Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Managery piłkarskie
Forum PSX Extreme > Kąciki > Kącik Sportowy
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12
koso
Gracie w takie gry?
Cloud
za czasow psxa w jednego managerka gralismy w trzech (z dwoma kuzynami) po 10 h dziennie, na zasadzie kazdy jest trenerem przez godzinke, mowie wam nie ma lepzego multi niz to, kto dorwal pada przebudowywal po swojemu nasz team, a umowa taka ze kazdy robi co chce i mozna mu naskoczyc:)
po kilku dniach doszlo do rekoczynow, jak mi jeden sprzedal pol "moich" zawodnikow, piekne sa managery, zaluje ze x nabede dopiero pewno w wakacje...
ISS_
Ja nie mam żadnego managera... Ale gdybym miał to bym grał biggrin.gif . A tak wogóle to jakie są fajne managery na PSX'a?
Kriseh
A kto tu mowi o psx'ie? Przeciez kazdy, kto zna temat wie ze Championship Manager na PC rulz.
ISS_
Aaaa, rzeczywiście, na śmierć zapomniałem że mam jeszcze PC-ta laugh.gif laugh.gif laugh.gif .
Ukyo_Tachibana
Ta CM rula jak gralem to moj Manchester KOPAL ZAD bardzo rozbudowany menadzer wszystki inne moga sie schowac i wyszukiwarka do zawodnikow to mnie bardzo cieszylo bo czasami pamiec szwankowala pozatym bardzo przyspieszalo to transfery szkoda tylko ze wszystkich dalo sie na szybko kupic (no prawie) ale fakt faktem ze lepszego menadzerka nie znajdziemy
Sergio
Ta gra rządzi. Lubie pogrywać hardocre, próbując wygrać ligę mistrzów Górnikiem Zabrze na przykład tongue.gif I udało mi się. Odpowiednia kombinatoryka z ustawieniem, przyporządkowanie odpowiedniej roli zawodnikom... grałem we wszystkie managery od CMAN 93. Ta gra jest niesamowicie wciagająca... R00LZ!
Deks
No, ja gram w CM. Naprawde ta gra wciaga ale niestety tylko na PC. Ostatnio sie wkurzylem jak sie dowiedzialem ze CM bedzie na X-a a na PS2 raczej sie nie ukaze. Aha, zapomnialem- CM to jedyny manager w ktorego gram, inne jakos mnie nie kreca. biggrin.gif
Miłosz
Ja gram w CM i LMA MANAGER 2002 na PS2. W CM gram już 6 sezon. A kump[el mój jest już tak daleko tzn. już wygrał pełno sezonów, że jakimś tam asystentem jego jest L.Figo smile.gifsmile.gif A ja i tak wolę LMA.
Kriseh
Zaglebie Lubin zwyciezca Ligi Mistrzow - to mozliwe jest tylko w CM laugh.gif
genzo
CM jest genialny! Most important game of your life - jak mówi slogan. Rzeczywiście gra o wyglądzie Excela zdrowo potrafi wciągnąć. Mam w związku z tym pytanie: Czy planowana jest wersja na PS2? Wiem, że kiedyś CM był na liście wydawniczej SI. Może jak wyjdzie HDD w Europie...Koso, debeściaku:) nie wiesz nic o tym?
koso
CM jest genialny! Most important game of your life - jak mówi slogan. Rzeczywiście gra o wyglądzie Excela zdrowo potrafi wciągnąć. Mam w związku z  tym pytanie: Czy planowana jest wersja na PS2? Wiem, że kiedyś CM był na liście wydawniczej SI. Może jak wyjdzie HDD w Europie...Koso, debeściaku:) nie wiesz nic o tym?

Owszem, byl... I chyba na tym sie skonczy. Glosno tez bylo o rzekomych konszachtach Konami z SI (Konami mialo robic warstwe wizualna do menadzerow, SI mialo sie zajmowac merytoryka iss'ow), ale pomysl "siadł". HaDek jest jedyna szansa na pociagniecie tego tytulu na PS2... A wersja na X'a jest genialna!
themen
pamietam jeszcze jak mnie kumpel zameczal menagerami footbolu amerykanskiego na comodore (kojazy ktos?) od tego czasu mam wstret do takich gier nuuuda i nic innego

----------------------------
my opinion
GOPA
ja za czasow amigi zagrywalem sie w Ultimate manager soccer.
Super byla przedstawiona rozbudowa stadionu i wokol niego !!
Zawsze sobie wyedytowalem na maxa wszystkich i gralem laugh.gif
Szkoda tylko ze pozniej nikt sie nie cieszyl i wszystko szlag trafial hehe
W sumie to nie lubie managerow bo nigdy nie mialem tyle czasu zeby bawic sie w te duperele.Mowcie co chcecie ale do managera trzeba miec duzo czasu.
Na necie jest gdzies manager , bardzo fajny i rozbudowany!!! nic nie instalujecie na hdd , Koso cos takiego jak Red Dragon !!!
Poszukac tej strony ??
Sergio
Skoro jest fajny... można by go wypróbować, poszukaj jak możesz smile.gif
koso
ja za czasow amigi zagrywalem sie w Ultimate manager soccer.
Super byla przedstawiona rozbudowa stadionu i wokol niego !!
Zawsze sobie wyedytowalem na maxa wszystkich i gralem :lol:  
Szkoda tylko ze pozniej nikt sie nie cieszyl i wszystko szlag trafial hehe
W sumie to nie lubie managerow bo nigdy nie mialem tyle czasu zeby bawic sie w te duperele.Mowcie co chcecie ale do managera trzeba miec duzo czasu.
Na necie jest gdzies manager , bardzo fajny i rozbudowany!!! nic nie instalujecie na hdd , Koso cos takiego jak Red Dragon !!!
Poszukac tej strony ??

Ultimate byl (pipi) (gralem na PieCu, bodajze w edycje 98-99) - patenty z przekupywaniem sedziow i druzyny przeciwnej byly mocne! A co do tego menadzera, to szukaj.

UWAGA: "some kind of manager game" jest na stronie www.gazeta.pl, ale zabawa zacznie sie dopiero jakis czas przed runda wiosenna ekstraklasy. Mozna kupowac/sprzedawac pilkarzy, i w sumie opcji jest niewiele wiecej, ale zabawa fajna - jak tylko bedzie mozna grac, wrzuce temat na forum.
Diabeu
icon_twisted.gif mówisz o "piłkarzykach"? icon_twisted.gif
genzo
Do grających w LMA: ostatnią posiadaną przeze mnie wersją była 2002 na psx'a. Czy w wersji 2003 na ps2 jest liga włoska? Czy można kupować zawodników powiedzmy z polskich drużyn?
Michael_Green
Ja też grałem w CM, na PC. Bardzo dobra gra, jednak ma sporo błedów, które powodują że gra nie jest tak żywotna jak się wydaje. Tak mi się wydaej.
Miłosz
Do grających w LMA: ostatnią posiadaną przeze mnie wersją była 2002 na psx'a. Czy w wersji 2003 na ps2 jest liga włoska? Czy można kupować zawodników powiedzmy z polskich drużyn?

Wiem tylko, żę na LMA MANAGER 2003 na PS2 jest liga włoska, ael czy można kupować zawodników polskich to nie wiem. No chyba, że tych, którzy grają w lidze niemieckiej no i Jerzego Dudka. smile.gif Ale kogo ty chcesz kupić ?? Ja jak już to bym kupił tylko Emanuela Olisadebe i to wszystko.

PS. Wie może ktoś kiedy wyjdzie CM 4 na PC ??
genzo
Ale kogo ty chcesz kupić ?? Ja jak już to bym kupił tylko Emanuela Olisadebe i to wszystko.  

Hehe, może do najlepszych klubów się nie nadają, ale jakbym grał jakimś sredniakiem to taki Kosowski czy Bizacki powinni dać radęsmile.gif. Co do CM'a to wyjdzie między lutym a marcem z tego co wiem.
Biegan

HaDek jest jedyna szansa na pociagniecie tego tytulu na PS2... A wersja na X'a jest genialna!

Buehehehe, Koso, mowisz o tym "czyms" co grales wtedy na X-ie?tongue.gif to sie nie powinno gra nawet nazywac:)
koso
Tym razem Ci jeszcze darowałem, ale nastepnym razem rownie bezproduktywny post bezlitosnie wywale:)
GOPA
o tak bana mu bana !!! Biegan to jest hahar ktory ino sprzata i sobie posty nabija!! Koso nie mozemy tolerowac takiego zachowania laugh.gif
Sarni
Czempionszip Menedżer ? (pipi)ista gierka, gram w tą serię od CM2 i stwierdzam, że to najlepszy manager dostępny na rynku :> (genialny jestem, nie ma co :>). Mawiacie, że to nudne ? Dupa sraka, to sama przyjemność kierować swym ukochanym teamem :>. Troche wkur.wiało mnie z początku to, że sezon trwał ruski rok, ale się przyzwyczaiłem i normalnie legalnie gierka rządzi na całej linii :>
Obsolete
Ja Czempionszipa pożyczyłem kumplowi bo już nie mialem czasu na nic innego(nauka i ps2 nie istnialy).Teraz moj kolega mi tej gry nie chce oddac(sic).Z niecierpliwościa czekam na CM4.jak mozna nie lubic CM trzeba byc chyba mocno ograniczonym(no tolerance today).
Sergio
Ja też grałem w CM, na PC. Bardzo dobra gra, jednak ma sporo błedów, które powodują że gra nie jest tak żywotna jak się wydaje. Tak mi się wydaej.

Jakich błędów na przykład?
edekzkrainykredek
Największym błędem jaki pamiętam ( w CM 01/02 ) było to, że 90% wolnych kończyło się walnięciem w mur, nawet jak zawodnik miał set pieces 19-20
koso
A słyszeliście o CM4? Jak przeczytałem, co kolesie z SI chcą wprowadzić, to zdębiałem:

- najważniejsze - wizualizacja meczu (jako uzupelnienie textu, w formie 2D)
- organizowanie meczy pozegnalnych konczacych kariere pilkarzy
- mozliwosc organizowania konferencji prasowych
- mozliwosc zakazu wyjazdu pilkarzom na zgrupowanie reprezentacji

Wiecej nie pamietam, ale byla tego cala masa.... Dawac mi to tutaj!
Obsolete
A słyszeliście o CM4? Jak przeczytałem, co kolesie z SI chcą wprowadzić, to zdębiałem:

- najważniejsze - wizualizacja meczu (jako uzupelnienie textu, w formie 2D)
- organizowanie meczy pozegnalnych konczacych kariere pilkarzy
- mozliwosc organizowania konferencji prasowych
- mozliwosc zakazu wyjazdu pilkarzom na zgrupowanie reprezentacji

Wiecej nie pamietam, ale byla tego cala masa.... Dawac mi to tutaj!

Taa kiedys podobno było gdzies napisane ze podpisano umowę na mocy której w ajnowszych Cm ma byc wizualizacja robiona przez Konami(moze w CM5?).Organizowanie meczy pozegnalnych moze byc fajna sprawą.Np uderzanie z propozycja zagrania w takim meczu do kazdego pilkarza z osobna.Na przykład łatwiej byłoby nakłonic kogos kto z danym pilkarzem gral w klubie bądz reprezentacji , a trudniej takich, których druzyna przegrała jakis wazny mecz z teamem naszego "pilkarskiwgo emeryta".Ciekawe jak te konferencje prasowe będą wyglądac bo jezeli ograniczy sie do zaznaczenia tak w opcji "Organizuj pomeczową konferencje prasową" i nic ponadto to co z tego?Po prostu dodatkowy smaczek dodający grze realizmu.Hehe możliwośc zakazu wyjazdów to jes to!NIe raz mialem akcje ze zostawalem przed waznym meczem z "ręką w nocniku" gdy moi najlepsi pilkarze(mam slabosc do argentynczykow;p) jechali gdzies grac grr to byla frustracja hehe.
Michael_Green
np. takich że kiedy chcemy sprzedać zawodnika, możemy spróbować się wymienić na kilku innych. Zazwyczaj wtedy komputer podwyższa cene piłkarza kilkukrotnie. Jest jeszcze tego kilka, które faktycznie psują zabawę. Ale ja gram już w tą grę, bez przerwy przez około 1,5 roku. I jak najbardziej ma prawo się ona znudzić.
_ARO__
Champ jest chyba jednym z nielicznych menadzerow w ktorego gralem powyzej 12h w ciagu jednego dnia.Innym niedoscignionym dla mnie menadzerem jest Bundes Liga Manager na Amige,nawet champ sie umywa.Tam bylo multum opcji!!!Mozna bylo nawet grac w pilkarskiego totka!!nie mowiac o rozbudowie stadionu z takimi opcjami jak wymiana murawy(jak z Wisla:))To byla gierka,ale Champ i tak jest swietnym menadzerem,gram juz w niego ladnych pare lat...
Miłosz
Ja gram w CM już trochę i jak narazei mam dopiero 2008 rok. Mam pytanie: Czy np Luis Figo jak będzie miał np. 56 lat to może zostać asystentem trenera albo coś w tym stylu ?? No to tyczy się nie tylko Figo ale i innych zawodników. Ma już ktoś tak ??
koso
Tia, zawodnicy po skonczeniu kariery moga zostac trenerami/szefami klubów, itd. Na jakiejś zachodniej stronie internetowej przeprowadzili nawet eksperyment i sprawdzili, jak bedzie wygladal futbol wg CM za 50 lat... Wyniki byly ciekawe, ale juz nie pamietam:P
_ARO__
Nie tylko zawodnicy ja mam naprzyklad Van Ghala jako Coach!!!Davids jest u mnie trenerem,fajnie jest po tych parunastu latach bo trzeba sie nameczyc zeby znalesc dobrego zawodnika(polecam Cherno Samba,jak sie zaczyna ma 16 lat , a pozniej staje sie genialny...)...
genzo
Wlasnie katuje demko CM'a 4. Ciekawy, taki bardziej futurystyczny wyglad i skiny mozna zmieniac, jak w WinAmpie:) Btw. Sprawdzaliscie kiedys w CM'ie tego kolesia: Martin Tallan, Na poczatku gry(01/02) ma 15 lat, niezle wspolczynniki, jest na free transferze i za chiny nie moge gnoja kupic bo za kazdym razem "wolalby umrzec niz grac w..." norma jezeli bym gral jakimis cieniasami, ale zeby olewal Inter!?
Gaucho
Co do CM4 to sie nie wypowiadam bo mam za słabego kompa i mi nie śmiga!!! A jezeli chodzi o trenerów byłych zawodników to polecam Overmarsa bo baardzo z niego przywoity trener!!! biggrin.gif . Aha i jeszcze mała ciekawostaka nie wwiem czy wiecie ale zrobiono ranking w którym wyszło że najbardziej himeryczny zawodnik w CM ostatnim to Anelka smile.gif . Non stop coś mu sie kurna nie podoba :?
_ARO__
Poleca Joe Coal z West Hamu-strasznie szybko mu rosna parametry jak sie go da odrazu do druzyny; Alan Smith z Leeds-Swietny napastnik!! imlody; Lee Bowyer z Leeds-genialny pomocnik!; Rio Ferdinand-genialny obronca!;(ale tych playerow z Leeds:D); jak chcecie obroncow to polecam tych...z Leeds:) sa tani i dobrzy i nie marudza:D Dobry jest tez Aghahawa z Szachtara,srednie statsy ale wart 30mln$ po paru latach! Z bramkarzy Buffon-debesciak!!!
Miłosz
Jak już mówiłem mam już 2008 rok. oto mój skład w CM 01/02 :

Formacja: 4-3-3

FREY
SILVESTRE
LUCIO
FERDINAND
BROWN
J. COLE
VERON
BECKHAM
RONALDO
V. NISTELROOY
ANELKA
Veron
Ja polecam Tontona Zole Moukoko z Derby - spoko AMC, majacy na poczatku 17 lat:) Z obroncow to oczywiscie Fredrik Risp i Paolo Cannavaro - bodaj najlepsza para mlodych DC w grze (no nie mowiac o wszystkich znanych kosiorach, jak F. Cannavaro itd). Super DM L to Gemiti z Frankfurtu.

Mój skład Parma (2005 r.): Frey (Casillas), Boehme (Gresko), Risp (Ferrari), Bonera (P. Cannavaro), Evanilson (Maggio), Kaluzny (Appiah)Lurling (Pancu), Zidane (Moukoko), Juninho (Bresciano), Luca Toni (koniecznie obczajcie tego napastnika - drogi ale zayebisty!) (Luizao), Kezman (Brozek)

Sklad spoko, ale nie wyrabiam na kontrakty (srednio 1M tygodniowo:))
_ARO__
Ja mam rok 2011
Formacja:3-5-2
Sklad:
Casias
Nesta
Ferdinand
Terry
J.Coal
Emerson(ten z Romy)
Bowyea
Seedorf(Aghahawa)
Ronaldinho(jako AMC,polecam 40-49 bramek na sezon przez 6 lat!)A.
A.Smith(Leeds)
C.Samba(cos na W)(lub Raul,Shevchenko)
Rezerwy nie pamietam,a ie chce mi sie sprawdzac:D
A tym skladem zdobylem wszystko co mozliwe a na kontrakty wydaje 2mln$
deryl
Gracie w takie gry?

Koso pyrko moja ;). CM4 przygniata, wymiata, zabija. Juz teraz mozna smialo nazwac go najlepszym managerem wszechczasow. Szczegoly na www.cm4.pl.
deryl
Jak już mówiłem mam już 2008 rok

W CM 01/02 jestem w sezonie 2017/18. Gram Man Utd, nie mam zadnej porazki. Hardkor :)?
Gaucho
Jeżeli juz podajemy młode taleny to moge wam zapodać kilku ziomków : Kennedy Bakircioglu, Thiago Motta (barcelona B) , Sergiej Nikoforenko, opisywany już wczesniej tyle ze z blędem tongue.gif Julius Aghahowa, Ruddy Haddad (PSG) jest ich wieeelu to tylko przykładowi . Aha jeżlei ktoś gra zespołem średniej klasy to po ok dwóch latach gry polecam "łyknąć" kogoś ze starej gwardii będących już na free transfer , konkretnie chodzi mi o gwiazdy pokroju : Romario, George Weah , łykasz takiego na rok lub dwa a on przez te dwa latka jeszcze ostro pogra i nie mało bram strzeli!
RinG
Swoja droga ostatnio wyszedl konkurent dla boskiego CMa - Total Club Manager 2003. Nawet da sie w to pograc smile.gif w przeciwienstwie do 90% innych managerkow. Jesli w kolejnych edycjach gra zyska troche na przejrzystosci (co jest chyba najwieksza wada tej gry) to kto wie, kto wie...
_ARO__

W CM 01/02 jestem w sezonie 2017/18. Gram Man Utd, nie mam zadnej porazki. Hardkor smile.gif?

Chodzi oto ze nie masz porazki przez 18 lat?Jak tak to nie wieze ze bez restarrów....Ja mam juz 2011 i mialem w lidze Hiszpanskiej Realem Madryt 22 mecze z rzedu zwycieskie bez restartów,ogolnie mój rekord 26 meczy.Nigdy nie restartóje zadnego meczu bo to bezsens....Dobrym zawodnikiem jest tez (w 2011) Rosa z Brazylii, Constanzo(bramkarz z Argentyny),Terry(obronca z Anglii),Luke Chadwick(pomocnik z Anglii),D.Beckham(gra juz u mnie 37 lat,nie chce przestac i nadal jest good!),Raul(34 lata a nie widac róznicy),Okoronkwo(obronca z Nigerii,troche stary ale jary:D)Lassiou(obronca)....i mozna by wymieniac jeszcze 2 strony....Hardkor to jest doprowadzic polska druzyne do czegos....Ja gralem GKSem Katowice przez 20 sezonów i od 2008 roku bylem potega europejska....W Polsce przez 3 lata z rzedu mialem wszystkie wygrane mecze z rzedu,co roku final ligi mistrzow,puchar polski,puchar ligi i .......wyzucili mnie bo:"nadszedl czas na zmiane..."!Ale sie wscieklem!Teraz gram Realem,tam sie ciagle ciesza mam kupe kasy,nie musze sie zbytnio martwic z jakiego kraju jest zawodnik i kosze wszystkich na lewo i prawo:D A polecam Ronaldinho na AMC i dac mu Playmaker(u mne na 6 sezonow w zadnym ponizej 36 bramek!)trudno go na poczatku kupic z PSG ale sie oplaca i to bardzo.....
Gaucho
[quote=\"_ARO__\"][quote]Hardkor to jest doprowadzic polska druzyne do czegos
[/quote]
jezeli juz to powinieneś zaznaczyć że harcorem jest doprowadzić jakąś polską drużyną do czegoś od razu jak zaczynasz grac ......bo zrobic to w np 2010 roku to nie wyczyn bierzesz gwiazdy z free transferu albo kilka lat wczesniej ściagasz w cholere młodych talentów a w innych drużynach które wczesniej odnosiły sukcesy nikogo już nie ma!!! biggrin.gif
Deks
Kiedy ma w koncu wyjsc w Polsce CM4 mial byc 4 kwietnia a teraz podobno ta date przelozono. Slyszeliscie ze czworka bedzie orginalnie po Polsku?
Na www.cm4.pl mozna juz od kilku tygodni sciagnac demo.
Miłosz
Cześć !! Mam pytanie czy ktoś z was grając w CM 01/02 jakąś dobrą drużyną miał w późniejszych latach jakiś kryzys albo dużą obniżkę "formy" klubu ??
Veron
Jeżeli nie masz skladu na swiatowym poziomie, to zawsze tak bedzie, bo twoja taktyka zostanie po prostu rozpracowana (ja np. spotkalem sie z takim przypadkiem, ze gralem kilkanascie meczy z roznymi przeciwnikami, ktorzy grali dokladnie ta sama taktyka).
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.