Jak nietrudno zauważyć - temat kieszonsolki Nintendo DS u nas leży, jako że nikt nam nie chce przysyłać gier (teraz to na pewno nam przyślą). Dlatego wszelkie wieści z tegoż światka trafiają na nasze łamy niezwykle wybiórczo. Tym razem rzeczą, która zwróciła nań naszą uwagę, jest odsłonięcie kart przez Tecmo. Szokuje wiadomość, że zamiast stylusowej macanki z dziewczynami z Dead or Alive otrzymujemy grę o dwuznacznym tytule Ninja Gaiden Dragon Sword. Wiadomo tylko, że będzie to "przygodówka akcji" w konwencji 2,5D, a DS'a trzymać będziemy bokiem, jak książkę. Premiera w Krainie Wiśnią Kwitnącym 15 czerwca. Marny skan potwierdzający moją poczytalność w galerii.http://www.gameonly.pl/newsy/11448
Na skanie nic konkretnego nie widać ale i tak będę w to grał
Tu jest skan w trochę lepszej jakości (dodatkowo z napisem różowym po japońsku):
http://www.jeux-france.com/images1_4_19742.html
eeee... i tak widać mało
jak na ds'a to znakomicie!
Edit: Odrazu łykam jak bede mial dostep
No ładnie ładnie. Dsa trzymamy jak w Brain Training

ale dlaczego ten nasz bohater jest taki chu*sko mały?
NerkoWiktor
2 04 2007, 18:38
Ja bym wolał jednak 2d

tak jak pierwsze części ng

one miały kilmat i " to coś "
Co ty. 3d rządzi ale bez przesady (stąd moja niechęć do psp)
nieważne czy 2d czy 3d ważne aby gra była fajna
No raczej. Choć wole poczuć ten oldshool i pograc w jakies wciagajace 2deki. a 2,5 d to tak pomiędzy więc wsyscy powini bys happy
...ja też wole 2d
Ale wtedy by chyba tego systemu cięć nie dało się zrobić. W 2D był Viewtiful Joe, w którym obsługa stylusa była cieniutko zrobiona (a cała reszta była wielka).
Kiedy można to będzie ściągnąć? Oczywiście wersję JAP. pewnie gdzieś około premiery na nintendo-ds-rom.com albo na ircu...
ja liczylem ze to bedzie cos ala ngb ale nowsze, ze slabsz oprawa graficzna, a tu widze cos raczej na miano rpg...
powtarzam rpegi są fajne a ich nigdy za mało
Cohonez
15 05 2007, 00:12
Przed chwilą obejrzałem video z prezentacji tej gry na jakichś targach. Ograniczę sie do 2 słów: Must Have
luck1985
18 11 2007, 22:55
Jestem zdziwiony ze nikt nie obadal demka , ktore od paru dni jest na necie ............. demko krotkie , mozna skonczyc w kilkadziesiat sekund. Demko pokazuje , a raczej uczy podstawowych ruchow paru kolesi , bossik i WINTER 2007

W tle Hayabusa
2,5 mega do zassania z neta

Sterowanie banalnie proste i przyjemne , ruchy wykonywane sa zgodne z tym co chcemy miec . Nie ma tak , ze chce podciac a wychodzi mi cos innego , robie dol dwa razy w gore i mamy Izuane Drop
Sterowanie w demku jest prze-genialne. Praktycznie jaki cios chcesz wykonasz - wykonujesz.
Przeszedłem je kilkadziesiąt razy. Wynik końcowy: 110.000 + jakieś grosze.
Premiera co prawda w lutym, ale w Japonii podobno szybciej. Wiadomo coś o tym?
ps. jeszcze nigdy nie miałem ciśnienia na jakąkolwiek grę na NDSa
Gra za tydzień wychodzi w USA, pierwsze noty są b. dobre (IGN - 8,6; Gametrailers - 8,8). To, co jest uznawane za główną wadę, to krótki czas gry.
CYTAT(ogqozo @ 16 03 2008, 18:00)

Gra za tydzień wychodzi w USA, pierwsze noty są b. dobre (IGN - 8,6; Gametrailers - 8,

. To, co jest uznawane za główną wadę, to krótki czas gry.
I podobno stosunkowo łatwa pierwsza połowa gry, w której nawet nie trzeba używać bloku. Mnie to zasadniczo pasuje, ale hardcore'owi fajni NG mogą się poczuć rozczarowani podczas pierwszego przechodzenia gry. Ale nic straconego, bo wyższe poziomy podobno naprawiają ten "błąd".
Bojan_Zaw
27 03 2008, 19:00
Daaaaamn

Lepszego nap****ńska na DSa nie ma i chyba nie będzie dłuuugo. Gierka jest mistrzowska naprawdę. Po wyjściu z wioski jest już hardcore gaming

10/10
Dr.Czekolada
29 03 2008, 22:17
Nie martw się Hela końcowi bossowi (ponoć) kopią w (_)_)

.
CYTAT(Dr.Czekolada @ 29 03 2008, 22:17)

Nie martw się Hela końcowi bossowi (ponoć) kopią w (_)_)

.
Na Normalu nie, ale na Head Ninja już trzeba się trochę natrudzić.
Wojtass
30 03 2008, 11:12
Bylby ideał gdyby nie była za krótka i za łatwa. Doskonale pamietam normal z ninja gaiden an xboxa, ten z DSa to smiech. 8/10 dla mnie ;]
Dr.Czekolada
30 03 2008, 17:37
Ale DS nie jest urządzeniem dla hardkorowców, tylko RPUDZR* ......(*Rekreacyjnym Przenośnym Urządzeniem Do Zapewniania Rozrywki

). Pomyślcie jak wykastrowany byłby ekranik dotykowy (albo rysik) po serki faków i szitów (jak to u nadgorliwych się zdarze

). Myślę że Team Ninja chciał zrobić coś innowacyjnego w sterowaniu, więc ciężko tu ustalić jak wysoka ma być poprzeczka z poziomem trudności.
Hard ponoć jest naprawdę trudny i potrafi nieźle z irytować ,tak czy siak to kolejna odsłona Ninja Gaiden która nie zawodzi , tema ninja to prawdziwi mistrzowie.
w rzeczy samej, a gra gniecie jaja!
Na razie tylko w drugim chapterze jestem i jeszcze troche za wcześnie na "moja ulubiona gra", ale na pewno tak się stanie i teraz można spokojnie powiedzieć, że to GoW killer z psp.
PS. Ile średnio zajmuje przejście gry?
CYTAT(Pelipe @ 31 03 2008, 19:16)

Na poziomie Normal około 6 godzin.
CYTAT(Di @ 31 03 2008, 19:22)

CYTAT(Pelipe @ 31 03 2008, 19:16)

Na poziomie Normal około 6 godzin.
Mnie zajęło 4h (zrobiłem wszystko co się dało), a nie jestem fanem serii (zupełnie nie przemówiło do mnie NG na ixa. To pomieszanie klimatów... ninje i bazooki/roboty? Nie komponują się, zdecydowanie).
a ja juz mam pierwzy problem, zanim odkrylem jak sie wykonuje ultimate techniques minelo chapter jeden i dwa, dopiero w trzecim, tu jest problem, za siadka pajecza sa dzwi ktorych nie potrafie otworzyc

BTW: save pasuja z JP do US, to mnie cieszy, ale kiedy ma wyjsc wersja PAL?
Killabien
1 04 2008, 11:06
A jak sie wykonuje ultimate techniques?
na bloku lewo/prawo czy gora dol w puszczasz blok i dalej tak robisz, a on sie laduje. cos takiego, trudno to przedstawic.
CYTAT(Dabman @ 1 04 2008, 12:21)

na bloku lewo/prawo czy gora dol w puszczasz blok i dalej tak robisz, a on sie laduje. cos takiego, trudno to przedstawic.
pocierasz stylusem po ekranie jak najszybciej, bez zadnego bloku.
to powie mi ktos jaki jest patent na 3 chapter?
zaciąłem się w 3 chapterze.
Przeszedłem te kolce za pierwszym razem, potem doszedłem do ostatniego z możliwych checkpointów i teraz co, wrócić się mam?
musisz zapalic pochodnie na samej gorze mapy po obu stronach...
ogolnie gierka wymiata, szkoda tylko ze taka prosta...
Za te UT dostaje się więcej punktów na końcu lev czy mniej?
znowu zwiecha...
5 chapter, mam 3 wood amulets(2 w tym "innym świecie") i jeden po przejściu tunelu w studni...
I co dalej...?
Master Kunoichi to "żeński" odpowiednik jakiego poziomu? Udało się komuś z Was go odblokować? (save anybody?

)
W koncu udalo mi sie skonczyc. Ostatnia walka z bosem troche irytowac potrafila, glownie przez durne sterowanie... ale ogolnie prosta gra.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.