Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Guitar Hero Mobile
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Mobile
Mikes
http://www.gamespot.com/pages/news/story.p...mp;subj=6168485

ohmy.gif Mam to gdzieś, ta gra może nie miec muzyki, moze byc słaba ale ja to musze mieć, mam nadzieje ze wyjdzie na jakies starsze modele komórek bo ja musze w to zagrac

Miec ze sobą wszędzie GH, masakra
_One_
Hmmm, ciekawe czy będzie można dokupic mała gitarkę...
raven_raven
Mam Guitar Legens, nie jest to chyba Guitar Hero, ale polega na tym samym, grywalność kosmiczna, fajne muzyczki... jak ktoś by chciał(oczywiście dowiedzieć się coś więcej o grze wink.gif), uderzać na PW.
Mikes
Za wersje 128x128 (s40v2) zrobił bym loda.
szeni
Jutro należy spodziewać się mojej recenzji na http://www.mobile.gamepress.pl . Zapraszam chytry_.gif

http://mobile.gamepress.pl/2007/08/09/guit...stage-recenzja/
Polecam chytry_.gif
Lucek
Szeni a skad masz gre? biggrin.gif
Boorak
Moze z http://www.ipmart-forum.com/
szeni
Tak tak, 2 razy. Mamy współpracę z Gameloftem, i paroma innymi firmami też, od nich dostajemy gry do recenzji. Łukasz, robisz w Hands-on mobile, nie? Będziesz testował Guitar Hero?
Lucek
CYTAT(szeni @ 12 08 2007, 01:21) *
Tak tak, 2 razy. Mamy współpracę z Gameloftem, i paroma innymi firmami też, od nich dostajemy gry do recenzji. Łukasz, robisz w Hands-on mobile, nie? Będziesz testował Guitar Hero?

a dlatego pytam, bo mnie interesowalo czy portale o grach na komorki rowniez dostaja materialy do testow od wydawcy, dystrybucji smile.gif tak, pracuje w HoM, ale nie mam pojecia czy bede testowal GH - na razie sa 2 inne projekty ktore trzeba skonczyc... a szkoda confused.gif
Yano
gralem juz w tą gierke (k610i)
ogolnie jest spoko , ale jednak muzyka midi i brak gitary to nie to samo tongue.gif

2 nawjazniejsze aspekty gry na komorce nie istnieją tongue.gif (chociaz muzyka midi nie jest taka najgorsza ale jednak to midi..)
raven_raven
Jakby ktoś chciał S40v2... uderzać do mnie. Inne może też chcieć smile.gif.

Hm, ma ktoś może 208x208?
lalQr
gdzie można kupić tą gierkę. Ew. Ściągnąć.
Dark Serge
CYTAT(szeni @ 12 08 2007, 01:21) *

Ja właśnie testuje Fife 08 ^^ Twoja strona szeni oceniła '07 na 10/10 tongue.gif ale to tak w ramach offtopu smile.gif

co do gh
Nie ma jak gra muzyczno-rytmiczna oparta na midach xD a synchronizacja dźwięku z fresami dobra jest chociaż ?
raven_raven
Bardzo dobra smile.gif.

Kupić? www.wapster.pl
szeni
Serge - nie martw się, w tym roku będzie 7+ max smile.gif. Właśnie synchro obrazu z muzyką jest zadziwiająco zaje.biste, i wiedziałbyś o tym, gdybyś przeczytał moją recenzję, polecam, haha
lalQr
ściągnałem i uważam że jest niezła tylko gdyby muzyka była nie-midi byłoby super smile.gif
Di
Grałem kilka minut na 3110 Classic i gra miło mnie zaskoczyła :) Sterowanie z początku wydało się dzikie, ale po chwili można je załapać bez problemu.
Szkoda tylko, że jest tak mało utworów.

Wiecie gdzie znajdę inne gry 128x160 tego rodzaju?
szeni
Niestety, nie ma na komórki praktycznie w ogóle godnych uwagi gier muzycznych, oprócz właśnie Guitar Legend. Są DDR-y, ale są z du.py - strzałki nie mają żadnego związku z rytmem utworu, wszystko się rozjeżdża itd. Czekamy na oficjalny Guitar Hero
raven_raven
Z tego rodzaju nie znajdziesz nic. Ale jakbyś chciał coś w ogóle 128x160 - uderzaj śmiało(PM).
Mikes
A ja po kilku chwilach grania powiem tak - crap
raven_raven
Nie no, nie rób mi tego... kurde szukałem Ci tego parę dni ;(.

Co jest nie tak?
Mikes
Wybacz ale po graniu w DJ Maxa tempo tej gry i niesamowice w(pipi)iająca muzyka w midi mnie odrzuciła tongue.gif

Czekamy na PRAWDZIWE GH Mobile, mam nadzieje ze bedzie lepiej <<
szeni
Nie będzie lepiej, pamiętajcie, że to cały czas gra na komórki, max rozmiar to 1 mb, a i tak większość nie przekracza 500 kb, a muzyka w mp3 zajmuje mnóstwo miejsca.
Yano
mogli by to rozwiazac tak ze gra zajmuje mało ale uzywa mp3 ktore mamy na komorce, tylko wtedy ciezko by bylo z synchronizacja guzikow i dzwiękow
BiSoN
Polecam wam Tony Hawk tylko nie pamietam podtytulu gdzie jedzie sie w bok ciagle w dol, taka troche muzyczna gierka, warto sprawdzic, jak mi sie przypomni to napisze wink.gif

a to był Tony Hawk Project 8

Dżem_tvstrych
Hands-On Mobile już dawno wypuściło oficjalny port na komórki: Guitar Hero III. Porównywać z Guitar Legend ciężko. Z jednej strony GL ma aż 5 "ścieżek" (z braku lepszego słowa) dla fretów. Z drugiej w w GHIII uświadczymy lepszej synchronizacji z muzyką. No i ostatecznie chyba lepiej wypada GHIII. 3 ścieżki nie przeszkadzają w znakomitej zabawie. Nutki śmigają szybciutko, na moim k510i naprawdę czuje się że się "gra". No i muzyka jest znacznie lepsza. Dlaczego? Otóż w Guitar Legend: Get On Stage mamy kilka utworów które powtarzają się na coraz większej ilości ścieżek. Melodie są "takie-se" a nutki ślamazarnie wolno do nas lecą, co sprawia, że w wielu przypadkach są zbyt blisko siebie aby mozna było rozeznać który klawisz wcisnąć najpierw. Dodatkowo aby zagrać akord na 2 skrajnych klawiszach trzeba to zrobić jednym palcem co rzecz jasna nie daje gwarancji na poprawne "uderzenie w strunę".
W Guitar Hero III piosenki (chociaż MIDI) są miłe, przy prawie wszystkich miałem świetną wczuwkę. Perspektywa patrzenia na gryf jest jakby wyższa, a co za tym idzie - lepsza. Nutki lecą w odpowiednich odstępach, a solówki dają mnóstwo satysfakcji. Takie utwory jak "Trippin' on a Hole" Stone Temple Pilots, czy "Monsters" Matchbook Romance naprawdę dają mnóstwo frajdy. Achievementy są raczej symboliczne gdyż nie mamy mozliwości zdobywania punktów GS czy czegoś w tym stylu. Nie mniej jednak informacja o 100% danej piosenki cieszy michę. Na korzyść GL przemawia jedynie fakt, iż w trybie "Free Mode" otrzymujemy pełne (rzecz jasna pod względem trwania utworu oraz MIDI) wersje piosenek. Wracając do Guitar Hero: łącznie otrzymujemy 15 utworów, które możemy grać na 3 różnych poziomach trudności:
(1) Santana - Black Magic Woman
(2) Wolfmother - Woman
(3) AFI - Miss Murder
(4) Red Hot Chili Peppers - Suck My Kiss
(5) Alice Cooper - School's Out
(6) Pat Benatar - Hit Me with Your Best Shot
(7) Van Halen - You Really Got Me
(cool.gif KISS - Strutter
(9) Smashing Pumpkins - Cherub Rock
(10) Stone Temple Pilots - Trippin on A Hole - Polecam
(11) Matchbook Romance - Monsters - Polecam (oryginał można LEGALNIE i ZA DARMO ściągnąć ze strony www.music.download.com
(12) Motley Crue - Shout at the Devil
(13) Black Sabbath - Paranoid - Polecam
(14) The Allman Brothers Band - Jessica
(15) Scorpions - Rock You Like A Hurricane - Polecam (utwór ten znalazł się również w Guitar Legend, w wersji nieco pełniejszej).
Ostateczny werdykt - zdecydowanie Guitar Hero III XD
Lucek
polecam obczaic na telefonie z wyzszej polki, wtedy mozna poczuc power GHIII na komorki wink.gif chociaz ja juz osobiscie rzygam ta gra ;]
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.