bountyhunter
2 08 2008, 20:39
QUOTE(El Loco Chocko @ 31 07 2008, 10:52)

Udalo mi sie dzis w sklepie wychaczyc Drum Pad Silencers za raptem 13 funow i powiem szczerze ze teraz mozna grac.Naprawde sprawuja sie wysmienicie.Jesli komus wiec doskwiera halas to jest to dobra alternatywa.
w jakiej sieci sklepow to kupiles, drogi el loco chocko?
El Loco Chocko
2 08 2008, 22:49
W Game Station.
Nooo SOAD rewelacja

Jak coś to rowniez jestem chetny na online, moj GT
bartiz PL
Dziś wyląduje w RB SOAD. Czas zakupić 4000 pkt i przeznaczyć na DLC
Keymaker
5 08 2008, 16:49
Piosenki SOAD na perce (hard) są zÓe...i to przez duże "Ó"

Trzy i pól gwiazdki na łebka przy pierwszym podejściu. Ale z przytupem przynajmniej te songi są
Właśnie to chciałem napisać. Heh, hardcore jest

Ale i (pipi)#$%cie, znaczy się - przytup ;P Też tylko na 3,5 * na HARDZIE.
El Loco Chocko
5 08 2008, 22:19
No tego sie akurat spodziewalem ze to lekki kawalek chleba nie bedzie hehe, ale nic to.Zassa sie tak czy owak
Redmitsu
6 08 2008, 23:53
Oplaca sie teraz kupic rock banda gre + perkusja czy lepiej poczekac na nowe drumy i na druga czesc? ;x
CYTAT(Redmitsu @ 6 08 2008, 23:53)

Oplaca sie teraz kupic rock banda gre + perkusja czy lepiej poczekac na nowe drumy i na druga czesc? ;x
Nie widze sensu w tym pytaniu...
Chcesz BARDZO ta gre ta ja czlowieku kup, bo i tak jak poczekasz na RB2 to bedzie Cie korcic by wrocic do pierwowzoru "bo ponoc lepszy/inny klimat, ciekawe piosenki itd, itp".
A tak zmieniajac temat to wielkimi krokami zblizamy sie z Uznym do konca World Band Toura (Endless Set List w Dynamite Palace, Moskwa) na Leadzie i Bassie (expert oczywiscie)
Rozbroila nas jednak lista piosenek ktore trzeba wykonac w jednym "zestawie".
Setlist zawiera 58 utworow! Do zagrania na raz, bez opcji save'a i innych udogodnien... czy ktos juz ukonczyl world tour i ile zajelo zagranie mu tego jednego koncertu? I czy w tym secie piosenki sie powtarzaja? Czy dobiera piosenki bonusowe, itd itp... pozdro
Meratron
7 08 2008, 06:31
Endless setlist mam za sobą oczywiście na expercie. Zajęło mi to ok 5-5,5 h z przerwami na jedzonko. Piosenki sie nie powtarzają ale grałem kilka utworów bonusowych. Z tego co czytałem przed rozpoczęciem zestawu część piosenek jest stała a część randomowa. Satysfakcja jak sie ukończy ten zestaw i to jeszcze na expercie jest ogromna. Miłego grania.
Redmitsu
7 08 2008, 14:38
CYTAT(Zimol @ 7 08 2008, 01:09)

CYTAT(Redmitsu @ 6 08 2008, 23:53)

Nie widze sensu w tym pytaniu...
Chcesz BARDZO ta gre ta ja czlowieku kup, bo i tak jak poczekasz na RB2 to bedzie Cie korcic by wrocic do pierwowzoru "bo ponoc lepszy/inny klimat, ciekawe piosenki itd, itp".
Chyba sie nie zrozumielismy. Dlaczego mialbym zalowac skoro w RB2 bedzie mozliwosc grania w utwory z RB1 ? Po prostu gra mnie kreci bardzo ale potem bede zalowac ze nowsza czesc bedzie miala lepsza perka i wiece mozliwosci
"Wiemy już, jakie piosenki zostaną dodane do muzycznej biblioteki Rock Band w przyszłym tygodniu. I powiem Wam, że Harmonix chyba znów na mnie zarobi. Ale do rzeczy - tym razem prezentowane są zespoły z wytwórni Roadrunner:
* Airbourne - Running Wild
* DevilDriver - Clouds Over California
* Dream Theater - Constant Motion
* Killswitch Engage - My Curse
* Machine Head - Aesthetics Of Hate
* Megadeth - Sleepwalker
Każda piosenka to wydatek 80 MSP/$0.99, a cały zestaw kosztował będzie odpowiednio 480 MSP i $5.99. Ale uwaga - to cena promocyjna, która będzie obowiązywała do końca sierpnia. Od września trzeba będzie zapłacić dwa razy tyle. "
News z polygamii.
Biorę z miejsca cały zestaw

Wreszcie prawdziwie metalowa paczka.
El Loco Chocko
8 08 2008, 23:00
Z jednej strony extra ale z drugiej ja nie potrafie czerpac przyjemnosci z walenia na pale w pyre a przy prawie kazdym songu tylko na to mnie bedzie stac.Nie mam czasu siedziec i masterowac poziomu ;/
Sciagne spewnoscia tak czy owak...
przesluchalem sobie te piosnki na youtube i... nie dla mnie ten pak
marcin0903
12 08 2008, 07:43
Takie pytanie, czy nowa stópka wiele daje? (nowa tzn. z ebaya) jaką byście polecili?
El Loco Chocko
12 08 2008, 09:59
Ja mam
TĄSprawuje sie o niebo lepiej niz oryginal.
El Loco Chocko
13 08 2008, 12:49
Sciagnalem ten nowy pack i mimo moich obaw jestem zauroczony.Nie ukrywam ze songi nie sa proste (pyrka) ale jednak widzac jak "wokalista" robi jazde na Clouds... to micha az sie sama usmiechnela.W sumie tylko Dream Theater jest jakis taki nijaki.Reszta rlz
marcin0903
13 08 2008, 12:57
Ktoś jest chętny na pogranie online

? Jakby co pisać, raczkuję narazie na Hardzie

. Chocko, rzeczywiście muszę te silencery sobie sprawić

, jeszcze rozejże się za ceną, ale chyba zamówie z Game.co.uk

.
PS. Jak pedał po naciśnieciu go odbija mi do góry i tak go trzymam do następnej nutki to błąd jakiś czy co?

Bo widzę że wszyscy trzymają go wciśniętego

.
El Loco Chocko
13 08 2008, 22:13
To raczej wygoda, ale jak dla kogo.Ja akurat takiego sposobu nie preferuje.
marcin0903
20 08 2008, 17:18
Da radę pograć w Band World Tour samemu, bo z tego co czytałem wypowiedzi ludzi wynikało że się da, a jak sprawdzałem sam to nie szło.
Jakiś sposób jak wytrenować sobie grę na pyrce w practice? Zacząć najpierw od stopy czy co?
Zeratul
20 08 2008, 18:09
mozesz grac na gitarze i spiewac jednoczesnie
marcin0903
21 08 2008, 07:41
ojojoj...

, to by była dopiero mieszanka, słów piosenkek tak super nie znam, żeby je śpiewać (tylko In Bloom, troche Enter Sandmana, no i jescze to Blitzerkrieg Bop, w tym to mogę grać na Expercie, mrucząc

). A jeszcze patrzeć się na nutki od gitary

.
Zeratul
21 08 2008, 16:51
wrzucasz mic'a na easy, a gitare na ekspert... i mozesz mruczec do woli
Redmitsu
28 08 2008, 18:30
btw : ktora gitara jest lepsza , ta od rock badna czy od guitar hero ? gralem tylko na tej od GH i daje rade jednak denerwuje mnie to ze nie moge czasem przejechac palcem po przyciskach =/
marcin0903
28 08 2008, 19:11
Mi się lepiej grało na Les Paulu z GH3, imo przyciski w Fenderze z RB działają lepiej, ale struna jak narazie w moim odczuciu ssie. Ciężko chodzi

. Choć ludzie na forum Rock Banda mówili, że jak się przerzuci na dobre to jest o wiele lepiej

.
Dziobak_
28 08 2008, 20:52
Gitara od GH3 to największy śmieć ze wszystkich. Star Power chodzi jak chce, przyciski często nie zaskakują... Grać się chwilami odechciewa. Nie wiem czy tylko ja tak mam
CYTAT(Dziobak_ @ 28 08 2008, 21:52)

Gitara od GH3 to największy śmieć ze wszystkich. Star Power chodzi jak chce, często nie zaskakują... Grać się chwilami odechciewa. Nie wiem czy tylko ja tak mam
Też to mam, dlatego wolę grac na tej z II części GH...
Keymaker
28 08 2008, 21:09
Dla mnie jednak lepsze wyczucie ma się przy gitarze z serii GH.
Fakt, ze ten tilt w Les Paulu jest za czuly, nieraz lekko uniesiona gitara wlacza starpowera co drazni, a nie raz nie chce cie odpalic, mimo, ze gitara jest prawie w pionie. Jednak jest na to sposob - starpowera mozna wlaczac naciskajac back/select na gitarze.
Jednak w sumie lepszy jest ten czujnik ruchu niz ta struna z rockbanda, wiec IMO lepsze sa gitary z GH.
U mnie ranking gitar jest następujący:
- X-Plorer > Stratocaster > Les Paul
El Loco Chocko
28 08 2008, 22:50
Widze kazdy ma swoje zdanie.U mnie gitarka z RB to siet jakich malo.Struna to porazka a przyciski skrzypia niemilosiernie.Do tego fakt ze sa wklesle wogole juz je dyskwalifikuje.Dla mnie best jest Les Paul.Star lekko za czuly, ale nie przeszkadza mi to nic a nic.
skypawel
29 08 2008, 08:37
Hehe, ciekawe opinie. Ja stwierdzam że najlepsza jest jednak gitarka z GH3. Na początku wydawała mi się trudna w opanowaniu, bo frety wymagały większej siły niż X-plorer. Ale to ze jest bezprzewodowa i bardziej solidna przewazylo i w koncu do GH uzywalem tylko jej.. Kupujac rock banda zauwazylem jeszcze jedna zalete les paula. Uzywajac go moge grac tak jak lubie - uwalony na wpol lezaco na kanapie i nie mam żadnego problemu z aktywacja star powera, działa idealnie wtedy kiedy chce + charakterystyczny klik struny daje mi poczucie rytmu i polepsza granie. Stratocaster mnie nie przekonał (jeśli gram na poważnie na punkty), nie umiem wykorzystac drugiego seta fretów , nie ma klikania struny i nie moge sie uwalic na kanapie, bo starpower wlacza sie kiedy chce
yasiekk
29 08 2008, 13:33
No mi sie pedal wlasnie zlamal w pol.
El Loco Chocko
6 09 2008, 15:24
Wie ktos co "robi" update jaki jest dostepny po odpaleniu gierki?
Dodaje opcje exportowania piosenek do Rock Band 2 (w opcjach masz)
Kolejna paczka, którą biorę z miejsca:
http://www.rockband.com/forums/showthread.php?t=77276ALL THAT REMAINS 3 PACK - $2.99 (240 Microsoft Points)
THIS CALLING - $.99 (80 Microsoft Points)
CHIRON $.99 (80 Microsoft Points)
TWO WEEKS $.99 (80 Microsoft Points)
El Loco Chocko
7 09 2008, 00:31
Do posluchania jasne ale do grania juz nie... odpada niestety jak dla mnie.
Widzisz, a ja lubię gnębić moją gitarkę takimi utworami
Keymaker
7 09 2008, 11:09
Gitara tu jeszcze da radę, ale na perkusji sobie tego nie wyobrażam. Pomijając fakt, że to sieka niemiłosierna
Wzialem tego All That Remains, numerki fajne ale perka niszczy o______O hardcore...
El Loco Chocko
9 09 2008, 22:58
Ja sie wstrzymam... teraz talary na metallice do GH potrzebne
Butcher
10 09 2008, 09:58
Lepiej późno niż wcale? Chyba nie w tym przypadku...
Rock Band tanieje w EuropieCzy kogoś to jeszcze wzrusza, na chwilę przed premierą RB2 i GHWT ?
Teraz to już wolę poczekać na perkę z nowego GH...
Zeratul
10 09 2008, 15:40
CYTAT(Butcher @ 10 09 2008, 10:58)

Lepiej późno niż wcale? Chyba nie w tym przypadku...
Rock Band tanieje w EuropieCzy kogoś to jeszcze wzrusza, na chwilę przed premierą RB2 i GHWT ?

smieszna sprawa z ta obnizka...
http://www.onlinecenter.pl/index.php?optio...&Itemid=190co nagle wysylka do Europy i VAT zmalal? Przeciez tym tylko Harmonix tlumaczylo tak wysoka cene zestawu? Co nagle w Chinach wzrosl przyrost naturalny i Chinczycy za mniejsze stawki zaczeli skladac gitary? Ta obnizka MTV Games, Harmonix i EA sie pograzyli po raz kolejny, bo nie chodzilo o to by na interesie nie tracic, a by zarznac europejskich graczy po raz kolejny. I JASNE, kazdy chce zarobic, ale skoro powodem tak wysokiej ceny byly praktycznie niezmienne koszta, to na jakiej podstawie obnizaja cene teraz? (wiadome, ze dlatego bo sequel wychodzi) PRZECIEZ ZACZNA TRACIC KASE!!
I zdaje sobie sprawe, ze paliwo stanialo, ale firmy kurierskie nie obnizyly raczej swoich stawek...
skypawel
12 09 2008, 07:59
CYTAT(Zeratul @ 10 09 2008, 16:40)

co nagle wysylka do Europy i VAT zmalal? Przeciez tym tylko Harmonix tlumaczylo tak wysoka cene zestawu? Co nagle w Chinach wzrosl przyrost naturalny i Chinczycy za mniejsze stawki zaczeli skladac gitary? Ta obnizka MTV Games, Harmonix i EA sie pograzyli po raz kolejny, bo nie chodzilo o to by na interesie nie tracic, a by zarznac europejskich graczy po raz kolejny. I JASNE, kazdy chce zarobic, ale skoro powodem tak wysokiej ceny byly praktycznie niezmienne koszta, to na jakiej podstawie obnizaja cene teraz? (wiadome, ze dlatego bo sequel wychodzi) PRZECIEZ ZACZNA TRACIC KASE!!
I zdaje sobie sprawe, ze paliwo stanialo, ale firmy kurierskie nie obnizyly raczej swoich stawek...
ja bym postawił na wojne z gruzją.. harmonix przestraszyło się że Rosjanie wejdą do firmy bronić rosyjskich obywateli przed zachodnim wyzyskiwaczem

A tak na poważnie, to nawet nie trzeba tego komentować. Ci panowie tylko dolary mają w oczach.. i nic się z tym nie da zrobić. Bo ani protest ("nie będę kupował Waszych produktów!") nie pomoże, bo ile ludzi posłucha.. ani konkurencji nie ma tak naprawde.. no bo guitar hero to co to za wielka konkurencja? - ustala taka sama cene a my i tak kupimy.. Może gdyby powstała gra na konsole, która pozwalałaby wrzucać/robic swoje piosenki i to naprawde na porzadnym poziomie, cos by sie ruszylo.. (nie wierze w ten edytor z GH:WT) Ale watpie zeby ktos chcial obcinać kurze złote jaja (czy jakos tak..)
Wallerot
23 09 2008, 21:04
Da się jakoś założyć mecz rankingowy? Biorę ranking, wybieram gościa i po prostu mnie dodaje do jakiegoś innego kolesia i nie można wybrać piosenki.
Piosenka jest zawsze randomowa, gry zalozyc nie mozna.
CYTAT("onlinecenter")
Harmonix w swoim cotygodniowym raporcie informuje o kolejnym poszerzeniu biblioteki dodatkowych piosenek w sklepie muzycznym Rock Band. Od najbliższego wtorku wirtualni muzycy będą mogli znaleźć w nim album "Blood Sugar Sex Magik" autorstwa grupy Red Hot Chili Peppers. Za całość zainteresowani będą musieli wyłożyć 1600 punktów w walucie Xbox Live. Będzie oczywiście opcja zakupu pojedynczych utworów, tutaj 160 MSP od sztuki. Zamieszczane w sieci kawałki są oczywiście kompatybilne z pierwszą, jak i drugą częścią gry. W rozwinięciu newsa pełny spis 16 piosenek ze wspomnianego albumu.
Super ^^ Najpierw albumik RUSH eraz RHCP robi sie coraz lepiej.
Wallerot
27 09 2008, 08:21
Dziwne jest to,że ja dalej nie mogę Rusha ściągnąć bo nie działa opcja "New Releases". Wy też tak macie ?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.