Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Czy gba służy do gier ?
Forum PSX Extreme > Platforma > Pocket i inne systemy > Nintendo GBx
bor
Posiadacie np. ps3 wychodzi need for speed the best wasted kupujecie i gracie. Ta kosola służy do gier, spędzacie przed nią sporo czasu i kiedy wychodzi nowa gra gracie w nią... Jednak czy konsola gba służy do gier... bo na psp gra się na serio jest cała gra w którą gracie a na gba ta sama gra jest okrojona i czy można powiedzieć że gba służy do grania ? Załóżmy że ktoś nie ma żadnej konsoli i kupuje gba aby grać w hity... kupuje nfs mw ale nie można powiedzieć że on grał w tą grę i przezył wiele emocji ... gdyby grał w to na ps2 to byłoby inaczej.
Di
Moim zdaniem konsola GBA nie służy do gier.
Moim zdaniem konsola GBA służy jako pretekst do zakładania takich tematów. Sprytne to Nintendo, nie ma co.
canabis
Gba można także myć zęby, mysle że nie służy do gier.
bor
Nie rozumiecie mnie. Załózmy ze ktos nie gral nigdy w zadna gre. Chce sobie kupic konsole do 200 zlotych. Kupuje gc i gre nfsu i grajac w nia podziwnia swiat. Moze porozmawiac z kumplami o tej grze bo oni wiedza co to za gra.
Gdyby ten koles kupil gba i nfsu to ta gra ne ma wiele wspolnego z gra na inne konsole.
Wiec czy gba nadaje sie do gier w sensie do hitow, bo majac ps2 i gba i 100 zlotych chce sie w cos grac. Np w fife07 to lepiej kupic wersje na ps2 czy gba, na ktorej konsoli bedzie lepiej grac ?
Di
Nie porównuj konsol, których bebechy dzielą lata świetlne. To nie ma sensu.
bor
Gba sie nie oplaca jezeli chce sie grac w gry w wydane na inna konsole. Np. na nfs czy fifa szkoda kasy kiedy posiada sie konsole stacjonarna. Natomiast dla gier wydanych tylko na gba warto meic ta konsolke.
MasterShake
omg co za bzdury. To kup sobie ps2 i fife na nią i weź to do autobusu. Geez
Prince_Hellsing
Ja rozumiem autora tematu. GBA to handheld. Służy do grania w podróży, no i może być w domu jak jest jakaś midona gierka. Bo gdy siedziesz w domu to grasz na PS2, a jak nie masz żadnej stacjonarki to GBA napewno nei kupisz. W domu gra się na stacjonarnej konsoli, ale w pociągu, autobusie, samolocie, w samochodzie nie grasz na stacjonarnej tylko na handheldzie. Nie jest to konsolka na której można noc zarwać, bo się szybko nudzą takie okrojone gierki, jednak gdy jedziesz powiedzmy 3h to zapuścisz sobie jakieś pokemony i grasz smile.gif
canabis
Głupoty gadasz, albo nie grałes na GBA. Przechodząc Golden Suna byłem w.k.urwiony że był tak krótki, więc nie gadaj że gierki na GBA szybko sie nudzą, taka sama sytuacja jest z Harvest Moon'em na GBA.
MasterShake
CYTAT(Prince_Hellsing @ 9 04 2007, 14:48) *
Ja rozumiem autora tematu. GBA to handheld. Służy do grania w podróży, no i może być w domu jak jest jakaś midona gierka. Bo gdy siedziesz w domu to grasz na PS2, a jak nie masz żadnej stacjonarki to GBA napewno nei kupisz. W domu gra się na stacjonarnej konsoli, ale w pociągu, autobusie, samolocie, w samochodzie nie grasz na stacjonarnej tylko na handheldzie. Nie jest to konsolka na której można noc zarwać, bo się szybko nudzą takie okrojone gierki, jednak gdy jedziesz powiedzmy 3h to zapuścisz sobie jakieś pokemony i grasz smile.gif

no, bo gba to przecież tylko pokemony, żaden ff czy żadna castlevania nie wyszła
mord00k
żaden ff? tu się kolego mylisz, na przykład część IV, a GBA imo idealnie się nadaje do rpeegów ^.^

edit: zresztą castelvanie też wyszły
Di
Jedno słowo: ironia.
MasterShake
CYTAT(mord00k @ 9 04 2007, 16:55) *
żaden ff? tu się kolego mylisz, na przykład część IV, a GBA imo idealnie się nadaje do rpeegów ^.^

edit: zresztą castelvanie też wyszły

przepraszam że nie użyłem żadnej emotki,w przyszłości postaram się już tego nie robić, zresztą wyjaśnienie masz post wyżej
mord00k
sry, mam mózg świątecznie wyłączony ;p po napisaniu posta zacząłem myśleć o tym jako o ironii xD

na gba jest naprawdę wiele hitów, które żeby nadrobić trzeba by mieć masę czasu, przede wszystkim Advance Wars, FFy, Castelvanie, Mariosy czy nawet Pokemony. A nie wymieniając całej reszty wielkiej listy hitów.

btw. GBA jest świetną konsolką która idealnie nadaje się do grania jednak dziś lepiej imo zainwestować w ds którego (dużego) można dostać nawet za 350 zł.
bor
Do podróżny konsola jest ok. Ale jeśli ktoś będzie chciał ją kupić aby grać 10 godzin dziennie to raczej się zanudzi, nawet posiadając wielkie hity. Bo ta konsola nie służy do gier aby usiąść i grać tak jak na ps2.
canabis
Bo to jest konsola przenośna geeeeeeeeeeeeeeeeez
MasterShake
CYTAT(bor @ 9 04 2007, 17:27) *
Do podróżny konsola jest ok.

Oooo, to może zaczne GBA z domu wynosić i grać poza nim...;f
mord00k
nie wiem, ja częściej grałem na gba w domu ;f tak samo na psp xD
Des
CYTAT
nie wiem, ja częściej grałem na gba w domu ;f tak samo na psp xD

O żesz ty przebrzydły leniu. Nic tylko byś siedział przy tych swoich adapterach biggrin.gif

A tak na serio. Można grać na GBA i w domu i w podróży więc co to za problem??
mord00k
;f wyjdźże na ulicę z tym to będzie ciekawie (polski jackass nerd.gif) XD choć dużo korzystam też w podróżach

a tak serio: imo gba jest lepsze do grania w podróży (choć na psp też lubię wtedy pograć, tak samo na wakacjach przy brzydkiej pogodzie biggrin.gif) gdyż:
primo: baterie dłużej trzymają
secundo: baterie można zawsze zmienić a przy psp jak nie masz ładowarki do auta to... bida
consoleboy
Wybaczcie że zacytuje kamrata Strone z działu Pc w którym również został załozony, równie ambitny temat przez ynteligenta Bor'a "Poproszę o oficjalne zamknięcie topica. Nie widzę szans na jakąkolwiek SENSOWNĄ dyskusję na ten temat :| A na kij mam się produkować skoro byle chwast w kolejnym poście pisze totalne farmazony."
bor
Chwast jest zawsze lepszy od byle gó...
bor
Jeżeli ktoś widzi kumpli opowiadających o najnowszych grach, którzy grają w hity i owa osoba również chce pograć w hity oraz tym samym postanowiła kupić gba do grania w hity to myśle że to mija się z celem. Najlepsze gry na gba są takie, które wyszły tylko na tą konsolę.
canabis
Ja pitole jeszcze tego tematu nie zamkneli?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.