Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Ninja Gaiden Dragon Sword
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo DS
Hela
Jak nietrudno zauważyć - temat kieszonsolki Nintendo DS u nas leży, jako że nikt nam nie chce przysyłać gier (teraz to na pewno nam przyślą). Dlatego wszelkie wieści z tegoż światka trafiają na nasze łamy niezwykle wybiórczo. Tym razem rzeczą, która zwróciła nań naszą uwagę, jest odsłonięcie kart przez Tecmo. Szokuje wiadomość, że zamiast stylusowej macanki z dziewczynami z Dead or Alive otrzymujemy grę o dwuznacznym tytule Ninja Gaiden Dragon Sword. Wiadomo tylko, że będzie to "przygodówka akcji" w konwencji 2,5D, a DS'a trzymać będziemy bokiem, jak książkę. Premiera w Krainie Wiśnią Kwitnącym 15 czerwca. Marny skan potwierdzający moją poczytalność w galerii.

http://www.gameonly.pl/newsy/11448
lalQr
Na skanie nic konkretnego nie widać ale i tak będę w to grał biggrin.gif
Hela
Tu jest skan w trochę lepszej jakości (dodatkowo z napisem różowym po japońsku):
http://www.jeux-france.com/images1_4_19742.html
lalQr
eeee... i tak widać mało confused.gif
Hela
Na jakość tych skanów już nie będziesz mógł narzekać...
http://img364.imageshack.us/img364/7412/71...122333lovi0.jpg
http://img364.imageshack.us/img364/8766/71...122572lonb0.jpg
http://img364.imageshack.us/img364/7609/71...122478loyt7.jpg

Graficznie prezentuje się całkiem nieźle jak na DSa.

I jeszcze same screeny:
http://media.ds.ign.com/media/686/686990/imgs_1.html
lalQr
jak na ds'a to znakomicie!
Edit: Odrazu łykam jak bede mial dostep wink.gif
Hela
Filmik prezentujący tą produkcję:
http://www.skizo.org/njusydetal.php3?id=2338&sys=nds
lalQr
No ładnie ładnie. Dsa trzymamy jak w Brain Training biggrin.gif ale dlaczego ten nasz bohater jest taki chu*sko mały?
NerkoWiktor
Ja bym wolał jednak 2d tongue.gif tak jak pierwsze części ng biggrin.gif one miały kilmat i " to coś " biggrin.gif
lalQr
Co ty. 3d rządzi ale bez przesady (stąd moja niechęć do psp)
młoda
nieważne czy 2d czy 3d ważne aby gra była fajna tongue.gif
lalQr
No raczej. Choć wole poczuć ten oldshool i pograc w jakies wciagajace 2deki. a 2,5 d to tak pomiędzy więc wsyscy powini bys happy
młoda
...ja też wole 2d smile.gif
ogqozo
Ale wtedy by chyba tego systemu cięć nie dało się zrobić. W 2D był Viewtiful Joe, w którym obsługa stylusa była cieniutko zrobiona (a cała reszta była wielka).
lalQr
Kiedy można to będzie ściągnąć? Oczywiście wersję JAP. pewnie gdzieś około premiery na nintendo-ds-rom.com albo na ircu...
Dabman
ja liczylem ze to bedzie cos ala ngb ale nowsze, ze slabsz oprawa graficzna, a tu widze cos raczej na miano rpg...sad.gif
lalQr
powtarzam rpegi są fajne a ich nigdy za mało biggrin.gif
Cohonez
Przed chwilą obejrzałem video z prezentacji tej gry na jakichś targach. Ograniczę sie do 2 słów: Must Have smile.gif
luck1985
Jestem zdziwiony ze nikt nie obadal demka , ktore od paru dni jest na necie ............. demko krotkie , mozna skonczyc w kilkadziesiat sekund. Demko pokazuje , a raczej uczy podstawowych ruchow paru kolesi , bossik i WINTER 2007 hyh.gif W tle Hayabusa biggrin.gif
2,5 mega do zassania z neta wink.gif

Sterowanie banalnie proste i przyjemne , ruchy wykonywane sa zgodne z tym co chcemy miec . Nie ma tak , ze chce podciac a wychodzi mi cos innego , robie dol dwa razy w gore i mamy Izuane Drop biggrin.gif
t3xz
Sterowanie w demku jest prze-genialne. Praktycznie jaki cios chcesz wykonasz - wykonujesz.
Przeszedłem je kilkadziesiąt razy. Wynik końcowy: 110.000 + jakieś grosze.

Premiera co prawda w lutym, ale w Japonii podobno szybciej. Wiadomo coś o tym?
ps. jeszcze nigdy nie miałem ciśnienia na jakąkolwiek grę na NDSa ninja.gif
ogqozo
Gra za tydzień wychodzi w USA, pierwsze noty są b. dobre (IGN - 8,6; Gametrailers - 8,8). To, co jest uznawane za główną wadę, to krótki czas gry.
Hela
CYTAT(ogqozo @ 16 03 2008, 18:00) *
Gra za tydzień wychodzi w USA, pierwsze noty są b. dobre (IGN - 8,6; Gametrailers - 8,cool.gif. To, co jest uznawane za główną wadę, to krótki czas gry.

I podobno stosunkowo łatwa pierwsza połowa gry, w której nawet nie trzeba używać bloku. Mnie to zasadniczo pasuje, ale hardcore'owi fajni NG mogą się poczuć rozczarowani podczas pierwszego przechodzenia gry. Ale nic straconego, bo wyższe poziomy podobno naprawiają ten "błąd".
Bojan_Zaw
Daaaaamn biggrin.gif Lepszego nap****ńska na DSa nie ma i chyba nie będzie dłuuugo. Gierka jest mistrzowska naprawdę. Po wyjściu z wioski jest już hardcore gaming happy.gif 10/10
Dr.Czekolada
Nie martw się Hela końcowi bossowi (ponoć) kopią w (_)_) tongue.gif.
Hela
CYTAT(Dr.Czekolada @ 29 03 2008, 22:17) *
Nie martw się Hela końcowi bossowi (ponoć) kopią w (_)_) tongue.gif.

Na Normalu nie, ale na Head Ninja już trzeba się trochę natrudzić.
Wojtass
Bylby ideał gdyby nie była za krótka i za łatwa. Doskonale pamietam normal z ninja gaiden an xboxa, ten z DSa to smiech. 8/10 dla mnie ;]
Dr.Czekolada
Ale DS nie jest urządzeniem dla hardkorowców, tylko RPUDZR* ......(*Rekreacyjnym Przenośnym Urządzeniem Do Zapewniania Rozrywki tongue.gif). Pomyślcie jak wykastrowany byłby ekranik dotykowy (albo rysik) po serki faków i szitów (jak to u nadgorliwych się zdarze tongue.gif). Myślę że Team Ninja chciał zrobić coś innowacyjnego w sterowaniu, więc ciężko tu ustalić jak wysoka ma być poprzeczka z poziomem trudności.
Soul
Hard ponoć jest naprawdę trudny i potrafi nieźle z irytować ,tak czy siak to kolejna odsłona Ninja Gaiden która nie zawodzi , tema ninja to prawdziwi mistrzowie.
Pelipe
w rzeczy samej, a gra gniecie jaja!
Na razie tylko w drugim chapterze jestem i jeszcze troche za wcześnie na "moja ulubiona gra", ale na pewno tak się stanie i teraz można spokojnie powiedzieć, że to GoW killer z psp.

PS. Ile średnio zajmuje przejście gry?
Di
CYTAT(Pelipe @ 31 03 2008, 19:16) *

Na poziomie Normal około 6 godzin.
Hela
CYTAT(Di @ 31 03 2008, 19:22) *
CYTAT(Pelipe @ 31 03 2008, 19:16) *

Na poziomie Normal około 6 godzin.

Mnie zajęło 4h (zrobiłem wszystko co się dało), a nie jestem fanem serii (zupełnie nie przemówiło do mnie NG na ixa. To pomieszanie klimatów... ninje i bazooki/roboty? Nie komponują się, zdecydowanie).
Dabman
a ja juz mam pierwzy problem, zanim odkrylem jak sie wykonuje ultimate techniques minelo chapter jeden i dwa, dopiero w trzecim, tu jest problem, za siadka pajecza sa dzwi ktorych nie potrafie otworzyc sad.gif

BTW: save pasuja z JP do US, to mnie cieszy, ale kiedy ma wyjsc wersja PAL?
Killabien
A jak sie wykonuje ultimate techniques?
Dabman
na bloku lewo/prawo czy gora dol w puszczasz blok i dalej tak robisz, a on sie laduje. cos takiego, trudno to przedstawic.
Wojtass
CYTAT(Dabman @ 1 04 2008, 12:21) *
na bloku lewo/prawo czy gora dol w puszczasz blok i dalej tak robisz, a on sie laduje. cos takiego, trudno to przedstawic.

pocierasz stylusem po ekranie jak najszybciej, bez zadnego bloku.
Dabman
to powie mi ktos jaki jest patent na 3 chapter?
Pelipe
zaciąłem się w 3 chapterze.
Przeszedłem te kolce za pierwszym razem, potem doszedłem do ostatniego z możliwych checkpointów i teraz co, wrócić się mam?
Zeratul
musisz zapalic pochodnie na samej gorze mapy po obu stronach...

ogolnie gierka wymiata, szkoda tylko ze taka prosta...
keyzee
Za te UT dostaje się więcej punktów na końcu lev czy mniej?
Pelipe
znowu zwiecha...
5 chapter, mam 3 wood amulets(2 w tym "innym świecie") i jeden po przejściu tunelu w studni...
I co dalej...?
Ana
Master Kunoichi to "żeński" odpowiednik jakiego poziomu? Udało się komuś z Was go odblokować? (save anybody? biggrin.gif)
Zeratul
W koncu udalo mi sie skonczyc. Ostatnia walka z bosem troche irytowac potrafila, glownie przez durne sterowanie... ale ogolnie prosta gra.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.