Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Managery piłkarskie
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
rockatansky
... czy to prawda, że w CM4 po raz pierwszy zastosowano "wizualizację meczu"? ... jak wam się ona podoba?
...przyznam szczerze, że moim zdaniem to całkiem fajne rozwiązanie... przydałoby się oczywiści poprawić grafikę... wychowałem się na Ultaimate Soccer Manager (ktoś to jeszcze pamieta?) więc trudno mi grać bez tego typu "atrakcji"...
RinG
... czy to prawda, że w CM4 po raz pierwszy zastosowano \"wizualizację meczu\"? ... jak wam się ona podoba?  
...przyznam szczerze, że moim zdaniem to całkiem fajne rozwiązanie... przydałoby się oczywiści poprawić grafikę... wychowałem się na Ultaimate Soccer Manager (ktoś to jeszcze pamieta?) więc trudno mi grać bez tego typu \"atrakcji\"...

Tak, to prawda - CM4 jest pierwszym CMem, w którym zastosowano "wizualizację meczu". Fajny patent. Co prawda textowe komentarze z poprzednich CMów też były fajowe, ale combo 'txt+2d pitch' wymiata cool.gif
SeJo
... czy to prawda, że w CM4 po raz pierwszy zastosowano \"wizualizację meczu\"? ... jak wam się ona podoba?  
...przyznam szczerze, że moim zdaniem to całkiem fajne rozwiązanie... przydałoby się oczywiści poprawić grafikę... wychowałem się na Ultaimate Soccer Manager (ktoś to jeszcze pamieta?) więc trudno mi grać bez tego typu \"atrakcji\"...

Tak, to prawda - CM4 jest pierwszym CMem, w którym zastosowano \"wizualizację meczu\". Fajny patent. Co prawda textowe komentarze z poprzednich CMów też były fajowe, ale combo 'txt+2d pitch' wymiata cool.gif

taaa tylko, ze patrzac na wizualizacje mozna sie zalamac...
Ot podczas meczu sparingowego jakis kaprawy napadzior mający "akcelerację" 5/20 i pace 7/10 wyprzedza z kretesem szybkiego Silvestra... --"
HarvesteR
W wizualizacji meczu jest bug. Sędzia CM4 gwizda pasywne spalone.
RinG
taaa tylko, ze patrzac na wizualizacje mozna sie zalamac...
Ot podczas meczu sparingowego jakis kaprawy napadzior mający \"akcelerację\" 5/20 i pace 7/10 wyprzedza z kretesem szybkiego Silvestra... --\"

Miałem na myśli sam patent, a nie jego realizację. CM4 ma w pi'zdu i trochę bugów, to już wiemy. Database też najwyższych lotów nie jest. (Czekamy na EP5 smile.gif )
helveg
wiadomo ze CM jest najlepszym managerem ever ale wiadomo tez ze nie ma go na PS2, wiec chcialem spytac o inne fajne i niefajne managery w ktore ostatnio graliscie, nie otwieralem nowego tematu bo sam duzo o innych nie napisze:

oprocz CM'a gralem jedynie w 'liga polska manager' no i tu szkoda slow, kiszka jakich malo, ocena 1/10 (CM01/02 - ocena 9/10, CM4 9/10 +bledy7/10)

napiszcie o innych managerach, szczegolnie o tych na PS2: LMA, Premiership Manager, ten od EA... jak sie maja do CM'ow

pozdr
Gaucho
LMA pamiętam z psx'a nawet niezły był mimo małej ilosci lig więc i klubów. Ale rozbudowywac stadiony mozna było chyba , reklamy na koszulki sie dawało.... biggrin.gif ale to było dawno i nie pamiętam icon_twisted.gif aha sejwik zajmował 15 bloków .......do cm'a sie nie umywał cool.gif
HarvesteR
. Ale rozbudowywac stadiony mozna było chyba

Pamiętam taki menager : FIFA Soccer Menager 97. Menager średni, ale możliwości rozbudowy stadionu WSPANIAŁE. Pamiętam, że grałem w tą grę tylko po to by rozbudowywać stadion biggrin.gif
bakel
widok 2d i komentarz daja rade
liga polska manager to straszny crap
spodobal mi sie total club manager 2003 jest naprawde dobry
polecam
RinG
widok 2d i komentarz daja rade

Popieram

liga polska manager to straszny crap

Zdecydowanie popieram smile.gif

spodobal mi sie total club manager 2003 jest naprawde dobry  
polecam

Jak dla mnie zdecydowanie zbyt zagmatwany jest interfejs. Dla mnie to jest największa wada tej gry. CeeMy są o wiele bardziej przejrzyste, i chyba o to chodzi. Ale jak w wersji 2004 to poprawią to może być git cool.gif
bakel
ale jak sie w nim polapiesz to wciaga nieziemsko prawie jak stary poczciwy CeeM
SeJo
A gral ktos w CeeMa po sieci? moze by sie tak zebrac...
[size=18]UPDATE:
Jak ktos jest zainteresowany gra w CM 01/02 po sieci, to zapraszam na gg(2645655[zawsze niedostepny, siedze tam gdzies;]).
SeJo
Urządziliśmy sobie próbne spotkanka z Miłoszem wykorzystując Network Play. Powiem, ze gdyby nie lagi to byloby bardzo przyjemnie.
Miłosz
Urządziliśmy sobie próbne spotkanka z Miłoszem wykorzystując Network Play. Powiem, ze gdyby nie lagi to byloby bardzo przyjemnie.

Zgadzam się smile.gif Gra rwie niesamowicie, podczas meczu nawet nie mogłem zobaczyć statystyk smile.gif
Zanim zrobi się jakąś czynnośc trzebna długo czekać, aż połączy się z serwerem i to psuje rozgrywkę, jednak pomysł jak dla mnie świetny. Może na starszej wersji będzie mniej rwało smile.gif
SeJo

Zgadzam się smile.gif Gra rwie niesamowicie, podczas meczu nawet nie mogłem zobaczyć statystyk smile.gif
Zanim zrobi się jakąś czynnośc trzebna długo czekać, aż połączy się z serwerem i to psuje rozgrywkę, jednak pomysł jak dla mnie świetny. Może na starszej wersji będzie mniej rwało smile.gif

tylko CM3 nie chodzi mi pod XP!!! grrr bede musial 98 zainstalować... damn.
Undertaker777
Ja w Cm'a na kompie gram nieprzerwanie od 2 lat !! Począwszy od Cm 00/01 , przez 01/02 i CM4 !! Ale wole grać w 01/02 niż w Cm4 !! Ta gra wymiata !! ja sam najdłużej grałem 12 sezonów ( mój Ronaldinho miał jakieś 650 bramek i 800 asyst ale komp poszedł sie kochac i nie ma ) !!
Mój kumpel grał za to jakieś 22 sezony Barcą !! Rekord !!
SeJo
Ja w Cm'a na kompie gram nieprzerwanie od 2 lat !! Począwszy od Cm 00/01 , przez 01/02 i CM4 !! Ale wole grać w 01/02 niż w Cm4 !! Ta gra wymiata !! ja sam najdłużej grałem 12 sezonów ( mój Ronaldinho miał jakieś 650 bramek i 800 asyst ale komp poszedł sie kochac i nie ma ) !!

jak chcesz grac w sieci to pyknij do mnie na gg ;P
Miłosz

tylko CM3 nie chodzi mi pod XP!!! grrr bede musial 98 zainstalować... damn.

No to ja pewnie też smile.gif Tylko karazie mysłę skąd wziąć tego CM 3
SeJo
pytanie do ludzi posiadajacych CM4 PL... da sie zmienic na Englisha?
Sarni

22 sezony ? Jeszcze 4 sezony i go doganiam icon_twisted.gif

Z innej beki - zaczynam grac w CM4 na PC, wypaaaaassssss
Sarni
Mój obecny skład w CM4:

GK Fabien Barthez
DL Mikael Silvestre
DC John O'Shea
DC Rio Ferdinand
DR Gary Neville
DM Roy Keane
DL Ryan Giggs
DR Luke Chadwick
AM Juan Sebastian Veron
AM Deco
FC Ruud van Nistelrooy

Wzmocnienia szykuję na zimę [już zaklepany Bonaventure Kalou za 20 mln Ł i chyba przyjdzie Joel Kirmartake za 14 mln Ł] smile.gif
SeJo
Dziś nabyłem CM4... oto mój ManUtd:
GK- Barthez
DP- O'Shea
DL- Silvestre
DC- Ferdinand
DC- Van Buyten
MR- Beckham
ML- Giggs
MC- Veron(Scholes)
MC- Keane
FC- van Nistelrooy
FC- Larsson
Sarni
Właśnie opchnąłem Beckhama za 4 miliony funtów (wiem, że dało się więcej, ale wziąłem 'Offer to club' i cene maxymalnie obnizylem zeby ktos go kupil - oferowalem Realowi, Barcelonie, Interowi i Milanowi, propozycje zlozyli tylko kur,ewscy)

Nie chciał odejść ale wje,bałem go do rezerw i codziennie wysylalem ostrzezenia - no i co mial chlopak zrobic, hjehje:P

Na jego miejsce za dokładnie 6 dni growych wejdzie Bonaventure Kalou icon_twisted.gif

W lidze mam 5. miejsce, ale powalcze o mistrza.
SeJo
heh ja go sprzedam jak ktos zaoferuje poważna sumę, nie jestem aż takim desperatem:P
SeJo
Sarni masz CM4 PL w oryginale? Jesli tak to skad skombinowales patcha, bo w ta wersje 4.0.4 grac sie nie da. A na polskie kure'wstwo nie da sie patchow zagranicznych nakladac.
Sarni
Sarni masz CM4 PL w oryginale? Jesli tak to skad skombinowales patcha, bo w ta wersje 4.0.4 grac sie nie da. A na polskie kure'wstwo nie da sie patchow zagranicznych nakladac.

Mam CM4 po angielsku:)
rockatansky
...mam taki problem: CM4, 1 sezon, po ostatnim meczu wyskakuje mi komunikat "array access out of bounds" (w windowsie rzecz jasna) i gra się wiesza... może ktoś się z tym spotkał... pomocy... z góry dziękuję...
SeJo
IMHO najsilniejsza druzyna, jak na swoja lige w CM4 jest Arsenal. Gram The Gunners'ami sezon, i wygralem pierwsze 10 meczow ligowych(tylko tyle gralem poki co) oraz 3 z 4 meczow LM(jeden remis). Henry wymiata, sam wygrywa mecze, a Pires na prawej stronie to poezja! Moj sklad:
GK- Seaman
DR- Lauren
DL- Cole
DC- Cambell
DC- Van Buyten
DMC- Gilberto
DMC- Viera
ML- Freddie Ljungberg
MR- Piers
AM- Bergkamp
FC- Henry
Oczywiscie sukcesy same nie przychodza, mam ostro przekombinowana taktyke, kazdy ma inne zadania na boisku, wlasciwie myslalem nad nia z 40 min. Jest imho doskonala dla Arsenalu. Dodatkowo, od przyszlego sezonu moj zespol zasila Djibril Cisse i Phellipe Mexes(nie chcialem ich od razu, niech ograja sie w Auxerre, a przydaja po sezonie).
Sarni
IMHO najsilniejsza druzyna, jak na swoja lige w CM4 jest Arsenal. Gram The Gunners'ami sezon, i wygralem pierwsze 10 meczow ligowych(tylko tyle gralem poki co) oraz 3 z 4 meczow LM(jeden remis). Henry wymiata, sam wygrywa mecze, a Pires na prawej stronie to poezja! Moj sklad:
GK- Seaman
DR- Lauren
DL- Cole
DC- Cambell
DC- Van Buyten
DMC- Gilberto
DMC- Viera
ML- Freddie Ljungberg
MR- Piers
AM- Bergkamp
FC- Henry
Oczywiscie sukcesy same nie przychodza, mam ostro przekombinowana taktyke, kazdy ma inne zadania na boisku, wlasciwie myslalem nad nia z 40 min. Jest imho doskonala dla Arsenalu. Dodatkowo, od przyszlego sezonu moj zespol zasila Djibril Cisse i Phellipe Mexes(nie chcialem ich od razu, niech ograja sie w Auxerre, a przydaja po sezonie).

Ja bym Arsenalem nigdy nie zagrał, nawet jakby mi ktoś za to płacił.

Fuck Arsenal.

Teraz kontynuuje sezon, mam na celowniku trzech piłkarzy - van der Meyde, Pienaar oraz Chivu. Póki co mój skład zasilili - Deco, Kalou i Kirmartake. Na pewno w obecnym okienku (zimowym) zasili go również ktoś z wymienionem trójki Amsterdamskiej. W tabeli jestem 3. (prowadzi Chelsea, drugie jest Newcastle), ale straty są niewielkie.
SeJo
Nie zaliczam się niestety do fanatykow, podciagnalbym sie raczej do sympatykow;] Dlaczego nie ManUtd... abo sklad stary, pumpernikle Barthez i Beckham(z calym szacunkiem dla umiejetnosci)... a jak ich wyrzuce to board sie zdenerwuje;]]]]
Ja wiem, ze u mnie(Arsenal) to sezonie odejdzie Seaman(nie przedluze kontraktu), Keown(za stary, na liste, szykowany Mexes) oraz Jeffers(gram jednym napastnikiem, a przyjdzie Cisse na lawke, wszak gra Henry). Rozejze sie za bramkarze, chyba sprowadze Franka Rosta z Schalke04.
Sarni
Nie zaliczam się niestety do fanatykow, podciagnalbym sie raczej do sympatykow;] Dlaczego nie ManUtd... abo sklad stary, pumpernikle Barthez i Beckham(z calym szacunkiem dla umiejetnosci)... a jak ich wyrzuce to board sie zdenerwuje;]]]]
Ja wiem, ze u mnie(Arsenal) to sezonie odejdzie Seaman(nie przedluze kontraktu), Keown(za stary, na liste, szykowany Mexes) oraz Jeffers(gram jednym napastnikiem, a przyjdzie Cisse na lawke, wszak gra Henry). Rozejze sie za bramkarze, chyba sprowadze Franka Rosta z Schalke04.

W Man Utd wystarczy wywalić beckhama i skład jest prawie oryginalny:) W Arsenalu też masz Seamana, który już tam nie gra:P
SeJo
Seaman wybiera nasze ulubione kluby;] Sarni robimy mu wjazd na chate?
Sarni
Seaman wybiera nasze ulubione kluby;] Sarni robimy mu wjazd na chate?

On i tak jest już dość okaleczony, patrząc na jego umiejętności:)
A w ManCity ostatnio bramkarze poniżej 40 nie schodząsmile.gif (Schmeichel, Seaman)
Miłosz
Hello ! Przybywam do Was z kolejnymi pytaniami.

1. Czy kontrolujecie/gracie też druzynami rezerw w CM ??

2. To jest trochę bardziej skomplikowane:

Mam młodego zawodnika (pomocnik) 24 lata, jest on liderem drużyny, gra u mnie od 3 sezonów, regularnie strzela bramki i asystuje. Nie wiem czemu nagle zachciało mu się zmienić klub. Nigdy wcześniej nawet nie było przy nim "ikonki" UNH unhappy i właśnie teraz zachciało mu się odchodzić. Zaproponowałem mu nowy kontrakt. Nowy kontrak zapewniał mu 3 razy większą tygodniówkę jaką do tej pory dostawał (więcej już nie mogłem dać) a on znowu się nie zgodził i nadal jest unhappy. Na listę transferową sam też nie chciał się wystawić i już sam nie wiem czego chce smile.gif Czy jest jakiś sposó, żeby takieog zawodnika zatrzymać w drużynie ?? Z góry wielkie dzięki !
HarvesteR

2. To jest trochę bardziej skomplikowane:

Mam młodego zawodnika (pomocnik) 24 lata, jest on liderem drużyny, gra u mnie od 3 sezonów, regularnie strzela bramki i asystuje. Nie wiem czemu nagle zachciało mu się zmienić klub. Nigdy wcześniej nawet nie było przy nim \"ikonki\" UNH unhappy i właśnie teraz zachciało mu się odchodzić. Zaproponowałem mu nowy kontrakt. Nowy kontrak zapewniał mu 3 razy większą tygodniówkę jaką do tej pory dostawał (więcej już nie mogłem dać) a on znowu się nie zgodził i nadal jest unhappy. Na listę transferową sam też nie chciał się wystawić i już sam nie wiem czego chce smile.gif Czy jest jakiś sposó, żeby takieog zawodnika zatrzymać w drużynie ?? Z góry wielkie dzięki !

może to być spowodowane kilkoma czynnikami. Może zajmujesz niską pozycję w lidze? Kim grasz? Może zawodnik ma konflikt z kimś w drużynie? Potrzymaj go jeszcze z 2 miesięce. jak się nic nie zmieni to sprzedaj bo "z niewolnika nie ma pracownika" biggrin.gif
chm[u]ra
Kolezka zachorowal na syndrom "taty". Koles poprostu zauwazyl, ze jest za mocny jak an twoj klub. W ktorejs wersji cm3 kupilem sobiedo widzewa dwoch hiszpanow z realu madryt B. Grali u mnie 5 sezonow, i szlo im znakomicie, az tu pewnego dnia obydwaj stwierdzili, ze osiagneli juz wszystko co mozna w tym klubie i chca zmienic otoczenie.
O srednich 8,00 jakie osiagali wczesniej moglem tylo pomarzyc. nie wychodzili ponad 7,11. Coz mialem zrobic sprzedalem obydwu. Tobie radze zrobic to samo. Wyciagnij jak najwieksza ilosc gotowki i zacznij rozgladac sie za nowym pomocnikiem, albowiem nie ma ludzi niezastapionych biggrin.gif
rychu18
Jak dla mnie są ludzie niezastąpieni laugh.gif
Miłosz
Szkoda mi tego piłkarza sprzedawać, ale co tam, bedą lepsi smile.gif Aha gram Man U jestem na pierwsym miejscu w lidze, sezon temu wygrałem LM, więc to trochędziwne, że nagle chce odejść. Zobsczę, może sięjeszcze rozmyśli smile.gif Dzięki !!
Sarni
Szkoda mi tego piłkarza sprzedawać, ale co tam, bedą lepsi smile.gif Aha gram Man U jestem na pierwsym miejscu w lidze, sezon temu wygrałem LM, więc to trochędziwne, że nagle chce odejść. Zobsczę, może sięjeszcze rozmyśli smile.gif Dzięki !!

Może nie podoba mu się jego rola w drużynie ?
HarvesteR

... a możesz zacytować dokładny komunikat dlaczego Twój piłkarz jest UNH
Miłosz
Huh Barcelona zaoferowała mi za niego 25 mln funtów, ja się nie zgodziłem i już nagle piłkarz ma "Happy to stay at club" smile.gif
Sarni
Barcelona to są prze,chuje w CM. Wszystkich wykupują, a później za darmo oddająsmile.gif. Debeściakiem u mnie w CM02/03 na Xie był Thuram - w wieku 44 lat grał w III lidze angielskiej i otrzymywał dobre noty:)
Miłosz
Barcelona to są prze,(pipipi) w CM. Wszystkich wykupują, a później za darmo oddająsmile.gif. Debeściakiem u mnie w CM02/03 na Xie był Thuram - w wieku 44 lat grał w III lidze angielskiej i otrzymywał dobre noty:)

Hehe ale kozak z tego Thurama smile.gif U mnie w CM 01/02 R. Carlos ma 40 lat i gra w Serie A smile.gif Nie wiem jakie dostaje noty, ale też z nieog niezły kozak smile.gif Ja teraz muszę znaleźć nowego bramkarza, bo Carroll ma już 36 lat i coraz gorzej gra. Zna ktośjakiegoś dobrego bramkarza ?? Jak narazie mam rok 2013 i mam kilku na oku, tylko, że ten, który mi najbardziej odpowiada ma Agression na 20 i nie wiem czy go kupić, bo trochę może dostawać czerwonyhc kartek.

UPDATE:

Mam kolejne pytanie smile.gif Czy jest jakiś wpływ na to, żeby piłkarz został trenerem ?? tzn, żeby miał tą opcję non - playing.
Sarni
Niezłe roszady u mnie w składzie:

Philippe Christanval (FC Barcelona -> Manchester United, 4,1 mln Ł)
Fabio Rochemback (FC Barcelona -> Manchester United, 4 mln Ł)
Sergio Conceicao (Inter Mediolan -> Manchester United, 5 mln Ł)
Salva (Valencia CF -> Manchester United, 7 mln Ł)
Geovanni (FC Barcelona -> Manchester United, 3 mln Ł)
Thomas Gravesen (Everton -> Manchester United, 6 mln Ł)
Joel Kitarmirike (Chelsea Londyn -> Manchester United, 14 mln Ł)

Łącznie wydałem 43,1 milionów funtów.
Miłosz

No, no sarni smile.gif Ja w poprzednim sezonie wydałem 59,5 mln funtów.

Sarni napisz jakby Ci się chciało jak sprawuje się Fabio Rochembak. Ja nie mam og w drużynie. On ma spoko statsy a u mnie w CM dostaje noty nieprzekraczające 7,00

PS. Który masz rok w CM ??
Sarni

No, no sarni smile.gif Ja w poprzednim sezonie wydałem 59,5 mln funtów.

Sarni napisz jakby Ci się chciało jak sprawuje się Fabio Rochembak. Ja nie mam og w drużynie. On ma spoko statsy a u mnie w CM dostaje noty nieprzekraczające 7,00

PS. Który masz rok w CM ??

Na Rochemback'a i Geovanni'ego troszkę sobie poczekam, bo jeszcze nie dostali pozwolenia na pracę, a powoli kończy się okno transferowe (połowa sezonu). Salva dołaczy dopiero po zakończeniu sezonu

Nie wiem tylko gdzie na dzień dzisiejszy ustawię Kitarmirike - ale ma 18 lat i jescze jest czas. Z zakupów miejsce w pierwszym składzie odnalazł tylko Sergio Conceicao, na ławce siedzą Gravesen, Kitarmirike i Christanval.
Miłosz
Ja w tamtym sezonie kupiłem kilku na prawdędobrych pilkarzy, no i w miarę młodych: 19,19,20,20,21 lat i jak narazie tylko dwóch ma miejsce na ławce. Reszta gra w rezerwach. Jeden 19 latek kosztował mnie 12 mln funtów. Kupiłem go od Realu, trochę drogo soibe zarzyczyli smile.gif ale wart jest swojej ceny. Sarni napisz który masz rok w CM :!:
Sarni
W CM4 wciąż 2003 (dopiero zaczynam).
W CM02/03 - 2021
HarvesteR

W CM02/03 - 2021

Co to za wersja? Grasz na Xboxie?
Sarni

W CM02/03 - 2021

Co to za wersja? Grasz na Xboxie?

Dokładnie:)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.