Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Warto kupić PSP?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Daniel_reyes
Mam zamiar kupić sobie PSP pod koniec kwietnia .

1. Czy w obecnym czasie warto kupić PSP ?
2. Czy będą na tą konsolke wychodziły jakieś ciekawe tytuły ?
3. Czy będzie jakieś PsP2 ? Czy coś w tym stylu.
Shen87

1. zalezy czego oczekujesz od PSP, jesli masz ps2 a na psp masz zamiar grac w domu to nie warto kupowac, ale jesli potrzebujesz przenosnej konsolki ktora ma Ci pomoc zabic czas po za domem to kupuj , dobrze sie sprawdza na nudnych wykladach tongue.gif
2. Tez zalezy jakie gry lubisz
3. plotki jakies po necie kraza ze moze kiedys bedzie , ale to nic potwierdzonego
the_m
Daniel WARTO! PSP to swietna maszynka - i nie koniecznie tak mowie bo ja mam wink.gif
1.W obecnym tzn jakim? Czas dobry jak kazdy inny, jakos na wiosne/lato maja obnizyc cene (takie pogloski kraza), wiec warto smile.gif
2.Support roznych FFow masz jak w banku, wiele swietnych juz wyszolo albo wychodzi w najblizszym czasie (vide MGS:PO PAL), a i w przyszlosci bedzie tego sporo jak chocby Monster Hunter 2 itd. Grac bedziesz mial w co - no chyba ze srasz kasa i stac cie na kupowanie co chwile nowych gier wink.gif
3.Z tego co twierdzi Sony, przewiduja oni standardowy zywot dla swojej konsoli czyli cos kolo 5 lat czyli jeszce minimum 3 lata pociagnie z czego pewnie za jakies 2 doczekamy sie PSPSilm wink.gif
Jednym slowem jezeli jestes zaiteresowany handheldem - PSP jest superwyborem!
Shimizu
a jak nie mam psa 2 to tez sie nie oplaca kupowac i ciorac w domu tongue.gif ??
Antares
Wg mnie opłaca się. Na softach OE masz też olbrzymie możliwości emulacyjne i homebrew. Nie tylko pograsz gdzie tylko będziesz chciał w gry o grafice niemalże równej PS2. Będziesz mógł grać też we wszystkie gry ze starego PSXa, pykać na emulatorze GBA, Snesa itd, czytać książki, oglądać filmy. I korzystać z darmowego internetu w pobliżu punktów Hot Spot. Ja sprzedałem PS2 by kupić PSP i nie żałuję biggrin.gif
Shimizu
no i git smile.gif za tydzien bede mial psp z wloch ( 2giga pack) mamusia mi kupila :| SZOK ;o
grzybu
nie ma to jak mamusia gdy wyjeżdża biggrin.gif mnie kupiła xboxa ;]

i aby nie robić offtopa. Może trzeba spojrzeć też na to jakie gry ma psp i ps2 ;] ja osobiście niewiem co bym wybrał. ps2 za ilość gier, a psp ?? multimedialność jako tako mnie nie pociąga...
are91
Nie ma sensu wybierać między PSP a PS2. Jeśli chce się konsolę przenośną i odtwarzacz multimedialny - PSP, jeśli nie ma się konsoli stacjonarnej - PS2.
emik
grzybu: pytanie, czy pociaga Cie mobilnosc tongue.gif smile.gif Chcesz grac gdziekolwiek - PSP / ceremonia, TV, dom - PS2. Gry wiele sie nie roznia hyh.gif
pebe86
Ja w czerwcu wyjeżdżam do USA na 4 meisiące i właśnie mam zamiar tam kupić PSP, zeby przez ten czas miec w co grac ;]
A cenowo wyglada to znacznie lepiej, np. wypatrzylem w Walmarcie zestaw PSP z dwiema grami do wyboru (np. GTA:LCS i The Warriors) za 209 USD... Jak na nowy sprzet cena rewelacyjna smile.gif

I mnie tam zadne cuda do PSP nie interesuja (typu aparat, GPS). Szczegolnie napalilem sie na Metal Gear Solid: Portable OPS, a Vice City Stories planuje kupic po skonczeniu Liberty City Stories smile.gif

A po powrocie do kraju przyda sie na wyklady
Nsp
dlaczego nikt mu nie powiedzial ze potwierdzono juz wydanie ulepszonej wersji
are91
Bo to nie są całkowicie pewne informacje, osobiście wątpię by wyszło to przed 3 kwartałem tego roku. Nie ma sensu czekać
Labik
CYTAT(pebe86 @ 12 04 2007, 13:12) *
Ja w czerwcu wyjeżdżam do USA na 4 meisiące i właśnie mam zamiar tam kupić PSP, zeby przez ten czas miec w co grac ;]
A cenowo wyglada to znacznie lepiej, np. wypatrzylem w Walmarcie zestaw PSP z dwiema grami do wyboru (np. GTA:LCS i The Warriors) za 209 USD... Jak na nowy sprzet cena rewelacyjna smile.gif

I mnie tam zadne cuda do PSP nie interesuja (typu aparat, GPS). Szczegolnie napalilem sie na Metal Gear Solid: Portable OPS, a Vice City Stories planuje kupic po skonczeniu Liberty City Stories smile.gif

A po powrocie do kraju przyda sie na wyklady

No w USA PSP ostatnio nawet stanialo do bodajze 159$
Łykaj wink.gif
Coati
a na softach open edition 'likwidowany' jest region filmów?? jesli tak to sie oplaca:)
Labik
CYTAT(Coati @ 12 04 2007, 19:55) *
a na softach open edition 'likwidowany' jest region filmów?? jesli tak to sie oplaca:)

Na OE mozesz se ustawic fake region i wszystkie filmiki ci smigaja wink.gif
ghost.
Czy wiadomo cos na temat planowanej obnizki cen w Europie? Ile teraz oficjalnie ten sprzet kosztuje...? Cholera, sam sie coraz bardziej zastanawiam... :-)
szczurek53
warto warto^^
mam ps2 i psp i mówiąc szczerze stacjonarka się kurzy. psp to jest cośbiggrin.gif muzyczka i filmy niekoniecznie gry homebrew(piractwo jest złe;)
jak się jeździ na obozy treningowe i np ktoś ma drugą konsolke to turniejiki w autokarze^^
wszystko gra. PSP to wg mnie najlepszy wybór w tym czasie:)
Coati
nie jestem z cenami na bierzaco tak wiec... ile jest wlasciwie warta konsolka psp base pack taka uzywana... cena tak na oko zebym nie przeplacil:)
szczurek53
hmm allegro, saturn tam są różne ceny^^
Labik
CYTAT(Coati @ 12 04 2007, 22:10) *
nie jestem z cenami na bierzaco tak wiec... ile jest wlasciwie warta konsolka psp base pack taka uzywana... cena tak na oko zebym nie przeplacil:)

mysle ze 500zl za base packa golego w bardzo dobrym stanie
are91
Ostatnio we Francji była chyba jakaś obniżka, 230/280 euro za zestaw z 2gb/4gb kartą, ale to tylko promocja jednego ze sklepów. Po za tym nie widziałem u nas takich zestawów.
szczurek53
CYTAT(Labik @ 12 04 2007, 23:30) *

ja rok teamu dałem 600 za base packa nowego w sklepie^^
Coati
hmm ja jeszcze poczekam... moze cena spadnie smile.gif w koncu w USA tez mieli niedawno przecene.

jak tak patrze i porownuje to najlepszy zakup to chyba wlasnie Base pack + 2gb... bo po o mi te badziwne sluchawki lub 32/1024mb skoro w pierwszym wypadku mam lepszy zamiennik, a w drugim 1gb w praktyce na wiele sie nie zda:)

btw. sprawdzalem te sluchawki z value/giga packa z zdjetym ograniczeniem glosnosci i bylo juz calkiem nieźle, ale i tak dokanalowe sluchawki rulezz smile.gif
Labik
CYTAT(szczurek53 @ 13 04 2007, 15:19) *

where? hyh.gif
lechu
Były swego czasu takie promocje w którejś z sieci supermarketów. Pamiętam że ktoś nawet na forum psp-team zapodawał niedowiarkom fotkę zrobioną w markecie - Base Pack za 499zł jeżeli mnie pamięć nie myli. Ale to tylko chwilowe było, konsolki momentalnie się rozeszły. Trzeba mieć sporo szczęścia żeby będąc na kupnie konsoli akurat trafić na taką promocję
szczurek53
CYTAT(Labik @ 13 04 2007, 16:48) *
CYTAT(szczurek53 @ 13 04 2007, 15:19) *

where? hyh.gif

w saturnie(warszawa arkadia), ta cena chyba się trzyma
pebe86
Bez kitu, w Stanach to mają (pipi)... Oficjalna cena PSP to 169 USD (czyli po obecnym kursie dolara niecałe 482 zł!!!!!!) a za 200 USD to spokojnie można już jakiś fajny zestawik kupić z 2 grami lub zestawem akcesoriów... Biorąc pod uwagę że gry nie mają blokady regionalnej nic tylko kupować za oceanem biggrin.gif

Dobrze że już w czerwcu będę mógł sobie sprawić PSP tam, bo ceny są po prostu niesamowite.
the_m
Eee... nie narzekajcie bo niektrzy placili 2x tyle wink.gif hehe no ale fakt jest faktem kazdy sprzet elektroniczny bardziej oplaca sie w USofA kupowac - z PS3 wlacznie, a przelicznik 1USD=1EUR jest dobijajacy dobrze ze nie wymyslili zeby zobic: 1Yen=1USD=1EUR tongue.gif
Julita
Ja swoją kupiłam już drugi raz, tzn pierwszy kupiłam ja ale za drugą już nie płaciłam bo została zniszczona i odkupiono mi, taki to jest właśnie fajny sprzęcik, często śmigam pociągami i w przedziale to doskonała odskocznia od szarego okna czy rozmowy z ludźmi w przedziale. A ze mam już dwie duże memorki to mogę coś obejrzeć albo nareszcie zagrać w klasykę z PSOne. Sony nie mogło zrobić fajniejszej konsolki do grania. Wiec jeżeli ktoś sie nadal waha to znaczy że tak naprawdę chyba nie chce jej kupić.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.