No właśnie kiedy startuje? Jakieś info ?
MasterShake
7 04 2007, 17:22
po wakacjach bodajze, pisal ktos w topicu o pierwszym
gogle nie dzialaja??
edit: works
Ponoć w październiku... Wystarczy wejść na showtime
CYTAT(Figaro @ 8 05 2007, 19:20)

Ponoć w październiku... Wystarczy wejść na showtime

Ponoć to mi się ściąga już Dexter.S02E01 ;]
EDIT. To żaden fake

Właśnie oglądam ;]
EDIT2. Drugi odcinek też już jest na kompie
No wlasnie, oba pierwsze odcinki juz sa na necie. Co prawda "preair" ale jakos nie moglem sie oprzec, mimo faktu, ze pozniej bede czekal 2 tygodnie dluzej ;] Jakosc dvdrip oczywiscie.
Ceglash
18 07 2007, 17:59
Napiski robi jak zwykle MSaint - może jutro albo pojutzrze będą(jestem optymistą

).
Jestem zszokowany tym, że wyszły już 2 pierwsze odcinki drugiego sezonu Dextera. Wchodzę na Tv.com, wpisuję w wyszukiwarce "Dexter", klikam na link "Season 2" a tu data 30 września 2007. Potem wchodzę na forum Psx Extreme, a tu taki SURPRISE!
Panie Boże, dzięki Ci za Internet!
Jakie wrażenie z tych odcinków? :F
pierwszy odcinek bardzo dobry, IMO. napisy do I już są.
kat_robert
20 07 2007, 13:27
CYTAT(ShtaS @ 20 07 2007, 14:09)

pierwszy odcinek bardzo dobry, IMO. napisy do I już są.
gdzie?
wiem, laik ze mnie:(
napisy.info albo napisy24.pl (w tym drugim trzeba byc zarejestrowanym)
Lub można skorzystać z programu który automatycznie ściąga nam napisy
http://www.napiprojekt.pl/
kat_robert
20 07 2007, 15:57
CYTAT(Kriseh @ 20 07 2007, 15:50)

napisy.info albo napisy24.pl (w tym drugim trzeba byc zarejestrowanym)
na info jest tylko pierwszy sezon albo jestem bardziej slepy niz jestem
sprawdze jeszcze raz
CYTAT(Arkady @ 20 07 2007, 16:03)

Lub można skorzystać z programu który automatycznie ściąga nam napisy
http://www.napiprojekt.pl/siakis blad mi wyrzuca
kat_robert
20 07 2007, 16:40
CYTAT(Figaro @ 20 07 2007, 17:29)

Mi również.
na napisy 24 sa na 100% do pierwszego odcinka
edit.
wiem, ale myslalem, ze te napisy Ci sie moga sprzydac
Super - Tylko chodzi mi o błąd w programie.
Spróbujcie w opcjach włączyć tryb pasywny, jeśli nie pomoże sprawdzcie czy program nie jest blokowany przez firewalla.
Te dwa świeżutkie odcinki to super niespodzianka dla fanów, byłem pewny że to jakieś fejki czy cuś. Właśnie obejrzałem 2x1, do 2x2 jutro albo w niedzielę powinny być napisy (jest 36% gotowe). W ogóle z tego miejsca pragnę podziękować tłumaczowi za szybkie i dobre tłumaczenie.
Jak chodzi o początek II sezonu to po prostu miazga, prawdziwe trzęsienie ziemi. Odcinek fantastyczny.A teraz czas na spojlery.
Doakes strasznie wkurza, a lubiłem gościa. Dexter ma poważny kryzys psychiczny, a poszukiwacze skarbów znajdują coś czego znaleźć nie powinni
Ostatnia scena wbija w fotel.
wietnam
21 07 2007, 08:43
jou,mógłby ktoś kto posiada napisy do s02e01 wrzucić je na sendspace?Bo przy próbie rejestracji na napisy24.pl wyskakuje błąd 404
wietnam
21 07 2007, 09:31
dzięki,dzięki,elo,elo
Angielskie napisy do 2 epa sa na swsub.com
pierwszy odcinek super, czekam na napisy PL do 2 odcinka, ma wrazenie ze sezon moze byc lepszy niz 1 :}
kat_robert
21 07 2007, 20:17
CYTAT(signap @ 21 07 2007, 14:10)

pierwszy odcinek super, czekam na napisy PL do 2 odcinka, ma wrazenie ze sezon moze byc lepszy niz 1 :}
juz sa
robie cos do zarcia i sie zabieram za ogladanie
zgaduje, ze:
pojawi sie nowy zabojca na ktorego Dexter zrzuci ciala wylowione z zatoki
Dex zostanie przyjety do grupy scigajacej Dextera
zgadywalem rowniez, ze Dexter zrobi pogrzeb bratu i przestani sie pojawiac jego duch(nie podobalo mi sie to), mam nadzieje, ze sie nie pomylilem bo myslalem tez ze rzuci go dziewczyna a koncowka 2 odcinka zapowiada jednak cos innego
najlepsze teksty:
-Powiedz kosmosowi,czego potrzebujesz!
-Potrzebuję... zabić kogoś.
Ślepiec.
Mało to sportowe, wiem, ale nie będę kogoś dyskryminował z powodu rasy,
płci czy niepełnosprawności.
-Masz problemy z aligatorami, Dex?
-Zeżarły mi szczeniaczka.
Ej, ale 2 seria leci już normalnie w tv w Stanach ? Bo podobno te dwa pierwsze odcinki przeciekły do netu przed premierą. Jak mam sobie teraz narobić smaka 2 odcinkami a później czekać do jesieni to trochę nie teges ;/
W sumie pierwszym już sobie narobiłem
nie, premiera we wrzesniu czy pozniej a ten wyciek to z odcinki sa z dvd z konferencji Showtime dla reporterow,itp
ps. Weed s3 tez juz wyszedl
Przyznam że pierwszy odcinek był mistrzowski. Ale czy sezon 2 bedzie lepszy od 1?
CYTAT(Figaro @ 23 07 2007, 14:59)

Przyznam że pierwszy odcinek był mistrzowski. Ale czy sezon 2 bedzie lepszy od 1?
Boję się trochę tego, że serial zacznie zjadać własny ogon. Pierwszy sezon czerpał główny szkielet fabularny z książki. W trakcie kręcenia 2 serii, twórcy powiedzieli, że olewają wydarzenia z " Dekalogu dobrego Dextera" i seria podąży nowym torem. Nie wiem czy bać się, czy nie.
W drugim tomie Dextera główny zły był jeszcze większym "hardcorowcem", przy którym "ice truck killer wysiada". Mam nadzieje, że kogoś podobnego wrzucą do drugiego sezonu.
MasterShake
23 07 2007, 19:23
ale poki co zaczyna sie swietnie - moze po prostu watek z drugiej ksiazki jakos pozniej wplota? Pierwszy ep imo mistrzowski, rozpoczeli z hukiem, szkoda ze trzeba tyle teraz czekac ;f
kat_robert
24 07 2007, 00:27
CYTAT(Guts @ 23 07 2007, 19:56)

Boję się trochę tego, że serial zacznie zjadać własny ogon. Pierwszy sezon czerpał główny szkielet fabularny z książki. W trakcie kręcenia 2 serii, twórcy powiedzieli, że olewają wydarzenia z " Dekalogu dobrego Dextera" i seria podąży nowym torem. Nie wiem czy bać się, czy nie.
W drugim tomie Dextera główny zły był jeszcze większym "hardcorowcem", przy którym "ice truck killer wysiada". Mam nadzieje, że kogoś podobnego wrzucą do drugiego sezonu.
ksiazka? ksiazka to porazka. ja sie ciesze, ze od serialu rozpoczalem swoja przygode z dexterem, bo gdyby to ksiazki byly pierwsze to nigdy bym po serial nie siegnal.
no chyba, ze z ciekawosci, aby sprawdzic jak oni zrobili 12 odcinkow z czegos co by mozna zawrzec w jednym, dwoch
MasterShake
24 07 2007, 08:35
zwlaszcza ze pol pierwszej ksiazki bylo w 1 epie xDDDD
Drugi odcinek ciut gorszy od 1-ego jednak nadal trzyma poziom. Robi się gorąco.
CYTAT(kat_robert @ 24 07 2007, 01:27)

ksiazka? ksiazka to porazka. ja sie ciesze, ze od serialu rozpoczalem swoja przygode z dexterem, bo gdyby to ksiazki byly pierwsze to nigdy bym po serial nie siegnal.
no chyba, ze z ciekawosci, aby sprawdzic jak oni zrobili 12 odcinkow z czegos co by mozna zawrzec w jednym, dwoch
Książka to zwykłe czytadło, które wchodzi szybko i bezboleśnie można ją obalić w jeden wieczór (tyle mniej więcej mi ona zajęła ). Niby główna nić fabularna została zachowana, ale twórcy rozszerzyli i pogłębili wątek psychologiczny i relacje między bohaterami (powtarzające się ciągle pytania o to, kto jest mordercą itp. itd), czego w wersji papierowej nie uświadczymy.
Według mnie, powinni wrzucić "głównego złego" z drugiej książki (oczywiście trochę go modyfikując) i wszystkie czyny, których się dopuścił.
Mam nadzieje, że w II pojawi się jakieś wariat, którego będzie rozgryzać Dexter i mam nadzieje, że akcja nie skupi się tylko na "podwodnym cmentarzysku" i problemach sercowych.
kat_robert
25 07 2007, 23:55
CYTAT(Guts @ 26 07 2007, 00:47)

CYTAT(kat_robert @ 24 07 2007, 01:27)

Książka to zwykłe czytadło, które wchodzi szybko i bezboleśnie można ją obalić w jeden wieczór (tyle mniej więcej mi ona zajęła ). Niby główna nić fabularna została zachowana, ale twórcy rozszerzyli i pogłębili wątek psychologiczny i relacje między bohaterami (powtarzające się ciągle pytania o to, kto jest mordercą itp. itd), czego w wersji papierowej nie uświadczymy.
Według mnie, powinni wrzucić "głównego złego" z drugiej książki (oczywiście trochę go modyfikując) i wszystkie czyny, których się dopuścił.
Mam nadzieje, że w II pojawi się jakieś wariat, którego będzie rozgryzać Dexter i mam nadzieje, że akcja nie skupi się tylko na "podwodnym cmentarzysku" i problemach sercowych.
imo na 100% pojawi sie jakis przeciwnik dla dekstera, nie chcialbym, aby byl to ten ksiazkowy (mnie jakos tak nie zachwycil), ale raczej tak bedzie (juz w pierwszym sezonie byl motyw przeszlosci doaksa czy jak mu tam; kolejna przewaga nad ksiazka)
wietnam
26 07 2007, 20:54
a ja bym z przyjemnością zobaczył kilka jodłujących kartofli

i ciekaw jestem czy pojechali by z tym w stronę gore ;P
i z chęcią bym zobaczył jak Doktor Danco(ten od jodłujących kartofli w knidze właśnie) odwala robotę za Dextera z Doakesem ;]
Kiedy będzie odc 3 ?
MasterShake
24 08 2007, 16:44
we wrzesniu
Season 2
Season 2, Episode 1: It's Alive!
Original Air Date: 30 September 2007
Next US airings:
Sun. Sept. 30 9:00 PM SHOW
Sun. Sept. 30 11:00 PM SHOW
Season 2, Episode 2: Waiting to Exhale
Original Air Date: 7 October 2007
Season 2, Episode 3: An Inconvenient Lie
Original Air Date: 14 October 2007
Season 2, Episode 4: Episode #2.4
Original Air Date: 21 October 2007
Season 2, Episode 5: Episode #2.5
Original Air Date: 28 October 2007
Season 2, Episode 6: Episode #2.6
Original Air Date: 4 November 2007
Season 2, Episode 7: Episode #2.7
Original Air Date: 11 November 2007
Season 2, Episode 8: Episode #2.8
Original Air Date: 18 November 2007
Season 2, Episode 9: Episode #2.9
Original Air Date: 25 November 2007
Season 2, Episode 10: Episode #2.10
Original Air Date: 2 December 2007
Season 2, Episode 11: Episode #2.11
Original Air Date: 9 December 2007
Season 2, Episode 12: Episode #2.12
Original Air Date: 16 December 2007
wg imdb
MasterShake
24 09 2007, 13:37
a ponoc mial byc pelny sezon ;f
No i chyba bedzie. 12 odcinkow w kablowkach to norma.
MasterShake
24 09 2007, 14:41
no moze ale liczylem bardziej na normalny 24 odcinkowy sezon
z drugiej strony - przynajmniej bie bedzie sie bezsensownie ciagnac
Sezon 1 tez mial chyba 11 odcinkow. Bardzo dobrze. Krotko, tresciwie i na temat. Ja mam zamiar obejrzec caly sezon 2 dopiero po jego zakonczeniu wiec dla mnie to dodatkowy plus.
12 epów miał sezon 1 bo to taki standard serialowy typowy dla showtime (masters of horror np).
To chyba najlepsze wyjście bo wtedy nie ma czasu na zapychacze i bezsensowne sytuacje.
Ktoś wie czy ten nowy rip, który dziś wyszedł na necie to pierwszy PREAIR czy puszczają dalsze odcinki? Bo nie chce mi się ściągać. ;p
CYTAT(Krupier @ 1 10 2007, 15:30)

Ktoś wie czy ten nowy rip, który dziś wyszedł na necie to pierwszy PREAIR czy puszczają dalsze odcinki? Bo nie chce mi się ściągać. ;p
Preair to byly dwa pierwsze odcinki, a wczoraj poleciał pierwszy odcinek normalnie, dla szerszej publiczności, więc nie ściągaj jak już oglądałeś preairy.
CYTAT(Mejm @ 24 09 2007, 21:12)

Sezon 1 tez mial chyba 11 odcinkow. Bardzo dobrze. Krotko, tresciwie i na temat. Ja mam zamiar obejrzec caly sezon 2 dopiero po jego zakonczeniu wiec dla mnie to dodatkowy plus.
nie dałbym rady tyle czekac:]
jak pomysle ze musze jeszcze miesiac czekac na 3 odcinek to krew mnie zalewa:p
CYTAT(Stachu @ 1 10 2007, 17:06)

CYTAT(Mejm @ 24 09 2007, 21:12)

nie dałbym rady tyle czekac:]
jak pomysle ze musze jeszcze miesiac czekac na 3 odcinek to krew mnie zalewa:p
Pierwszy sezon zaczalem ogladac jak bylo 11 odcinkow dostepnych. Nigdy nie zapomne tych katuszy jakie przezylem w wyczekiwaniu na ostatni epizod

Do dzis mi powieka lata
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.