Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Nietypowe gry
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS2
Wiatrak
Czy nie macie czasem dosc zabijania , scigania sie , grania w pilke itp ?? wypisujcie tu gry ktore sa w jakims sensie nietypowe
Reiko
Katamari
ICO
Shadow of the colosus
Okami
don_walen
Okami
Shadow Of The Colossus
Sialala
CYTAT(Wiatrak @ 5 04 2007, 11:43) *
Czy nie macie czasem dosc zabijania , scigania sie , grania w pilke itp ?? wypisujcie tu gry ktore sa w jakims sensie nietypowe

Amplitude, REZ, Frequency, Harvest Moon, We love Katamari, Killer7, Maestro, Parappa The Rapper 2, Singstary, DDRy i klony, Buzzy, Guitar Hero - generalnie wszystkie gry z wlasnymi kontrolerami.
Coati
kolejny topic wymyslony na sile...

a wedlug autora tematu co to są "typowe" gry?

ale gdybym mial pisac tytuly to napewno te ktore napisal Sialala + IQ Remix, Mr Mosquito, Blood+, EyE toy'e... hmmm cos chyba jeszcze bylo...
Wiatrak
no typowe czyli fpp, tpp , samochodowki , sportowki jednym slowem nie wprowadzajace nic nowego
don_walen
CYTAT
no typowe czyli fpp, tpp , samochodowki , sportowki jednym slowem nie wprowadzajace nic nowego

mam podobne zdanie na temat typowych gier wink.gif
a do nietypowych, można dodać jeszcze ponoć najnowsze Lemmingi rolleyes.gif
wiki1993
We love Katamari wink.gif Nietypowa, a świetna smile.gif
Prince_Hellsing
SingStar wink.gif
a tak poza tym to We Love Katamari, ICO, Okami i tyle wink.gif
Wiatrak
CYTAT(don_walen @ 5 04 2007, 19:37) *
CYTAT

mam podobne zdanie na temat typowych gier wink.gif
a do nietypowych, można dodać jeszcze ponoć najnowsze Lemmingi rolleyes.gif

Gralem w te lemmingi co prawda w demo ale coz moge powiedziec jako fan lemmingow biggrin.gif ciekawa gra ale szkoda takiej kasy na nia jak mozna miec za darmo na kompa confused.gif
Kalinho
nie widzę by ktoś dał Alien Hominid- trudne i w oldschool'owym stylu
Sunderland
Ico i Shadow of the Colossus.Siren swoją drogą też jest bardzo nietypowe.
estel
Wlasnie gram w Killer7. Tak wykreconego klimatu jeszcze nigdy nie widzialem ;]
djciv
Singstar + EyeToy. Szczególnie eyetoy jak sie gra w ping-ponga.
Des
Typowo nietypowe to jak zauwarzyłem Okami i Guitar Hero. Czy coś przegapiłem??
Hide999
Ten dog's live-nietypowa gra, choc stara, mi tam sie nie podoba biggrin.gif
yasiekk
Rez.
bart-blank
Ja od siebie dodam SOS : THE FINAL ESCAPE, jedna z moich ulubionych gier na ps2.
ashka
Gry muzyczne są o tyle nietypowe, że wymagany do nich kontroler dodaje nowych doznań. A jak jeszcze gra jest niewydana w Europie / USA, jak wiekszość Taiko czy Beatmania IIDX to od razu zyskuje dry.gif
Gry z katamari sa nietypowe same z siebie biggrin.gif

A ze swojej strony polecam "Yoshinoya" .... gra jest ostro zakręcona happy.gif
Paulek L
Power Shovel (pomykanie koparką), Densha de GO! (pociągiem), Mr. Mosquito (kopruchem laugh.gif )
Yano
CYTAT(bart-blank @ 8 04 2007, 21:28) *
Ja od siebie dodam SOS : THE FINAL ESCAPE, jedna z moich ulubionych gier na ps2.

o ile sie orientuje to chyba jej druga czesc to RAW DANGER
wlasnie w nia gram, calkiem fajny klimat katastrofy i ratowania ;>
niestety grafa slaba.. ale najgorsze ejst sterowanie, czesto mozna sie zabic przez dretwe sterowanie tongue.gif

mimo wszystko gra nietypowa ze swietnym pomyslem.. tlyko ze slabo wykonana
dureń
Para Para Paradise - bardzo nietypowa laugh.gif
ping
CYTAT(Yano @ 27 07 2007, 15:02) *
CYTAT(bart-blank @ 8 04 2007, 21:28) *

o ile sie orientuje to chyba jej druga czesc to RAW DANGER
wlasnie w nia gram, calkiem fajny klimat katastrofy i ratowania ;>
niestety grafa slaba.. ale najgorsze ejst sterowanie, czesto mozna sie zabic przez dretwe sterowanie tongue.gif

mimo wszystko gra nietypowa ze swietnym pomyslem.. tlyko ze slabo wykonana

Zettai Zetsumei Toshi 2 ;-) dokładnie, druga część SOS:TFE na wykonanie warto przymknąć oko, zwłaszcza że gra ma już parę lat. Te dwie gry mają naprawde świetny klimat.

a z dziwolągów to tak:
Switch - mamy kreskówkowe tła jak i bohaterów a gra polega na wciskaniu różnych przycisków na ekranie, naprawde baaaaaaardzo specyficzny tytuł.
Lifeline - Survival Horror w którym sterujemy postacią wydając komendy głosowe
Gramon Battle - coś jak Magic Pengel, rysujemy sobie stworka i wystawiamy go do walk, pominięty jest wątek eksploracji.
Yano
CYTAT(ping @ 28 07 2007, 20:26) *
Zettai Zetsumei Toshi 2 ;-) dokładnie, druga część SOS:TFE na wykonanie warto przymknąć oko, zwłaszcza że gra ma już parę lat. Te dwie gry mają naprawde świetny klimat.

wlasnie przeszedlem raw danger, w sumie fajnie sie grało, wciągneło mnie biggrin.gif pod koniec nawet przyzwyczailem sie do grafiki i tlyko niektore elementy mnie raziły.. sterowanie ejst wkurzajace ale tez da sie zniesc biggrin.gif
chociaz nie moge powiedziec ze polecam ta gre to jednak fajnei sie gralo..troche mi sie wydawalo ze cofnalem sie do czasow psxa tongue.gif (grafa jest lepsza niz na psx ale jakos mialem takie skojazenie)
najbardziej mi sie podobal pierwszy roazdzial bo mial najwiecej katastroficznego klimatu, pozostałe sporo zahaczają o rozne intrygi niezwiazane z katastrofą

chetnie zagral bym w taka gre kiedys na ps3, tylko ze ładnie dopracowaną , pozbawioną wybitnie glupich bledow i bardziej rozwinietą biggrin.gif

btw mam pytanie czy jest jakas gra o rozbitkach na bezludnej wyspie na ps2? jest "lost in blue" na DSa ale nie mam DSa a chetnie pogram bym w symulator rozbitka biggrin.gif
christian
REZ i Okami.
Linek
Yano - może lepiej pograj w Trespassera na PC? Stara gra, na pewno Ci pójdzie, a swego czasu była naprawdę grą przełomową, jako pierwsza miała ragdolla i zaawansowaną fizykę. Wyszła około roku 1998 (wtedy ją kupiłem, o ile dobrze pamiętam, jeszcze sprawdzę na rachunku potem wink.gif). Naprawdę BARDZO polecam.
ashka
CYTAT(dureń @ 27 07 2007, 15:07) *
Para Para Paradise - bardzo nietypowa laugh.gif

Ale to bez kontrolera ani rusz...
Senshi
Michigan. Ma to ktos?
ping
yep, swietna gierka, slyszalem ze niezle obcieli wersje europejska (nie ma brutalnych scen, dodatkowych ficzerow or smthn)
Senshi
Czyli polecasz kupic japa? Ale ja krzakow nie znam xD A dokladniej jakie sa roznice?
ping
dokladnie to nie wiem ale czytalem gdzies w necie ze bylo duzo ciec. Poszukaj informacji na ten temat. Wiekszosc ludzi twierdzi zeby unikac tego tytulu, mi sie podobal bo pomimo tego ze gra szybko staje sie nudna, mamy do czynienia z bardzo specyficznym klimatem, sposob prowadzenia gry jest bardzo innowacyjnym. Na Twoim miejscu byl kupil wersje NTSC-J i ewentualnie pozyczyl od kogos PAL celem porownania i orientacji w fabule.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.