Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Rock Band
Forum PSX Extreme > Platforma > Microsoft > Xbox 360
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Butcher
Pod koniec roku Harmonic stworzy, a EA wyda Rock Band - grę muzyczną na PS3 oraz X360, która pozwoli szaleć naraz CZWÓRCE Graczy - lokalnie lub online. Sterowanie przy pomocy specjalnych kontrolerów (ten z Guitar Hero included): gitara prowadząca, bas, perkusja i wokal (mikrofon).
Jak stwierdził współzałożyciel Harmonix: "Rock Band bierze pomysł z Guitar Hero i pomnaża go dziesięciokrotnie."
Rock Band info - USA Today

Ktoś wątpi w żywotność gitarki? Już warto zacząć odkładać na perkusję... biggrin.gif
B0dz1o
Super pomysł, perkusja jest tym, czego mi brakuje w GH
jiloo
Rozumiem DDR, SingStara i napalam sie strasznie na GH2. Oczywiscie kreci mnie opcja na 2-ch graczy.
Ale udawanie z 4 kolesiami kapli to juz dla mnie za dalego odjechana paranoja.
Stanowczo wole proby ze swoja kapela. Przynajmniej nie gramy tylko coverow ;p
Butcher
Grę ostro supportuje MTV (od niedawna właściciel Harmonix - za jedyne 175 mln.$), podpisując juz kontrakty z rozmaitymi wytwórniami.
To oznacza ORYGINALNE kawałki w Rock Band, zamiast dotychczasowych coverów...
Hela
CYTAT(Butcher @ 2 04 2007, 18:39) *
Grę ostro supportuje MTV (od niedawna właściciel Harmonix - za jedyne 175 mln.$), podpisując juz kontrakty z rozmaitymi wytwórniami.
To oznacza ORYGINALNE kawałki w Rock Band, zamiast dotychczasowych coverów...

...i zapewne dużo bardziej mainsteamowy dobór utworów...
Butcher
Ruszyła Oficjalna Strona ROCK BAND
O dobór utworów bym się nie bał - ma być mix gatunkowy jak w GH.
Grunt żeby metalu nie zastąpili Britpopem i będzie git smile.gif
Mikes
JA PITOLE!!!! O_O

Masakra, masakra, masakra
ping
perka? no ładnie, najpierw harmonix skopiował beatmanie, potem guitar freaks a teraz drummanie :f
ale jakby nie patrzeć mnie to cieszy biggrin.gif zawsze to jakaś gra muzyczna do pomęczenia, żeby tylko nie było popłuczyn w stylu pink i innego mtv shitu
koso
Drummania rządziła maksymalnie smile.gif Jiloo, co Ci w kapeli nie pasuje? tongue.gif Wczuwka jest nieziemska, czego namiastkę mieliśmy w redakcji i na Extreme Party bawiąc się zestawem perkusja + dwie gitary z Guitar Freaks. Zastanawia ten mikrofon - jeśli już wchodzić na ubitą ziemię z SingStarem, lepiej zrobić to z grą nastawianą tylko i wyłącznie na śpiewanie, a nie dodatkiem do walenia po garach i szarpania strun.
Matriks_1111
Problem pojawi się zapewne w momencie podpięcia tego cuda do X'a wink.gif Jak wiadomo mamy only 3 USB, więc czyżby szykowało sie podpięcie Wi-Fi? No i ile będzie kosztował taki zestaw z całym sprzętem? 700 zł? Masakra cenowa się szykuje... No i jest to trochę zaporowa produkcja. Kto w PL zdoła zgromadzić cały skład? Ja np. wiem, że miałbym z tym problem, bo nawet w GHII nie będzie z kim pograć na Co-Op'ie sad.gif
mord00k
Tia, cena to na pewno będzie kosmos, nie ma bata. Ale bardziej boję się o dobór utworów... MTV... ykhm... ale zapowiada się arcyciekawie i nie da się tego ukryć, gra będzie miażdżyć na pewno.
ping
przeta można sobie podpiąć rozdzielacz pod USB. Kij z pieniędzmi, prawdziwy problem to miejsce :x
Matriks_1111
Nie miejsce tylko ekipa. Jak nie mam ludzi, których to bawi, to nawet jak będę miał sprzęt, to grać nie będzie z kim sad.gif Lumpów z osiedla przecież nie zaproszę sad.gif
sentinel
...o braku czasu już nie wspominając. teraz człowiek ledwo się wyrabia - szczególnie, jeśli gra na więcej niż jednej konsolce - strach się bać co się stanie, jeśli do tego granie w rockowym zespole dojdzie. muzyka, kobiety, alkohol, koncerty, tournee... ;->

ps: a hub-ik usb działa z 360 wyśmienicie.
Mikes
CYTAT
Nie miejsce tylko ekipa. Jak nie mam ludzi, których to bawi, to nawet jak będę miał sprzęt, to grać nie będzie z kim sad.gif Lumpów z osiedla przecież nie zaproszę

Przecie to online tez moze byc, szukasz se dobrych ziomków i zakłądacie kapele, proste ;x
Matriks_1111
CYTAT(Mikes @ 2 04 2007, 20:54) *
Przecie to online tez moze byc, szukasz se dobrych ziomków i zakłądacie kapele, proste ;x

Dziwne, że GH2 jakoś nie ma takiego patentu? Czemu? Moze dlatego, że trudno byłoby zgrać idalne zagrania z pingami, jakie przy graniu on-line lubią płatać figle...
ping
DJ MAX PC pokazuje że jednak nie jest tak trudno wink.gif
Hela
CYTAT(Matriks_1111 @ 2 04 2007, 20:57) *
CYTAT(Mikes @ 2 04 2007, 20:54) *

Dziwne, że GH2 jakoś nie ma takiego patentu? Czemu? Moze dlatego, że trudno byłoby zgrać idalne zagrania z pingami, jakie przy graniu on-line lubią płatać figle...

Ale już w pierwszym poście masz napisane, że będzie online. A w GH2 zapewne nie ma, bo nie chciało im się robić. Zrobili konwersję na szybko, żeby zarobić gotóweczkę, a tak na prawdę się skupiają na tej nowej produkcji.
Matriks_1111
Jakoś mnie ten online nie przekonuje... nie, żebym miał coś przeciw, ale trochę traci się z tego klimatu wspólnego szarpania i łupania (ew. darcia się do mikrofonu) hyh.gif
Er_WolvEr
QUOTE(Matriks_1111 @ 2 04 2007, 22:07) *
Jakoś mnie ten online nie przekonuje... nie, żebym miał coś przeciw, ale trochę traci się z tego klimatu wspólnego szarpania i łupania (ew. darcia się do mikrofonu) hyh.gif

Online przydatnie bezie dla osoby, która nei ma kasy na cały zestawik, tylko np na 2 gitarki. Ty jedziesz solo, kolega smyra basem, a przez neta słyszysz kolege perkusioste i wokal z Jamajki. Uhuuuuuuuuuuuu huuuuuuuuuuuu !!.
Matriks_1111
Wokal z Jamajki będzie przedni, zwłaszcza jak się koleś spali i będziemy zamiast rocka śpiewać jakieś kawałki w stylu Boba biggrin.gif
Hela
Ceny instrumentów wg. GameStopu:

Perkusja; bezprzewodowa Gitara - $79.99
Gitara z kablem - $59.99.
Mikrofon - $39.99

http://xbox360.ign.com/articles/778/778083p1.html
FlyJ4ck
czyli zeby se pograc to trzeba bedzie wydac wiecej niz na limitke halo 3
LOL

ciekawe kto to kupi wszystko
Mikes
A po ch.uja komuś to wszystko? wtf.gif Skoro to rock BAND to raczej dzieli się to na 4 osoby right? Albo "zakładacie kapele" z kumplami albo kupujesz jeden instrument i młócisz online, posiadac 4, po co?
Lorack
Mikes, nie podpowiadaj ;p Ile to razy się rozkminiało o takiej grze, a tu proszę, Harmonix spełnia marzenia ;]
Butcher
IGN zebrał własny Top 10 Dream List - kapel, które chcieliby zobaczyć w Rock Band. Oczywiście trzeba wziąc poprawkę, że to Amerykanie... i niektóre nazwy niekoniecznie są dla nas strawne biggrin.gif
jarken
Dobrze, że będzie gitara z GH2 współpracowała z tą grą. Przynajmniej jeden wydatek mniej smile.gif
Matriks_1111
Wiem, ze gry.wp to żadne źródło, ale i tak cieszę michę tongue.gif

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,33451;core.html

My nie musimy dokupywać do gry nowej gitarki, a posiadacze PS3 będą musieli - lol biggrin.gif
Hela
CYTAT(Matriks_1111 @ 5 04 2007, 10:52) *
Wiem, ze gry.wp to żadne źródło, ale i tak cieszę michę tongue.gif

http://gry.wp.pl/filtr;0,0;x;nowinki,10,33451;core.html

My nie musimy dokupywać do gry nowej gitarki, a posiadacze PS3 będą musieli - lol biggrin.gif

Nie wiem w sumie z czego się cieszysz... Czy kupisz tą gitarę do GH czy do RB, nie ma żadnego znaczenia i tak musisz ją kupić...
Poza tym GH2 wcale nie zmierza na PS3.
Mikes
CYTAT
My nie musimy dokupywać do gry nowej gitarki, a posiadacze PS3 będą musieli - lol

Bo posiadacze PS3 nie mają jeszcze GH? wtf.gif Świetny masz sposób rozumowania
Matriks_1111
CYTAT(Mikes @ 5 04 2007, 11:55) *
CYTAT
My nie musimy dokupywać do gry nowej gitarki, a posiadacze PS3 będą musieli - lol

Bo posiadacze PS3 nie mają jeszcze GH? wtf.gif Świetny masz sposób rozumowania

Następny... będziesz się mnie tak wszędzie czepiał, że Ci wszystko nie pasuje? Tu napiszę to masz ale, gdzieś indziej to samo - uspokój się, bo Ci żyłka pęknie.

Ja się bardziej cieszę z faktu, że na X'ie wystarczy jedna gitarka do 2-óch gierek, a na PS3 GHII nie ma i dlatego będą musieli sprawić sobie gitarkę (specjalnie_ do gry w RB. Ale jeżeli nie doszedłeś do tak prostych wniosków, to winszuję inteligencji hyh.gif
Mikes
CYTAT
Ja się bardziej cieszę z faktu, że na X'ie wystarczy jedna gitarka do 2-óch gierek, a na PS3 GHII nie ma i dlatego będą musieli sprawić sobie gitarkę (specjalnie_ do gry w RB. Ale jeżeli nie doszedłeś do tak prostych wniosków, to winszuję inteligencji

rotfl
elimiko
CYTAT(Matriks_1111 @ 5 04 2007, 14:33) *
Ja się bardziej cieszę z faktu, że na X'ie wystarczy jedna gitarka do 2-óch gierek, a na PS3 GHII nie ma i dlatego będą musieli sprawić sobie gitarkę (specjalnie_ do gry w RB. Ale jeżeli nie doszedłeś do tak prostych wniosków, to winszuję inteligencji hyh.gif

blink.gif Rzeczywiscie, jest tu co winszowac inteligencji, ale raczej w odwrotna strone.

PS3 dostanie swoje Guitar Hero (3 czesc) predzej niz myslisz, pewnie jeszcze zanim zostanie wydane Rock Band.
To na konsoli Sony ów gra została zapoczatkowana i z pewnoscia kontynuacji sie nie ustrzegnie.
Xbox 360 otrzymal JEDYNIE odgrzewanego kotleta, z 10 nowymi utworami (dobre i tyle), nowym modelem gitarki, mozliwoscia konkurowania w rankingach i zasysania utworow z bazarku (tylko ile osob kupi paczke za 500 msp?!)
Co poza tym?? Nic, bo reszta zostala duzo wczesniej pokazana w GH2 na PS2 robiac niezla furore i pozadne zamieszanie.
TomisH
GH III na jesieni na Xboxa 360, PS3 i Wii smile.gif
B0dz1o
Mam nadzieję, że podane nieoficjalne ceny akcesoriów ostro pójdą w dół.

elimiko, i ty wyśmiewasz się z inteligencji innych, skoro sam piszesz
CYTAT
ów gra

jakbyś zajrzał do słownika to byś wiedział, że powinno być "owa gra", bo "gra" jest rodzaju żeńskiego
blantman
ajjj Led Zeppelinow Stairways to heaven tego mi brakuje w GH2 i by się przydało w trojce albo w Rock Band smile.gif
elimiko
CYTAT(B0dz1o @ 16 04 2007, 13:59) *
elimiko, i ty wyśmiewasz się z inteligencji innych, skoro sam piszesz
CYTAT
ów gra

jakbyś zajrzał do słownika to byś wiedział, że powinno być "owa gra", bo "gra" jest rodzaju żeńskiego

Po pierwsze nie wysmiewam sie z innych. Poprzez zdanie "Rzeczywiscie, jest tu co winszowac inteligencji, ale raczej w odwrotna strone." chcialem zaznaczyc, ze nie spodobalo mi sie ironiczne powiedzonko Matriksa skierowane do Mikes'a, dlatego ze nie zgadzam sie z jego wypowiedzia i uwazam ze nie dokonca przemyslal to co napisal. Uargumentowalem to odpowiednimi faktami.

Po drugie nie jestem czlowiekiem nie omylnym i chyba moglem popelnic blad w odmianie tego slowka? Dziekuje za zwrocenie mi uwagi. Na przyszlosc bede wiedzial.

Moglbys jednak napisac cos madrego na temat, ktorego dotyczy rozmowa/spor, zamiast czepiac sie rzeczy kompletnie z tym nie zwiazanych. Uwagi polonistyczne lepiej chyba przesylac na PW.
jiloo
CYTAT(blantman @ 16 04 2007, 14:44) *
ajjj Led Zeppelinow Stairways to heaven tego mi brakuje w GH2 i by się przydało w trojce albo w Rock Band smile.gif

jak wiesz, podczas load'owania utworu pojawiaja sie plansze z roznymi poradami, badz smiesnymi uwagami dotyczacymi, bycia w zespole czy wystepowania na scenie. nie natrafiles chyba na plasze z napisaem "and remember, no STAIRWAY" ;-)
blantman
CYTAT(jiloo @ 17 04 2007, 18:51) *
CYTAT(blantman @ 16 04 2007, 14:44) *

jak wiesz, podczas load'owania utworu pojawiaja sie plansze z roznymi poradami, badz smiesnymi uwagami dotyczacymi, bycia w zespole czy wystepowania na scenie. nie natrafiles chyba na plasze z napisaem "and remember, no STAIRWAY" ;-)

hmmmm a myślałem ze sie to odnosiło do ułatwień w grze tongue.gif
Colio
Nie powiem, pomysł genialny. Chociaż mnie szkoda na coś takiego kasy, bo wolę samemu przekraczać granice dobrego smaku i grać w piwnicy ze znajomymi ;D Poza tym chyba niewielu Polaków ma takie warunki, że wydaje z własnej kiesy kilka stówek na akcesoria do gry i jeszcze namawia do tego kilku innych ziomków, którzy oczywiście wszyscy bez wyjątku posiadają swojego next gena. Ale nie wdając się w szczegóły - na imprezach beka musi być niesamowita i o to chodzi.
Lorack
Trochę niusów
http://www.gamespot.com/news/6170243.html?...;om_clk=topslot
Mikes
http://www.rockband.com/

Na oficjalnej stronie można podawać sugestię co do piosenkek które chcielibyśmy usłyszeć w Rock Band. Miło ;]
Hela
Pierwsze screeny i spory wywiad:
http://xbox360.ign.com/articles/795/795310p1.html
El Loco Chocko
Ceny instrumentow: KLIK
Hela
Gitara pokazana:
http://gear.ign.com/articles/798/798395p1.html

Mniej zabawkowy wygląd i 10 progów zamiast 5 które były w serii GH, będzie ciekawie.
Mikes
OMFG O_O

Będzie rzeź, będzie hardkor, będzie najlepsze (prawie)GH w serii
elimiko
CYTAT(Hela @ 22 06 2007, 21:54) *
Gitara pokazana:
http://gear.ign.com/articles/798/798395p1.html

Mniej zabawkowy wygląd i 10 progów zamiast 5 które były w serii GH, będzie ciekawie.

Tutaj odnosnik do newsa in PL:
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=34430

Wielka szkoda, że rownocześnie nie zaprezentowano wyglądu kontrolera perkusyjnego...
Oby tylko nie był on zbliżony wygladem do tego, z którego korzystała Drummania (PS2) - surowy, jednoczęsciowy design wcale nie przypominający prawdziwych garów.

Mam nadzieje ze Harmonix nie pojdzie na latwizne i przygotuje sprzecior wizualnie odpowiadający rockowym standartom diablo.gif
Hela
Perkusja i mikrofon:

http://ps3.qj.net/Rock-Band-mic-and-drums-...pg/49/aid/95876

Szczerze mówiąc, po genialnie zaprojektowanej gitarze perkusja mnie trochę zawiodła. Kolory, kształt jakiś nie teges...
Butcher
Chyba nie spodziewaliście się zestawu Tamy czy Sonora wzorowanego na Iron Maiden/Metallice? smile.gif
Ma być zgrabne i spełniać swoją funkcję - i zapewne będzie...
jarken
Pierwszy filmik z gameplay:link

Kiedy premiera?? biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.