Nareszcie Coca - Cola Championship (Agielska Division 1 ) stoi przede mną otworem. Malutki klubik Oxford United, który zaczynał w 3 lidze angielskiej, w końcu trafił do Division 1 i to pod moim trenerskim okiem

Dość niespodziewanie wygrałem trzecią i drugą ligę z przewagą punktową grubo ponad 20, teraz przyszedł końcowy sprawdzian przed Premiership.
Gwiazdy zespołu:
Numero Uno, to bez wątpienia Dariusz Zawadzki, sprowadzony w pierwszym sezonie za darmo, gdyż nie grał w zadnym klubie. Świetny rozgrywający, już po raz drugi został wyróżniony przez kibiców Oxfordu na najleprzego piłkarza druzyny. Na chwilę obecną wart 1,5 mln Ł.
Raio Piiroja - świetny obrońca, grający w reprezentacji Estonii. Sprowadzony z Free i obecnie wart 1 mln Ł. Bez niego cała defensywa za pewne by się rozsypała.
Zema Abbey - wraz z Lee Bradbury'm tworzą niezwykle bramkostrzelny duet. Anglik, sprowadzony w poprzednim sezonie z Free. Razem z kumplem z napadu zdobyli w poprzednim sezonie łącznie 46 bramek, kolejno 28 i 18 goli.
Norbert Tyrajski - świetny golkeeper, który w poprzednim seoznie w 46 meczach wpuścił zaledwie 22 bramki.
Wschodzące gwiazdy:
Wayne Routledge - napstnik/skrzydłowy - po tego 19 latka biły się m. in. takie luby jak: Athletico Madryt, Newcastle, Inter, Real Zaragosa, Mallorca i wiele innych, (ok. 20 klubów - lista w jego profilu była na pawdę baaaaardzo dłuuuuuga) a on wybrał maleńki klub z Oxfordu.
Jonathan Ashton - fenomenalny lewy onrońca. W poprzenim sezonie miałem tylko jednego lewego obrońcę, więc musiał grac cały czas i wyszło mu to na dobre. Teraz ma niesamowite statsy, a noty po meczach rzadko spadają ponizej 7.
Michael Williamson - drugi środkowy obrońca. Wcześniej grał w Southamptonie, ale klub nie chciał z nim przdłuzyć kontraktu i to był ich wielki bład. Świetne statsy w wieku 21 lat i wciąz rosną.
Lee Sims - prawy obrońca, sprowadzony z Manchesteru United. Swojego czasu gdy grałem własnie Diabłami, Sims grał regularnie w pierwszym składzie. Jak narazie w Oxford zmienia się na tej pozycji z Pawłem Pranagalem. Po pierwszym sezonie nota 7.21. Dobre statystyki i wciąz się rozwija.
Transfery:
Loans In - Manuel Fernandes 8O 19 latek z takimi statsami 8O wypozyczony z Benfici, wraz z Zawadzkim, będzie stanowił duet rozgrywających.
Eddie Johnson - napastnik/pomocnik, wypozyczony z Manchesteru United, będzie zastępował moich napastników, którzy się zmęcza.
Players In
Julinho - pomocnik/obrońca (lewy) - 26 letni Brazylijczyk sprowadzony z Paulisty. Statsy robią wrażenie, polecam sprawdzić.
Lewis Joe - przyszłościowy bramkarz. Zastąpi Norberta Tyrajskiego, gdy ten odejdzie z klubu.
Lee Peltier - defensywny pomocnik/obrońca (lewy) w rezerwach Liverpoolu po rozegranych 26 meczachj miał na końcie 7 bramek i ... 32 asysty. Jeszcze nie gotowy do gry w pierwszym składzie, ale już niedługo...
Mecze przygotowawcze do sezonu:
Oxford - Ipswich 2:1
Oxford - Stoke 2:0
Oxford - Wigan 2:0
Derby - Oxford 3:0
W.B.A - Oxford 0:2
Al Ahli (UAE) - Oxford 2:5
Za chwilę rozegram pierwszy mecz w Coca - Cola Championship z Sheff Utd na wyjeździe. 3 majcie kciuki.