Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Problem z gałą
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Sony PSP
Nsp
mam od dluższego czasu pewien kłopot z analogiem. Nie ruszam gałką, a mimo to skręca samo. Czasami gdy się nie rusza, to zaczyna, gdy naciskam przyciski kierunkowe. Miał kto tak? Czy pomoże tu wymiana jakisś części? A gdy wyłączę i włączę konsolkę, to przez chwilę działa normalnie. A zazwyczaj to też wjedną stronę bardziej skręca. rolleyes.gif
KOMODO
Moj analog tez troche skreca w prawo. Ale nie zawsze i nie w kazdej grze. Nie wiem czemu tak sie dzieje ale jest to zonk na tyle maly ze nie przeszkadza w zabawie. Czasem tylko chce stanac wmiejscu a postac wolniutko kroczy w prawo.
Nsp
Mi czasem przeszkadza bardzo, gdy na przykład w jakiejś ścigałce startuje, a pojazd ostro wbok, to muszę od nowa. Albo podczas celowania to też lipnie.
KOMODO
CYTAT(Nsp @ 4 04 2007, 12:48) *
Mi czasem przeszkadza bardzo, gdy na przykład w jakiejś ścigałce startuje, a pojazd ostro wbok, to muszę od nowa. Albo podczas celowania to też lipnie.
No to mi az tak sie nie dzieje. Skrecanie jest dosc rzadkie i lekkie. Widac w Twoim PSP choroba bardziej postapila:P. Bylo cos o tym w Poradniku#10. Kilu costam pisal, ze mozna wymienic analoga, bo costam costam - poczytaj dzial "Poradnia".
Nsp
Wiem, czytałem.
Plx
Ja wam mówie to jest rak lewego analoga =) Moją konolke też dopadł...sad.gif Strasznie to nie przeszkadza, ale......denerwuje, macie już jakiś system na to?? Może chemioterapia??
Coati
wejdzcie w menu do system information i pokręccie analogiem [kilka kolek] wyjdzcie i juz smile.gif dziala to na softach 3.60+
Nsp
ni podzialalo
Coati
to co napisalem wczesniej to sposob prosto z instrukcji obslugi slima i z tego co wiem dziala tez na facie.

swego czasu tez mialem ten sam problem i pomoglo lekkie uchylenie front-panelu tzw odlaczeie i przylaczenie analoga.
Kimari
Czyli to wada fabryczna biggrin.gif
Np Grajac Skrecam w Prawo i gdy puszcze cud ... postac dalej idzie pooowoooli w prawo
nie gralem jeszcze w nic co wymagało by ogromnej precyzji... ale ciekawe jak to sie sprawdza w takich momentach
Nsp
a jakie znacie gry w ktorych w ogole sie galki nie uzywa
Tiny
W Tekkena raczej gra się krzyżakiem,chyba że ktoś woli gałą tongue.gif
W Burnouta tez można grać krzyżakiem
Coati
CYTAT(Nsp @ 13 11 2007, 23:07) *

wszelakie autka, luminki, tekkenik, exit, gunpey, hotbrain, djmax, castlevania.... cos by sie jeszcze znalazlo wink.gif
daelk
Coati..A mnie doradziles wymiane analoga(w moim przypadku to byl jedyny ratunek,teraz gala krece kolka ze hej..
.)Moze i tu pomoze...smile.gif...I jeszcze raz dzieki!
Coati
a to daaawno musialo byc wink.gif
Mikes
CYTAT(Coati @ 13 11 2007, 22:37) *
CYTAT(Nsp @ 13 11 2007, 23:07) *

wszelakie autka, luminki, tekkenik, exit, gunpey, hotbrain, djmax, castlevania.... cos by sie jeszcze znalazlo wink.gif

Dj Max ma sekcje gałkowe
Coati
no ma ale tego jest tak malo, ze mozna przebolec przy tego typu problemie z analogiem wink.gif praktycznie w niczym nie bedzie to przeszkadzac.
Nsp
ale mi chodzi nie o gry w ktorych mozna zamiast galki krzyzaka uzywac tylko takie w ktorych nie uzywa sie galki wcale bo ona mi sama sie rusza wiec na przyklad tekken czy auta odpadaja
Rondel
Do glowy przychodzi mi tylko Loco Roco, Lumines oraz Taiko no Tatsujin Porutaburu 2.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.