Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Managery piłkarskie
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
Miłosz
Huh. Tottenham pokonany 2:0, bramki: Lee Bradbury i Chris Hackett. Teraz czeka mnie finał z Manchesterem United (nareszcie się z nimi spotkam smile.gif ).
Coca - Cola Champions wygrana:

46 meczy - 34 zwycięstwa - 5 remisów - 7 przegranych - 123 br. strzelone - 40 br. straconych - 107pkt.

TRANSFERY:

Niestety na dzien disiejszy już wiem, że stracę jednego z moich najleprzych strzelców: Lee Bradbury'ego, ponieważ nie staćmnie na kontrakt, który sobie zazyczył, jednak do klubu na nowy sezon przychodzi Brett Ormerod za Free i mam nadzieję, że załata lukę po Walijczyku. Eddie Johnson powróci do Manchestery United, ale planuję znowu go wypozyczyć na następny sezon, w tym strzlił już 36 bramek w 34 meczach, został mu jeszcze jeden do rozegrania z Manchesterem United smile.gif.
Po za tym planuje ściągnąc Edersona z Internacional i kilku piłkarzy, którzy pomogą mi utrzymać się w Premiership.

The FA Cup Final

Manchester United - Oxford United

Kadry obydwu drużyn:

Manchester United

Tim Howard

Phil Neville
Miael Sivestre
Rio Ferdinand
John O' Shea

Kleberson
Ryan Giggs
Roy Ceane ©
Paul Scholes

Ruud van Nistelrooy
Cristiano Ronaldo

ławka:

Luke Steele
Alessandro Del Piero
Fredric Kanoute
Fabio Santos
Joseph Yobo

Oxford United

Norbert Tyrajski

Paweł Pranagal
Jonathan Ashton
Raio Piiroja
Michael Williamson

Chris Hackett
Julinho
Dariusz Zawadzki
Manuel Fernandes

Eddie Johnson
Lee Bradbury

ławka:

Maciej Samuel
Rafał Sobański
Wayne Routledge
Zema Abbey
Steward Downing

---EDIT---
Tak, tak, tak i jeszcze raz TAK!!!
"Czerwone Diabły" ostatecznie pokonane w finale FA Cup!!!
Pierwszy puchar tej drużyny!!!

Manchester United - Oxford United 0:3

13' Lee Bradbury
15' Lee Bradbury
17' Chris Hackett

w ciągu 5 minut Manchester stracił 3 bramki, tym samym pozegnał się z pucharem.
Szkoda, że Bradbury odchodzi sad.gif

"Jedne z kibiców powiedział, że trener Oxford United dokonał cudu z tym zespołem i przed The Kassam Stadium powinien stanąć jego pomnik"

Po zwycięstwie zainkasowałem 2mln Ł
mishka
Kurde nie wiem kim grać. Newcastle jest za prosto, liga Northern Irish za mało kasy ma, francuska sie muli... Skina zmieniłem (z CM 5) lepiej to wygląda, ale... Swoją drogą słyszałem że mają wydać 2 managery: Football manager i CM 5. Ciekawe czy to tylko plota czy cos więcej...
Miłosz
mishka Football Manager 2005 i CM5 to będą dwie różne gry. Wychodzą ponieważ Eidos i Sports Interactive się rozpadły. Po rozpadzie Eidos dostało pozwolenie na używanie nazwy Championship Manager, jednak jest to gra tworzona od podstaw. SI zachowało wszystkie bazy danych, silnik itp. dlatego Football Manager można uznać za następną część starego CM'a.

Wracając do Oxford United.
Jestem już w Premirship. Dostałem kupę kasy, bo aż 3mln Ł na transfery i więcej kasy na kontrakty, daltego tez od razu przedłuzyłem kontrakt z Lee Bradbury'm. Po za tym kupiłem... Fernando Cavenaghi !!! za 2mln Ł, Michael Steward za Free, Sissoko za Free, Austin Ejide za 250K. Zostało mi 612K Ł.

Loand In:
Eddie Johnson
Manuel Fernandes

Rozegrałem mecze przed sezonowe i czeka mnie kolejny mecz z Manchesterem United o The FA Community Shield, a po tym meczu... kolejny mecz z Manchesterem United - mecz inauguracyjny Premiership smile.gif

Huh, na dzisiaj daję sobie spokuj.

A zapomniałbym dodać. Po przejściu do Premierhsip dostałem kilka ofert na pracę w klubach, m. in. od Tottenhamu i ... Manchesteru United smile.gif ale ich nie przyjąłem smile.gif
_ARO__
ja zdobylem 2 z rzedu mistrzostwo Polski...odpadlem w 4 rundzie UEFA...znowu mi dobudowuja miejsca siedzace biggrin.gif (kolo 7tys,a mam juz 15...)...Brożek wyrósł na gwiazde...zobaczymy co dalej..moi graja coraz gorzej,mimo dobrych wystepow w Champions League...no ale ...
Il Capitano
Właśnie objąłem reprezentacją Portugalii!
Ale mam też pod swoim dowództwem reprezentację Portugalii U-21~
Nie chcę mieć młodych ,czy mogę jakoś z ich zrezygnować?!
Czy też muszę prowadzić dwie rep. równocześnie ,hm?!
Miłosz
Zarząd klubu z Oxfordu, sam zaproponował mi robudowę stadionu o 6000 miejsc siedzących, daltego też The Kassam Stadium od stycznia będzie miał łącznie 19000 miejsc siedzących smile.gif

Moje szanse na wygraną Premiership to 500-1 biggrin.gif Ale i tak zależy mi na utrzymaniu się w lidze, a później to się zobaczy biggrin.gif
Il Capitano
Właśnie objąłem reprezentację Portugalii.
Ale mam też pod swoim dowództwem reprezentację Portugalii U-21.
Nie chcę mieć młodych ,czy mogę jakoś z nich zrezygnować?
Czy też muszę prowadzić dwie reprezentacje równocześnie ,hm?! :?
Chyba nie mogę zrezygnować z młodzików ,opcji nie widać

Czy mogę też orgazniować mecze towarzyskie reprezentacji?
Nigdzie takiej opcji nie widzę więc chyba nie mogę... :?

P.S> Chodzi oczywiście o Championship Manager 03-04
In_sane
sory za lamerskie pytanie (jezli juz bylo to jeszcze bardzoej soryslaw wink.gif) Jak jest z prowadzeniem reprezentacji w Cm 03/04 proponuja nam ta funkcje czy jak.....
_ARO__
jak sie zwoli miejsce to naciskasz na nazwe kraju i w dole ekranu masz opcje zeby wyslac swoja propozycje jako managera biggrin.gif
mishka
Albo po jakimś czasie jak wyrobisz sobie nazwisko to sami zaoferują....
Il Capitano
Właśnie objąłem reprezentację Portugalii.
Ale mam też pod swoim dowództwem reprezentację Portugalii U-21.
Nie chcę mieć młodych ,czy mogę jakoś z nich zrezygnować?
Czy  też muszę prowadzić dwie reprezentacje  równocześnie ,hm?! :?  
Chyba nie mogę zrezygnować z młodzików ,opcji nie widać

Czy mogę też orgazniować mecze towarzyskie reprezentacji?
Nigdzie takiej opcji nie widzę więc chyba nie mogę... :?  

P.S> Chodzi oczywiście o Championship Manager 03-04

A jesteście w stanie odpowiedzieć na moje pytania?
_ARO__
nie da sie...oni sami organizuja...
Miłosz
Mam końcówkę listopada i po 13 meczach jestem 4 w tabeli tracąc 3 pkt do lidera, a miałem się tylko utrzymać w lidze smile.gif Co prawda to dopiero początek, ale już udało mi się np. pokonać Arsenal na wyjeździe smile.gif.

Dotychczasowe sukcesy w Premiership:

Oxford United - Everton 5:0
Arsenal - Oxford United 0:1

P.UEFA

Oxford United - Esbjerg fB 5:0
Esbjerg fB 0:4

The FA Comunity Shield

Manchester United - Oxford United 3:5

Zostałem nawet managerem miesiące ;p i teraz wszystkie kluby z angli, które nie mają trenera składają mi propozycję smile.gif Ostatnio dostałem m.in. od Manchesteru United, Tottenhamu, Boltonu i Aston Villi.
Cavenaghi rozstrzelał się na dobre i już w profilu ma "Ulubiony klub: Oxford"

Napiszcie coś o swoich sezonach smile.gif

--EDIT--

Zapomniałem napisać: Do Chelsea trafił Kalu Uche i powiem Wam, że zamiata na tym prawym skrzydle smile.gif Zbiera ładne noty i nawet kilka razy asystował. W Leeds gra Arkadiusz Radomski i wywalczył miejsce w pierwszym składzie. Został piłkarzem miesiąca i ma już 3 bramki i 3 asysty w swoim dorobku.

Do malagi trafiają stare gwiazdy, które chcą zakończyć karierę. Na chwilę obecną grają tam m.in.:

Carlo Cudicini
Zinedine Zidane
Rivaldo
Lampard
Cristiano Zanetti

Niezła ekipa smile.gif
Miłosz
Słyszałem, że wyszedł skin z FM 2005 do CM 03/04. Ma ktoś go ?? Jeśli tak to proszę o pdanie linka skąd można go ściągnąc.
mishka
Mój brat to ściągnoł, dużo sie zmieniło. Troche na początku trudne i nie czytelne ale idzie sie wczuć. Nie znam linka ale jest strona z obszernym działem download. Spróbuj moze coś bedzie: http://ceem.info/
Sado
A ja Pogonią z edytowanymi zawodnikami zdobyłem PP, więc powinienem grać w PUEFA, będzie ciekawie cool.gif . Jeszcze nie zacząłem 2 sezonu, ale już blisko smile.gif
Miłosz
JA narazie w P.UEFA grając Oxfordem dośc łatwo pokonałem Esbjerg fB i Dunfermline. Teraz przyszło mi grać z Monaco XD
Sado
Kurde. Nie gram w PUEFA. Nie wiem dlaczego... Zdobyłem PP, ale nic.
_ARO__
a mi sie cos z(pipi)lo:/ jak wlaczam gre i pare razy dam kontynuuj to mi pisze ze zabraklo miejsca na dysku i gra wychodzi do windowsa...tworzy jakies duze pliki w tempie od injury i od manager history...kapa...kasuje je i wlaczam gre i historia sie powtarza...mam 1GB wolnego i cale te miejsce zabiera,a jak zwolnie wiecej to tez zabiera...

mam Freddy'ego Adu biggrin.gif wymiata mały biggrin.gif w każdym meczy bramka biggrin.gif wychodowalem se tez swietnego napastnika ...ma 15 lat i sie nim interesuje Juve !! i ma swietne statsy...zastanawiam sie czy go nie dac zamist Brozka zeby gralk w duecie z Adu...Brozek ma slabe statsy ale zdobywa ciagle bramki i ma dobre noty...Soto i Advaldo zawodza...Kosciukiewicz z Widzewa ...swietny bramkarz...
escobarek
czytam wasze posty i nie dowierzam.. jak dla mnie granie w wersje CeM'a inną niż 012 to profanacja.. próbowałem się przekonać do nowych wypustów.. liczne bugi.. przesycenie niektórych opcji.. tryb 2-d.. ogólnie mówiąc przerost formy nad treścią.. dlatego uważam że CM skończył się właśnie na tym oznaczonym 012 .. choć może gdybym był nowym graczem i zaczął swoją przygodę od czwartej edycji miałbym całkiem inne zdanie.. sam nie wiem..
Il Capitano
[quote]czytam wasze posty i nie dowierzam.. jak dla mnie granie w wersje CeM'a inną niż 012 to profanacja.. próbowałem się przekonać do nowych wypustów.. liczne bugi.. przesycenie niektórych opcji.. tryb 2-d.. ogólnie mówiąc przerost formy nad treścią.. dlatego uważam że CM skończył się właśnie na tym oznaczonym 012 .. choć może gdybym był nowym graczem i zaczął swoją przygodę od czwartej edycji miałbym całkiem inne zdanie..

stary!ja w ceema rżnę od wersji 99-00!
Później kolejne! KAżda po kolei! I stwierdzam ,że najlepszą częścią jest 03-04!!
M@IDEN
trudno sie z tobą nie zgodzić Diego smile.gif
ciekawe co wyjdzie z Prem Mng... tongue.gif
_ARO__
ja gram juz od hohoho....cm 03/04 jest swietny...
escobarek
widocznie powinienem być bardziej otwarty na nowe rozwiązania skoro tak piszesz.. ale próbowałem i mimo wszystko kiedy z kumplami mieliśmy tylko troche czasu wolnego to natychmiast znosiliśmy kompy i graliśmy po sieci właśnie w wersje 012 .. piękne chwile.. ale spróbuje.. może tym razem się przekonam od tej wersji (034)..
Il Capitano
Ja z początku też nie mogłem załapać edycji 03-04!
Jakoś tak dziwnie wysoko przegrywałem ,szlak mnie trafiał!
Ale odkąd zaczęło mi iść i komp nie wbijał mi wyników hokejowych zacząłem coraz bardziej się do niej przekonywać!

A zawsze u mnie jest tak, że jeżeli kupić to tylko najnowsze odsłony danej serii! ohmy.gif
Sado
Ja gram w CM'a od części CM3 i nadal kupuję kolejne części.

A co do mojej Pogoni kupiłem sobie Adu i tworzy duet napastników z moim kolegą. Strzelają tyle goli, że to poezja biggrin.gif
In_sane
Z cyklu "Lamerskie pytania insane'a"
czy wartosc pilkarzy w mojej druzynie sama z czasem wzrasta czy jak? (chodzi mi oczywiscie o cm 03/04 smile.gif
Il Capitano
Z cyklu \"Lamerskie pytania insane'a\"
czy wartosc pilkarzy w mojej druzynie sama z czasem wzrasta czy jak? (chodzi mi oczywiscie o cm 03/04 smile.gif

Dla przykładu taki Diego którego nabyłem z wolnego transfery wart był 5 mln euro po 2 sezonach jego wartość wyności 30 mln euro!
Cena wyjściowa ustalona przeze mnie to 75 mln euro! Widac zainteresowanie ,więc poprzeczkę zawisiłem wysoko cool.gif

Zależy od tego jak się prezentuje w meczach i w całym sezonie!
Jeżeli zgarnia dobre noty , dużo strzela bramek to z meczu na mecz jego wartość rośnie!
Ale jeżeli przestaniesz delikwenta wystawiać jego wartość zacznie maleć!
Miłosz
No właśnie z tą wartością to jest różnie (choć w większości przypadkach jest tak jak opisał Diego ) np. Gdy grałem Manchesterem United, Ruud van Nistelrooy w pierwszym sezonie strzelił ponad 40 bramek i zgarniał przyzwoite noty, a wartość jego ledwo dochodziła do 25 mln Ł.
W moim sejwie z Oxfordu Ruud strzeli w pierwszym sezonie zaledwie 25 bramek a wartosc jego wynosila 45 mln Ł !!!
Miłosz
Pierwszy sezon Oxfordem w Premiershp wypadł nadzwyczaj dobrze, powiedziałbym nawet, że rewelacyjnie.

Premiership:

Na początku sezonu bukmacherzy obstawiali moje szanse na 500-1, że wygram ligę, tym czasem zająłem drugą pozycję, tracąc do lidera Leeds tylko 1 pkt

FA Cup:

Doszedłem do finału gromiąc takie zespoły jak Manchester United, Chelsea, jednak ostatecznie przegrałem z Arsenalem 1:0 sad.gif

Curling Cup:

Grałem w finale z Chelsea, która pokonała mnie 1:0 sad.gif

UEFA CUP:

Pokonując m. in. Livarpool, Chelsea, Austria Wiedeń, Monaco doszełem do finału i tam poległem z... Birmingham 1:0 (golden goal Ameobi) sad.gif

Jedyne trofeum jakie zdobyłem to na samym początku Comunity Shield pokonując Manchester United 5:3.

TRANSFERY:

Players In:

Eddie Johnson - transfer definitywny
Krzynówek cool.gif
Simon Gillet - świetnie zapowiadający się środkowy pomocnik
Yanick Stephan - przyszłościoy napastnik
Michael Dawson cool.gif na tego zawodnika polowałem od początku gry i teraz nareszcie do mnie zawitał. Świetny obrońca, jedne z leprzych w grze.

na pozwolenie na pracę czekają:

Rincon - tego pana chyba nie muszę przedstawiać
Martin Liguera - AMC - a będzie sobie wchodził za Zawadzkiego smile.gif

Tak poza tym, to zarząd klubu odpicował mi obiekty treningowe: Top facilities plus Youth academy (mam leprze od Chelsea cool.gif
Moje fundusze to skromne 7 mln Ł, z czego już 2,8 mln Ł poszło na kupono Dawson'a.
Sado
Swoim sejwem Pogonią ze mną i ze swoimi kolegami w LP rozgromiliśmy wszystkich, tak samo było i w PP. Kupiłem sobie: Boruca, Szalę, Dudka, Djokovica, Milę, M.Ekwueme(brat Emmanuela Ekwueme), Korzyma, Adu 8O W LM rozwalę też wszystkich cool.gif icon_twisted.gif biggrin.gif
świerzbik
A ja właśnie wróciłem do tej świetnej giery. Po 15 kolejkach w lidze moja wisełka naturalnie pierwsza, w UEFA tez nieźle, chociaż teraz (tj w 3 rundzie tegoż pucharu) trafiłem na Ajax i cienko to widze jakoś :? Nie ma to jednak jak gra w sieci- z kumplem właśnie skończylismy 1 sezon ligi polskiej-on Legia(5 miejsce i chłop oczywiście załamany) ja Amica(2 miejsce i cały zarząd wniebowzięty). Drugi sezon zapowiada się nieźle więc lece pykać :wink:
In_sane
"Z cyklu lamerskie pytania insane'a"
Jezeli obejme funkcje selekcjonera reprezentacji, to bede prowadzil jednoczesnie reprezentacje i klub czy jak?
Sado
Ale jak to? Na samym początku gry, jak masz wybrać klub? Czy jak Ci zaproponowywuja pracę? Jak to pierwsze to tylko rep, a jak to drugie to rep i klub. Tak mi się zdaje, bo we wcześniejszych wersjach tak było.
In_sane
chodzi o sytuacje gdy oni proponuja mi prace smile.gif tenkju Sado smile.gif
Sado
Hyhy, sprzedałem jednego ze swoich kolegów do Milanu za 10 mln funtów(taką ustawiłem klauzule odejścia) i kupiłem sobie w jego miejsce Adu i Barosa za 3 mln funtów 8O Grał w Man City i nie mieli kasy i przyjmowali każdą ofertę, więc skorzystałem biggrin.gif

Kiedy będzie FM 2005?
Miłosz
Potrzebuję edytor do CM 03/04, w którym mógłbym wyedytować zawodnika łącznie z imieniem i nazwiskiem.
Sado
Z tej strony, z której ściągałem już nie ma... :? Właśnie nie wiem czemu... :?
Enori
Potrzebuję edytor do CM 03/04, w którym mógłbym wyedytować zawodnika łącznie z imieniem i nazwiskiem.

To nie będzie to?
http://www.sigames.com/downloads.php?type=view&id=172

Niedawno zacząłem nową grę w CM 03/04 Jagiellonią Białystok.
Jak narazie wszystko układa się bardzo dobrze, mam już zapewniony awans do 1 ligi. Teraz czeka mnie 2 mecz finału pucharu polski z Legią. Pierwszy u mnie zremisowałem 0-0. Miałem szczęście w losowaniach bo do samego pół-finału trafiałem na 2 ligowców. Kupiłem Stolarczyka z Wisły, za jakieś śmieszne pieniądze i dwóch młodych zawodników. W najbliższym oknie transferowym dojdzie do mojego zespołu Lewandowski. Mój duet napastników Tyczkowski-Danielewicz strzela strasznie dużo bramek, a tracimy bardzo mało. Nie sądziłem, że tak łatwo mi pójdzie. To wszystko oczywiście bez żadnych trików z wczytywaniem.
_ARO__
wiecie ze jest juz do msciagniecia FM 2005 ??
Topek
Nie gadaj tylko dawaj linka smile.gif chyba że chodzi ci o demo to nie dawaj
Jakuza
Nie gadaj tylko dawaj linka smile.gif   chyba że chodzi ci o demo to nie dawaj

FM2k5 można ściągnąć torrentem z www.suprnova.org tongue.gif
_ARO__
tylko ze ten torrent nie dziala confused.gif ma ktos inny??
GOPA
zna ktos jakas fajna stronke o HM 2003/04 ??

slyszalem ze ta je*bana gre trzeba patchowac bo ma bledy.
Jak ta gra moze byc super jak ma bledy i trzeba sie pier*dolic z jakimis paczami icon_evil.gif totalny bezsens , kaj moge te pacze znalezc?
Topek
Coś sie temat zaniedbał. Że teraz sie gra w FM 2005 to powiem o nim że mi sie nawet podoba Wygrałem Cracovią Extraklase i mi sie save skasował. dzis zaczynam grać od nowa icon_twisted.gif
Obsolete
no mnie FM wciagnal i zaniedbalem wiele obowiazkow;] ostatnio wyszedl patch (ma ktos crack;]?), ktore poprawia ta nieszczesna celnosc napastnikow, czyli najwieksza wade FM...poza tym Polska wreszcie jest traktowana jako kraj UE, o czym przy tworzeniu gry autorzy zapomnieli;p

Jak na razie najwiekszym telentem jaki kupilem jest (z pamieci pisze) Maciej Nowacki z Odry Wodzislaw. Co roku byl wybierany najlepszym zawodnikiem ligi polskiej, srednia na koniec kolo 8.70, oczywiscie powolywany do repry...generalnie bardzo warto miec takiego ML

z CM 03/04 udalo mi sie jeszcze przypadkowo odkryc tego oto zawodnika http://members.lycos.co.uk/rip84/FTP/Obsol...bez%a0nazwy.jpg

jak widac warto go pozyskac, zwazywszy, ze jest za darmo;] Bramkostrzelna cholera
Kinio
Ja w pierwszym sezonie gralem Barca i nie bylo zbyd trudno teraz gram Pogonia i jest troszke gorzej...ale jakos sobie poradze:P hehe
deco
a kiedy nowy Menager??bo slyszalem ze dopiero na wiosene,chociaz wtwedy to juz bez sensu...A jakie bedą wymagania wiadmo??
piecia
Czy ma ktos juz Champioship Manager 5??Czy wersja 200mb jest to cala wersja czy jakies demo.I jak do cholery to uruchomic biggrin.gif
PIT
Jest to pelna wersja, nie warto sciagac bo to jest porazka na calej lini. Zeby dzialalo trzeba nagrac programem Blindwriter, zainstaloac i wtedy powinno dzialac. IMO szkoda plyty, nawet takiej za 50 groszy...tongue.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.