Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rock Band
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10
camel
CYTAT(Katana @ 2 06 2008, 11:00) *
za 69$ to sama gra, nikt Ci nie sprzeda pełnego zestawu za tyle tongue.gif

Sorry zapomnialem dopisac ze chodzi mi o sama perkusje smile.gif
http://www.amazon.com/gp/offer-listing/B00...2A/ref=dp_olp_2
Oferta na samym dole valleyseek .
^^phantom
Pisalem do amazon.com i napsiali ze do europy wysylaja tylko ksiazki, cd itp. Perkusji od rock band nie wysla, buu.. Co myslicie kupowac ta perkusje czy poczekac na ta od GH ?
qb3k
Ja czekam.

Zaraz ktoś Cię zabije za sygnaturę hyh.gif.
keetiv
Arghh...Mam perkę i gitarkę z Rock Band..., ale w Bielsku (studiuję w Krakowie) i bez gry w wersji PAL (czekam na kaskę z UJ confused.gif ). Ale, żeby było na temat: czy bardziej opłaca się kupować piosenki na koncie USA?
keetiv
Nie wiecie może czy Rock Band jest multi language, czy też w Niemczech są tylko wersje po ichniemu? Proszę kogoś o odpowiedź, jeśli oczywiście ja zna smile.gif
El Loco Chocko
Spytaj kolesia o gamertagu : Patri295
On kupil RB za zachodnia granica.
Meratron
Kupiłem w Niemczech i gierka jest po angielsku więc śmiało można ściągać.
keetiv
Dzięki. Zamówiłem jednak na wyspach, w sklepie game.co.uk . Paczka została wysłana. Teraz tylko pozostaje czekać na koniec sesji tongue.gif
Zeratul
Kupilem wczoraj bundla na lunchu w pracy... po pracy wizyta u dentysty i wkorwianie sie ile czasu mozna brac wycisk pod koronke... w szczegolnosci, ze na tylnim siedzieniu lezy nieodpakowane pudlo. Po wizycie szybki dinner ze znajoma i atakujemy chate kumpla. Pudlo praktycznie drzemy na strzepy by dostac sie do zawartosci. Ustawiamy wszystko i rozpoczynamy koncert rockowy. Ja siadam na perkusji, kolezanka chwyta mic'a, kumpel gitare... reszta czeka na swoja kolej. Z poczatkowo dostepnych kawalkow podoba mi sie tylko Nirvana, Ramones i Garbage... ale spoko odblokuje sie. Wszyscy jestesmy meganooby, ktorzy grali moze w GH3 raz czy dwa razy w zyciu. Przelaczamy sie wiec miedzy easy, a medium czujac sie czasem jak bogowie... lol. Anyway... Caly bundle jest kablowany, co bylo dla mnie malym rozczarowaniem, ale wyglada naprawde solidnie. Mikrofon jak mikrofon. Gitara IMO o wiele przyjemniejsza z wygladu jak i z obslugi od tej dodawanej do GH3. Perkusja naprawde dobra robota, chociaz mam wrazenie, ze nie byloby wiekszego problemu z rozwaleniem jej.
Anyway... jako meganewb wybor perkusji byl naprawde nie najlepsza decyzja biorac pod uwage, ze na niej gra sie najciezej. Ogolnie IMO pod katem trudnosci obslugi...
Drums
Mikrofon
Gitara
Bass

Najlepsza jazda zaczela sie jak dolaczyl kumpel ze swoja gitara i stworzylismy pelny czteroosobowy zespol. Zabawa przednia na maksa... caly czas musialem ratowac nasza wokalistke. Kumpela na drumsach (jedyna ktora grala w to wczesniej) wymiatala tak, ze nam oczy z orbit wychodzily. Ja zadowolilem sie medium na bassie i bylo klawo... 6h grania wybija polnoc i czas sie zbierac do domu co by do roboty wstac.
Do gry powinni dodawac z 3 zgrzewki piwa by wzmocnic doznania plynace z rozgrywki. Ale to pewnie w weekend sami nadrobimy. Idealna gra na party, super zabawe itd...

Nie jestem wielkim fanem playlisty, ale jest pare dobrych kawalkow...

za calosc zaplacilem $184 i uwazam ze bylo warto.
El Loco Chocko
Mi sie udalo za 140 funow gre wyrwac co uwazam za i tak dobra cene.
Jak i Zeratul wspominal, gra sie wysmieniecie.W sumie tylko pyrke atakuje.Zostaly ostatnie 3 piosenki na hardzie do zaliczenia tylko hyh.gif a potem za experta sie trza wziac, ale tam juz latwo nie bedzie.Nie ktore songi sa ladnie przesadzone...
keetiv
Zamówiłem we wtorek wieczorem (ok. 23), więc praktycznie, w środę. Wtedy też napisali, że paczka została wysłana. Myślę, że powinna dojść do końca przyszłego tygodnia. W sumie mnie to wyniosło 206 zł. Nie jakoś kosmicznie mało, ale nie mogłem znaleźć niczego innego.

El Loco, mówisz, że gitarka do Rock Band jest gorsza od tej z GH? Bo zamówiłem na PS3, na sprzedaż, a zastanawiam się teraz nad tą do Xa.
El Loco Chocko
Jesli nie grales w GH to powinno byc dla Ciebie to bez znaczenia.U mnie przyzwyczajenie nie pozwala sie z niej cieszyc.
Fab3r
Ktoś chętny do zrobienia Band Tour dzisiaj w nocy (mam na myśli do rana)?
Zeratul
ja bym byl... jakby mi konsola czytala plyty lol...
dzis kolejna proba reaktywacji...
Fab3r
Wysłałem requesta, jakby ci płyta zaskoczyła, to czekam wieczorkiem. O ile znajdę jakiś działający trial, ale myślę że tak. Mam tylko gitarkę, a w wokalu zupełne dno.
keetiv
Ja bym pograł, ale... Nie mam golda. Macie na zbyciu siakiś kod 48h? Ja, jak na razie, tylko na gitarce.

Tak w ogóle, jak mówiłem, grę zamówiłem praktycznie w środę rano, a wczoraj przed południem była już w domku smile.gif Szybciej niż na allegro ;P Jak widzicie powyżej, na razie mogę grać tylko na gitarce (reszta sprzętu czeka na mnie w domu). Wrażenia? Piosenki bardzo dobre (choć i gorsze sie trafią), ale...dlaczego akurat "Paranoid" musi być coverem? confused.gif Co do trudności. Jak na razie, mam praktycznie wszystkie piosnki na 5* (dwie mi poszły gorzej - 4*) na Expercie. Na początku było bardzo łatwo, mniej więcej jak na HARDZIE w GH II, teraz robi się ciekawiej (ale nie zapowiada się, żebym przegrał jakąś nutkę). Grafika, design, kustomizacja - wielki plus. Multiplayer: jeszcze nie wiem smile.gif Jestem jednak pewien, że jak zwiozę się do domu, zwołam ekipkę do gitar, to będzie hu-hu, a nawet lepiej biggrin.gif

A kupował już ktoś z Was piosenki na Markecie? Jeśli tak, to czy jest jakaś różnica między kupowaniem za MS Points/kupowaniem kartą kredytową na koncie USA/europejskim?
bartiz
Gdzie mozna kupic samą grę w miare tanio ? (oprocz gameplayu bo 50 funtow to troche przesada:/)
Darko.
Ja wziąłem z dvd.co.uk. Z przesyłką wychodzi ok. 40 Ł.
El Loco Chocko
CYTAT
A kupował już ktoś z Was piosenki na Markecie? Jeśli tak, to czy jest jakaś różnica między kupowaniem za MS Points/kupowaniem kartą kredytową na koncie USA/europejskim?

Nie wiem za bardzo o co Ci biega.Placilem normalnie pkt M$ jak to zwykle robie (konto UK).
Zeratul
ja kupilem blinka 182 i jimmy buffet... normalnie MSP...

na dniach jade po nowa konsole to sie zgadamy
Fab3r
trzeba tylko skołować jakieś groupies i zakładamy band smile.gif
keetiv
Dzięki za odpowiedź. Postaram się skołować w domu internet (mam liveboxa, ale chodzi jak chce), to możemy się zgadać. Ja, jak na razie, gram na gitarce (na Expercie, choć jeszcze nie przeszedłem do końca), więc to by mi na początku odpowiedało. Na perce jeszcze nie miałem przyjemności, ale nie zaszkodzi spróbować biggrin.gif
Zeratul
acha... ja grywam na medium... lol
Fab3r
no to akurat, ja medium/hard...
jarken
WoW, ale okazję znalazłem na allegro, cały zestaw RB tylko za 1200 zł ninja.gif

http://www.allegro.pl/item385548147_rockba...ep_mercury.html

Kiedy wreszcie cena znajdzie się na normalnym pułapie...
Keymaker
Jak sobie w USA zamieszkasz wink.gif

Ja tam sprowadzam w najbliższym czasie z dvd.co.uk, bo akceptują moją kartę PŁATNICZĄ, wysyłają szybciutko do Polski (pozytywne doświadczenia z filmami HD-DVD) i nie zdzierają specjalnie, chociaż sama wysyłka wynosi 50 Ł confused.gif Ale pasja kosztuje smile.gif
El Loco Chocko
W tygodniu ciezko, ale weekendy jak najbardziej na wspolne granie sie pisze.Najlepiej sie czuje na pyrce hard/expert ale i giatarka nie wzgardze tez hard/expert.
Fab3r
Po co 2 stopy, skoro używa się tylko jednej :| ? No i znowu kwestia ceny...
marcin0903
hm... może żeby jak ktoś sobie nie radzi to 2 osoby graly biggrin.gif.
Mam nadzieję, że MadCatz wprowadzi to do Polski, z tego co wiem są jacyś dystrybutorzy ich sprzętu u Nas więc może być to dostępne! smile.gif
KoD
NO! ,mam nadzieje ze madcatz wypuści po niższej cenie i wreście bedzie to się nadawało do nabycia ;p .Jak nie to czekam na obnizki cen , ptfu... DUZE obnizki cen ;p
El Loco Chocko
Dwie stopy to akurat swietny pomysl.One i tak robia za jedna a w nie jednej piosence ciezko jest naciskac z odpowiednim speedem pedal.
Fab3r
no mnie teraz miesiąc nie będzie smile.gif Nic, jeszcze zagramy parę koncertów.

edit:// http://www.allegro.pl/item384746911__rock_...ow_robson_.html co o tym myślice co o tym myślicie smile.gif ? Trochę drogo, jak na zestaw bez gry, ale ceny zmierzają w dobrym kierunku.
El Loco Chocko
No i rozje.balem perkusje ;/ a dokladnie pedal.Zachcialo sie grac na expercie ehhh teraz musze walczyc o wymiane.
bountyhunter
w jaki sposob mozna 'wyciszyc' perkusje? bo czytalem ze ludzie tak robia, pojecia jednak nie mam jak
Zajcik
Zarzuc na nia jakies przescieradlo, albo koc wink.gif
bountyhunter
Nie mam koca w domu, wiec uzylem zgietego recznika i faktycznie ciszej.
Dzieki. smile.gif
keetiv
Heh, troszkę pograłem w Rock Band na perce i mogę podzielić się wrażeniami. Zacząłem na medium i jest całkiem sympatycznie. Nie ma większych problemów z koordynacją stopa-ręce, ale już moja dziewczyna i jej koleżanka mają czasami problemy na easy. Na gitarce też zaczynałem od medium, już taki ze mnie "debeściak" ;P A tak serio. Piosenki wymiatają, perka wymiata, noga napier$%^a. Dzisiaj obudziłem się z bolącym kolanem confused.gif Graliśmy chwilkę jako zespół - opcja wymiata. Nie wiem tylko, jak zrobić licznik x8 (na multi). Wiecie może?
El Loco Chocko
Licznik x8 na multi mozna zrobic tylko wtedy jesli kazdy z czlonkow zespolu odpali moc w tym samym czasie.Najlepiej zgrac to do perkusji ktora ma scisle wyznaczone momenty kiedy mozna odpalic powera.Pozniej tylko dolaczaja gitarki czy tez i wokal i leci jak z platka.
Darko.
Jest możliwość żeby użyć standardowego headseta? Jeśli tak to w jaki sposób?

EDIT: Już nieaktualne happy.gif
Zeratul
na forum rock banda mozna zaproponowac swoja liste DLC...

oto moja propozycja

Week 1

rage against the machine - Bulls on Parade
Pink Flyod - Another brick on the wall part. 2
The Doors - Breakthrough
Nirvana - Come as you are

Week 2 - Punk Rock week
Green Day - American idiot
The Offspring - Why don't you get a job
Sex Pistols - Anarchy in the UK
The Exploited - I believe in Anarchy

Week 3
Slipknot - Wait & Bleed
Rise Against - Ready to Fall
Queen - We Will Rock You
Guano Apes - Lords of the Snowboard

Week 4 - Classic Week
Deep Purple - Smoke on the Water
Black Sabbath - Planet Caravan
Janis Joplin - Piece of my Heart
Jimi Hendrix - Hey Joe

Week 5
Metallica - The Unforgiven
Limp Bizkit - Faith
Linkin Park - In the End
Pantera - Cementary Gates

Week 6 - Your Parents playlist
Aerosmith - Livin on the Edge
Rolling Stones - Satisfaction
Santana - Put the Lights on
Van Halen - Dirty Moves

Week 7 -
Blink 182 - First Date
Foo Fighters - Down in the Park
Genesis - Kongo
The Scorpions - White Dove

Week 8 - Heavy, Too Heavy...
Machine Head - Ten Ton Hammer
Sepultura - Refuse/Resist
Pantera - 5 minutes alone
Life of Agony - Underground

Week 9
Red Hot Chilli Peppers - Otherside
Pearl Jam - Garden
Nickelback - Savin me
Linkin Park - From the Inside

Week 10 - Hardcore FTW!
Biohazard - Business
Pro-Pain - Full Taste of Freedom
Rise Against - Heaven Knows
Deftones - Shove it

Week 11
Jimmy Page & Robert Plant - Kashmir
U2 - Vertigo
Audioslave - Cochise
Yellowcard - Lights and Sounds

Week 12
System of a Down - Aerilas
P.O.D. - Southtown
Marylin Manson - Long Hard Road out of Hell
rage against the machine - Bullet in the Head

jak ktos zainteresowany to link...

http://www.rockband.com/forums/forumdisplay.php?f=9
Er_WolvEr
SOAD i LPark we wcześniejszych Week'ach, Queens jako pierwszy utwór w Week 1, a Metallica bliżej ostatnich tygodni.
Ogólnie fajna lista, mimo iż wszystko zalezy od preferencji. Z podanych szczególnie NICE byłoby zagrać Otherside, The Unforgiven, Long Hard Road out of Hell (albo The Fight Song smile.gif ).
Gdyby były takie utworki jak przez Ciebie proponowane gre nazwałbym ROCK BAND: Back to Roots, albo ROCK BAND: Best & Known. A znając życie będzie o wiele więcej nowiutkich zespołów.
skypawel
Dodam swoje 3 grosze jako ze od 3 dni jestem szczesliwym posiadaczem smile.gif Zaczalem od perki i sam sie zdziwilem swoja multi-taskowością bo po przejściu tutoriala wlaczylem medium i szlo calkiem calkiem smile.gif Problemy oczywiscie są przy długich partiach gdze trzeba caly czas trzymac rytm a tu jedna reka gra na raz, druga reka na dwa, a stopa na cztery smile.gif Ale po 1-2 dniach grania (i to tylko po pracy) było naprawde spoko, kazdy da sobie rade. Dojechalem w kazdym razie do Green Grass and High Tides ktora jest koszmarem... Przez pol piosenki, ktora trwa z 10 minut chyba, caly czas trzeba napieprzac to samo. Stopa mi odpadla przy 96% ostatnim razem.. sad.gif Zaczalem harda, jakos idzie smile.gif Pomysl wlasnych solowek jest swietny, czasem trudno cos do rytmu zagrac ale pomysl rewelacyjny. Bebny troche głośno tłuką, (tym bardziej jak sie człowiek wczuwa) i troche to wkurza czasami bo odrywa od piosenki tylko slyszy sie ten halas. Ale z drugiej strony pozwala czasem rytm "uslyszec"...

A z gitara zupelnie odwrotnie - nie ma tego klikania charakterystycznego dla gitarki z GH, co sprawia mi troche trudnosci, bo tu z kolei nie "slysze" rytmu i gram troche na czuja.. a i czas potrzebny na wsciniecia freta jest mniejszy. Piosenki latwe.. Na hardzie na razie zadnych trudnosci.. Ciekawe jak expert.. Sama gitarka wyglada rewelacyjnie, cieniutka, blyszczaca. Cos z tym czujnikiem ruchu jest chyba inaczej w niej. Jak gram na lezaca to czasem trudno mi wlaczyc star power, albo sam sie wlacza... W GH nie bylo takich klopotow. No i kabel troche lipa.. bedzie na pewno rewolucja w RB2 tongue.gif Do dolnych fretow sie nie przekonalem jeszcze, troche za daleko sa polozone, zeby tak reke odciagac, chyba ze to prawa reka na nich z zalozenia sie gra?

Mikrofonem tylko troche sie pobawilem (bo gluchy jak pien jestem) i nie czaje tych skal, oktaw czy czym tam sie operuje. Piałem jak kastrat do paranoid na easy i nawet sie udalo przejsc, ale to bardziej zabawka jest.

A i od razu z miejsca kupiłem Police i Black sabbath pack, sa extra! Co polecacie jeszcze?

No w kazdym razie, gierka rewelacyjna jest, cena koszmar, ale nie zaluje, nawet w obliczu zblizajacego sie RB2 (który zapowiedzieli akurat w dniu kiedy kupiłem, grrr). Tym bardziej ze w takim razie RB juz pewnie w ogole nie wyjdzie w polsce - EA przeczeka do RB2 (o ile w ogole kiedykolwiek czekali tongue.gif), perka juz jest i mozna cwiczyc (a pewnie zmienia tylko halas bebnow w RB2 - rewolucja! tongue.gif) a i obsuw też pewnie będzie jak z GH3..
El Loco Chocko
CYTAT
Dojechalem w kazdym razie do Green Grass and High Tides ktora jest koszmarem.

Chwila grania i sie zdziwisz jaka latwa ta piosenka.Swoja droga to jedna z mych ulubionych smile.gif

CYTAT
A z gitara zupelnie odwrotnie - nie ma tego klikania charakterystycznego dla gitarki z GH, co sprawia mi troche trudnosci

Zgadza sie... dla mnie gitara w tej grze nie istnieje ;/

CYTAT
Do dolnych fretow sie nie przekonalem jeszcze, troche za daleko sa polozone, zeby tak reke odciagac

Dokladnie.

CYTAT
A i od razu z miejsca kupiłem Police i Black sabbath pack, sa extra! Co polecacie jeszcze?

Metallica ofcozz.Fakt Blackened jest przegiety ale... smile.gif

Poslij inwajta swoja droga bo nie widze jaki masz GT.
keetiv
Po kilku dniach grania (nizebyt częstego, niestety):
- piosenki świetne, niektóre chodzą mi po głowie całymi dniami,
- zabawa na perce - rewelacja. Nie jest taka trudna, jak niektórzy piszą (choć moi znajomi grają tylko na easy, a i tak średnio im idzie). Niestety, perkusja spowodowała/uaktywniła jakąś kontuzję kolana i teraz nie mogę się ruszać, o dłuższej grze stopą nie wspomnę,
- na gitarze (expert) wciąż nie mogę przejść jednej piosenki, ostatniej z końcowej playlisty. Reszta jest całkiem łatwa,
- czekam na jakiś DLC z Guns n' Roses (cała płyta Appetite for Destruction - marzenie smile.gif ).
Zeratul
wczoraj bawilem sie w spiewanie... na easy... poki co smiesznie to wychodzi jezeli ktos slyszal moj glos, ale wiekszych problemow poki co nie ma. Wszyscy w domu ze mnie polewali, ale przy Nirvanie, Garbage, Soundgardenie dalem czadu!!
keetiv
Ja wymiatam na Should I stay or should I go smile.gif Z resztą jest różnie biggrin.gif
yaczes
Boje sie o swoj pedal:( Podobno nie ma takiej opcji, zeby sie nie ro.zj.e.bal o_O El Chocko, udalo sie wymienic? Gdzie kupowales? Chyba wzmocnie swoj zawczasu.
Zeratul
szybko poszla kariera na micu na easy... pewnie przez to ze moim celem bylo jej przejscie, a nie zdobycie w kazdym kawalku 5 gwiazdek... walne chyba jeszcze medium i wracam do gitary, albo dorwe sie na perke...
Wallerot2
Dzisiaj miały być do ściągnięcia 2 piosenki RHCP. Nie ma ich. Wie ktoś kiedy będą?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.