To musze sprawdzic czaplinksiego. Zobaczymy jak mu bedzie szlo.
Niezlym patentem na dobrych bramkarzy w polskiej lidze bylo zatrudnianie staruszkow na jeden, dwa sezony.
Tak w pogoni mialem za darmo abondaznieriego, buffona, cainzaresa i mimo wieku dobrze bronili. Ale to pilkarze na gora 2 sezony bo potem odchodza na emeryture. Najwazniejsze ze sa za darmo i morale w druzynie sie podnosi (utytulowany zawodnik, doswiadczenie, wsparcie dla kolegow)
Marcin$
28 07 2007, 13:45
Z tego co pamietam to Fabiniak tez niczego sobie jest. Az mnie wziela ochota na FMa bo gralem ostatni raz z rok temu

no ale poczekam na 2008. A propo FM2008:
# Nowy system pomocy dla niedoświadczonych menedżerów
# Ulepszony "dzień meczu", czyli więcej interakcji z mediami w dniu meczu, więcej możliwości przypisywania zawodnikom zadań, ulepszone rozmowy przed, w trakcie i po meczu oraz płynne robienie zmian w taktyce (bez stopowania gry)
# Ulepszenie w prowadzeniu reprezentacji, tj. interakcja z mediami, odejścia z kadry, interakcja z zawodnikami, skauting do reprezentacji, wybór kapitanów, morale osobne dla reprezentacji i klubu, i wiele innych
# Ulepszony i lekko zmodyfikowany interfejs gry, poprawione korzystanie z notatnika
# Zawodnicy będą wypowiadać się na temat swojej gry, finansów oraz polityki kadrowej, aby ulepszyć interakcję zawodnika z zarządem i menedżerem
# Centrum transferowe, nowy system transferów mający na celu lepszą politykę transferową, porównywanie cen, zatwierdzanie lub odrzucanie ofert itp.
# Ray Houghton i SI Games po raz kolejny współpracują, aby jeszcze bardziej ulepszyć silnik meczu. Na początku sezonu będzie można zmienić rozmiar boiska aby dopasować go do stylu gry
# Więcej nagród, takich jak europejski Złoty But czy najlepsza jedenastka wszechczasów w danym klubie/reprezentacji
# Ulepszony system finansowy, z większą ilością informacji dla menedżera, włączając w to dochody z dniu meczu, wiadomości o biletach, inwestycjach, sponsorach, bonusach oraz przenoszenie pieniędzy w trakcie sezonu z budżetu transferowego do płacowego i w drugą stronę
# Dni fanów, czyli dzień danego klubu, aby podnieść morale fanów, wzmocnić więź z kibicami i podnieść dochody
# Ulepszone media, więcej interakcji oraz sekcja z najważniejszymi informacjami z innych boisk ligowych
# Zdjęcia newgenów będą teraz pokazywane w koncepcji FaceGen, czyli generowana komputerowo twarz będzie zmieniała się wraz z wiekiem
# Zmniejszony czas zapisu/odczytu gry a także przyspieszenie gry sieciowej
screenyźródło: cmrev.com
Zapomnailes o rewolucyjnym systemie on lajn
ok,trudno,jak mnie wywalą z Juve to zagram inna lige,btw.nie moge znalezc wyszukiwarki zebym samemu sobie wpisał nazwiska...

to biale pole w lewym gornym rogu. Jest na kazdym ekranie
Obsolete
28 07 2007, 14:17
Co do FM 2008, to mi wystarcza uaktualnione sklady i odzyskanie licencji. Reszta to duperele.
alienator
28 07 2007, 16:02
też zacząłem grać, hihi.
na początku wziąłem sobie ległą, żeby ogarnąć co i jak działa, do czego służy itd (mój pierwszy menedżer).
Zdobyłem superpuchar Polski, wygrałem kilka sparingów, ogarnąłem co do czego służy (prawie).
Teraz zacząłem sobie zespołem z drugiej ligii, na razie bez porażki w towarzyskich hi hi.
Jak można szybku wyszukać sobie skałtów? bez czekania na odpowiedź w gazecie itd.
dzieki ludzie,ślepy byłem,wierzycie opiniom skautów? Bo z tych nazwisk Sado to tylko Bojan i Metzelder zostal uznany za warty zakupu,reszta juz nie.
Jak zrobic zeby rezerwa grała gdzieś regularnie,bo tylko under20 ma lige,a oni nic nie grają przez caly sezon,a nie chce mi sie ustawiac za nich calego terminarza towarzyskich meczy.
Obsolete
28 07 2007, 17:52
fixtures->arrange friendly match
A czy wierzyc opinii skautow...to juz zalezy od ich statystyk;]
Jeśli skauci mówią Ci, że reszta tych zawodników nie nadaje się do Twojego składu, to im nie wierz

Wraz z wiekiem ci zawodnicy się rozwiną i wtedy zobaczysz czy było warto

Alienator- wejdź w wyszukiwanie piłkarzy, po lewo masz zakładkę trenerzy. Filtry i wyszukaj sobie scoutów, którzy są bez klubu. Tacy bez problemu Ci przejdą do zespołu.
alienator
28 07 2007, 18:01
o jaa, w ogóle nie pomyślałem o filtrach xD
pom pom pom, kroczę od zwycięstwa do zwycięstwa xD
Ja cioram w FMa od 2005 i znam te gre praktycznie na wylot ;]
Jesli ktos chce liczyc na sukcesy musi porzadnie rozplanowac sobie transfery. Po pierwsze najlepiej kupowa pewnych zawodinkow lub pewne talenty. Na kazda lige są takie nawet na polską.Z drugiej strony nie mozna nakupowac tych kolesi niewiadomo ilu bo liga mistrzow i puchar ojfa potem oczekuje wstawienia mlodzikow.Najlepiej tych najlepszych z rezerw lub U-iles tam wstawic sobie do pierwszego skladu a oni sie odpowiednio rozwiną.
@Tytek na poczatku sezonu bedziesz mial zapytanie czy Twoje rezerwy i U-19 maja grac w lidze. Z tym ze niektore ligi tego nie mają np. w szwajcarskiej mlodzikinie graja ligi tylko rezerwy ale na mecze wlasnie rezerw biora mlodzikow do gry.
CYTAT
Co do FM 2008, to mi wystarcza uaktualnione sklady i odzyskanie licencji. Reszta to duperele.
Dokładnie.No i moze ciut wieksza interakcja z mediami i wiecej opcji transferowych. Ale glownie chodzi o sklady.
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/...fbcb08ea24.htmlPierwszy sezon

(plus finał pucharu ułefa ale go przegrałem to sie nie pochwale)
Drugi sezon podobnie lans + 9%
Bojan nie chce odejść z Barcy,bo jak "sam mówi" tam moze sie jeszcze wiele nauczyć,a daje mu duużo kasiory...trzeba bedzie kupickogos innego...
A jakis dobry lewo-srodkowy pomocnik?
Andres Guardado zreszzta wszystko masz na
http://cmrev.com/talenty/fm2007.html
CYTAT(Tytek @ 28 07 2007, 19:27)

A jakis dobry lewo-srodkowy pomocnik?
Goran Pandev, Montolivo, Silva - wszyscy moga grac w srodku i na lewej.
Co do FM2008 to mam nadzieje ze poprawia blad ze wzrostem reputacji lig. Bo w FM07 reputacja lig sie nie zmienia...
W Managery gram od CM3, najmilej wspominam cm01/02 gdzie gralem Chester City ponad 20 sezonow

z jednej z najslabszych druzyn ostatniej ligi angielskiej udalo mi sie stworzyc potege europejska (a co!

). Przestalem grac bo nie strasznie mnie juz irytowalo ze w druzynach typu Roma czy Real 90% skladu to byli szaracy...
No i te kontuzje. IMO troche za czeste sa w FM 2007
CYTAT(Senshi @ 28 07 2007, 23:30)

No i te kontuzje. IMO troche za czeste sa w FM 2007
Gdzieś czytałem, że to może być wina cracka ;]
patch 7.0.2 eliminuje czeste kontuzje (ponoc ;p)
Ja nie mam żadnego crack'a, a kontuzji i tak jest wch,uj
a masz zainstalowane patche ?
no to instaluj...

bedzie mniej kontuzji xD
Kurde alienator ktory dopiero zaczal grac (ja gram od cm 4) ma lepsze wyniki niz ja ;/
a z tym paczem bede musial sprobowac
alienator
29 07 2007, 16:11
mam patcha 7.02, cracka i w ogóle. kontuzji jest dużo :<
co prawda odpadłem w 3r Pucharu Polski (0:1 z Arką), ale na razie mam passę dziewięciu zwycięstw w lidze z rzędu ;DD
Marcin$
29 07 2007, 22:32
Jak to jest z reprezentacją Niemiec w FM07? Chciałem sobie zagrać Bundeslige no ale to trochę nie ma sensu jak moi zawodnicy z tego kraju nie będą w reprezentacji.. pamiętam, że coś tam było nie tak. Jednak nie czekam na 2008 i jutro zaopatrzę się w 07 ;]
W Holandii i w reprze Niemiec nie ma prawdziwych piłkarzy.
Ale reprezentacje tylko. Ligi ok. Zreszta kto gra w FM'a reprezentacjami? To tylko dodatek.
Marcin$
29 07 2007, 23:44
No, ale wiesz. Jak grasz powiedzmy jakimś beniaminkiem i nagle twój zawodnik zostanie powołany to zawsze dodatkowe emocje/wyróżnienie

Cóż, najwyżej spróbuje sił w naszej ekstraklasie albo może we Francji.
Wez se polskie podworko ;]
W FM 2008 powinna byc mozliwosc kupowania/sprzedawania meczy. Np w polsce to by bylo oplacalne. Male ryzyko ze wladze cie odkryja a we wloszech by juz sie to mniej oplacalo (np dymisja + klub od drugiej ligi z ujemnymi punktami) IMO dodaloby to wiecej realizmu
CYTAT(Marcin date= @ 29 07 2007, 23:32)

Jak to jest z reprezentacją Niemiec w FM07? Chciałem sobie zagrać Bundeslige no ale to trochę nie ma sensu jak moi zawodnicy z tego kraju nie będą w reprezentacji.. pamiętam, że coś tam było nie tak. Jednak nie czekam na 2008 i jutro zaopatrzę się w 07 ;]
http://www.speedyshare.com/816281485.html
Po ściągnięciu wrzucic do katalogu Football Manager 2007/data/db/700/lnc/allpowinno pomoc
alienator
30 07 2007, 01:12
dlaczego mimo tego, że wrzucam skina do katalogu /skins i wyłączeniu opcji buforowania skórki, nichu ja nie mogę jej zmienić? :<
i jeszcze jedno - jak zapobiec by mój boczny obrońca nie zamieniał się podczas meczu (i to dość często) z napastnikiem? :c
nie ma włączonej w opcjach zamiany z graczem, dlatego tym bardziej mnie to wpienia.
no i jest awans do ekstraklasy, z pierwszego miejsca ;]
alienator
4 08 2007, 18:10
kur wa i wszystko od początku muszę zaczynać ;[
Co się stało alienator? Wywalili Cię? BTW może ktoś rzucić dobre nazwiska do polskiej ligi?
alienator
7 08 2007, 22:24
nie, nastąpił wielki kataklizm, który pochłonął z dysku wszyściutkie dane ;]
zacząłem od początku i znowu idzie dobrze, ma razie 10 spotkań (wszystkie) bez porażki.
na Polską ligę za(pipi)isty Brzozowski (gram Ruchem Chorzów, w drużynie jest - 18lat, piękne staty ;]) i Dorobek mi ładnie w obronie czyści (Gawin).
troche offtopicowo,:Pod jaką nazwą znajde na kompie mojego sejwa z gry,bo musze sformatować komputer,a nie mogę znależć folderu SAVE,jest tylko DATA,ale on chyba niezawiera mojej gry...Pomozecie?
Domyslnie
Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2007\games
Wielkie dzieki!
I rozumiem,ze teraz zgram to np.na dyskietke,a po formatce,poporstu wkleje i wszystko bedzie.?
Marcin$
11 08 2007, 07:41
CYTAT(Tytek @ 11 08 2007, 01:41)

Wielkie dzieki!
I rozumiem,ze teraz zgram to np.na dyskietke,a po formatce,poporstu wkleje i wszystko bedzie.?
Na dyskietkę chyba nie da rady, bo u mnie save po 1 sezonie waży ponad 100 mb

Korzystacie z logopacków, facepacków i innych pierdół ?
IMO, jeden z fajniejszych, są zdjęcia wszystkich, którzy grali na MŚ 06. (
link)
alienator
11 08 2007, 13:36
no ja korzystam.
mam fejspak ligi polskiej i FCB ;p zaraz obadam to co dałeś.
z logopaków mam oryginalne loga rozgrywek FIFA i ważniejsych lig.
Polecam też Ćwielonga z Ruchu, dobry chłopaczek.
no i od początku sezonu jeszcze bez przegranej

jakieś 20 spotkań bedzie chyba ;]
z facepakow nie korzystam ale mam sciagniete loga wszystkich zespolow wybranych przeze mnie lig
NAR$EScie wymarzone zwyciestwso w SerieA moim autorskim Juve.!!
Pierwszy raz wygrąłem lige,wiem jesttem do dupy:)
A jeszcze final z Arsenalem w P.UEFA,ale to jutro:)
alienator
12 08 2007, 12:43
no i chu.j, nie będzie dwudziestu meczów w lidze bez porażki, skończyło się na 19 ;]
Moja najdluzsza seria to 32 ale to w CM
OsciBosci
14 08 2007, 16:37
Czy wie ktos jak w CM 01/02 zniesc restrykcje dotyczace ilosci pilkarzy spoza EU ktorzy moga grac w lidze hiszpanskiej?? Albo jak dodac do krajow EU inne kraje??
W jakiej lidze mozna kupować co sezon ilu sie chce graczy spoza Unii?? Lub chociaż wiecej niż 1,tak jak jst we Wloszech:/
Bodajże w holandii. Ale pewno gdzies jeszcze.
ma ktos lma manager 2007 bo ja mam na ps2 w jezyku angielskim i nie wszystko lapie
Ölschmitz
23 08 2007, 20:50
jaki jest najlepszy manager?
cos aktualnego cnie.
i zeby trzecia liga angielska byla bo chce grac leeds united.
Obsolete
23 08 2007, 21:07
football manager 07
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.