raven_raven
5 04 2007, 12:48
Jaka jest wg. Was najlepsza muzyka w grze na PS2? Możecie podawać swoje typy za całokształt, możecie dawać pojedyńcze kawałki... oto moje typy:
1. To Zanarkand/od biedy Prelude - Final Fantasy X
Po prostu dzieło sztuki. Wpada w ucho i uzależnia. Ciągle tego słucham... piękna nuta... Jeszcze jak dodać do tego tą scenkę gdzie cała drużyna siedzi prszy ognisku... mniam! Gdy przy włączaniu FFX usłyszę choć 1 nutę, to muszę dosłuchać do końca... Nawet sobie save'a zostawiłem tuż przed tą sceną.
2. GTA Vice City - no po prostu miodzio! Najlepsze kawałki lat 70 i 80, w tej grze wsiadało się do auta tylko po to żeby usłyszeć niektóre kawałki.
3. GTA San Andreas - niektóre kawałki na Radio Los Santos dają radę... A i "Welcome to the jungle" nie jest złe.
4. Need for Speed Underground - ekskluzywny kawałek Snoop Dogga pt. "Riders on the storm" rządzi! Świetnie się tego słucha.
5. Fifa Street - Happy od Fatboy slima jest świetny! Od razu wpada w ucho

.
To by było na tyle.
mi sie podoba bardzo muza z SOTC i GOW, slucham se soundrackow,
oprocz tego niektore szybsze kawałki w DMC3,
i muzczka z pierwszego lvlu god hand

i niektore mocniejsze kawałki z monster huntera
Uwielbiam muzykę z czwartego Hitman'a - po prostu cudo

Tak jak i z pozostałych części.
Soundtrack z wszystkich części Silent Hill też arcydzieło
Muzyczka z trzeciego Splinter Cell'a też daje radę - mnóstwo energii człowiek dostaje po kilku kawałkach

Metal Gear Solid 3 Theme - kawałek, który zrobił na mnie największe wrażenie z całego OST, zwłaszcza ostatnie 2 minuty...
1. Headhunter (całokształt)
2. Onimusha:Down of Dreams (przy starciach z większąścią bossów wypiernicza w kosmos)
3. Vice City (stacje Flash FM i Wave)
4. Burnout:Revenge (zespoły The All American Rejects oraz Block Party)
5. Final fantasy X (ogół)
To nie powinno być w 'muzyce gracza'?
- Okami
- seria Ace Combat (szczególnie piątka)
- MGS 2 i 3
- Silent Hill 2-4
- seria Super Robot Taisen
- Shadow of the Colossus
- Zone of the Enders 2
- Chaos Legion
- utwory z gier jRPG (wszystkie do siebie podobne i na jedno kopyto robione, ale dobre)
- Gundam Seed Rengou vs Zaft 1 i 2 (bo z anime)
- Guilty Gear XX
-god of war
-Shadow of the Collossus
-driver: parallel lines xD
-mgs3
-silent hill 2, 3 ,4
wiki1993
6 04 2007, 10:06
Devil May Cry 3- rockowe brzmienia dają radę, tak jak muzyka podczas walk z bossami i "Devils Never Cry" podczas creditsów
FIFA Street & FIFA Street 2- jak to u EA- OST daje radę

Burnout 3: Takedown & Burnout Revenge- jak wyżej

Amplitude- wszystkie kawałki wpadają w ucho

God of War- piękna muzyka budująca klimat
Prince of Persia Warrior Within- tak jak w DMC3
Ace Combat The Belkan War- ostatnia misja mnie urzekła, muzyka w niej jest GENIALNA !!!
Okami
MGS 3
FIFA STREET 2
FIFA 07
Burnout 3 : Takedown
GTA : VC
Zaponieliscie o NfS: U Get low - lil jona - miodzio kawalek
Er_WolvEr
6 04 2007, 18:02
DMC3, GOW1 i troche mniej 2, Amplitude, Burnout 4/3
DMC za świetny wokal i całokształt, GOW za wstawki z gry (There is a prays to pay for everything you gain Kratos), Amplitude za świwetnie dobrany zestaw, który nigdy mi sie nei znudził. Burnout 3 i 4 - poprostu utwory które lubie.
Oczywiscie SotC!!! Po za tym Ico, Rez, Okami, Lumines Plus. Takze GoW 1 i 2, SH 2. Podobalo mi sie tez kilka utworów z Ratchet & Clank 1 i 2ki.
Soundtrack z SotC stawiam na równi z saundtrackiem Chrono Cross (PSX)...
Zwyrodnialec
7 04 2007, 01:40
Najlepsza muza jest w DMC z naciskiem na część 2. Poza tym Silent Hill, Wipeout, Tony Hawk, Agressive Inline, NFS Underground (tylko 1).
Lalalilo
7 04 2007, 09:08
FF X - Wogóle Uematsu zaszalał jeden motyw to ok. 70 % muzyki w grze ale zawsze inaczej podany co sprawia że po 80 godzinach i katowaniu OST się nie nudzi. Mi najbardziej się podoba utwór "Someday the Dream may end"
Kingdom Hearts - Kolejny Cudowny OST. Uwielbiam wersję orkiestrową Simple and Clean (nie pamiętam dokładnej nazwy ale to ta z orkiestrą bez śpiewającej Hikaru czy jak jej tam). No i motyw z Kubusia Puchatka daje radę.
Shadow of the Collossus - Utwór gdy lecą napisy na koniec. Coś wspaniałego.
Soul Calibur II - Hubris za przewspaniałe skrzypce.
A z licencjonowanych OST:
- Burnout 3 - amerykański punk/hard rock
- Guitar Hero - za całą masę świetnych rockowych kawałków
- Lumines Plus - za "Shinin" Mondo Grosso i "Lights" Eri Nabuchociki czy coś w tym stylu
CYTAT(Zwyrodnialec @ 7 04 2007, 01:40)

Wipeout
jak moglem o tym zapomnieć, biada mi.
Wipeouty zawsze maja genialny ost, chociaz nie przepadam za taka elektronika, to taki ost nakreca gre ze hohoh ;]
GTA, a szczegolnie kawalki z Vice City(Emotion i Fernando rzadza

)
Burnout, niezle dzwieki(najlepsze moim zdaniem w trojeczce

)
Final Fantasy all
Bohater Gitary 1 i 2, Frekwencja, Amplituda, SSX 3, Bóg Wojny, Flatout Dwa.
MGS2 / ZoE2 / Amplitude / SoTC / ICO / NFSU2 / THPS2 / Okami [ale tylko kilka kawalków] / SingStar Legends / Wipeout 2097
huh cos duzo mi sie syplo gier z "2" w tytule
Rzemysław
9 04 2007, 12:43
Valkyrie Profile 2: Silmeria wymiata. Dymnamiczna muzyka w grze rpg, która bardzo pozytywnie nakręca do biegania po wspaniałych miejscówkach. Motoi Sakuraba się popisał i to jak!!! Miodzio i tyle.
W Mgs 2 muzyka w opening movie mnie rozwaliła!!! Resident Evil 4 - opening movie - tam też jest niezła muzyczka!!!
Tekken 5 plansza moon...coś takiego, taka w nocy z białymi kwiatkami - ach dobry utwór!!!
W innych oczywiście muzyka też całkiem dobra ale za dużo by wymieniać
Najlepsza muzyka jest według mnie w grze Castlevania: Lament Of Innocence (zwłaszcza w Ogrodzie Zapomnianym Przez Czas). Inna muzyka z gier, która szczególnie przypadła mi do gustu:
1. Radio K-DST i K-Rose w GTA: San Andreas.
2. Sporo piosenek w SSX3 (m.in. Clockworks, Way Away i Play It Loud)
3. Utwór grany podczas replayów w PES2
Gural666
14 04 2007, 10:05
MGS'y

Prince dwojka muza tworzyla zajefajny klimacik
DMC
i dawno temu LOK: Soul Reaver (ten z psx)
God of War - muzyka idealnie pasująca do tej gry i świetnie budująca klimat
seria Silent Hill
Kingdom Hearts 2 - świetny utwór Sanctuary
Tekken 5 - utwór z intra niestety nie znam tytułu
God of War
MGSy
Fahrenheit
Final Fantasy
i poniekąd GTA
wiki1993
29 04 2007, 21:31
CYTAT(Senshi @ 6 04 2007, 12:38)

Zaponieliscie o NfS: U Get low - lil jona - miodzio kawalek

Dammit, jak mogłem zapomnieć

Ten kawałek jest faktycznie genialny
Najprzegenialniejszy jest kawałek "The top of the world" chłopaków z The All American Rejects (Burnout:Revenge)

.
Sialala
30 04 2007, 08:38
mialem sie rozpisac i wypisac gry z fajna muza, ale postanowilem podac dwa tytuly tylko:
Silent Hill 2 - najbardziej klimatyczna sciezka dzwiekowa w grach video. utwor podczas podrozy do hotelu i kawalek ktory leci po obejrzeniu tasmy video zapadaja w pamieci na dlugo. choc pamietam, ze w ktoryms momencie mi jakas piosenka nie pasowala do klimatu gry, ale juz nie kojarze dokladnego momentu w grze.
Shadow of the Collosus - monumentalne, symfoniczne, wzniosle, zagrane z rozmachem i przy udziale ogromnej orkiestry. dokladnie takie utwory, jakie powinny obrazowac starcia z tak ogromnymi przeciwnikami. cos pieknego.
najlepsza muzyke ma seria Silent Hill i nie ma bata. Najczesciej slucham własnie tego osta
rez i ecco the dolphin maja tez boska muzyke
SOTC i ICO
naturalnie wszystkie mgsy i GT3
MGS3 i Okami mają najlepsze osty, lubię też muzę z FFVII.
Ostatnio gramw Okami a w pracy przygrywa mi ost z tejże - rewelacja.
Odpręża i motywuje do pracy polecam.
Jinxters
3 05 2007, 15:09
Zdecydowanie Shadow of collosus(muza z intra,prayer.i jak jest koniec walki...MASAKRA..!) , MGS(z trójeczki ta muzyczka ala 007

z intra, no i motyw przewodni serii ), God of war też (monumentalność!)...aaa GTA:VC ten klimat lat 80 i ta muzyka... najlepsze jest to AFRIKA czy jakoś tak he he
Najlepsza muza w grze:
-NFS Underground
-Silent Hill
-THPS 2
-NFS hot pursuit 2
-Sheep dog n Wolf
-GTA Vice City
-Flatout 1 & 2
-Prince of Persia Warrior Within
-Halo
Najlepsza muza w grze:
-NFS Underground
-GTA Vice City
-Flatout 1 & 2
-Prince of Persia Warrior Within
-NFS hot pursuit 2
-Half-Life 2
-gry na inną konsole:Silent Hill,THPS 2,Sheep dog n Wolf,Tekken 3,Halo
Robert542
5 05 2007, 20:21
Jeśli chodzi o OSTy, to najbardziej w ucho wpadły mi:
- Okami (Northern Country Kamui oraz Wep'keer!!!)
- Onimusha: Dawn of Dreams (brak słów by opisać, masterpiece

)
- Metal Gear Solid 3
- Metal Gear Solid 2 (chociaż gorszy imo od 3)
- Final Fantasy X (w szczególności To Zanarkand, Auron Theme oraz Silence Before the Storm)
- Final Fantasy XII
raven_raven
7 05 2007, 19:32
Main theme z Metal Gear Solid 2! No cudo!
Numero one seria Silent Hill... Prócz tego ICO i Shadow of collosus... Nie można też zapomniec o God of War 1 i 2... Metal Gear Solid 2 i 3, Legacy of Kain: Soul Reaver, Freedom Fighter, Onimusha... hm...
AirWolf
10 05 2007, 21:14
Wg mnie najlepsze kawałki można usłyszeć w:
- Ace Combat 5 (muzyka idealnie pasująca do klimatu gry)
- Ace Combat Zero (j/w)
- obie części Kingdom Hearts
- METAL GEAR SOLID 3 SNAKE EATER (!!!)
- Freedom Fighters (Jasper Kyd RULEZ

)
- Final Fantasy XII
- Shadow of Collossus
Celowo nie wymieniam takich gier jak GTA , ScarFace , Gran Turismo 4 , Driver: P.L. itp. ponieważ nie sztuką jest wykupić licencje na utwory jakichś znanych kapel bo to nic trudnego. Uważam że powinno się oceniać tylko i wyłącznie soundtracki skomponowane specjalnie na potrzeby gier.
Aha. Zapomniałbym... najlepszy utwór spośród wszystkich gier na PS2 to kawałek Harrego Gregsona Williamsa z MGS2 (main theme)
raven_raven
12 05 2007, 17:27
AirWolf - ostatnim akapitem zyskałeś mój szacunek

. Piękny jest ten main theme, mógłbym słuchać go latami

...
Tweener
12 05 2007, 17:30
Najlepsza wg. mnie muzyka jest w:
-Metal Gear Solid 3
-Final Fantasy X
-God of War
-GTA: San Andreas
A ja do tego, co napisałem ileśtam postów wcześniej dodam jeszcze soundtrack z GTAIII.
Muzyka z gry powinna odpowiednio oddawać klimat danego tytułu, pozycje które spełniają ten wymóg w 100% to między innymi... Black (genialna muzyka) Silent Hill (potęguje strach) Splinter Cell CT (idealnie dobrana do danego etapu gry) Metal Gear Solid 2/3 (klasyka;) a także soundtracki z takich gier jak: NFS:U, Fifa Street, DJ:FFNY, Driver PL, seria GTA itd... Bez muzyki tyuły te z pewnością straciły by swój urok, dlatego dobrze dobrany soundtrack zwiękrza przyjemność z gry i pomaga nam wczuć się w klimat gry.
filip2210
2 06 2007, 21:45
No i jeszcze SSX. W ogóle soundtracki EA (Burnout, Fifa Street). No i mój kochany motyw z MGS. Zaiste przepiękna muzyka.
kotlet_schabowy
2 06 2007, 22:54
Oczywiście Metal Gear Solid 2, dużo świetnych utworów, chyba najobszerniejszy soundtrack z serii najlepsze utwory to Main Theme, The World Needs Only One Big Boss, Fathef And Son.
MGS 3 również ma świetną ścieżkę dźwiękową, szczególnie Main Theme, The Fear, Debriefing.
Oprócz tego wszystkie części Grand Theft Auto : ilość i zróżnicowanie. Prym wiedzie Vice City z megaklimatycznymi kawałkami, szczególnie ze stacji Emotion 98.3, Flash FM, Fever 105.
Dodam też God of War, świetne pompatyczne nuty, chóry, masakra.
Ninja Gaiden Black
God of War
Z regułu wszystkie ścieżki dźwiękowe do Silent'ów wymiatają.
szczur3k
5 06 2007, 21:04
Polecam otworzyc okno do pokoju, zaswiecic swiatlo, odpalic sciezke dzwiekowa z Silenyt Hilla i bedzie za(pipi)isty klimat. Jakie te cmy teraz wielkie

A co do pytania to OSTY SH ;]
taa, grałem w 2jke i jak na razie starczy mi tych melodyjek ;]]
OST'a z SotC mogę słuchac całe wieki
Shadow of Nobody
1 07 2007, 02:38
Wiem że to gra na psx, ale nie mogę sie powstrzymać: utwór "Somnia Memorias" z creditsu Parasite Eve I. Grę ukończyłem jakieś 5 dni temu i do tej pory piosenke tą przesłuchałem ok.200 razy (ani troche mi się nie znudziła), po prostu REWELACJA. W ogóle Parasite Eve I ma jeden z najlepszych soundtracków jakie kiedykolwiek przyszło mi słuchać.
Wszystkie Wipeouty, Gta Vice City oraz GTA 3 Radio MSX (mix od Timecode'a) polecam
W GTA3 najlepsze jest dla mnie radio Rise FM, Lips FM i Head Radio, zaś MSX mi się nie podoba. Z całej serii GTA soundtrack trójki przypadł mi najbardziej do gustu.
Jak dla mnie to Silent Hill 3 , 2 , 1 , 4 , szkoda ze OSTy chodza po takich cenach bo chetnie bym sobie sprawil
Silent Hill i Silent Hill 2 i wszystko jasne!
Super Robot Taisen Original Generations
Może nie jakieś genialnie wykonane, ale bardzo melodyjne.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.