Jak w temacie -> the best of the rest.
Jak jest już ten temat to sora.
Nie moglem se przypomniec zadnego fajnego polskiego filmu wiec przeszukalem top100 polskich filmow na filmweb.pl i imo najlepsze filmy to:
- edi
- kiler 1/2
- poranek kojota
Ogolnie rzecz biorac mamy zaje.biste komedie

Wielu polskich filmow nie obejrzalem i nie mam zamiaru bo nie przepadam.
Franek Dolas i wszystko jasne
"jAk rozpętałem II Wojnę światową"
Według mnie "Rękopis znaleziony w Saragossie".
Jak dla mnie będą to
Miś - pure cult
Pitbull - genialne postacie, realizm, klimat...
Dzień Świra - humor przy którym "nie można się nie śmiać", a jednocześnie wypunktowanie wszystkich "niedoskonałości" naszego kraju...
To święta trójca, jest jeszcze bardzo wiele dobrych produkcji. Polskie kino dobre jest, wyłączając komedie romantyczne i hity pokroju "Świadka koronnego"
wortigern
31 03 2007, 10:43
Vinci - z takich bardziej luzackich
z takich powazniejszych to Pianista? tylko nie wiem czy to polski film 0o
tak w historii to popiół i diament albo rękopis pewnie ale to w sumie ciężki wybór jest było sporo dobrych filmów i to takich również docenionych za granicą jak panny z wilka
Er_WolvEr
1 04 2007, 16:12
VaBanq I/II (Wabank zagrajmy po raz 2gi bo... z tą panią nie da sie inaczej.. ta ta tam tarararra tam.. fiu fiu fiu farararara ram... Jeszcze, jeszcze, teraz, już !! Wabank wabank...)
Za gre aktorską, wogóle dobór postaci, fabułe, MUZYKE. No i przykład świetnie zrealizowanej IIjki.
Siekierezada. Na podstawie powiesci Edwarda Stachury. Mega obraz.
il capitano
6 04 2007, 22:06
Stare.
Miś
Brunet wieczorową porą
Nie lubię poniedziałku
Sami swoi
Poszukiwany poszukiwana
i jeszcze sporo innych o których zapomniałem. Tyle razy je puszczają a i tak nie spamiętam wszystkiego.
Dużo tego było... wpisuję "Rękopis znaleziony w Saragossie" oraz "Popiół i diament" - dwa arcydzieła, co do których jestem pewien, że gdyby zrobiono je w Hollywood, zrobiłyby furorę na świecie, przeszły do klasyki, zgarniały Oscary. Ale wiadomo - Polska komunistyczna furory w USA robić nie chciała. "Rękopis..." do dziś jest praktycznie nie do kupienia na DVD.
A, i jeszcze "Nóż w wodzie". Jak wyżej. Ten film powiedział w pozornie prosty sposób coś, do czego amerykańscy twórcy nigdy nie doszli.
wszystkie Barei (+ Alternatywy 4)
wszystkie z Mialczynskim
Sexmisja
CYTAT(Royal @ 6 04 2007, 22:33)

Symetria
dla mnie mega syf. fch.uj mega syf. i smieszny w dodatku...
a najlepszy? hmm... sentymentalnie - Potop. jak bylem dzieckiem zrobil na mnie oogromne wrazenie ( jest jeszcze angelus

)
CYTAT(tewus @ 8 04 2007, 00:31)

Symetria
Ale jaki prawdziwy...
Idź oglądaj potop.
Ölschmitz
8 04 2007, 10:41
Olo: Piękny sprzęt Waldziu. Co to, od firmy dostałeś?
Nowy: Nie od kolegi, pożyczyłem, bo co?
Olo: Od kolegi... to ty masz kolegów?
Nowy: Mam. Uważaj, bo drogi.
Olo: Drogi?
Olo wyrzuca mu aparat w krzaki.
Nowy: Jezus, Jezus, Jezus Maria, ty, ty kur.wa, ty, co ty, ty, kompletnie ci odbiło!? Jezus, wy wszyscy jesteście poj.ebani! Was nie można sądzić, was trzeba leczyć... Aparat mi wyrzucił, kur.wa...
Olo zrzuca Nowego z górki i łapie za kark.
Olo: Co ty kur.wa gnoju myślisz?! Że to są żarty, że to jest jakaś gówniana gra o stołki?! Co?! Tu wale idzie o życie, rozumiesz?! Ile ty masz lat?! Co! Co ty chcesz zrobić!? Co chcesz zrobić?! Zagazować 50 tysięcy agentów i informatorów, tak?! O to ci chodzi?! Krwi ci potrzeba gnoju jeden! Tak?! Jak dorośniesz, to zrozumiesz, że polityka to nie jest dziennik telewizyjny! Polityka to jesteśmy my! Tu na tym wysypisku śmieci! Albo stąd uda nam się wyjść, albo tu zostaniemy na zawsze, palancie! Rozumiesz?!
Olo mierzy do Nowego z pistoletu.
Nowy: Oszalałeś...
Olo: Rozumiesz? Rozumiesz kur.wa, czy nie?!
Strzela w kierunku Nowego. Po chwili podbiegają do nich pozostali ubole.
Kazek: Spudłowałeś z takiej odległości?
Olo: Rozumiesz?
Franz zwraca się do Nowego.
Franz: Co się tak kur.wa patrzysz, nas tu nie ma.
Chwilę później Nowy cicho mówi:
Nowy: Chyba już pójdę, nie? Co tu będę tak sam siedział...
PSY
CYTAT(Royal @ 8 04 2007, 10:30)

CYTAT(tewus @ 8 04 2007, 00:31)

Symetria
Ale jaki prawdziwy...
Idź oglądaj potop.
fest prawdziwy hehehe xD przewidywalny i naciagany do bolu. fajnie nakrecony, to fakt. najlepszy byl ten starszy kolunio, ten co zdjecie corki caly czas trzymal hhueheheheh
Miej pretensje do rzeczywistości, że jest przewidywalna i naciągana do bólu...
o czym Ty pleciesz? jaki to ma wplyw na jakos filmu? wyrazam swoje zdanie i nie swiruj tak. dla mnie jeden z tych najslabszych filmow. mlody jestes, jeszcze to zakumasz. i z prawdziwego pierdla nie ma tam zbyt wiele. wiem to. a zeby nie offtopowac - PSY, faktycznie. zapomnialem o tym filmie. podobal mi sie bardzo.
wortigern: nie bylem ale znam ludzi, ktorzy byli/sa w pierdlu. niewazne, nie o to chodzi. film po prostu jest dla mnie cienki. bardzo cienki. tylko o to mi chodzi.
wortigern
8 04 2007, 17:51
CYTAT
i z prawdziwego pierdla nie ma tam zbyt wiele. wiem to.
a co siedziales? bo rezyser/scenarzysta tego filmu siedzial
"Dzień Świra" to dla mnie absolutny lider wśród polskich filmów. A poza tym to większość starszych komedii.
Killer 1&2
Miś
Brunet wieczorową porą
Dzień Świra
Wszyscy jesteśmy Chrystusami
Symetria (ten film obowiązkowy do oglądnięcia!)
"Dług", "Dzień świra", "Edi", "Rękopisy..."
LegionPolski
23 04 2007, 17:19
większość starszych komedii, czeka na nas świat i dzień świra.
dzień świra, janosik, chłopaki nie płaczą, wesele (!)
marian dziędziel rulz...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.