Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: The Sopranos season 7 nadchodzi
Forum PSX Extreme > Inne > Region Filmowy > Seriale
Salwacha
Telewizja HBO(US) rozpoczyna 8 kwietnia emisje 7 i ostatniej serii rodziny Soprano cool.gif Zdjecia z planu http://www.hbo.com/scripts/video/vidplayer...O%20on%20Demand
lukasz
Bogu niech będą dzięki za ten news
Blim
Mój ulubiony serial powraca, szkoda że będzie to już ostatni sezon.
aux
Najnowszy odcinek już leży na dysku i czeka na napisy. Długo trzeba było czekać na nowe odcinki. Szkoda że to już koniec Sopranos, ale z drugiej strony lepiej odejść w chwale niż robić z "Sopranos" tasiemca jak "Moda na sukces" smile.gif
Foxpl
Nowy odcinek jest swietny biggrin.gif Jesli reszta bedzie trzymac taki poziom to bedzie naprawde godne pozegnanie serii
Figaro
Skąd wziąć napisy teraz? ;[
lukasz
podpisuje sie pod tym pytaniem.ja sobie jeszcze poradze ale soprano ogladam z ojcam ,ktory co najwyzej po rosyjsku rozumie a nie po angielsku;/
aux
Ostatnio chyba tutaj miały premierę napisy do odcinka 18'go więc do kolejnych też powinny się pojawić, tyle że trzeba będzie poczekać kilka dni. O Sopranos się nie martwię jak chodzi o napisy, martwi mnie The Shield do którego były już gotowe napisy ale tłumacze się wystraszyli i nie chcą już tych napisów udostępnić sad.gif Szlag mnie trafia z tą aferą napisową, cycki niech se usmażą, a nie za młodzież się brać!
Mariusz Saint
No dobra. Co sądzicie o zakończeniu serii? biggrin.gif
Bo mnie na razie trudno podać jakąś sensowną interpretację... muszę jeszcze tę ostatnią scenę przemyśleć... W każdym razie sporo ludzi twierdzi, że to najgorsze zakończenie serialu, jakie istnieje O_o
Salwacha
Rzeczywiscie, po obejrzeniu koncowki bylem delikatnie mowiac "LEKKO" zdziwiony.... unsure.gif Wydaje mi sie jednak ze producent jak i scenarzysta zrobili to celowo i zostawili sobie furtke na przyszlosc jesli chodzi o ewentualna kontynlacje. Choc sam glowny bohater James Gandolfini zarzeka sie ze to NAPRAWDE koniec Toniego to jakos ciezko mi w to uwierzyc... happy.gif
Guts
A ja naiwny, przez całą 7 serie myślałem, że Tony dostanie "kulę" w łeb, albo trafi do pierdla, a tak mamy JEDNO WIELKIE NIC.
Wybaczcie, ale sam odcinek jest jednym z najsłabszych, stanowczo odstaje od epizodu 20. Jeśli na taki "ogień", jakim miał być odcinek 21 twórcy musieli dokręcić 9 nowych epsów, aby to wszystko spięć jedną wielką klamrą, to trzeba podkreślić, że sprawa została spartolona. Na ch..... czekałem czekałem, na zakończenie które nie spełniło moich oczekiwań. Gdyby w epsie 14 FBI zawinęło Tonego, a reszta odcinków byłaby poświęcona WIELKIEJ rozprawie sądowej, to byłbym jak najbardziej na tak.
No nic, przynajmniej twórcy będą mogli za parę lat dokręcić kinówke, albo 10 nowcyh sezonów.
aux
Status: Ended

Płakać się chce, tyle lat kurcze... Tony, wracaj... smile.gif

Poprzedni odcinek (Blue Comet) był genialny i dostał raczej zasłużone 9,7 na TV.com, dzisiejszy odcinek ma tam obecnie 6.8 i śmieszy mnie to troszkę, czy amerykanie na prawdę muszą mieć wszystko podane na tacy i wyjaśnione? Ostatni odcinek uważam za udany. A po pierwszym seansie też zrzedła mi mina, pomyślałem że plik jest uszkodzony i końcówka urwana smile.gif Następnie poczułem złość że zrobiono ten sam myk co w Jericho. Ale policzyłem spokojnie do 10, usiadłem i przypomniałem sobie flasha z poprzedniego odcinka czyli rozmowę Tonego i Bobbiego na łódce. To jest rozwiązanie zagadki z zaciemnionym zakończeniem. Ale furtka i tak jest otwarta, wątki nie pozamykane i nie miałbym nic przeciwko siódmemu sezonowi. Genialny serial.

Jak chodzi o konkrety to tak:

Uwaga leci SPOJLER!!!

Fajnie że Tony przyszedł do Juniora, biednego starca któremu już wszystko jedno, bardzo zabawne były motywy z samochodem A.J. (za(pipi)ista ta jego nowa panna) i kotem który wpatruje się w fotkę Chrisa. Siwy skończył tak jak już dawno powinien skończyć, ale tej opony to chyba nikt się nie spodziewał smile.gif Wygrała koncepcja Tonego, zgoda musi być, inaczej nie da się robić interesów. Wątek z Dr Melfi ostatecznie rozwiązali w Blue Comet, niesamowita była ta ostatnia wizyta. No i jeszcze stypa po pogrzebie Bobiego i przemowa A.J.'a: "You people are f*cked! You're living in a dream". No i to tyle.

Goodbye Tony!

I jeszcze element humorystyczny czyli wściekli fani smile.gif
http://www.deadlinehollywooddaily.com/that...sh-hbo-website/
Hejas
SPOILERY

aux - idealnie to podsumowałeś i zgadzam się z Tobą w 100%. Świetne zakończenie najlepszego, najinteligentniejszego i najbardziej dojrzałego serialu, jaki dane mi było oglądać.

Śmierć Tony'ego była jedynym sensownym i definitywnym zakończeniem serialu. Ten sposób jej przedstawienia pozwala nam się łudzić, że nasz ulubieniec (btw pokazany w tym sezonie naprawdę z najgorszej strony*) jednak przeżył. wink.gif

I pomimo tego, że to powinno tak już zostać, bardzo chciałbym zobaczyć kolejny sezon. wink.gif (choć z tego co wiem możemy liczyć co najwyżej na (pełnometrażowy?) prequel)

Zwróc też uwagę na to, jak wyglądał Tony w ostatnich sekundach odcinka. (to charakterystyczne spojrzenie, każdy fan Rodziny Soprano na pewno wie o co chodzi)

* Byłem w szoku, kiedy zabił Chrisa. O_o
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.