Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rock Band
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
Keymaker
Potwierdził tylko, że firma Harmonix wykorzystuje przy Rock Bandzie swoisty monopol i sama sobie dyktuje ceny.

DLACZEGO NIE MA GRY W PAKIECIE !!!!!?????? KUUUUU.R.WWWWWAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA
ping
hehe, wydymali nas bez mydła smile.gif na 95% odpuszczam sobie zakup.
mord00k
Ja pewnie kupię. Ale z USA, z kumplami sprowadzimy dodatkowo z grą i się podzielimy instrumentami.

Ale komenutjąc cenę dla UE: BEKA -
Zeratul
CYTAT(Butcher @ 9 04 2008, 21:44) *
CYTAT(Zeratul @ 9 04 2008, 17:04) *
EA wypuszcza rock banda w USA w cenie za bundle $169 plus sales tax
EA wypuszcza rock banda w Europie w cenie za bundle 169 euro plus sales tax

W zwiazku z tym zarowno accountant w US jak i Irlandii musi przepracowac podobna ilosc godzin by dorobic sie swojej sztuki rock banda. Co w tym jest takiego skandalicznego i niesprawiedliwego?

Pozwolę sobie zauważyć tylko MALUTKĄ róznicę:
"EA wypuszcza rock banda w Europie w cenie za bundle 169 euro plus sales tax" TYLKO ŻE BUNDLE w EU NIE MA GRY, która jest w bundle'u w USA !!
I tego mi nikt, na ŻADEN rozum nie wytłumaczy - ani chłopski, ani inteligencki, ani branżowy, ani kosmiczny.
Jesteśmy wydymani - na cacy, bez mydła, znieczulenia i słowa wyjaśnienia. Po ponad pół roku czekania...

Tu sie akurat zgadzam w 100%
Az idzie sie pogubic co tak naprawde EA chce sprzedac. Gre czy plastikowe zabawki dla dziecka...

Moze sie myle, ale wydaje mi sie, ze dzieki temu chca ominac clo... albo je obnizyc. Posla paczki z gitarkami jako plastik nieoclony, albo zabawki... a zaplaca tylko clo za gre...

IMO pisalem wczoraj wrogowi, najlepsze rozwiazanie...
Kupujesz bundla w US, wystawiasz gre NTSC na ebayu... opchniesz moze za jakies $30... obniza to wtedy cene bundla na $139 plus tax... wysylka z US wyjdzie z $50... czyli placisz $189 plus sales tax za ten sam bundle ktory w europie kosztuje 169 euro. Modlisz sie tylko by ci cla nie dowalili.
Oczywiscie trzeba miec rodzine w US zeby to sfinalizowac rolleyes.gif
Xymek
Dla mnie zena na maxa...odpuszczam zakup i mam gdzies RockBand...zostane przy GH...sory ale tak jawnie dymac ludzi to juz przesada...i to babci sranie w wywiadzie ze gra jest tego warta...zena...
El Loco Chocko
Ja lykne ta gorzka pigulke co jednak nie zmienia faktu ze w chu...a polecieli na maxa...
ziemia1
CYTAT
Zeratul'
(...)
IMO pisalem wczoraj wrogowi, najlepsze rozwiazanie...
Kupujesz bundla w US, wystawiasz gre NTSC na ebayu... opchniesz moze za jakies $30... obniza to wtedy cene bundla na $139 plus tax... wysylka z US wyjdzie z $50... czyli placisz $189 plus sales tax za ten sam bundle ktory w europie kosztuje 169 euro. Modlisz sie tylko by ci cla nie dowalili.
Oczywiscie trzeba miec rodzine w US zeby to sfinalizowac rolleyes.gif

no nareszcie piszesz jak brat słowianin, "tu kupić tam sprzedać nie weźmie nas bieda"
Co do cła to wszytko może poza softem (w co wątpię) pewnie płynie z People Republic of China i do US i do nas
A to wszystko z dobroci dla nas, no żeby wybór każdy miał. Bo w stanach nie ma wyboru, tak mi przykro Zeratul, jak dajecie sobie radę na dzikim zachodzie. Macie chociaż salceson ninja.gif. Sądząc po słowach tego Roba poniżej to było blisko, aby polityka wielkiej amerykańskiej korporacji zrobiła dobrze tym co za atlantykiem.
A może da się grać na padzie? Bo każdy z was ma headset z x360 który spełna warunki do śpiewania.

TVG: In America it took quite a while for the Rock Band instruments to be made available individually after the game and bundle's November release. What will the various European SKUs offer?

Rock Band's Design Director, Rob Kay: We've set it up differently because we want to give people choice. It's actually the way we wanted to do it in the states but now we can take our time and get it right here first. (...) You can even use the Xbox 360 headset to sing in the game. (...)

TVG: This is obviously a much better situation than in the US, where you couldn't buy a guitar individually (with the aim of playing guitar and bass simultaneously in the full four-piece band experience) until quite recently...

http://www.totalvideogames.com/articles/Ro...nd_QA_13046.htm

A my i tak mamy lepiej niż Australia, bo się biedaki nie załapali. Pewnie z powodu odległości i kontenerowce później tam dopłynął z ciut wyższą ceną.
http://kotaku.com/377638/rock-band-europea...clude-australia
Fab3r
Tak? Jestem pewien, że ludzie woleliby cały zestaw, zamiast samych kontrolerów i to drożej :|
Afroman
Jeżeli mógłbym kupić RB dzisiaj to bym juz stał w kolejce do kasy w MM z grą i drumsami pod pachą - nieważne za jaką cenę. Ale jeżeli mam czekać nawet nie do maja tylko do "wakacji" to(pipi) na to. Hmm wakacje - od czerwca do września - no chyba ich wszystkich po(pipi)aało. Pograłbym na perkusji ale chyba GH3 też da rade.
koso
Z nudów (bo przecież deadline jest) wyciągnąłem kalkulator i oto co mi wyszło wg dzisiejszej tabeli walutowej:

Zestaw Rock Band w USA (z doliczonym podatkiem +/- 20%, w zależności od Stanu):
450 zł

Zestaw Rock Band w Europie (cena wraz z osobno liczoną grą, bo samymi instrumentami to kretyńsko się bawić chyba):
840 zł (w funtach wychodzi taniej, poniżej 800 zł)

Nawet nie chce mi się komentować. Ameryka to już przecież Trzeci Świat.
qb3k
Przecież to do ku.rwy jest prawie równowartość konsoli confused.gif. Wolałbym chyba sobie za to Wii kupić...
Zeratul
CYTAT(ziemia1 @ 10 04 2008, 08:01) *
Co do cła to wszytko może poza softem (w co wątpię) pewnie płynie z People Republic of China i do US i do nas

gry najprawdopodobniej ida z meksyku

CYTAT(koso @ 10 04 2008, 13:32) *
Z nudów (bo przecież deadline jest) wyciągnąłem kalkulator i oto co mi wyszło wg dzisiejszej tabeli walutowej:

Zestaw Rock Band w USA (z doliczonym podatkiem +/- 20%, w zależności od Stanu):
450 zł

Zestaw Rock Band w Europie (cena wraz z osobno liczoną grą, bo samymi instrumentami to kretyńsko się bawić chyba):
840 zł (w funtach wychodzi taniej, poniżej 800 zł)

Nawet nie chce mi się komentować. Ameryka to już przecież Trzeci Świat.

jak to napisal moj kumpel ostatnio...
CYTAT
Don’t worry it will be the American peso soon………we are getting close to that number though….

jakby nie bylo dlug zagraniczny US wynosi niebagatela 16.3 tryliona dolcow... czyli $16 300 000 000 000
A ze interesy z US robi sie w dolarach, to kto na niskiej wartosci dolara wiecej zyska?

Zeratul
http://myworld.ebay.com/worldsbestdeals/

Polecam sprawdzic ten sklep... uzywanego rock banda bundle mozna wyrwac juz za jakies $110... jako tako nie wysylaja poza US, ale moze jakis email by ich przekonal service@wbdeals.com

Sam sie bawie w licytowanie u nich... ale jako ze nie zaplace wiecej niz $100 tongue.gif to poki co przegralem z 6 aukcji...
Butcher
Spędziłem ostatnio kilka chwil na eBay US i prawda jest taka, że nie znalazłem bundle'a z przesyłką do Polski poniżej 100$ (było i 119 i nawet 139$ za shipping) - dodając cenę zestawu sens zakupu żaden. Do tego jeszcze zabawa ze sprzedażą gry... FAK IT. A ilu z nas ma znajomych/rodzinę w USA, żeby to załatwili za nas i wysłali bez lub po niższych (czytaj: prawdziwych) kosztach ? O cle nawet nie wspominam, bo do takiego pakietu celnicy bardzo chętnie zajrzą... i dowalą kolejne 100 zł pewnie.
Trudno, jako samotny Gracz zaciskam zęby i kupuję tylko grę i gary w EU - dobrze że chociaż gitara z GHIII pasuje... Gdyby wszystko kosztowało 500, kupiłbym sam dla siebie komplet, choćby żeby 4 razy przejść kariere (albo okazyjnie pograc z bratem). Ale ponad 800 za kawałki plastiku? To cena za drugiego X360, niewiele poniżej Wii, albo połowa ceny nowego ampa z najnowszymi dekoderami audio HD... smile.gif Bez jaj...
Zeratul
http://cgi.ebay.com/Rock-Band-Special-Edit...1QQcmdZViewItem
http://cgi.ebay.com/Rock-Band-Special-Edit...1QQcmdZViewItem

obie aukcje skoncza sie w cenie ok $110-115 plus shipping.
Keymaker
Dobra, Zeratul, doceniam tę Twoją troskę o polską brać, ale naprawdę, głowę daję, że nikt nie będzie na tyle szalony, żeby się bawić w kupno/sprzedaż międzykontynentalną. Krótka piłka- albo kogoś stać na cały zestaw albo łyka łyżkę goryczy i kupuje grę z pojedynczym instrumentem. Ja nadal wierzę w jakieś dobre oferty i myślę, że jednak wyrobię na ten cały zestaw + gra. A jak nie, to...zawsze pozostaje grać w GTAIV biggrin.gif
Zeratul
hmm.. to duzo tu szalencow na forum... ktorzy kupuja w play-asia i dvd crave...
takie samo ryzyko jak kupno u kolesia co ma 10k feedback z czego 98% pozytywnych.
Butcher
CYTAT(Zeratul @ 11 04 2008, 14:35) *

To Ty umiesz przewidywać ceny finalne aukcji ? WOW... Zazdroszczę Ci - tylko z tą pierwszą za 147$ trochę Ci nie wyszło... tongue.gif
I drugi malutki detal - ten Seller nie wysyła poza USA...

CYTAT(Zeratul @ 11 04 2008, 17:00) *
hmm.. to duzo tu szalencow na forum... ktorzy kupuja w play-asia i dvd crave...
takie samo ryzyko jak kupno u kolesia co ma 10k feedback z czego 98% pozytywnych.

Zeratul... plisss daj już spokój... smile.gif Nie o RYZYKO tu chodzi, jeśli nie skumałeś Keymakera. Chodzi o skalę zakupu i zamieszanie z tym związane, do czego dochodzi jeszcze zakup gry z innego regionu, którą sobie możemy w buty wsadzić. Już teraz jest mnóstwo aukcji solowych RB i jakoś zero chętnych...
Nie porównuj SKLEPOWEGO zakupu gry w kopercie za 49$ + 3$ wysyłka, do zakupów na eBay wielkiego pudła za 150$ + ponad 100$ za wysyłkę.
Dziękujemy za troskę, ale siedząc za wielką kałużą, dopóki sam nie zaczniesz kupować i wysyłać nam bundli RB to niewiele możesz zdziałać smile.gif
Butcher
OK, miałem chwilkę w pracy i poszperałem na eBay w kwestii RB na X360. Póki co (z wiadomych względów) dominują aukcje USA, europejskich jest kilka, ale ceny chore albo wysyłka z US, więc na jedno wychodzi.
NIE MA kompletów tańszych z wysyłką niz 800 zł - i mało kto chce takie pudło wysyłać poza US.
ALE... można kupić samą perkusję. Znalazłem kilkanaście aukcji, z wysyłką wychodzi 90-100$ czyli nieźle - biorąc pod uwagę, że w podobnej lub wyższej cenie pojawi się to w EU, a do tego trzeba będzie dołożyć koszty wysyłki z UK/FR/DE (albo odpowiednio wyższą marżę sprzedawcy w PL).
Podsumowując - gary z USA + gra z EU to jakieś 400 zł...
Keymaker
Zaczynam żałować sakralizacji Fendera Stratocastera biggrin.gif

Butcher, dobra robota, ale niejeden użytkownik chciałby od razu przejść grę pod każdym względem. Chodzi o to, że kupując np. samą perkę, mamy praktycznie dostęp do 1/3 gry confused.gif Na tym cały dramatyzm sytuacji. Do tego przypominam, że gra jest reklamowana jako "best party game" smile.gif A co to za party game z instrumentem dla jednej osoby.

Chociaż w sumie...gitarę z GHIII mam, a czytałem wzmianki, jakby w wersji na X360 była możliwość korzystania z headset'u jako mikrofonu shifty.gif Coś wiadomo na ten temat ?
qb3k
Perc Hero w cenie GHIII wink.gif
Butcher
CYTAT(Keymaker @ 15 04 2008, 16:08) *
Chociaż w sumie...gitarę z GHIII mam, a czytałem wzmianki, jakby w wersji na X360 była możliwość korzystania z headset'u jako mikrofonu shifty.gif Coś wiadomo na ten temat ?

Tylko i wyłącznie pod tym kątem szukałem - sam mam wiosło z GH3 i choć miło byłoby mieć dwa (bass/lead), nie będę nabijał kabzy EA skoro nas takim sikiem potraktowali. Użyteczność headseta potwierdził sam koleś z Harmonix, afaik to jeden z bonusów (sic!) wersji EU. Ale akurat śpiewanie w RB mam głęboko w poważaniu...
Bartezoo
No ale śpiewanie czy raczej pianie daje sporo radochy... Ostatnio jak graliśmy z kumplami w RB z majkiem to sie chłopaki (i dziewczyny) tak zajarali że grając w GH II brali mikrofon i spiewali. Komiczny widok.
keetiv
A nie orientujecie się, ile dodatkowo (za bagaż) zaplaci osoba, która przywiezie Rock Band (pełną paczkę) z USA?
Zeratul
zalezy... liczy sie waga calego bagazu. Jezeli waga bedzie przekroczona nieznacznie, to moga puscic. A jak nie puszcza to trzeba liczyc $50.
Keymaker
Tak sobie siedzę i słucham, w różnej kolejności, Muse, Die Toten Hosen, Iron Maiden, Metallici i doszedłem do wniosku, że nie ma opcji, żeby nie kupić. Po prostu wizja pomykania w to w roli perkusisty jest zbyt kusząca, a i set lista co najmniej smakowita biggrin.gif

Jeżeli nie byłoby to problemem, to poprosiłbym o wklejenie tutaj takiej ostatecznej listy piosenek w wersji Europejskiej plus, a w ramach oddzielnej listy, piosenek dostępnych do ściągnięcia w dniu premiery w EU.
keetiv
Mam możliwość poproszenia cioci, aby mi przywiozła Rock Band z hAmeryki. Koszt to 147$ (jakieś 320zł) za cały zestaw. Myślicie, że oclą jej to przy wwożeniu do Polski? Sama gra w EU powinna wynieść ok. 200zł, więc za całość zapłaciłbym ok. 500zł. Myślicie, że się opłaca? Sorry za takie lamerskie pytania, ale wciąż się zastanawiam czy w to zainwestować smile.gif
ziemia1
Ku mojemu zdziwieniu odkryłem że rację ma jednak EA dyktując tak wysoka cenę. Muszą sobie odbic na dostawach sprzętu do Europy. W chwili obecnej stawki za przewóz czegokolwiek ze stanów do europy idą cały czas do góry. A dzieje sie tak dlatego że, dolar z powodu swojej słabej wartosci powoduje niskie zapotrzebowanie na towary eu (są za drogie dla lameryki). W zwiazku z tym nie ma wysyłek z eu do us, co jednoczesnie powoduje opór przewoźników przed wysyłaniem czegokolwiek do nas. Bo trzeba płacić podwójnie 1 za wysyłke kontenera z towarem do eu i 2 wysyłkę powrotnego kontenera z powietrzem do us. Dlatego taniej wychodzi sprowadzenie zestawu indywidualnie, najczęsciej lotniczą. Co tam, my nie mamy problemu, ale mnóstwo firm z eu nie moze sie doprosic o wysyłke zakupionych już towarów ze stanów w kontenerach no chyba że zabulą podwójnie i poczekają na kilka tysięcy podobnych im frajerów, bo nikt przy zdrowych zmysłach nie wysle kontenerowca z 1/3 ładunku.
ot глобальный рынок
mario87
Jeszcze jedna rzecz. Wszystko i tak pewnie jest robiona w Chinach. Więc albo ktoś leci w ch.uj.a albo powinni wywalić gościa od logistyki czy kto tam odpowiada i wszystko wysyłać od razu z Chin.
Er_WolvEr
Super.
Wielkie marzenia związane z Rock Band'em w najlepszym przypadku skończą sie na kupnie używanej/importowanej gry po kilku miechach, gitarze od Guitar Hero2, Mikrofonem od SingStar'a (albo pośpiewam do headset'a ;]), padzie zamiast 2giej gitarki (a nie przepraszam.. nie da sie. Przynajmniej nie dało sie w wersjii na PS2), oraz moooże oryginalnej Perkusji. A bardziej możliwe, że będzie sie czekać, aż jakaś firma bedzie robić tańsze repliki.

Albo... zamiast tego Gra + Gitara od GH2/3 + Roczny LIVE! ;D. Nie zagram se w 4rke z ludem w domu, no ale - życie.
JacekW
CYTAT(keetiv @ 25 04 2008, 17:29) *
Mam możliwość poproszenia cioci, aby mi przywiozła Rock Band z hAmeryki. Koszt to 147$ (jakieś 320zł) za cały zestaw. Myślicie, że oclą jej to przy wwożeniu do Polski? Sama gra w EU powinna wynieść ok. 200zł, więc za całość zapłaciłbym ok. 500zł. Myślicie, że się opłaca? Sorry za takie lamerskie pytania, ale wciąż się zastanawiam czy w to zainwestować smile.gif

Pamietaj ze gra jest w formacie NTSC i na konsoli PAL sobie nie pograsz
Bartezoo
Ale gość wyraznie napisał że chce kupić wersje EU.
jiloo
CYTAT(JacekW @ 2 05 2008, 18:06) *
CYTAT(keetiv @ 25 04 2008, 17:29) *

Pamietaj ze gra jest w formacie NTSC i na konsoli PAL sobie nie pograsz

dlatego keetiv chce dokupic do zestawu za 320 pln gre w europie za 200.
akcesoria powinny pasowac, a czy warto inwestowac? ja bym poczekal az RB ukaze sie w europie oficjalnie i bedzie wiadomo ile kosztuje.

a tak z innej beczki.
obejrzalem dzis saoudtrack do gry i musze powiedziec, ze chyba sie skusze na samo pobranie na gitce.
jest o wiele mniej lamerskich kawalkow jak to bywa w przypadku GH. co prawda kilka sie powtaza, ale to zaden problem.
okazuje sie wiec, ze mozna dac w wiekszosci nowsze kawalki, nie zapychajac setu starociami wink.gif
Diabeu
zamień dolary na funty i dodaj z 10% to będziesz miał cenę w EU
w ameryce nie mają VAT, tam sprzęt zawsze jest tańszy

edit: http://www.eurogamer.net/article.php?article_id=130927
fajnie mieszkać w Europie
jarken
Wiadomo coś już o dostępności gry w Polsce? Premiera za niecałe dwa tygodnie, może ktoś się skusi sprowadzać ten sprzęt.
wrog
W nowym Neo+ jest reklama Ultimy z ceną 899zł na obie platformy (chociaż towaru w sklepie nie ma w ofercie). Porażka.
Keymaker
Oficjalna dystrybucja tylko w UK, Niemczech i Francji confused.gif Trzeba się nastawiać na import z UK, skąd praktycznie najtaniej wychodzi przy obecnym kursie pałnda, który ma prognozy na zejście do poziomu 4 polskich blaszek. Wtedy już na pewno...
El Loco Chocko
No ja swoja wersje mam zamowiona.Najtaniej wyszlo na play.com bo za 140 funa jest dostepna gra+instrumenty co daje na dzien dzisiejszy na PLNy 6 paczek.
jimmybons
zgadza sie, na playu najtaniej...co dokladnie wchodzi w sklad zestawu? mikrofon, perka, elektryk i bas?
El Loco Chocko
Bez basa...jest jedna gitara tylko w zestawie.Bas bedzie z GH hyh.gif
Keymaker
Fok sejk, 600 polskich krążków za instrumenty + gra ? Tego się nie spodziewałem smile.gif Jakby się znalazł jakiś uczciwy importer, to i za max. 700 PLN można by to kupić w Polsce. Ale znając chciwość ludzi "z możliwościami". Chyba trzeba będzie poprosić o pomoc El Loco Chocko wink.gif
gregor
No fajnie, tylko czy ktoś już zamawiał jakąś grę w play.com, bo z tego co widzę, to chyba nie wysyłają do polski ? Mam nadzieję, że się mylę, bo rzeczywiście jest tam bardzo tanio.
El Loco Chocko
Nie wysylaja.
jarken
Na rynku pojawiło się 119 elementów do pobrania z Rock Band. Robi wrażenie.
Dziabong
tak tylko dla informacji GameStop Irlandia cena 169,99 Jurków czyli nie tak tragicznie
Keymaker
Ale cały komplet czy zestaw bez gry ?
El Loco Chocko
Instrumenty juz mam, ale pozostaje na nie mi popatrzec bo gre dostarcza jutra <sciana> ...to sie nazywa dranstwo sad.gif
Swoja droga paczka jest sporawa.Instrumenty sprawiaja dosc pozytywne wrazenie.Gitara wieksza od tej z GH ale lzejsza i ciensza.Do tego brakuje mi tego charakterystycznego klika przy uzywaniu struny.
Mikrofon jest mniejszy i rowniez lzejszy od tego chocby z Singstara, ale jest solidnie wykonany i robi pozytywne wrazenie.
Co do perkusji.Na sucho odnosze wrazenie ze moze byc ciezko hehe.Koordynacja reka noga to bedzie pieta achillesowa nie jednego gracza.
Anyway..pozostaje czekac do jutra.
keetiv
El Loco Chocko, mam pytanko. Ile waży paczka? Mógłbyś to sprawdzić i mi napisać? Proszę. A, no i czekam na wrażenia z gry.
El Loco Chocko
Nie mam najmniejszego pojecia.Raz ze na pudelku nie ma zadnych informacji a dwa ze w domu jakos dziwnym trafem wagi nie mam co by samemu zbadac temat.
Na oko tak mysle ze to bedzie kolo 7-10kg max a i tak czuje ze przesadzilem ;/
Blim
Takie pytanie. Czy wymagany jest jakiś specjalny mikrofon czy może mogę użyć headseta bądź mikrofonu PeCetowskiego?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.