Mam zamiar połączyć dwie wyżej wspomniane stronki. Jak wiadomo jakiś czas temu DCFans straciło serwer i jest offline. Ja o DreamPlay praktycznie zapomniałem ale przyszedł czas na reaktywację. M@jk już mi podesłał DCF i myślę że po świętach będzie możliwość obczajenia podwójnej siły dreamcasta z nowym forum. No i na koniec to co zrobione czyli nowy lej stronki (w rozdzielczości 1024).
Większe info zaraz po świętach.
ProstyHeker
6 04 2007, 13:22
Czyli będzie 3 polska strona o DC, ciekawie się robi
Oldschoolowy dziad
6 04 2007, 13:25
Whoa! Ostry news, teraz będziemy mieli trzy polskie strony o DC!
Ale jak dla mnie, to mógłby zostać nawet lay z DCFans stary - klimatycznie było.
A co z forum?
nie rozśmieszajcie mnie, masta majk i pavlik łączą siły, dobre sobie...
o reaktywacji trzeba było myśleć jak była ku temu okazja...ale ok wszak to nowa (stara) strona o DC...
majk lepiej by było gdybyś pozostał w roli pomagierki w PE
a o tobie pavlik szkoda gadać...
Znam DCworld, teraz powstanie to Dreamplay & DCFans, a która jest tą trzecią? Czyżby chodziło o Rpgexe? Pewnie o czymś nie wiem.
CYTAT
majk lepiej by było gdybyś pozostał w roli pomagierki w PE
a o tobie pavlik szkoda gadać...
Czemu? Rozwiń trochę, gdyż to ciekawe.
CYTAT
Popytaj się trochę ale ani mnie ani majka ani też tego radzika (aka zryty rolly). Tyulko kogoś kto w czasach świetności śmierci deceka obracał się w tych kręgach. Ze mna pare osób miało problemy ale nic za darmo a z rollym miał prze(pipi)..e każdy kto z nim wszedł w jakies dziwne akcje. Jak założe forum dla powstającej stronki to założe odpowiedni temat. Ludzie będa mogli się wykazać o tym pacjencie. Tyle na razie.
CYTAT(Pavlik @ 6 04 2007, 18:03)

CYTAT
Popytaj się trochę ale ani mnie ani majka ani też tego radzika (aka zryty rolly). Tyulko kogoś kto w czasach świetności śmierci deceka obracał się w tych kręgach. Ze mna pare osób miało problemy ale nic za darmo a z rollym miał prze(pipi)..e każdy kto z nim wszedł w jakies dziwne akcje. Jak założe forum dla powstającej stronki to założe odpowiedni temat. Ludzie będa mogli się wykazać o tym pacjencie. Tyle na razie.
zryty to masz styl wypowiedzi..."czasy świetności śmierci deceka" - nie rób jaj, bo są niesmaczne.
nie wiem jaką szkołę kończyłeś, pewnie jakąś super elitarną dla mózgowców twego (zrytego) pokroju.
Załóż temat na forum to pogadamy szerzej o twoich teoriach idealnego świata...
a ludzie wykażą się owszem, ale o tobie, no chyba, że znajdziesz kółko adoracji wazeliniarskiej twojej (pipi)itnej osoby...
Dajcie spokój, tylko się wyzywacie, ale powiedzcie dlaczego? Jakieś teorie, ale jakie? Lizodupstwo? Ogólne zrycie i upośledzenie? Jakieś konkrety, jeśli brak, to nie widzę powodu, by się męczyć i rzucać w siebie błotem.
Powiedz coś więcej o tej nowej stronie? Będą wszystkie recenzje z DCFans? Jaki serwer?
Century Child
6 04 2007, 20:21
A majk wróci do prowadzenia pirackiego sklepu z pirackim softem ? A majk nadal będzie zachęcał do przesyłania maili z pytaniami w których to jego połowica będzie odpowiadać ? Czy nadal w screenie miesiąca będę oglądał jakąś pannę z plastikowymi pistoletami zamiast rzeczy związanej z DC ? Czy pavlik nadal będzie się chwalił, że ma hierarchiczny dostęp do gier (vide Flinstones) ? Czy nadal będzie pisał że początkowo nie zapowiadało się na to, że będzie graczem bo o wiele bardziej kręciło go podpalanie i puszczanie samolocików ? Jaki serwer ? A taki, żeby pomieścić bazę gównianego pirackiego softu, forum pełne spamerskich i debilnych postów oraz recenzji (np. Shenmue 2) zajmujących 1/2 stopki redakcyjnej Dziennika ? Newsy żywcem zerżnięte z innych stron, tyle że przetłumaczone na "nasz" ? Rozmowa z IRC'a w której genialny majk robi reklamę Polakom i okazuje Włochom debilizm jego samego, ale i analogicznie rzecz biorąc całej Polski, pisząc żeby Włoch widząc jakąś Polkę powiedział do niej: fajna z Ciebie dziwka ? Tyle ode mnie - pavlik, odpowiedz na to wszystko, i żeby tylko nie było dla Ciebie ograniczeń (jak niby w przypadku Shenmue Sonica przy tłumaczeniu)... no, chyba że jedynym ograniczeniem będzie Twój mózg. Pozdro szacun
PS. I jeszcze jedno pytanko, czy lay był robiony podobnie jak w przypadku Dreamplay na czarno-białym monitorze w rozdzielczości 800x600 ?
Teraz się Wam na wyrzuty wzięło ? Przecież Pavlik napisał, że reaktywuje stronkę. Tyle...
Wykopujcie sobie brudy ze swoich majtek. Rzygam tym wszystkim. Na waszą stronę i tak nikt nie wchodzi.
Przeszłość każdy wie jaka była. I po co to ciągnąć dalej ?
Century: Jesteś autentycznie głupi. Twój post jest bez sensu. Piszesz o jakieś (pipi)ej prywacie. Wyrzuty z dup'y wzięte.
CYTAT
Newsy żywcem zerżnięte z innych stron, tyle że przetłumaczone na "nasz" ?
A Ty je sam wymyślasz? Skąd bierzesz newsy? Sąsiadów się wypytujesz?
Brak mi słów. Naprawdę...
Ps: Nie chcę wyjść na tego który broni Pavlika. Jestem neutralny. Tylko gdy widzę posty pokroju Century'ego, to śmiać mi się chce.
Obawa przed konkurtencją? Zgadłem?
Century Child
7 04 2007, 13:15
CYTAT(Kozera @ 7 04 2007, 13:12)

Teraz się Wam na wyrzuty wzięło ? Przecież Pavlik napisał, że reaktywuje stronkę. Tyle...
Wykopujcie sobie brudy ze swoich majtek. Rzygam tym wszystkim. Na waszą stronę i tak nikt nie wchodzi.
Przeszłość każdy wie jaka była. I po co to ciągnąć dalej ?
Century: Jesteś autentycznie głupi. Twój post jest bez sensu. Piszesz o jakieś (pipi)ej prywacie. Wyrzuty z dup'y wzięte.
CYTAT
Newsy żywcem zerżnięte z innych stron, tyle że przetłumaczone na "nasz" ?
A Ty je sam wymyślasz? Skąd bierzesz newsy? Sąsiadów się wypytujesz?
Brak mi słów. Naprawdę...
Ps: Nie chcę wyjść na tego który broni Pavlika. Jestem neutralny. Tylko gdy widzę posty pokroju Century'ego, to śmiać mi się chce.
Obawa przed konkurtencją? Zgadłem?
ke ? To Ty jesteś głupi, jeśli piszesz że to co ja napisałem, dot. prywaty - pavlik wszystko to rozpisywał na forum, podobnie majk. Obawa przed konkurencją ? JAką do (pipi) nędzy konkurencją ? DC-W traktuje jako swój mały poletek, na którym robię to co chcę i mam małą satysfakcję że cokolwiek stworzyłem. Jeżeli ludzie lecą na piracki soft oraz poradniki dot. piracenia to ich sprawa, ja o takich "fanów" nie mam zamiaru walczyć. Widać teraz jak śledziłeś losy DCF skoro nawet nie wiesz o połowie rzeczy które wypisałem. Jeśli DCF+Dreamplay ma mieć takie prostackie "fristajle" i tym podobne, to dzięki bardzo - widać Kozer Tobie takie klimaty odpowiadają, widocznie takim "kozaczeniem" się dowartościowujesz. Newsy ? Info bierze się owszem z innych źródeł, ale nie przetłumacza słowo po słwoie, na litośc Boską ! Tyle póki co ode mnie, mogłem się spodziewać takich postów... nie zdzwię się jak będziesz lizał dupę na przyszłej stronie samemu pisząc, jaki to nie Ty, jacy to nie oni... oszukując samego siebie, nie nas.
To było Twoje forum ? Nie, więc w czym Ci przeszkadza "fristajla", poradniki o piraceniu, prywata Majka, Pavlika i kogokolwiek innego ?
Przecież to nic poważnego. Fristajla to (pipi)' a iluzja, dowcii'p...nic na poważnie. Poradniki o piraceniu? Co z tego? Nie graj na piratach, jeśli Cię stać.
Na cholerę doszukiwać się problemu?
Masz swoją stronkę: pięciu użytkowników korzystających z forum, kilka recenzji i "satysfakcję"-ok.
I nie wypisuj bzdur, że nie wiem co się działo kiedyś. Na Dcfans byłem od początku do końca. I wiem kto pisał z Włochami, kto pokazywał dup 'ę starym babciom itp itd. I mam to gdzieś. Ich sprawa.
Nie chodzi tu o Twoją stronkę, więc swoje kompleksy i żale wylewaj w innym miejscu. Chociażby w swoim małym "świecie Dc".
Tak samo nie pisz mi o lizaniu dup' y. Jestem obiektywny, po prostu.(pipi)a prywata nie ma żadnego znaczenia.
A Twoje argumenty są śmieszne i nie wiadomo po co je wypisałeś. (?)
Ps: Ocenzurowało mi wyraz "dowcii'p". Co za bzdura.
Century Child
7 04 2007, 13:45
Chociażby po to, żeby mi majk i pavlik odpowiedzieli, czy nadal strona będzie prowadzona w takiej formie. Zrozum, prywatę rozpoczął tu już sam pavlik pisząc, że na przyszłym forum założy specjalny temat, w którym będą mogli pogadać o Rollym (którego nazwał zrytym) - jeśli mnie posądzasz o robienie rozgardiaszu i pisanie tych rzeczy, wróc do pavlika, któremu w podświadomości naprawdę liżesz dupę, bo gdybyś pozostał neutralny, to nic byś nie pisał... czekam na odpowiedz, co będzie na stronie... a Ty Kozer nabądź DC bo równie dobrze do wypowiadania się czy piracki soft itp. to dobrze mogą się wypowiedzieć fanboy'e M$ czy Sony...
Jeśli nie bronisz pavlika i jesteś neutralny to dlaczego piszesz do mnie takie rzeczy ? Zastanów się i napisz choć raz coś na tyle inteligentnego, żeby dało się to przeczytać i doszukać się w tym sensu, argumentów podpartych faktami. Bez pipi w co drugim słowie, jakby to był przecinek...
Idea tworzenia tematu "tyrajcie rolly'ego" jest piepr' zonym objawem debilizmu i wypowiem się dopiero gdy ten temat powstanie.
Nie rozumiem jednego i wytłumacz mi proszę. Co znaczą Twoje argumenty? Co mają na celu? A bez sensownie to zacząłeś pisać Ty. Przeczytaj jeszcze raz post numer 9. I zadaj sobie pytanie "O co mi tak naprawdę chodzi?".
Wjazd na prywatę to głupota. Nie wiem czy masz tą świadomość.
wojtas-nm
7 04 2007, 14:30
1) nie reprezentujecie poziomu, o jakim piszecie w swoich postach

klimat DCF mi się podobał, i napewno będę odwiedzał tę stronę. Tak samo jak będę grał na piratach, i nie będę udawał kogoś, kto ma w domu same oryginały

twoja sprawa czy kupisz/sciągniesz tego pirata, czy nie...
2) co do topicu nt. Rolly'ego... Pavlik, z takimi rzeczami to na bloga, lub na GG, a nie na forum. Fristajla działała na troche innej zasadzie
3) nie będę mówił złych słów na temat M@jka czy Pavlika, bo nie mam zamiaru iśc za jakąś po(pipi)oną modą

to że szlag trafił DCF, to tylko i wyłącznie sprawa M@jka. To nie była żadna komercyjna strona, która swoim upadkiem pogrążyła świat w żałobie

strona prywatna to strona prywatna, autor może na nią nasrać, czy też wstawić dwóch pedałów robiących sobie lache na logo...
4) DCF głównie odwiedziałem z powodu forum, które rozpieprzało

5) dobra strona nie jest zła

poza tym, zawsze to lepiej, że będzie jeszcze jedna strona o DC...
6) cześć
Jaki jest sens chwalenia się tym, że gra się na piratach?
Już zupełnie nie rozumiem sensu dawania/sprzedawania pirackich gier i mówienie, że to coś normalnego. Jeśli ktoś chce to ściąga/kupuje piraty, a strona zyskuje na wartości? O tak, to w ogóle super. Dzięki temu wszyscy grają w wymarzone gry, ludzie mogą recenzować, nie ma problemu ze zdobyciem jakiegoś rarytasa czy czekaniem na dzień premiery.
Nie zapomnijcie dać tematu na nowym forum "Jakie gry macie" i śmiało wypisujcie: "Mam XYZ gier, wszystkie piraty, ale po co płacić? Można mieć za darmo!".
_Dreamcast_Fan_
7 04 2007, 17:11
Na początku pragnę napomnieć, iż nie wiem co mnie podkusiło do zarejestrowania się pod takim (pipi)itnym nickiem jakim jest "_Dreamcast_Fan_". W szeregach świata DC jestem znany jako zbreźny Kamillo - tyle w kwestji durnego wstępu.
Nie wiem, jak można uważać się za fana Dreamcasta i jechać autora nowo (a raczej staro) powstającej strony o tej maszynce, debilizm ? Century - rozyebałeś mnie.. nie pamiętaż już, jak pisałeś w felietonie, iż DCF skłoniło Cię do stworzenia DC-W ? Nagła zmiana poglądów ? wątpie. Pozatym g'ówno Cię obchodzi co na niej będzie - nie chcesz, nie - wchodź, żal Ci dup'e ściska, że inni mają gre za 3 zeta (koszt CD) podczas gdy Ty wydajesz na nią kilka dych ? Jeśli Cię stać - Twoja sprawa, inni niech Cię nie obchodzą. Majk mógł dać w screenie miecha co chciał, i tak jak mówi wojtas - widząc dwóch pedałów nic nie możesz zrobić, strona jest jego, i niech sobie robi co chce. Co innego sprawa z wywiawiadem, czy tematem jaki zamiar ma założyć (kon)don Pavlik - przegięcie.
Ogólnie ciesze się, że na rynku będzie nowa strona poświęcona makaronowi, i nie przypisuje się do żadnych ze stron, jednakże widząc wasze wypowiedzi nie można pozostać neutralnym..
Pozdro
Century Child
7 04 2007, 18:09
CYTAT(_Dreamcast_Fan_ @ 7 04 2007, 18:11)

Na początku pragnę napomnieć, iż nie wiem co mnie podkusiło do zarejestrowania się pod takim (pipi)itnym nickiem jakim jest "_Dreamcast_Fan_". W szeregach świata DC jestem znany jako zbreźny Kamillo - tyle w kwestji durnego wstępu.
Nie wiem, jak można uważać się za fana Dreamcasta i jechać autora nowo (a raczej staro) powstającej strony o tej maszynce, debilizm ? Century - rozyebałeś mnie.. nie pamiętaż już, jak pisałeś w felietonie, iż DCF skłoniło Cię do stworzenia DC-W ? Nagła zmiana poglądów ? wątpie. Pozatym g'ówno Cię obchodzi co na niej będzie - nie chcesz, nie - wchodź, żal Ci dup'e ściska, że inni mają gre za 3 zeta (koszt CD) podczas gdy Ty wydajesz na nią kilka dych ? Jeśli Cię stać - Twoja sprawa, inni niech Cię nie obchodzą. Majk mógł dać w screenie miecha co chciał, i tak jak mówi wojtas - widząc dwóch pedałów nic nie możesz zrobić, strona jest jego, i niech sobie robi co chce. Co innego sprawa z wywiawiadem, czy tematem jaki zamiar ma założyć (kon)don Pavlik - przegięcie.
Ogólnie ciesze się, że na rynku będzie nowa strona poświęcona makaronowi, i nie przypisuje się do żadnych ze stron, jednakże widząc wasze wypowiedzi nie można pozostać neutralnym..
Pozdro
(pipi)a Kamilo czy muszę Ci to powtarzać ? Odwiedzając DCF i widząc jak jedyna wówczas strona o DC czy też redaktor majk kładzie lachę na ten sprzęt zmotywowałem się do stworzenia alternatywnej strony na pewno tak bardzo nie olewającej sprzętu i gier (pamiętasz reckę Shenmue 2 ?). Z Rollym już o tym gadaliśmy - on też miał kiedyś taki pomysł. Szkoda, ze wyszliśmy z tym wszystkim tak późno. Nie mam żadnego dupościsku ze względu na to, że ktoś gra na piracie, ale już pisanie o tym i sprzedaż pirackiego softu jest przegięciem - pavlik, bardzo mi zaimponowałeś pisząc o swoich dostępach do tego softu itp., oczywiście w tej wypowiedzi zawarłem sarkazm. IMO prywatna strona to nie jakiś blog gdzie pisze się co chce, bo jeśli serwis ma być rzetelny i dawać ludziom (np. graczom, którzy dopiero obcują z DC) rzetelne informacje, to pisanie tego wszystkiego co zawarłem w "poście numer 9" mija się z celem.
Zatem tak, niektórzy z "wielkich fanów i pasjonatów" konsoli Dreamcast piracą i nie widzą w tym nic złego. Co więcej - szydzą z osób, które wydają kilka dyszek na gry, które można mieć za darmo.
Ogólnie jestem za powstawaniem nowych stron, ale jeśli mają to być to siedziby piratów, którzy będą wymieniać się źródłami ściągania nielegalnego oprogramowanie, to już lepiej niech nie powstają.
Aha, to jest prześwietne: (napisała osoba, która nie widzi różnicy między piraceniem na DC, a graniem na oryginałach)
CYTAT
Nie wiem, jak można uważać się za fana Dreamcasta i jechać autora nowo (a raczej staro) powstającej strony o tej maszynce, debilizm ?
_Dreamcast_Fan_
7 04 2007, 18:59
Setezer - pokaż mi miejsce, w którym "szydziłem" z uczciwych graczy lub pisałem, iż korzystam z pirackiego softu ? Był to poprostu przykład a-la "hói Cie obchodzi co robią inni".
Century - wiem dobrze jak było, ale DCF miało poprostu taki klimat który nie da się ukryć - przyciągał, a o to chyba chodzi, nie ? A to, że DC Fans nie walczyło z piractwem a wręcz przeciwnie, to jak już nie raz w tym temacie wspomniano sprawa autora, a że ten jest "redaktorem" największego pisma o konsolach w Polsce, to inna sprawa.
ProstyHeker
7 04 2007, 19:13
Się wtrące...
CYTAT(_Dreamcast_Fan_ @ 7 04 2007, 19:59)

(...) bla bla bla
A to, że DC Fans nie walczyło z piractwem a wręcz przeciwnie, to jak już nie raz w tym temacie wspomniano sprawa autora, a że ten jest "redaktorem" największego pisma o konsolach w Polsce, to inna sprawa.
Taka sprawa, że daje (pipi) wzór do naśladowania. Najlepiej wszyscy zacznijmy piracić, bo co za różnica czy mam grę nagraną na esperanzie, czy w ładnym szykownym pudełku i daję zarobić autorom, ważne że mogę pograć, co nie?
Nie twierdzę iż mam same oryginały, jednak jest mi wstyd za moje piractwo. Pozostaje mi starać się o coraz to większą liczbę oryginalnych gier i to samo polecam innym "dc gaymerom".
Nie mogę się nazwać fanem piłki nożnej, bo mam trampki za 9 zł i starą, zjechaną piłkę z komunii?
Biadolenie o piractwie jest nudne. Ty zapewne,prostyhekerze, (pipi)iśc 'ie dajesz zarobić twórcom gier, na używanych tytułach z allegro.
Zgadłem...?
Nie rób z siebie świętoszka. Sam przyznałeś się, że nie masz samych oryginałów, czyli piracisz. W mniejszym czy większym stopniu, ale do cholery piracisz. "Nie ma znaczenia jak głęboko wszedłeś w błoto, bo nogawki i tak masz brudne".Z resztą, mniejsza o to. Nie o tym tutaj powinna być mowa. Skończmy batalię odnośnie topicu "Pirat czy srirat". Dcfans było dla każdego (dla tych biedniejszych i bogatych). Nikt nikomu nie kazał ściągać gier, z resztą po cholerę się produkuję. I tak Wy wiecie swoje. Nie jestem zwolennikiem piractwa, ale takie krytykowanie ogółu jest bez sensu.
A co do Centurego: Nadal nie rozumiem o co Ci chodzi. Nikt Cię chyba nie rozumie. Piszesz o prywacie która była w dziale "Na luzie" na forum Dcfans.
Tam każdy mógł napisać co chciał i nikt nic do tego nie ma, tylko Ty i Twoje zakompleksione "ale". Spójrz trzeźwo na rzeczywistość, a jeśli nie potrafisz, to strzel sobie kielicha i wyluzuj.
Century Child
10 04 2007, 21:36
Po poście Wojtasa czego bym nie napisał, Kamilo czy Ty Kozer będziecie się rzucać... prywata nie była tylko na forum w odpowiednim do tego dziale - musiałbym być chory umysłowo żeby się rzucać za spam i prostactwo w dziale, w którym można to robić. Chodzi mi o to, co zaczęło się robić na DC Fans, a raczej co Majk zaczął robić... newsy, newsami, ale gdy wchodzę na stronę o Dreamcast'cie i czytam: już niedługo moja dziewczyna odpowie na wasze pytania, czy zapraszam do mojego sklepu z konsolami, to mi się zaczęło robić niedobrze... Kamilo, śledziłeś DCF od początku jego istnienia ? Nie wydaję mi się, bo konsolę masz dopiero od 2 lat o ile mniemam... dlatego akurat tutaj pozostań neutralny. Strona o DC mogła być wówczas stroną Majka, ale, ale... jeśli byli tacy ludzie, jak Rolly i inni, przesyłali recki i chcieli dalej pomagać prowadzić site na pewno nie oczekiwali news'ów związanych z dziewczyną Majka, zdjęć żony Majka, sklepu Majka, ostatecznego olania strony przez Majka... może i DCF miał klimat, ale miał też za sobą szemraną przeszłość, a to między innymi przez osoby, które wymienił Radek w swoim pierwszym poście w tym topicu. Prywatna strona - spoko, ale jeśli ludzie ją odwiedzają, podsyłają materiały, forum zrzesza ludzi... to już wtedy nie jest do końca prywatny site, bo jest to swego rodzaju miejsce dla fanów DC, jako iż wówczas była to jedyna strona traktująca o makaronie. 2 pedałów robiących sobie laskę ? Kamilo parafrazując słowa Wojtasa (pipi) zargumentowałeś - Twe argumenty w ogóle do mnie nie przemawiają, ponieważ gdybyś to zobaczył na stronie DCF, na pewno byś to każdemu i wszędzie rozgłaszał, pisząc wówczas że Majk postradał zmysły, że to strona o DC, itp. ... nie pisz tylko że tak by nie było, bo było by. Tyle na ten czas ode mnie, czekam na pojawienie się strony. A do Pavlika mam pretensje właśnie za te wszystkie posty i inne rzeczy związane z piractwem - majk prowadząc jeszcze kiedyś mini-sklepik z piratami, teraz pisząc na Allegro że ma sprzęt z własnego sklepu i jest z PSX Extreme też nie błyszczy... no bo, jakby Ścierak, czy jaką Red. naczelny ma ksywę zareagowałby, jakby dowiedział się o tym ? Może i by Cię nie wywalił, ale szemrana przeszłość jest za każdym z nas, co nie znaczy żeby nią się chwalić, ew. później jej zacierać.... a jeśli tak, otwórzmy teczki IPNu, panowie...
PS. Jako puentę pozwolę sobie zacytować takie "kfiadki" ze stron w.w właścicieli:
"A gdzie kupić gry? - Gry u Yarasa dość duży wybór 10 zeta od cd, + 8 za wysyłkę (5 cd - 1 gratis), Największy wybór gier na DC i nie tylko z resztą (Divx,Pc,PsOne,Ps2,MP3) 12 zeta - 1 cd (5 cd - 2 gratis)" i tekst, który mnie roz(pipi)ał po całości: "(Nie pobrałem żadnych pieniędzy za mini reklamę tych że stron - M@jk)" - LOL.
i jeszcze to:
http://members.lycos.co.uk/dreamplay/p_badrip.htm.
Możecie mi zarzucać obawę przed konkurencją, jako że sam też prowadzę site. Ale tak nie jest, bo pisałbym to nawet nie mając żadnej strony, ciekawe co wtedy byście wymyślili, dlaczego tak piszę... a piszę tak żeby skończyć temat wałkowany pół poprzedniej strony - to co chciałem wyrazić wyraziłem już w pierwszym swoim poście w tym topicu, jednak Ci najbardziej neutralni stanęli murem za obroną DCF. Mi to rybka... gdybym bał się jakiejkolwiek konkurencji, to zacząłbym także najeżdżać na stronę Rolly'ego, no bo oczywiście obawiam się konkurencji... a jak już wcześniej napisałem, o pseudo-fanów DC nie mam ochoty i największego zamiaru walczyć... pozdrawiam.
ProstyHeker
10 04 2007, 23:01
CYTAT(Kozera @ 10 04 2007, 17:31)

Ty zapewne,prostyhekerze, (pipi)iśc 'ie dajesz zarobić twórcom gier, na używanych tytułach z allegro.
Zgadłem...?
Nie rób z siebie świętoszka. Sam przyznałeś się, że nie masz samych oryginałów, czyli piracisz. W mniejszym czy większym stopniu, ale do cholery piracisz. "Nie ma znaczenia jak głęboko wszedłeś w błoto, bo nogawki i tak masz brudne".
Wiesz, z allegro gierki też mam, ale w końcu ktoś je kupić musiał i wspomógł twórców, czyż nie?
Nie robię z siebie świętoszka bo wyszedłbym na hipokrytę, jedynie za wszelką cenę staram się przejść na tą "lepszą stronę". A jeśli ktoś podchodzi do tematu w sposób "po(pipi) mi oryginał z allegro bo i tak autorzy nie mają z tego kasy" jest dla mnie śmieszny. Z resztą posiadanie oryginała jest dla mnie wartością sentymentalną, ale nie każdemu musi się podobać ładnie opakowana gra z książeczką, okazale prezentujące się na półce. Można wyrwać nówki sztuki w folii za śmiesznie małe pieniądze, nie wiem jak reszta, ale ja nie będę się szczypał po (pipi)e i wydam kasę na grę.
CYTAT
Wiesz, z allegro gierki też mam, ale w końcu ktoś je kupić musiał i wspomógł twórców, czyż nie?
Ten ktoś kto kupił oryginał i zripował go, też dał zarobić twórcą, czyż nie ?
Century: Chcesz się bić, to lej wyżej. Wal do Psxextreme! Przecież Ściera czasem pisze o swojej żonce. Hiv pisze o pierdach swojego bobasa.
Ekipa opisuje swoje durne przygody. PRZECIEŻ TO MAGAZYN KONSOLOWY! (podkreślam...KONSOLOWY). Powinieneś właśnie do nich dowalić się w pierwszej kolejności Sherlocku. Przecież to nie jest magazyn prywatny. Tylko gazeta dostępna dla wszystkich! Gazeta KONSOLOWA...więc jakim prawem piszą o swoich sprawach prywatnych?!?! Pojedź im i wygrzeb brudy...walcz (cholera wie po co, ale walcz!)
...Pomyśl o czym Ty piszesz. Pomyśl łbie. Piszesz bzdury i czepiasz się na siłę. Co masz na celu ?
CYTAT
o pseudo-fanów DC
Podaj cechy i definicję "pseudo-fana Dc". Chętnie sie pośmieję.
Century Child
11 04 2007, 00:07
I to jest ten tzw. neutralizm ? pomyśl następnym razem zanim coś napiszesz, bo ja to co chciałem napisać zamieściłem już w "poście nr 9" i chciałem żeby Pavlik mi po ludzku odpowiedział. Jeśli jesteś neutralny, to nie przypierdalaj się do ProstegoHekera, do mnie i do innych, tylko pisz co o tym sądzisz... i pisz na tyle inteligentnie, żeby nikogo nie obrażać. Bo to świadczy o Tobie samym... kończmy już ten offtop i czekajmy na posunięcia pavlika i majka... jestem ciekaw jak to się przedstawi i może wtedy odpowie mi na pytania, które napisał w poście nr 9... dlatego, nie pisz nic więcej tego typu, pozostań neutralnym tak jak sam na początku pisałeś...
PS. Chcesz definicji "pseudo-fana DC" ? No to proszę - takim pseudo fanem jesteś chociażby Ty. Nie masz DC a rzucasz się jak jakieś (pipi) w trawie. Pseudo fanem jest każdy, kto podnieca się DC, pisze na forach itp, a jak zobaczy inną fajną konsolę to już nawet nie wie jak się ta konsola Segi nazywa... pseudo fanem jest ten, kto nie wie co pisze i rzuca się o byle co... chcesz się pośmiać ? spójrz w lustro, powiedz sobie: "(pipi)'a Kozer, co Ty pierd.olisz na tym forum PE, nie masz nawet DC a nagle się po 2 latach obudziłeś...". Pseudo fanem jest nawet majk, który zapomniał o stronie i także przypomniał sobie nagle o stronie... prawdziwi FANI są z konsolą, lubią tą konsolę, piszą coś jeśli mają o tym pojęcie... dlaczego do cholery Kozer próbujesz się dowartościować za pomocą forum ? w życiu Ci nie idzie czy co ?
CYTAT
Kozer próbujesz się dowartościować za pomocą forum ? w życiu Ci nie idzie czy co ?
Hehe, Oglądałeś film " I kto to mówi 3" ? Hehe
Co do neutralności. Jestem neutralny czyli nie lubię Ciebie, ani Pavlika. Więc nie chrzań bzdur.
Hehe
Z tym "pseudo-fanem DC" też dałeś radę. Sobie zapiszę na kartce. "1.Ten który sprzedaje konsole". Hehe...nieistotne z jakiego powodu, nieważne co się akurat dzieje w czyimś życiu (Ciężki etap, problemy, przeprowadzka -nieistotne). Jesteś pusty, aż dudni. Zwykłych graczy oceniasz tylko po grubości portfela i jedziesz po takich ogółach, że śmiać się chce i paradoksalnie płakać. Śmiać z Ciebie, płakać nad Tobą.
Hehe
Pseudo-fanem jest każdy z ekipy produkcyjnej Segi Dreamcasta -przecież przestali go produkować.
Pseudo-fanami są twórcy gier -przestali tworzyć gry na Dc.
Pseudo-fanem jest każdy z nas - bo to przez nas Dreamcast zmarł.
Pseudo-fanem Dreamcasta jest moja matka - kiedyś przypadkowo zahaczyła o kabel od konsoli,a ta po chwili spadła na ziemię.
Cały świat jest przeciwko Dreamcastowi, więc jak on taki biedny mógł/może żyć : (
Dreamcast :*
Century Child
11 04 2007, 13:19
CYTAT
Zwykłych graczy oceniasz tylko po grubości portfela
Jeśli grasz na piratach to już Twoja sprawa, ale teksty typu: "ja też już mam przygotowaną kasę na grę - całe 1 zł na DVD" świadczą o tym, że to Ty się tym szczycisz... a nie masz wcale czym... pisanie takich tekstów na forach itp. jest głupotą z Twojej strony... pseudo fanem nie jest ktoś kto sprzedaje konsole, ale ktoś kto uważa się za fana, pisze że jest fanem, a tak jak napisałem wcześniej - na widok innej zapomina o takim DC... nie pisz więc nic więcej, bo za każdym postem będę musiał Ci na nowo pisać to wszystko, ubrane tylko w inne słowa...
No to kiedy start strony ?
Co za debil : ) Nie mam przerobionej Ps2 (tzn. nie gram na "piratach") i sam się właśnie z tego wyśmiewałem. Nie wiesz co to sarkazm i ironia to spierd' alaj a nie się w dyskusję bawisz.
A co do Dc. Skoro lubisz trzymać psującą się konsolę, to spoko. Ja sprzedałem. Wiem ten Twój sentyment. Gacie Ci się podrą w kroku to też ich nie wywalisz. Bo jesteś sentymentalnym fanatykiem, czy coś tam.
^
I
I
(to tylko dla wtajemniczonych, bo Century znowu zaczął grzebać na innych forach co tam napisałem- Brawo Century, jeszcze wjedź na prywatę, proszę!)
I znowu, cholera wie piszesz o czymś nie na temat. Nadal mi nie odpowiedziałeś na pytanie "O co chodzi?", ale cóż. Jesteś jaki jesteś : )
Pseudo-fani Dc ukłońcie się przed prawdziwym fanem Dc- Centurym
Century Child
11 04 2007, 17:38
CYTAT
Nadal mi nie odpowiedziałeś na pytanie "O co chodzi?"
Na to pytanie odpowiedziałem już kilka postów temu - niech Pavlik lub Majk odpowiedzą mi na pytania, bo z czystej ciekawości chcę to wiedzieć. Ale Ty musiałeś się w(pipi)ić ze swoim neutralizmem i rozpocząć jakąś głupią dyskusję, jak tylko zobaczyłeś tamten post. To Ty zacząłeś pierwszy spamować, w tym topicu, pisząc nie na temat. GDZIE napisałem, że jak ktoś wyrzuci zepsutą konsolę, to nie jest prawdziwym fanem ? Jesteś śmieszny i z posta na post co raz bardziej ukazujesz swoją głupotę... nie moją. Lubisz się czepiać tym samym liżąc dupę Majkowi i Pavlikowi, jakby oni sami nie potrafili się obronić... to już nie jest neutralizm, nie było go już w Twoim pierwszym poście. Twoje prowokacje są marne. Dyskutować można z człowiekiem na poziomie, który - czemu ja Ci muszę to powtarzać za każdym razem, nie klnie co słowo, nie obraża tego, z kim w ów dyskusję chce się wdać.
CYTAT
No to proszę - takim pseudo fanem jesteś chociażby Ty. Nie masz DC a rzucasz się jak jakieś (pipi) w trawie
CYTAT
GDZIE napisałem, że jak ktoś wyrzuci zepsutą konsolę, to nie jest prawdziwym fanem ?
Myślałem, że to bita aluzja do mnie. Z resztą i tak sam zaprzeczasz sobie. Sprzedanie konsoli (czyli nie posiadanie jej) wg Ciebie raz jest przejawem "pseudo-dc fanatyzmu",a raz nie.
I to Ty jesteś człowiekiem nie na poziomie, bo zacząłeś swoją głupie wpisy z informacjami ze cmentarnej przeszłości. Nadal nikt nie wie po co, bo Dc fans nie miało żadnego związku z Tobą.
Napominając...jestem neutralny, a zarazem obiektywny. Mam was wszystkich w (pipi)' e równo. Może tylko Ciebie nieco głębiej, bo straciłem do Ciebie szacunek bo Twoim pierwszym poście w tym topicu. Koniec tematu.
Century Child
11 04 2007, 22:35
Chyba tylko Ty nie wiesz po co, gdyż napisałem to wszystko bo CHCĘ się dowiedzieć czy tak samo będzie się przedstawiał DCF po reaktywacji. Chciałem aby Pavlik lub Majk odpowiedzieli, nie odpowiadają - spoko, ale Ty zanadto też nie powinieneś pisać takich rzeczy, bo to nie Twoja sprawa, bo DCF nie miał związku także i z Tobą. Chcesz gadać dalej, wbijaj na GG, bo tu rozmowa jest wałkowana wciąż o to samo...
CYTAT(Kozera @ 11 04 2007, 21:28)

Napominając...jestem neutralny, a zarazem obiektywny. Mam was wszystkich w (pipi)' e równo.
...skoro wszystkich masz równo w d.upie to jak możesz być obiektywny, a zarazem neutralny...zaprzeczasz sam sobie i owszem nie bronisz nikogo (bo niby jak ?! i tak wszyscy cię h.uj obchodzą) a tylko czepiasz się ot tak, bo nie spodobała ci się wypowiedź Century'ego...
...a ja w dalszym ciągu czekam na odzew ze strony majka i pavlika (aka Pan Hierarchia)
No nieźle rządzicie - nie powiem ale nie mam czasu kontynuować głupich tematów. Za to garśc konkretów. Siadłem za dcfans i po prostu nie dałem rady ale przebudowując dreamplay znalazłem podejściowe miejsce dla obu stron. Konkretnie chodzi o domenę prv.pl + hosting, minimum reklam i 300mb ftp'a. Ja już swoja postawiłem pod www.dreamplay.prv.pl a z tego co mi wiadomo m@jk ma zrobić tak samo pod adresem dcfans.prv.pl. Jako miejsce na forum pleciłem mu mojeforum.net ale troche tam śmierdzi reklamami. Czy ktoś ma lepszą (darmową) ofertę.
ps. Zdaje się że wraz ze reaktywacją dcfans pojawią się recki ostatnich gier na dc oraz jeśli będę miał czas testy najnowszych emulatorów m.in AES4ALL, NEO4ALL oraz nowa wersja NOIZ2SA (świetna garażówka).
EDIT: DCFans już działa pod starym adresem
CYTAT
jak możesz być obiektywny, a zarazem neutralny
Obiektywny co do wypowiedzi, neutralny co do ludzi (nie obchodzi mnie kto co: robił, robi będzie robił). Co w tym nienormalnego ?
CYTAT(Kozera @ 13 04 2007, 16:21)

CYTAT
jak możesz być obiektywny, a zarazem neutralny
Co w tym nienormalnego ?
...zacytuj całą wypowiedź, a nie wyrwaną z kontekstu
pavlik kiedy tren start strony bo coś ani widu, ani słychu
a ze starego adresu nie odpala...
_Dreamcast_Fan_
18 04 2007, 20:41
Radzik, nie dreamcast.tivi a www.dcfans.prv.pl
CYTAT(_Dreamcast_Fan_ @ 18 04 2007, 19:41)

THX
...łał poczytam se archiwalne niusy
CYTAT(Radzik @ 18 04 2007, 21:45)

CYTAT(_Dreamcast_Fan_ @ 18 04 2007, 19:41)

THX
...łał poczytam se archiwalne niusy
nie tylko archiwalne. Mam nadzieję że wyrobię się na 1.08 z połączeniem sajtów i wrzuceniem wszystkiego na www.dreamcast.pl bo na ten dzień zapodałem juz newsa. tak ludziska i ci ze starej gwardii i nowicjusze - startujemy. wstępnie można zerknąć sobie na
http://dreamcast.pl/index1.htm
Oldschoolowy dziad
1 08 2007, 11:35
Whoa, ostro. No to czekamy na start strony, może sie to jakoś rozkręci... choć 'staruchy' to i tak już sobie nowe fora wygrzebały. W większości.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.