Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Colin McRae: Dirt
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2
ziemia1
Ślepy jestem czy jeszce nie ma tematu, a już jest trailer

http://media.ps3.ign.com/media/826/826337/vids_1.html
marcin86
Przecie to MotorStorm ehh

edit\\

Moja wina bo kliknalem na high res xD
Gawlick
Ja tam widze tylko reklame MSa, a trailer jest z Dirta....
YETI
Wyglada to swietnie, z tym ze to jest w 100% render.
McDrive
CYTAT(YETI @ 28 03 2007, 11:29) *
Wyglada to swietnie, z tym ze to jest w 100% render.

Popieram w 100%
abradab75
a co tu popierać, oczywiste , że to render
Mastah27
Nowe screeny:

http://www.playsyde.com/news_4179_en.html
Jakim
ja nie wiem.. ale jak dla mnie to Motorstorm graficznie zjada nowego colina o kilka długości. Może to wina screenów bo co jeden to jakiś taki rozmazany. Ja czekam z wywieszonym jęzorem na nowego Wrc od twórców Motorstorma. Pewniekiem będzie hulała na uleszonym silniku tego drugiego co zaowocuje zapewne wyśmienitą oprawą i fizyką.
nightrunner
CYTAT(Jakim @ 4 04 2007, 22:19) *
ja nie wiem.. ale jak dla mnie to Motorstorm graficznie zjada nowego colina o kilka długości. Może to wina screenów bo co jeden to jakiś taki rozmazany. Ja czekam z wywieszonym jęzorem na nowego Wrc od twórców Motorstorma. Pewniekiem będzie hulała na uleszonym silniku tego drugiego co zaowocuje zapewne wyśmienitą oprawą i fizyką.

Dokładnie, przecież w motorstorm jest nawet 15 pojazdów naraz na ekranie - jeśli zsumują te wszystkie trójkąciki z nich wszystkich i przeznaczą je na jedną brykę WRC to będzie kosmos:D
GMB
Jedyne co mi się podobało w tym gameplay'u to sposób w jaki rozwala się fura. Reszta dosyć przeciętna. Pomijam fakt mocno zaciemnionego obrazu bo to normalne w przypadku gier na X360 a ten filmik zapewne pochodzi z wersji na konsole Microsoftu.

To już się lepiej prezentuje:

http://www.gametrailers.com/player.php?id=...wmv&pl=game

Ale ja się pytam gdzie niby ślady pozostawiane za pojazdami? Gdzie tu czuć że to gra next-gen? Jeśli twórcy jazde po nieco szerszym ale i tak nadal mocno ograniczonym torze nazywają offroad to ja podziękuje.

PS. Czekam na WRC od Evolution i mam nadzieje że zrobią go ludzie odpowiedzialni za Motor Storm.
Mastah27
Screeny:

http://www.neogaf.com/forum/showthread.php?t=151680
mczaper
Swiatelka w Celice prezentuja sie swietnie ;]
Emet
W ogóle całość prezentuje się świetnie. Fajnie wyglądają zderzenia (szczególnie te czołowe z jakimś obiektem) Ciekawe tylko jak model jazdy.
Hela
CYTAT(Mastah27 @ 19 04 2007, 19:41) *

Pewnie wielu osobom nie chce się wertować tam wszystkich postów, a szkoda, bo podany tam jest link do 8nowych filmików z gameplay'u. Oto link dla leniwych: http://www.jeuxvideo.fr/video-colin-mcrae-dirt-6557-0-0.html
the_m
CYTAT(GameOnly)
Sporo gier na PlayStation 3 to spotyka więc czemu Colin McRae: DIRT miała by być inna? Gra na konsole Sony ukaże się 5 października podczas gdy Xbox 360 i PC dostaną swoje wersje 22 czerwca. Mamy przeczucie, iż wersja na PS3 może znów odstawać od tej z maszynki Billa.

http://www.gameonly.pl/newsy/11646
GMB
CYTAT(the_m @ 21 04 2007, 17:16) *
CYTAT(GameOnly)
Sporo gier na PlayStation 3 to spotyka więc czemu Colin McRae: DIRT miała by być inna? Gra na konsole Sony ukaże się 5 października podczas gdy Xbox 360 i PC dostaną swoje wersje 22 czerwca. Mamy przeczucie, iż wersja na PS3 może znów odstawać od tej z maszynki Billa.

http://www.gameonly.pl/newsy/11646

No i pewnie tak będzie bo teraz coraz więcej jest leniwych developerów.
the_m
Tylko ze na tym Sony traci, bo jak sie ma dwie konsole to gre sie kupuje na ta na ktora ona szybciej wychodzi. Jestem ciekawy czy Sony zauwazy problym i $ wplynie $ na developerow/wydawcow wink.gif

Szczerze to mi to wisi - i tak sie wybiera ta lepsza smile.gif
Yano
ciekawe czy bedzie taki wgniatajacy sie snieg jak na arenach w virtuya fighter biggrin.gif
mczaper
Samochody i trasy dla CMR: DiRT
http://www.kikoo.pl/news/210-1/Samochody-i...DiRT-ogłoszone/

Yano z tym sniegiem to raczej mozesz zapomniec whistling.gif
Emet
Nowy post, co by było widać smile.gif
Preview (na post. wersji na X360). http://download.gametrailers.com/gt_vault/..._vp_gt_h264.wmv
Mam nadzieję, że będzie to tak na PS3 też wyglądać, bo moim zdaniem wygląda naprawdę zayebiszczo biggrin.gif
Terrago
Video Reviews CMR:Dirt
Ocena lepsza niz Motorstorm co_.gif
Mastah27
Screeny z wersji na PS3:

http://www.jeuxvideo.fr/colin-mcrae-dirt-i...actu-76385.html
GMB
Kiedy ma się pojawić wersja na PS3? Może bym sie zaopatrzył do czasu aż zaczną pojawiać się killer'y (wrzesień, pażdziernik itd.). Screeny ładnie się prezentują ale kto wie jak to będzie z fremerate'm.
Mastah27
Wrzesień 2007.
Maciomaniak
No i świetnie. Okazuje się, że wersja na PS3 ma być najladniejsza ze wszystkich. Bardzo pocieszająca wiadomość, widać że ten dłuższy czas oczekiwania nie poszedł aż tak na marne. Kolejna z gier w którą z wielką chęcią bym się zaopatrzył smile.gif
goggy
co z tego że ładnie, ale model jazdy mi nie psuje. (testowałem na 360)
Wole WRC jeśli chodzi o szutry, i miejmy nadzieje ze Panowie z Evolution zrobią WRC na PS3. bo w nowych Colinach stawiają teraz więcej na arkadę niż symulator. Dobre były tylko 2 części z psxa.
Amatorek
CYTAT(goggy @ 16 07 2007, 11:41) *
Wole WRC jeśli chodzi o szutry, i miejmy nadzieje ze Panowie z Evolution zrobią WRC na PS3

Też na to czekam i to bardzo tongue.gif Nie wspominam już o Richard Burns Rally, m.in. dla tych gier kupiłem PS3.

Do tego czasu jednak pobawie się Colinem i na pewno nie będzie to czas stracony. Piękne widoki i sporo aut. Grałem w demo na X360 i najlepiej prowadziły się buggy, naprawdę nie bylo żle. Te wszystkie wyboje, kamienie, o które łatwo dachować i w tym przypadku model jazdy jest niezły. W przeciwieństwie do WRC, tymi pojazdami bardzo fajnie dało się jeżdzić poślizgami....
siwy120
Juz nie moge sie doczekac tego tytułu, byłem gotów nawet juz to zamówic i czekac do wrzesnia na premiere ale w ostatnim momencie sie powstrzymałem.
easye
Model jazdy ssie - mniej więcej wygląda to tak, jakby w samochód wbili jakiś pal przez sam środek i zamiast liczyć na każde koło - jeździ się pudełkiem od zapałek. Wszycyc jarają się grafiką - ale co z tego, że gra ma milion poligonów, jak animacja jest niepłynna ? Nawet przy ostrzejszych skrętach widać zwolnienia, a co dopiero jak wciśniemy Y, by czasami zobaczyć wyjeżdżających zza zakrętu przeciwników. Nie mam pojecia jak mozna bylo wystawic lepsza note niz Motorstorm, dla mnie to jakies nieporozumienie. huh.gif
Zobaczymy, czy na PS3 poprawią animacje, jak nie - to z czytym sumieniem odradzam zakupu tego tytułu.
GMB
Nie wiecie czy gra obłsługuje kierownice Driving Force Pro? Bo zastanawiam się nad kupnem Colina ale warkunkiem jest obsługa tej kiery. Może na kółku sztuczny model jazdy nie będzie aż tak odczuwalny.
OlooS
CYTAT(easye @ 25 07 2007, 15:39) *
Wszycyc jarają się grafiką - ale co z tego, że gra ma milion poligonów, jak animacja jest niepłynna ? Nawet przy ostrzejszych skrętach widać zwolnienia, a co dopiero jak wciśniemy Y, by czasami zobaczyć wyjeżdżających zza zakrętu przeciwników. Nie mam pojecia jak mozna bylo wystawic lepsza note niz Motorstorm, dla mnie to jakies nieporozumienie. huh.gif
Zobaczymy, czy na PS3 poprawią animacje, jak nie - to z czytym sumieniem odradzam zakupu tego tytułu.

Miałem ta gre na x360 przeszedlem cała i nie zauwazylem aby gra mi scinala na zakretach lub w jakis innych momentach....
ogolnie gra fajna....teraz juz nie mam xboxa360 tylko ps3 i nie wiem czy oplaca mi sie kupowac dirta....gdybym chociaz wiedzial czy jest cos lepszego w wersji na ps3...Grafika?Model jazdy? ciekawe....chcialbym zeby chociaz demko bylo
Emet
Na forum GameTrailers trafiłem przypadkiem na info że kilka godzin temu pojawiło się na PSN demo DIRT'a.
A wiec ściągajcie i ... piszcie jak wypada porównanie z wersją na X360 wink.gif
arab
Emet, napisałem nawet krótką recenzję:

http://www.ps3site.pl/dirt-recenzja-dema
atom3k
Powiedz mi, napisałeś, że gra nie "chrupie" to miło, a jaki framerate jest, 30fps czy 60?

ps
fajną stronkę prowadzicie, czytam od dawna i skłoniła mnie do zakupu PS3 hyh.gif przed chwilą było pierwsze podłączenie, właśnie się update`uje do 1.9 ...
arab
Na moje oko bryka w 30fps. Ni mniej, ni więcej. Na powtórkach (właśnie oglądam) rzuca się jednak w oczy efekt "schodkowania" związany z brakiem synchronizacji pionowej.

Zacytuję, bo dopisałem również w artykule:

"UPDATE: Na powtórkach rzuca się niestety w oczy efekt braku synchronizacji pionowej, który objawia się charakterystycznymi “schodkami”. Niestety, na powtórkach widać również "chrupnięcia" animacji. W niektórych ujęciach framerate mocno spada, toteż za ten element demo dostaje minusa. W trakcie gry go nie zauważyłem."
Amatorek
Witam!

Powiem tak: jestem w niebie - i love Codemasters!

Demo rózni się nieco od tego na Xbox360. Mamy tu pełne powtórki i inną trasę (Italy). Nie zanotowałem spadków framerate podczas gry. Najbardziej cieszy mnie jednak pełen Force Feedback na kierownicy! Do tego mamy tu wszystkie możliwe ustawienia (siła FF,martwa strefa itd). Ponad miesiąc temu grałem na kierownicy Microsoftu w to demo i naprawdę dopiero teraz czuję, że PS3 wraz z kierownicą (Logitech DFP) pokazuje moc dobrych wyścigów.

Jeśli ktoś ma zatem słabe ręce, proponuje właśnie taki duet - Logitech Driving Force Pro + Colin Dirt i ustawienia FF na full. Zakwasy gwarantowane!

Grafika niezbyt przypada mi do gustu, ale o gustach.... wiemy co. W demku na PS3 jedziemy na światłach i to co od razu rzuca się w oczy we wnętrzu to..... pięknie podświetlone zegary! Sterowanie.... cóż.... widać tu nawiązanie do Rallisport Challenge na Xboxa pierwszego czyli arcade do bólu. Najlepiej steruje się buggy, kierownica w pewnych momentach wyrywa się z rąk. Po wyskoku na wzniesieniach czuć na kółku ten moment, kiedy auto znajduje sie w górze, a po uderzeniu w grunt słychać i czuć wyraźne tąpnięcie..... takich wrażeń nie zapewni żaden pad.

Ostatnio tak dobrze bawiłem się na PS2 i kultowych rajdach WRC. Dla mnie, jako zagorzałego fana czterech kółek, wszystko więc na dobrej drodze. To pierwsze wyścigi na "nowe" konsole, z których czerpie się taką radość w duecie z dobrą kierownicą.

Czekam z niecierpliwością na pełną wersję. Zapewne długo nic lepszego z wyścigów na PS3 nie będzie. Polecam!
Memory
DiRT: PS3 vs Xbox 360 Graphics Comparison

http://gameplanets.blogspot.com/2007/08/di...comparison.html
atom3k
Z tego co widzę, subtelnie, ale na ps3 jest mniej detali w otoczeniu, tu trochę trawki brakuje, tam czegoś ...
YETI
CYTAT(Memory @ 17 08 2007, 22:05) *
DiRT: PS3 vs Xbox 360 Graphics Comparison

http://gameplanets.blogspot.com/2007/08/di...comparison.html

Na tych ZDJECIACH, wersja na PS3 wygląda lepiej.
To jak, jedziemy z kolejną wojną? wink.gif hehhe
Memory
Przepięknia grafika!
Amatorek
Szkoda, że nie mam już Xbox-a, to bym porównał.
Trochę razi brak śladów opon na asfalcie i na szutrach też są słabo widoczne. No i gdzie ten wielki kurz! Poza tym mnie się podoba. Powtórki niczym z dobrego filmu, taki brudny i suchy klimat.
Nigdy nie będzie idealnie biggrin.gif
kenedi
Ja porownalem obie wersje, na PS3 i X360 i powiem wam ze sa takie same, nie maja praktycznie zadnych roznic oprocz jednej... animacji ktora o wiele lepiej prezentuje sie na PS3. Z Poczatku myslalem ze znowu bedzie skopana konwensja jak to teraz jest z GRAW2 a tu taka mila niespodzianka smile.gif
atom3k
Wooo.

Zagrałem w demko przed chwilą, kurka, ale płynniutko hyh.gif tylko level z buggy potrafi czasem chrupnąć ... pozostałe 2 ech, aż się chce grać w pełną hyh.gif
FaRgAtE
Zagrałem i tak
plusy:
-menu tongue.gif
-model jazdy, jest całkiem spoko
-dźwięk, daje radę (najlepiej jechać na kamerze z wnętrza i o coś "zahaczyć" tongue.gif)
niusy:
-grafika niestety (to co widziałem powinno być w 1080p)
-framerate, wystarczy 5 autek na ekranie i spada co najmniej o 10 klatek (WTF)
-pop-up, wygląda jak by był celowo confused.gif

ogólnie jest "dobrze" ale spodziewałem sie czegoś więcej, głównie zawiodłem sie na grafice (modele mają niewiele szczegółów, autka wyglądają jak by sie unosiły 2 cm nad ziemia, "rozbiórka" samochodu nie ma powera) poza tym jest fajnie warto sprawdzić smile.gif
zajebisty
Dzwiek silnika nieco brzydki ale morze mi sie wydawalo jak gralem bylem naje....
kubaa
Ogólnie mówiąc jestem pozytywnie zaskoczony, na początku najbardziej spodobał mi się sam fakt, że po menu "oprowadza" nas Travis Pastrana, potem zauważyłem też, że w wyścigu w Niemczech możemy jechać jego Subaru, a to już w ogóle miodzio wink.gif grafika w grze bardzo mi się podoba, nie wiem jak prezentuje się ona w porównaniu do tej na Xboxie, ale wg mnie jest bardzo ładna i płynna przede wszystkim.Myślę, że jak gra będzie już miała swoją premierę to chętnie się w nią zaopatrzę.
Wieslawa
Jako miłośniczka samochodowych gier powiem tak (odnośnie demka, bo całej gry kijem przez szmatę bym nie ruszyła):

Zarówno wersja na xO jak i na PS3 są tak samo słabymi grami. Grafika taka sobie na obu platformach , płynność taka sobie, model jazdy czysty arcade.
Model zniszczeń - miernota, kto grał w RBR chyba też tak to oceni.
Chyba za dużo grałam w RBR i WRC, żeby mi się to mogło spodobać smile.gif

Podsumowując fajna gra dla kogoś kto lubi lekką niezobowiązującą przejażdżkę.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.