure! odcinki trasy z polem elektromagnetycznym troche mnie wystraszyły!.. ale chyba niebędzie tak żle w final version.No i sterowanie jakieś dziwne. Statki troche pływają... zobaczymy,zobaczymy?!
yasiekk
Na gry.wp.pl jest juz recenzja! Na podstawie wersji PROMO w dodatku, co za ch.uj to pisal.
nightmare212
CYTAT(LiShinron @ 12 08 2007, 00:32) *
No i sterowanie jakieś dziwne. Statki troche pływają... zobaczymy,zobaczymy?!

a mi sie własnie wydaje że tutaj jest bardzo dobre sterowanie takie jak w starszych częściach wipeouta i to w poprzedniej czesci W: Pure model latania był "pływający",ale to tylko moje zdanie wink.gif
Jednak napewno moge się z toba zgodzic jezeli chodzi o oprawe A/V,grafika wymiata jeszcze bardziej niz w czesci poprzedniej i muzyka jest tez dózo lepsza a jak bedzie mozna słuchac dodatkowo własnej muzyki podczas wyscigów to juz nie mam pytan poprostu
szykuje się kolejny must have na psp
Dworek
Mam pytanie:Kiedy to ma wyjść ?
LiShinron
CYTAT(Dworek @ 19 08 2007, 11:15) *
Mam pytanie:Kiedy to ma wyjść ?

premiera miała być we wrześniu, czyli teraz! ale chyba na dzień dzisiejszy jej nie było... ?

dodam jeszcze że w PULSE po raz pierwszy możemy podziwiać pilotów podczas wyścigu. widać ich przez przezroczyste szyby w kokpitach bolidów wink.gif
the_m
Mialbyc Wrzessien w USofA, Pazdziernik u nas i Listopad w Japonii - bez dokladnych dat
Trzeba czekac bo w temacie raczej cicho - na TGS pewnie cos powiedza wiec premiera pewnie sie przesunela w czasie

http://www.wipeoutpulse.com/
LiShinron
i tak jak napisałem wcześniej...

CYTAT(LiShinron @ 13 04 2007, 19:07) *
(...) jedynie tryb kariery mogli by zrobic. z kasą i sklepem tuningowym! tuning shipów to było by coś!!

i na nowym trailer'ze jest zareklamowany "ship customisation" łałłł!! będzie dobrze. a co do "wipeoutpulse promo" to widze że full version to będzie całkiem inna bajka. już zacieram kciuki i chyba konsole obmyje z tej okazji papierem toaletowym jak skończe kolejną sesje na kibelku (jest wtedy pod ręką smile.gif)
nWo
23 lub 27 pazdziernika, gra ukaze sie w usa, szkoda ze mnie tam juz nie ma. Any way ten wtorek lub sobota gra powinna byc dostepna za oceanem. Zeby nie bylo ze czekam na torrenty, o nie. Sprowadzam oryginał. happy.gif
the_m
CVG - 9/10 biggrin.gif Link

Czyli jest dobrze. Co nie zmienia faktu ze poczekam az wejdzie do platyny bo fanem serii nie jestem ;P
ghost.
październik minął, gry nie ma... IGN wciąz podaje ze premiera 26 października, GamsSpot i GameTrailers: nadal TBA, a na gamefaqs znalazłem informacje, ze prawdopodobnie bedzie to poczatek grudnia...
the_m
IGN rzadko aktualizuje daty wydania. Gamefaqs to zrodlo na ktorym najbardziej mozna polegac (dziwne ze gs ma TBA skoro z Gfaqs sa jego czescia).
Wychodzi na to ze grudzien bedzie miesiacem premiery smile.gif
nWo
Widze ze nie tylko ja czekam i sie nie moge doczekac, nie wiem kiedy premiera i nie obchodzi mnie to. Za to codzien rano sprawdzam torrenty, jak sie pokaze to sie pokaze i wowczas uderze do sklepu.
Coati
ja tez czekam i czekam... i przez to czekanie znowu przechodze rr xD
nWo
12 grudnia NARESZCIE
LiShinron
w grudniu po południu... nie ma jeszcze nic oficialnego na temat daty wydania WipeoutPulse.
Tommo
CYTAT(LiShinron @ 29 11 2007, 23:36) *
w grudniu po południu... nie ma jeszcze nic oficialnego na temat daty wydania WipeoutPulse.

ja tam juz pocinam w pulse na pspku xD
Coati
lol... tak jak wiekszosc wypowiadajacych sie w tym temacie... masz wersje promo
Tommo
czyli to nie jest w 100% pelna wersja?
the_m
A jak myslisz?;>
nWo
wyglada na to ze mozna juz "kupic" pulse, za dwie godziny postaram sie zdac raport czy to pelna wersja, no chyba ze coati mnie wyprzedzi happy.gif
Coati
tongue.gif Coati troche pogral, stwierdził, ze to pełna wersja i poszedł dalej uczyc sie historii ;( szersze testy po raporcie nWo.... sad.gif

edit//

o nie!! mimo iz w grze jest sharing to.... to on nie dzialczy confused.gif testowalem 2x i sytuacja jest taka.... moje psp wykrywa to drugie, ale ono znowu "caly czas skanuje"... no nic, pozostaje SP... [przykladowo tekken dziala]

wracajac do samej juz gry. rozgrywka to to samo co bylo w wersji promo tylko lepiej i wiecej smile.gif o! i muzyka wcale nie jest taka zła!
ah... na trasach nie ma juz bug'ow ktore zauwazylem w promo no i sama gra stała sie troszke trudniejsza porownujac do pure'a. narazie to tyle, wracam do grania chytry_.gif
Mahou
Mam juz nowego W i jest pelna wersja miodzio mowie wam...
Coati
ja chce kreator skinow !! xD
ghost.
ej, własnie, o co chodzi z tym kreatorem? gdzies na sieci ma sie pojawic?

a szpil jest swietny moim zdaniem, ostro wymagajacy, strasznie dynamiczny, jak wrzuciłem jeszcze muze z wajpałta trójki to juz w ogole cacy... biggrin.gif
Mikes
Skin Creator juz jest, trochę biedny ale mozliwosc posmigania stateczkiem ze swoimi napisami w autobusie - bezcenne biggrin.gif

http://www.wipeout-game.com/html/ship/Skins

Trzeba konto na PSN.
neospiderman
Edytor jest na:

http://www.wipeout-game.com/

Trzeba sie zalogować [kontem z PSN] i już można sie bawić.
Mikes
Pulse miazdzy Pure. Trasy(a przynajmniej jedna z dema) są znacznie ciekawsze niz w Pure, wrazenie predkosci jest lepiej, statki są lepiej widoczne, ładniejsze. Efekty wybuchów itp tez są duuzo lepsze. No i edytor, ja na bank kupie ^^
QOORA
Co tu duzo prawic. Wipeout: Pulse to gra, na ktorra czekali prawdziwi hardcorowi piloci walczacy o najlepsze czasowki jeszcze w erze W2097 i Wip3out. Pure byl bardzo blisko, aby polaczyc przeszlosc z przyszloscia, ale w pelni udaje sie to dopiero Pulse'owi. Fajny tryb fotki, ciekawy grid, dobra fizyka, kreator skinow i absolutnie niszczycielska muza (dowod na to, ze nie potrzeba przereklamowanych nazw i nazwisk, aby OST z gry zabijal swiezoscia, klimatem i moca) sprawiaja, ze od nowego Wipeouta nie mozna sie oderwac.
Po pieciu godzinach grania juz wiem, ze kocham te gre:) I nie moge sie doczekac W:HD:)
nWo
3 dni grania non stop i gra padla, 100%/236 races, pozostal lekki niedosyt dry.gif ale biciem czasow to ja juz sobie dupy zawracac nie bede, mam inne gry do skonczenia...

kilka hintow, ktore warto wykorzstac nie tylko w grze z konsolą ale mozna i trzeba z ludzmi, roll bar robi sie

LEWO PRAWO LEWO = ROLLBAR W LEWO
PRAWO LEWO PRAWO = ROLLBAR W PRAWO

ROLL BAR to przewrotka w lewo lub prawo, wykonuje sie ją gdy jestesmy w powietrzu, od klasy rapier i w phantom bedziecie mozna latac ponad trasą ale to wymaga poznania barier i znalezienia kilku miejsc gdzie mozna sie ponad trase wybic i poszybowac tak aby koptery nas nie przeniosly w to samo miejsce skad wylecielismy poza trase, s(pipi)ysynstwo jest cwane i czasami zgarnia nas podzas lądowania i przenosi spowrotem, w mojej opinii oplaca sie to wykorzystac na 65% ale zawsze pozostaje niepewnosc czy te 35% nie są warte ryzyka, anyway wracajac do ostatnich klas i wyscigow w phantom to nie ma o sie pieprzyc ze statkami i jesli komus wydaje sie ze takim feisrem skonczy cala gre to ma zludzenia, PORZUCCIE WSZELKIE NADZIEJE od razu radze przesiac sie na QIREX'A lub PIRANHE nie ma co sie z grą pieprzyc, im szybciej zaczniecie zdobywac punkty dla danego statku tym lepiej dla was, szybciej nauczcie sie latac statkiem ktory ma speed minimum 9, olac wszystko pozostale, taki ASSEQUAI moze i dobrze sie prowadzi ale jest niestabilny przy predkosci 800 kmh w klasie phantom nie ma litosci.

Masz do wybory dwie opcie i tutaj i teraz nastapi rozstrzygniecie czy bedziesz mial z gra jakiekolwiek problemy czy tez bedzie ci z gory latwiej.

Wiec opcje są dwie,

- pierwsza albo walczysz i przegrywasz wyscigi, wiem bolesne ale prawdziwe, zreszta sami zauwazycie ze walczac traci sie za duzo nerwow i wyscig nie idzie po naszej mysli albo
- druga mozliwosc, olewasz walke, omijasz wrogów i przesz do przodu olej to ze do ciebie strzelają,

PRIMO trzymaj w zapasie shield i uzywaj jej jak tylko znajdziesz sie w srodku stawki gdzie jest gorąco, SECUDNO a jak tylko znajdziesz sie na czele stawki uzywaj jej tylko w miejsach gdzie wiesz ze nie potrafisz wejsc w zakret tak precyzyjnie aby nie uderzyc w bande, podnies dziób statku do góry, odpal shield i szoruj po bandzie, raz ze nic z energii nie ubedzie to dwa ze na predkosci stracisz o 70% mniej niz mialbyc za(pipi)ac centralnie w bande, tracac energie i speed.

Jak tylko znajdziesz sie na czele stawki, i z trasy zgarniesz jaka kolwiek bron ktora aktakuje przeciwnika przed tobą = WYWAL jesli to bedzie bomba lub miny to oczywiscie pozostaw gnojom za toba niespodzianke na zakrecie, nigdy na prostej, bo sam sie na nią w(pipi).

Warto na prostej uzywac turbo, nie wazne czy przed speed padem czy za, nietraci sie zadnej predkosci z turbo, to jakas bzdura, tylko trzeba pamietac ze turbo trwa jakąs sekunde, sekunde i pół wiec jest to mało czasu czasami warto je zatrzymac i uzyc centralnie przed metą, chyba gdy ktos nam sie dobiera do naszego podium finnish. Jak ktos jest kozak to moze sprobowac kombinacji ROLL BAR + TURBO, w klasach vector i venom to jeszcze przejdzie ale od flasha w gore zapomnijcie o perfect lap, spotkanie ze scianą będzie bolesne.

Czasami nie mozna poszybowac ponad trase tak jak tego chcemy, czesto zaliczymy jakis szyld reklamowy bądz inna nieciekawą rzecz mającą radowac nasze oczy ale ogólnie opłaca sie poszukac miejsc gdzie mozna wyskoczyc z rollbarem i ominąc wrogów, szukanie zacznie sie w klasie rapier tam bowiem jest juz zadowalająco szybko.

ZONE MODE, olejcie na początek, niczego tam sie nie mozna nauczyc bowiem statki jakimi sie tam leci nie są takie same jak te ktorymi latacie w wyscigach, eliminatorze czy time trial, ich statystyki sa sztucznie podniesone aby umozliwic jaka kolwiek kontrole przy rosnącej predkosci, zalecam zaliczac zone na dany medal, czy to zloto czy brąz nie wazne aby zaliczyc i przec dalej do przodu, jesli ktos sobie wymazyl ze bedzie mistrzem zone bo spedzi tam dlugie miesiące, nie oplaca sie poswięcac temu trybowi wiecej uwagi w czasie przechodzenia gry do samego konca, jak ktos juz zdola zaliczyc wszystkie medale wowczas mozna wrocic do zone i jest latwiej zaliczac je na zloto majac doswiadczenie z mniej sterownymi statkami.

Nie wiem jeszcze jakie rady moge polecic, widze ze wielu poswiecilo sie sztuce malowania stateczku, jakie to fajne i czaso - ssące, jak ktos ma dusze artysty a nie gracza to faktycznie moze stworzyc cos ciekawego ale summa sumarum jest taka ze to do niczego nie przydatny bajer, raz ze zjada czas ktory mozecie poswiecic na gre a dwa ze tak naprawde edytor jest bardzo biedny i nie mozna sie tak naprawde popisac, wierze ze bedzie mozna to zrobic w HD.
ghost.
za długie, nie czytam

no dobra, rzuce okiem - latanie poza trasą, cóż, jedni uczą się ścigać, inni znajdują dziury... ;] A poza tym, mam nadzieje, ze masz swiadomosc, ze tego posta przeczyta moze ze 20% ludzi tu wchodzacych, nie? ;]

EDIT:

CYTAT
jak ktos ma dusze artysty a nie gracza to faktycznie moze stworzyc cos ciekawego ale summa sumarum jest taka ze to do niczego nie przydatny bajer

Eureka! Dobrze, że nam to napisałeś, teraz na pewno juz z niego nie skorzystam i nie bede marnował czasu, który mogłbym wykorzystac na szukanie miejsc gdzie mozna wylecieć poza trase.

...ale rollbar'y czy jak to tam to obadam
QOORA
Geeeez, a czym tu sie podniecac?? Rolle byly juz w Pure i bez ich wykorzystania nie jest mozliwe wykrecenie najlepszych rekordow czasowych. Natomiast wygrac wyscig bez rollow mozna w kazdej klasie bez wiekszych problemow. Co do perfect lapow, to bez klopotu wykonuje sie je takze w fantomie i rapierze. No, ale jak sie olewa Zone i cieszy tylko z 20 zaliczonych stref, to nic dziwnego, ze z PL sa problemy. Po przeskoczeniu z Zona do Fantoma latajac Piranha, te kilka okrazen w Time Trial lub Speed Lap to jak niedzielny spacerek z pieskiem i PL mozna trzaskac jak z rekawa. Zreszta bez PL tez nie wykreci sie maksowych czasow, to chyba logiczne??
Aha, laczenie rollow z turbo nie jest najlepszym pomyslem. Laczna predkosc nie daja takich profitow jak roll i turbo wykorzystane w odpowiednim czasie i niezaleznie od siebie (mowa oczywiscie o TT i SL, bo w normalnych wyscigach turbo mozna miec i kilka razy)smile.gif Ale to akurat nic nowego i kazdy, kto bawil sie w bicie czasowek w Wipeoucie zdaje sobie z tego sprawe:)
Coati
tez nie czytam przydlugich postow... ale ten wyjatkowo przeczytalem wink.gif ciekawe porady i spostrzezenia nWo. swoja drogą takie posty z cyklu porady doswiadczonego gracza znajduja sie w 80% topickow forumowych o tej grze.

heh i pomyslec, ze zawsze myslalem, ze rolle to tylko losowe zachowanie poda
QOORA
Taaaa, zaraz sie okaze, ze niektorzy nie wiedza jak sie startuje z lini mety z turbo:P
Coati
moze inaczej... nie wiedzialem jak to zabardzo wykozystac to sie tym nie interesowalem smile.gif bywa. swoja drogą ta czesc serii to kolejna przy ktorej sie ludzilem, ze przejde ja feisarem xD na gridge 7 odpuscilem i przenioslem sie na piranha'e
nWo
Z początku gdy obserwowalem granie w sieci dziwiło mnie to ze Feisar wygrywa z Pirahna ale wiem ze to zasługa gracza, jezeli jest wytrawnym pilotem to zerżnie cie i zostawi 150 złotych, tyle ci sie bowiem nalezy jesli przegrales z feisarem pilotujac pirahne, pirahna pojawila sie w 2097 i miala statsy poustawiane na top, byla najszybsza i najbardziej podsterowna, byla tez statkiem bonusowym zdobytym po wygraniu ligi, jako powszechnie dostepny pojawila sie dopiero w wip3out gdzie juz nie byla taka fantastyczna, lecz na rowni z Asseqai. Qirex tez przestal byc nagle najszybszy na rzecz Icarasa.

Wrócmy to samej gry. Bronie i tryb eliminator:

lecąc zawsze na koncu mozna siac niezle zniszczenie, przydatne bronie to REPULSOR, taki niebieski pierscien pojawia sie wokol statku i rozchodzi sie po calym torze, w przeciwienstwie do QUAKE leci tez do tylu, i sieje zniszczenie za naszym statkiem, rozchodzi sie po calym okrężaniu i zatacza kolo. W pewnym siensie ta bron zamyka obwód, nie wiem jak to wytlumaczyc ale skoro QUAKE leci tylko przed nami konczy sie w chwili zaliczenia jednego okrężania, przy czym REPULSOR robi to samo lecz okrąza tor szybciej i efektywniej, bron wygasa z chwilą zamknięcia calego okrązenia czyli jesli ogon dogoni nos, cos w tym stylu. Mam nadzieje ze wytlumaczylem przystepnie a jak nie to trudno i tak nie jest to wiedza konieczna lecz przydatna.

QUAKE jak juz napisalem okrąża caly tor siejąc zniszczenie, fajna fala co wszystko rozpipipip whistling.gif

SHURIKEN to są te pierscienie co odbijaja sie po calym torze trafiając losowo w statki przed nami, uwazam to za niską efektywnosc ale warto odpalic, a nóz ktos sie nadzieje.

PLASMA jak wiadomo kula energii ktora powinna przy spotkaniu ze statkiem naladowanym na full (pelna energia) pozbawic go zycia i wysadzic w kosmos, czasami jednak tego nie robi, pare razy przydazylo mi sie przetrwac spotkanie z plazmą i nie mialem energii na full, winą za ten stan obarcze statek ktorym latam i jego silny pancerz, ciezko zawsze bylo trafic PLASMĄ cokolwiek oplaca sie strzelac jedynie gdy cos jest centralnie przen nami, nie o jakas dlugosc lecz wrecz dotykamy celu przed nami, SHOT TO KILL

LEECH BEAM to dosc ciekawe lasso, chwytamy statek ktore jest blisko nas i wysysamy energie az do zerwania połaczenia lub do wyczerpania energii, zawsze siadam na kims i wysysam do cna, po czym nastepuje eksplozja i zielony komunikat CONTENDER ELIMINATED. Jesli jest czerwony to znaczy ze ktos inny kogos ukatrupil.

Reszta czyli rokets i missle to w mojej opinii bron o duzej dozie szczescia, mozna kogos wykonczyc ale prawdopodobienstwo trafienia gdy musimy lawirowac celowac jest male. Zadko ich uzywam wole wymieniac na bardzo przydatną osłone, w eliminator bowiem jesli chemy doladowac energie statku wlacza sie nam oslona, dobra rzecz, czasami warto wywalic turbo i wlaczyc oslone, nigdy nie wiadomi co nas spotka na trasie, mina, bomba, repulsor albo zabłakana rakieta, jesli trafi to zatrząsnie i zaboli, warto tez miec oslone gdy wchodzimy w trudne zakręty, raz ze jak juz pisalem energia nam nie zejdzie to statek delikatnie poszoruje po bandzie, jesli zas uniesiemy nos bolidu do góry i wowczas jest duza szansa na wejscie w zakret nie tracac predkosci, co w eliminator jest jednak malo istotne, tutaj sie nie scigamy lecz zabijamy wiec ....

Zauwazylem tez ze rollbarem da sie uniknąc QUAKE, udalo mi sie to tylko raz, uslyszalem komunikat QUAKE i nie mialem oslony lecz bylem tuz przed krawędzią postanowilem wiec spróbowac co to da, i zrobilem rollbara, fala mnie nie strąciła lecz znalazla sie przedemną :haha:

Nie gram analogiem lecz krzyzaczkiem, jedyny analog do wipeout to NEGCON (firmy namco), nidgy dobrze mi nieszlo analogiem w wip3out wiec gralem na negconie, niestety nie dzialal z ps2 wiec znow zmuszony bylem grac krzyzakiem. Kierunki wchodzą mi perfekcyjnie tak samo jak i góra dół, dołu nie uzywam, nie wiem nawet do czego za to góra czasami sie przydaje przed krawędzią aby podniesc sie nieco w góre i znalesc w powietrzy za krawedzia co umozliwi rollbara.

Same turbo mocno mnie denerwuje, twa krótko i gasnie czasami po spotkaniu z baną dosc brutalnie, szkoda, ale wydaje mi sie ze design tras wymusza wlasnie taki czas na boost. A spotkanie z bandą pozbawia nas cennej predkosci, mozna stracic całą predkosc do zera i ciezko czasam sie odkleic od sciany, co bardzo z początku mnie denerwowało ale juz sie nie boje band.

Jakos nie widze porownania do 2097, tam design byl szalegnie fururystyczny jak na tamte czasy, nie wiem moze to spowszechnialo w moim przekonaniu przez te lata i po star wars pod racer nie jestem juz w stanie sie niczym zadziwic czy tym bardziej porownac do 2097, tam bylo strasznie ciemno i te trasy byly t ak zaprojektowane ze nie dalo sie ich pokonac w odwrotną strone. A dzis prosze nowa fizyka umozliwia takie zaprojektowanie tras ze mozna rozgrywac wyscigi i w odwrotną strone, ciekawe ze zaczelo sie to od fusion :confused: fuck it, nie wazne. Nie wiem ilu z was pamieta jak w wip3out dalo sie poszybowac wyyyyysoko wyyyysoko ponad ttrase, zauwazcie ze dzis sie juz tego nie da wykonac a ile jest hopek na trasach gdzie mozna by sie swobodnie oderwac, zamiast tego nasz bolid jak przyklejony trzyma sie wytyczonego toru. Smiesznie to wyglada wrecz komicznie, nie jest to ten wipeout na ktorego czekalem, mialo byc tak fajnie ale wiedzialem ze po pure nie doczekam sie back to the past, teraz bedzie jedynie to the future. Dobrze ze refleks mam nadal ten sam, nadal gram w w3o wiec w pulse tez niezle mi szlo.

W zone mode juz sie nieda przekrecic licznika, widac studio liverpool czegos sie nauczylo po błedach w fusion, nikt sie pewnie nie spodziewal ze ludzie dojda do takiego momentu ze gra sie podda i przestanie naliczac punkty.

Tak wiec zadowolony jestem z powrotu eliminatora, nie wiem po co jest tryb head to head, nie ma turbo nie ma broni, tylko drugi statek przeciwnika i trasa, a sam przeciwnik wiekszych problemow nie sprawia whistling.gif Dziwna nowosc. W calej grze najchetniej wyłączyłbym bronie, dali by taką opcje a ja jej znalesc nie moge a tyle by mi to ulatwilo podczas grania, tylko sama trasa i predkosc, latwiej jest dla mnie wyprzedzcic przeciwnikow i spokojnie pedzic do mety a tu wez sie jeszcze uzeraj z walką. Nie podoba mi sie to ale tylko dla mnie, zawsze bylem fanem gwizdu silnika i wiatru gdy stateczek lecial po trasie, bron psula mi jedynie zabawe. Fajnie bylo kiedys posadzic kogos obok i strzelic kilka perfect lapow w phantom, z glosnikami na half full. Wieksze wrazenie to robilo niz kolorowe efekty, wybuchy i cale te wodotryski. Gdzies wlasnie w sobie mam taka niechec to tych nowych wipeoutow, to nie rollcage, tu sie ma latac i to latac swobodnie, szybko wysoko, tutaj czasami sie nie da, bo komicznie to wyglada.

Any way fajny wipeout, oceniam go bardzo wysoko 8/10, ze wzgledu na tryb online, przyszle downloads ze strony pulse, nowe trasy w drodze kto wie co mnie jeszcze czeka.
KOMODO
Quake'owi da sie tez zwyczajnie "uciec", stad wydaje mi sie ze owa bron NIE OKRAZA calej trasy.
_Milan_
jesli okraza trase, to oczywiste jest ze mozna jej uciec.

przyklad:

trasa ma 2km, przeciwnik puszcza quake 200 m przed linia startu. Ty jestes 100m za nim ,czyli 300 m przed linia startu.
czyli quake sie zakonczy 200m przed ta linia.

Gdybys stal przez ten czas w miejscu to Cie pier.dolnie.

ale Ty sie poruszasz, czyli wystarczy ze przelecisz 100,000000000000001 przez czas rowny obkrazeniu trasy przez fale uderzeniowa.

Wiec oczywiste jest ze mozna wyminac quake'a stojac za przeciwnikiem ;]
KOMODO
QUOTE(_Milan_ @ 17 12 2007, 01:52) *
jesli okraza trase, to oczywiste jest ze mozna jej uciec.

przyklad:

trasa ma 2km, przeciwnik puszcza quake 200 m przed linia startu. Ty jestes 100m za nim ,czyli 300 m przed linia startu.
czyli quake sie zakonczy 200m przed ta linia.

Gdybys stal przez ten czas w miejscu to Cie pier.dolnie.

ale Ty sie poruszasz, czyli wystarczy ze przelecisz 100,000000000000001 przez czas rowny obkrazeniu trasy przez fale uderzeniowa.

Wiec oczywiste jest ze mozna wyminac quake'a stojac za przeciwnikiem ;]

Nie bardzo wierze. Chyba muszesam zebrac Quake'a iwyprobowac torie puszczajac doprzed siebie i sofajac sie o jakies 200-300 metrow, co by mnie zebral. Ja zawsze uciekalem Quake'om bedac jako lider. I nie, nie dublowalem nikogo, najwyzej 3-4 sekundy przewagi. Stad nie wydaje mi sie by okrazal on cala trase, musze sprobowac.
_Milan_
ja nie twierdze ze obkraza cala trase ;]

ja twierdze ze jesli obkraza to da sie jej uciec.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.