Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Managery piłkarskie
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Il Capitano
Zaproponuj mu kontrakt i zaznacz tą opcję, że jak podpisze kontrakt to dostanie kasę i ty ustawiasz ile ma dostać kasy. Jak dasz dużo, to może się zgodzi.

Próbowałem na wszystkie sposoby zatrzymać Deco w Porto ale nic z tego!
Zarabiał gdzieś tam około 27 tyś. Euro kontrakt się kończył!
Koleś chciał tygodniową pensję w wysokości 37 tyś Euro!
Mój klub nie dysponował jeszcze wtedy takimi funduszami więc zacząłem kombinować! Niestety nie udało mi się go zatrzymać!Poszedł do Manchesteru City!Debil! laugh.gif Ale na jego miejsce sprowadziłem za friko Diego Ribasa cool.gif Koleś był warty 5mln Euro po dwóch sezonach cena podskoczyła do 20mln Euro a wyjściową daje 75 mln Euro! Widzę,że jest zainteresowanie zestrony Barcelony,Lazio,Juventusu i jeżeli jakiś klub zrobi ruch będę się starał spylic go za 100 mln Euro!!! icon_twisted.gif
Sado
Zaproponuj mu kontrakt i zaznacz tą opcję, że jak podpisze kontrakt to dostanie kasę i ty ustawiasz ile ma dostać kasy. Jak dasz dużo, to może się zgodzi.

Też mu to ustawiałem. Chyba 200 tys. najwięcej i nic sad.gif :?
Miłosz
No to chyba musisz się przygotować na to, że Sagan odejdzie z klubu, ale masz jeszcze Sikore :wink:
Sado
Mam jeszcze Kucharskiego, Svitlice, Advaldo i Sikorę, ale nikt mi nie zastąpi Sagana :cry:
B0CZEK
Mozesz jeszcze sprobowac dac mu opcje ze po sezonie jego zarobki wzrosna o 25% (taka klauzula)
Sado
Dawałem mu 15% Spróbuje właśnie jeszcze z większym % Ale jak miałbym bez niego grać? Z Podbeskidziemi wygrałem 3:0, hat-trick Sagana, z lechem 2:0- Sagan 1, dwumecz z PAO- Sagan 3 gole, pierwszy mecz 2:2, a drugi 5:2 dla mnie laugh.gif
Advaldo gra tragicznie, w 4 meczach ma 0 goli, 2 asysty i w dwóch meczach miał po 4 pkt :? Natomiast Sikora świetnie gierczy biggrin.gif W 5 meczach 8 goli i hat-trick z PAO u siebie. W grupie LM jestem z Arsenalem, Milanem i Lyonem. Pewnie nie wyjdę z grupy, ale o UEFA powalczę.
_ARO__
a nie wiecie kidy bedzie nowy Championship ?? 4 mi sie juz dawno znudzila biggrin.gif
Miłosz
a nie wiecie kidy bedzie nowy Championship ?? 4 mi sie juz dawno znudzila biggrin.gif

Zapomnij o nowym Championshipie. Dwie firmy, Eidos i SI GAmes sięrozpadły i teraz robią dwa różne CM'y. Jedna firma przejęła tylko prawa do nazwy, czyi CHampionship Manager, a druga cały "silnik" gry, bnazy danych itp. Osobiście polecam tą drugą grę czyli Football Manager 2005 (tak będzie się nazywał nowy/stary CM) Z resztąpoczytaj sobie info w sieci nt. tych dwóch gierek. Z zapowiedzi wynika, że FM zje na śniadanie CM'a.
B0CZEK

A masz wszystkie nowe patche i update ?? :roll:
Sado
No to zdaje mi się, że nowy CM lub FM nie będą tak dobre jak poprzednicy sad.gif
Miłosz
No to zdaje mi się, że nowy CM lub FM nie będą tak dobre jak poprzednicy sad.gif

Mylisz się zwłaszcza co do FM. Podobno ma być wieeeele usprawnień. I nie hcodzi mi tutaj o zlikwidowanie pewnych błędów czy bugów, ale masa różnych nowych rozwiązań i tzw. samczków np.

- Każdy zawodnik będzie miał zdięcie w swoim profilu (trenerzy też)
- W grze będą takie coś jak "mind games", czyli będzie można prowadzić "wojny" słowne pomiędzy trenerami smile.gif
- Na uwagę zasługuje możliwość komentowania w prasie najbliższego rywala (co ma bezpośredni wpływ na losy pojedynku), czy też usprawiony engine meczowy.
- W grze zawodnicy z klubów będą mogli się pokłucić smile.gif

to jest zaledwie garstak usprawnień gry, a pamiętajmy, że zostaje ten sam, niedościgniony silnik gry i bazy danych (oczywiście zaktualizowane).

Po więcej info zapraszam na: www.cmrev.com

Nowy CM o zmienionej nazwie Football Manager 2005 zapowiada się niezwykle smakowicie smile.gif
_ARO__

nie ...a jest cos takiego ??tongue.gif
Miłosz

nie ...a jest cos takiego ??tongue.gif

Łoho !! Stary, widze, że ty 10 lat za muzynami. Ja osobiście nie mógłbym grać w "dziewiczego" CM'a. Ściągnij sobie ze stronki, którą podałem wyzej oficjalne patche 4.1.4 i 4.1.5 (zeby zainstalowac ten drugi musisz mieć ten pierwszy). Później ściągnij sobie Robi Robson Update 2.2 lub 2.3 Są to najleprze updaty do CM'a 03/04 robione przez polaka smile.gif DOdają min. ligę MLS gdzie można sobie kupić Fredy'iego Adu, no i masę npwyc rzeczy, przede wszystkim transferów !!
B0CZEK

- W grze będą takie coś jak \"mind games\", czyli będzie można prowadzić \"wojny\" słowne pomiędzy trenerami smile.gif

w kazdym cm istnialo cos takiego jak "wojny slowne" miedzy trenerami (jezeli bylo 2 lub wiecej zywychgraczy) :wink:
istnieje juz mozliwosc wladowania do profili zawodnikow ich ryjkow (chodzi tu o tak zwane facepacki ktore mozna sciagnac z sieci) :wink:
Miłosz

- W grze będą takie coś jak \"mind games\", czyli będzie można prowadzić \"wojny\" słowne pomiędzy trenerami smile.gif

w kazdym cm istnialo cos takiego jak \"wojny slowne\" miedzy trenerami (jezeli bylo 2 lub wiecej zywychgraczy) :wink:
istnieje juz mozliwosc wladowania do profili zawodnikow ich ryjkow (chodzi tu o tak zwane facepacki ktore mozna sciagnac z sieci) :wink:

No dobra, ale i tak będzie dużo zmian (na leprze) ;p Z resztą jak ktoś pogra to sam oceni.
B0CZEK
Ludzie piszcie kto tu gral w CMa przez siec???????????????
_ARO__
to moze znowu zaczne grac biggrin.gif heheh posciagam se ...
_ARO__
czy championship manager 4 a championship manager 03/04 to to samo czy to sa rozne wersje??ja mam 4 pl,wiec te patche 4.14&4.1.5 i Robson 2.3 beda mi dzialac ??...
Miłosz
Nie jestem pewien, ale powinny działac. Ściągnij i wypróbuj :wink:
_ARO__
ok...wlasnie scoiagam...ale jak nie bedzie działać biggrin.gif icon_twisted.gif
mishka
Giannis Okkas-cypryjski snajper. Noty może nie teges, ale w 1 sezonie w premieship w 12 meczach ma 8 goli (i 30 lat). Da rade. Supat Rungratsamee, też dobry-musi sie troche rozwinąć i ma wachania formy. Raz może miec 9 i w następnym meczu 4.
_ARO__
jednak CM 4 to nie to samo co CM 03/04
mam juz te patche ,update ale teraz musze se sciagnac gre biggrin.gif
sciaga sie...
Sado
KUR.WAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!! Mój save... Brat robił formata i zapomniał o zapisaniu mojego save'a na dyskietce :cry: Tyle roboty na marne... :cry: :cry:
Teraz zaczynam Pogonią.

A co do FM 2005, to jak gadki trenerów będą miały wpływ na wynik meczy? Nie rozumiem. Jeden trener powie: wygramy mecz i co? Wygrają? Trochę głupio.
Miłosz
A co do FM 2005, to jak gadki trenerów będą miały wpływ na wynik meczy? Nie rozumiem. Jeden trener powie: wygramy mecz i co? Wygrają? Trochę głupio.

lol, no co ty. Podejzewam, ze tego typu gadki będą miały wpływ na morale naszych zawodników.
Słoik
Albo wiarygodność i profesjonalizm, pielegnowane w oczach kibicow i działaczy. Zauwaz, ze podobne chwyty zastosowano juz w CM4.
mishka
Grałem Shamrock Rovers, zrezygnowałem i objełem Charlton w First Division. Awansowałem do Premiership i w pierwszym sezonie mam 2 lokate jak na razie (29 kolejka). Składzik:
GK James GK Carson
DR Carr DR Rowett
DL Konchesky DL Flood
DC Killgallon DC Fortune
DC Spector DC Baird
MC Holland MC King
MC Lennon MC Okocha
MR Fordyce MR Wright Philips
ML Morgan ML Robert
FC Chopr FC Okkas
FC Rungratsamee FC Bellion

Ekipa może niezbyt znana, ale za to jakie talenty...
_ARO__
hejka biggrin.gif już ściągnąłem i zaczynam grać icon_twisted.gif
dam znać tongue.gif jak jakieś talenty nowe znajde tongue.gif
Miłosz
Wczoraj odpaliłem sobie Football Manager 2005 Beta Demo. 8O Masakra jaki interfejs, cholernie nie wygodny (przynajmniej na razie), trzeba się przyzwyczaić. W FM 2005 Beta Demo, możemy zagrać Quick Star England i Quick Start Scotland.
Topek
No na początku trudno było sie połąpać ale w 15 minut już rozkminiłem. Póki co gra sie przyjemnie, a gram Liverpoolem icon_twisted.gif
mishka
Z jakiej strony można ściągnąć tego managera?? Dajcie linka.smile.gif
B0CZEK
FM widzialem i wyglada (pipi) icon_twisted.gif szkoda tylko ze mozna grac tak krotko w to demo :cry:
Sado
Właśniue, właśnie, rzućcie linka biggrin.gif
_ARO__
prawdziwe wyzwanie to granie GKSem Katowice biggrin.gif polecam biggrin.gif
jestem na przed ostatnim miejscu tongue.gif moze sie utrzymam biggrin.gif jescze pare meczow a roznice sa minimlane biggrin.gif
jako sukces nalezy zaliczyc remis 1:1 z Wisłą Kraków tongue.gif
Miłosz
Nareszcie Coca - Cola Championship (Agielska Division 1 ) stoi przede mną otworem. Malutki klubik Oxford United, który zaczynał w 3 lidze angielskiej, w końcu trafił do Division 1 i to pod moim trenerskim okiem wink.gif Dość niespodziewanie wygrałem trzecią i drugą ligę z przewagą punktową grubo ponad 20, teraz przyszedł końcowy sprawdzian przed Premiership.

Gwiazdy zespołu:

Numero Uno, to bez wątpienia Dariusz Zawadzki, sprowadzony w pierwszym sezonie za darmo, gdyż nie grał w zadnym klubie. Świetny rozgrywający, już po raz drugi został wyróżniony przez kibiców Oxfordu na najleprzego piłkarza druzyny. Na chwilę obecną wart 1,5 mln Ł.

Raio Piiroja - świetny obrońca, grający w reprezentacji Estonii. Sprowadzony z Free i obecnie wart 1 mln Ł. Bez niego cała defensywa za pewne by się rozsypała.

Zema Abbey - wraz z Lee Bradbury'm tworzą niezwykle bramkostrzelny duet. Anglik, sprowadzony w poprzednim sezonie z Free. Razem z kumplem z napadu zdobyli w poprzednim sezonie łącznie 46 bramek, kolejno 28 i 18 goli.

Norbert Tyrajski - świetny golkeeper, który w poprzednim seoznie w 46 meczach wpuścił zaledwie 22 bramki.

Wschodzące gwiazdy:

Wayne Routledge - napstnik/skrzydłowy - po tego 19 latka biły się m. in. takie luby jak: Athletico Madryt, Newcastle, Inter, Real Zaragosa, Mallorca i wiele innych, (ok. 20 klubów - lista w jego profilu była na pawdę baaaaardzo dłuuuuuga) a on wybrał maleńki klub z Oxfordu.

Jonathan Ashton - fenomenalny lewy onrońca. W poprzenim sezonie miałem tylko jednego lewego obrońcę, więc musiał grac cały czas i wyszło mu to na dobre. Teraz ma niesamowite statsy, a noty po meczach rzadko spadają ponizej 7.

Michael Williamson - drugi środkowy obrońca. Wcześniej grał w Southamptonie, ale klub nie chciał z nim przdłuzyć kontraktu i to był ich wielki bład. Świetne statsy w wieku 21 lat i wciąz rosną.

Lee Sims - prawy obrońca, sprowadzony z Manchesteru United. Swojego czasu gdy grałem własnie Diabłami, Sims grał regularnie w pierwszym składzie. Jak narazie w Oxford zmienia się na tej pozycji z Pawłem Pranagalem. Po pierwszym sezonie nota 7.21. Dobre statystyki i wciąz się rozwija.

Transfery:

Loans In - Manuel Fernandes 8O 19 latek z takimi statsami 8O wypozyczony z Benfici, wraz z Zawadzkim, będzie stanowił duet rozgrywających.

Eddie Johnson - napastnik/pomocnik, wypozyczony z Manchesteru United, będzie zastępował moich napastników, którzy się zmęcza.

Players In

Julinho - pomocnik/obrońca (lewy) - 26 letni Brazylijczyk sprowadzony z Paulisty. Statsy robią wrażenie, polecam sprawdzić.

Lewis Joe - przyszłościowy bramkarz. Zastąpi Norberta Tyrajskiego, gdy ten odejdzie z klubu.

Lee Peltier - defensywny pomocnik/obrońca (lewy) w rezerwach Liverpoolu po rozegranych 26 meczachj miał na końcie 7 bramek i ... 32 asysty. Jeszcze nie gotowy do gry w pierwszym składzie, ale już niedługo...

Mecze przygotowawcze do sezonu:

Oxford - Ipswich 2:1
Oxford - Stoke 2:0
Oxford - Wigan 2:0

Derby - Oxford 3:0
W.B.A - Oxford 0:2
Al Ahli (UAE) - Oxford 2:5

Za chwilę rozegram pierwszy mecz w Coca - Cola Championship z Sheff Utd na wyjeździe. 3 majcie kciuki.
_ARO__
gram juz 2 sezon GieKSa...w tamtym utrzymalem sie w barazach...
sprowadzilem z 6 zawodnikow ( trik transferowy-utrzciwy,kupuje na raty:D,jak ktos chce wiedziec jak to napiszcie a opisze...)
jestem w srodku tabeli,a mam sie tylko utrzymac biggrin.gif wygralem 3-1 z Wisła na wyjezdzie(!!) i 3-2 z Groclinem na wyjezdzie !!
kupilem tego Zawadzkiego ale...cienki jest (statsami)...ma 20 na set pieces,dlatego gra... biggrin.gif strzela te wolne swietnie(juz z 10 trafil...)...
szkoda ze mam slaba reputacje klubu,bo nawet jak chce kogos kupic i sie inny klub zgadza to zawodnik nie chce przejsc sad.gif tak samo z wypozyczaniem...sad.gif jak sie nic nie zmieni to zaczynam grac Wisła...

Jaka gracie formacja ?? jakies szczegolne ustawienia ??
mishka
Shit!!! Spieprzył mi sie save z Charltonem!!! A miałem mistrza, po pierwszym sezonie.... Save'wowałem i sie komp zresetował....to sie nazywa pech. Gram teraz Newcastle i robie rzeczywisty skład, zobacze jak sie gra z Kluivertem na napadzie:)
_ARO__
ja gram Wisla...narazie jestem 1 ( po 20 meczach) awansowalem do LM,w grupie bylem 3 ... kupilem tego Soto i Advaldo...bez rewelacji...ale moze pozniej...gram dalej biggrin.gif moja formacja rzadzi:P
_ARO__
i po pierwszym sezonie...
1 w lidze, polfinal pucharu UEFA,(przegralem z Milanem,2-3 u siebie i wygralem 1-0 na wyjezdzie)...
zarobilem,na plusie,ponad 12 mln euro...klub rozbudowuje mi stadion i wybudowal najlepsze obiekty treningowe....mam 4 mln na transfery biggrin.gif i nikogo chyba nie kupie biggrin.gif jak kogos chce i sie inny klub zgadza to...nie zgadza sie(nawet na rozmowy)zawodnik...bo nie przyjdzie do klubu z Polski ...(np.Wayne Routledge...fak)...kapa...ale i tak mam sklad dobry...
Miłosz
Hehe, ten Routledge to geniusz, sam potrafi wygrać mecz (przynajmniej w Division 1). Musisz się o niego postarać, on nie wybiera byle jakich klubów ;p

obecnie mam końcówkęgrudnia i jestem na pierwszym miejscu w Coca - Cola Champions z dorobkiem 48 pkt (tyle samo ma Cardiff). Jeszcze tylko kilka miesięcy dzieli mnie od Premiership i mam nadzieję, że dostanę trochę pieniędzy, bo z 150K Ł za bardzo nie zawojuję rynku transferowego :wink:

PS.
_ARO_ gdzie gra Routledge na Twoim "sejwie"?
_ARO__
w Crystal Palace ... dalej...niezly jest ale ...nie chce do mnie isc biggrin.gif ja mam Brozka , Soto , Advaldo...tez talenty...
Miłosz
Właśnie kończy mi się zimowe okiekno transferowe i do mojego klubu zawitał Stewart Downing, wypozyczony z Middlesbrought gdzie nie mógł sobie wywalczyć miejsca w składzie.
Niestety Julinho ma problemy z aklimatyzacją i chce opuścić klub sad.gif

Wartość Zawadzkiego podskoczyła do 2,0 mln Ł skzoda tylko, że jeszcze nie dostał powołania do kadry narodowej.

Sprowadzony przed sezonem Eddie Johnson z Manchesteru United wydaje się być urodzony do gry dla Oxfordu smile.gif Właśnie kończę mecz u siebie z Sheffield United, a Johnson strzela 6 bramkę w tym meczu (wszedł w 29 minucie) Ostateczny wynik meczu: Oxfrod - Sheff Utd 9:0.
Johnson ma w sowim dorobku 20 bramek w rozegranych 10 meczach od 1 minuty i 10 gdy wchodził z ławki.

Zapomniałem napisać o jednym zawodniku:
Chris Hackett (prawo - skrzydłowy) - zaczynał w Oxfordzie praktycznie bez statsów, ale mimo to w pierwszym sezonie dostał notę końcową 8.18 (37 meczy - 18 bramek - 13 asyst - 8 MoM)
Drugi sezon w jego wykonaniu był nieco słabszy (41 meczy - 15 bramek - 10 asyst - 6 MoM - nota końcowa 7.66)
W trzecim sezonie Hackett gra jeszcze lepiej: po 24 meczach ma jak narazie 5 bramek - 11 asyst - 2 MoM - nota 7.88, po za tym statystyki bardzo mu się poleprzyły (niektóre wzrosły nawet i o 4"oczka" ).
Polecam go sprawdzić!
Sado
Ja sobie gram Pogonią w 2 lidze, Stworzyłem siebie i moich kilku kolegów. Rozgramiam wszystkich. Nie chce mi się zaczynać innego "sejwu", bo niedługo FM2005 smile.gif
Miłosz
Newcastle nareszcie pokonane !!
W ciągu tych trzech sezonów gry w Oxfordzie, trzy razy spotykałem się w meczach z Newcastle (FA Cup, Carling Cup).
W pierwszym meczu Catlinh Cup 3 round przegrałem 3:2 (0:2) - Kluivert mnie rozwalił.
W drugim meczu Carling Cup 4 round przegrałem u siebie 0:3
I nareszcie w trzecim meczu The FA Cup 6 round (pokonałem m. in. Middlesbroug) wygrałem 2:1, dzięki bramkom Lee Bradbury'ego. Jestem ciekae następnego losowania (obym nie trafił na Manchester United).

--EDIT--

The FA Cup Semi Final

Oxford United - Tottenham
Hull - Manchester United

Jak widać czeka mnie mecz z Tottenhamem, z którym grałem już dwa razy i tyle samo razy wygrałem. Nie ma co ufać statystykom, pomimo tego, że Tottenham jest 17 w Premiership ostatnio wygrał na wyjeździe z Chelsea. Jestem ciekaw co ze mną zrobi.
_ARO__
u mnie najsmieszniejsze jest to ze moi napastnicy strzelaja malo bramek...max 12 na sezon :| tylko ze ja mam taka taktyke...u mnie strzela cala druzyna (prucz bramkarza tongue.gif)...od obrony po pomoc...ale nie mam zadnego lidera w napadzie confused.gif

znalazlem dobrego zawodnika ...Burchill niezly...(wrescie go sprowadzilem biggrin.gif)
aha biggrin.gif sprowadzilem tego Wayne Routledge'a !! wreszcie biggrin.gif za 750tys euro !!!! wrescie sie zgodzil biggrin.gif ...mam tez inne talenty biggrin.gif jak wlacze gre to pospisuje i dam znac biggrin.gif u mnie Zawadzki nie jest taki dobry biggrin.gif wolne dobrze strzela ...
Obsolete
Ja gram teraz sobie 2 druzynami.
Dynamo Kijow, ktoremu ustawilem dosc dziwna taktyke - 4 obroncow, 2 dmc, 1 mc na srodku i 3 strikerow - zabawnie to wyglada gdyz walka na srodku pola teoretycznie u mnie istniec nie powinna, jednak i tak wygrywam prawie wszystko (w obronie chlopy jak deby;p). Jesli chodzi o lige to akurat nietrudne bo tam sie liczy jeszcze tylko Shaktar, ale na arenie europejskiej tez niezle kozacze. Jak na razie mam 219 wygranych, 21 remisow i 16 porazek. Prym wioda Rincon i Nanni warci juz z 30 milionow.
Reprezentacja San Marino;p tu gram raczej dla jaj, nie przegrac ta druzyna to prawdziwa sztuka, raz bylem blisko remisu z Austria;p a takto to po min 4-0 regularnie;p
Il Capitano
Właśnie rozgrywam finał Ligi Mistrzów!!! Mecz Porto - Liverpool!!! cool.gif

DO przerwy wygrywam z The Reds 2:1!!! Bramki dla Dragaoes zdobyli:
Toledo, Athirson dla ekipy Dudka niezawodny Owen!!! Druga połowa jedziemy!!!

EDIT: Wygrałem swój pierwszy Puchar Mistrzów i zdobyłem po raz pierwszy potrójną historyczną koronę!!!Po 90 minutach spotkania było 3-3!!Pierwsza połowa dogrywki ,je...y komputer robił mecz bardziej dramatycznym ale pod koniec pierwszej połowy dogrywki w 104 minucie gola na wagę zwycięstwa i zdobycia upragnionego pucharu DIEGO!!!! cool.gif
To był mój drugi finał w Champions nie mogłem go skaszanić!
Już kiedyś po bardzo ciężkiej drodze grałem w finale z Newcastle United ,przegrałem wtedy wysoko!

To może być moje pierwsze zwycięstwo w Lidze Mistrzów!!!
Po 5 sezonach w Porto osiągnąłem naprawdę znakomity skład który może wywalczyć wszystko!!! tongue.gif Nie mam tam jakiś rewelacyjnych killerów pokroju Henry i innych!!!

Oto mój skład ,kadra jest bardzo szeroka cool.gif

Bramkarze:
Pedro Peralitinha
Sergio Silva
Vitor Baia
Nuno

Obrońcy:
Jorge Andrade
Paulo Ferreira
Giovani Pasquale
Ricardo Carvalho
Tonel
Milan Dudić
Sarr
Mario Silva
Jose Julian de La Cuesta
Pedro Emanuel
Ricardo Costa
Jorge Costa

Pomocnicy:
Sunday Oliseh
Costinha
Maniche Ribeiro
Candido Costa
Marco Ferreira
Toledo
Kamil Kosowski
Juninho Pernambucano
Hidetoshi Nakata
Cesar Peixoto
Ebi Smolarek
DIEGO RIBAS DA CUNHA <---tego człowieka zabraknąc nie mogło w Porto cool.gif (NIESAMOWITY BRYLANT) (CZŁOWIEK FENOMEN)!!! cool.gif

Napastnicy:

Grzegorz Rasiak <=== w grze nie jest taki zły,strzela bramki ale na ciecia nie stawiam ,nie lubię go tak jak na żywo! icon_twisted.gif
Benni McCarthy
Derlei
Alessio Cerci
Serginho Baiano
MAciej Żurawski
Edgaras Jankauskas

Jak widać mam tutaj pokaźną liczbę Polaczków ohmy.gif
Obsolete
Jak pamietam w Porto na rezerwie jest Helder Barbosa, calkiem dobry zawodnik (zawsze go kupuje jak gram w polska lige;]), choc czasem sie zdarzy, ze jego rozwoj krzyzuja kontuzje i pozostaje sredniakiem.
Kiedys gralem Porto i szarpalo sie calkiem niezle, brak duzego budzetu (troche powyzej 1 mln) wiec trzeba bylo postawic na tych, ktorych mialem w skladzie. Najlepiej grali Jankauskas, McCarthy, Barbosa, Costinha i chyba M.Ferreira (w kazdym razie jakis mr strzelal duzo goli i to byl chyba ten gosc;])
Il Capitano
Tak! Helder Barbosa to wychowanek Porto!Czysty brylant!
Cały czas rozwija się pod moim okiem ,technicznie i mentalnie rozwija się bardzo dobrze ,kuleje zawsze wyszkolenie fizyczne!!!

Dragaoes ma wiele znakomitych brylantów(wychowują znakomite dzieci tongue.gif ) Po 3-4-5 sezonach już można się za nimi rozglądaćtongue.gif

Bramkarze _ Pedro Peraltinha , Sergio Silva
Defensywny pomocnik _ Paulo Machado
Środkowy obrońca _ Andre Carvalho
Ofensywny pomocnik/Napastnik _ Fabio Paim
Ofensywny pomocnik _ Maradona cool.gif
Napastnik _ Vierinha
i jak wiadomo Helder Barbosa

Przy odpowiednim wytrenowani jest z nich kawał dobrych kopaczy(może nie są terminatorami ze statsów ale...), najgorzej u nich zawsze z umiejętnościami fizycznymi!Ale warci polecenia!
Miłosz
Ja tu sobie tak gadu - gadu, a tym czasem do końca mojego kontraktu zostało tylko 3 miesiące, a włodarze klubu jakoś się nie kwapią do przedłużenia umowy 8O Mam nadzieję, że mnie nie wywalą.

Kolejny, po Dariuszu Zawadzkim Polak zaczyna odgrywać ważną rolę w klubie: Rafał Sobański (obrońca/defensywny pomocnik - lewy). W profilu ma, Defender, ale o wiele lepiej sprawuje się w lini pomocy. Sobański poziada piekielne uderzenie z dystansu 8O (20). Za zwyczaj strzlea bramki z 25-35 jardów (po dośrodkowaniu, bądź podaniu). Na prawdę świetny DMF. Polecam do nieco słabszych kluubów.
_ARO__
u mnie na gwiazde wyrasta Pawel Brozek...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.