Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Komputerek jednak nie do grania !
Forum PSX Extreme > Platforma > PC
Sawin
Postanowiłem wyrazic swoje niezadowolenie na temat grania na PC , jest wieczny problem ze sprzetem coraz to nowsze wymagania sprzetowe pakowanie kasy w sprzet ciagle sprzet sprzet sprzet... wiec postanowiłem kupic konsolke i jestem z tego zadwoolony co o tym myslicie moim zdaniem PC jest tylko do pracy i Internetu do niczego wiecej a granie w jakie kolwiek gry to mordęga i już ... Wyrazcie swoje opinie bo wiekszosc zaczynała swoje przygody z jakimi kolwiek grami własnie na PC ... hahaha
WooshaQ
Nudzi ci sie i do kolejnej wojny chcesz prowadzic? To chyba nie raz wolkowlismy i mamy juz dosc!
Sawin
Do jakiej wojny człowieku poprostu zdanie innych mnie interesuje ... wojna ot wymyslil hehehe
amarok
Na konsolach też czasem są takie problemy. Kupujesz PS2, a po latach dowiadujesz się, że twoja wersja konsoli nie obsługuje dvd-9. I co? Chcesz sobie pograć dajmy na to w God Of War albo Gran Turismo 4, a nie możesz, bo ci to nie pójdzie na twojej konsoli. I jak chcesz sobie pograć w którąś z gier sprzedawanych na płycie dvd-9, to musisz sobie kupić nowe PS2, chociaż stare jest jeszcze na chodzie. I tak samo będzie zapewne z X-Boxem 360 (HD-DVD).
stona
Nie mam konsoli bo nie potrzebuję. Wychodzę z założenia że konsola jest jak samochód sportowy a PC jak samochód rodzinny. Konsola jest stworzona do grania i w tym nic jej nie pobije tak samo jak np porshe 911. Ale spróbuj tym porszakiem przewieść rodzinkę - nie da rady. PieC jest jak van- możesz robić nim mnóstwo rzeczy (przewieść rodzinkę wink.gif ) ale nigdy nie wyprzedzisz nim 911 (chyba że na światłach wink.gif ). PieC jak najbardziej nadaje się do grania , tyle tylko że nigdy nie będzie nadawał się do tego lepiej niż konsola. Nie ma sensu przekrzykiwać się na argumenty cenowe ( cena gier na konsole po kilkunastu miechach równoważy wyższą cenę pieca[ewentualnie jego upgradeów] ). A nikt nie wmówi mi że PieCa trzeba upgradeować co 3 miechy. Jak chcesz popolemizować to poproszę jakieś KONKRETNE argumenty nt. tego że PieC jest tylko do netu i pracy.
-<Waiting mode>- [ON]
koniol21
Ludzie, musimy znowu rzucac te same argumenty co w milionie podobnych tematow na tym i innych forach? Bedzie kilka postow na temat, a potem zrobi sie syf, flame war i przyjda zolwiki, az wpadnie mod, poczestuje warnami i zamknie temat. Potrzebne to komus?
bor
Pc nie jest do grania ... on jest do mycia zębów.

Na serio jak kupisz kompa z procesorem 2x 3ghz 1gb ddr2 to taki pc starczy Ci na rok zabawy na max detalach a na 3 lata na srednich.
consoleboy
Edit : post do kasacji
stona
Poproszę o oficjalne zamknięcie topica. Nie widzę szans na jakąkolwiek SENSOWNĄ dyskusję na ten temat :| A na kij mam się produkować skoro byle chwast w kolejnym poście pisze totalne farmazony.
Sawin
Ta faza ze ktos sie podłaczył do dyskusji normalnie za(pipi)iste forum a ludzie na tym forum (niektórzy) to chyba mózgu nie maja to jakie trzeba tematy dawac z kosomsu jak kazdemu frajerowi cos nie pasuje ... A ten co wyjechał z wojna to całkiem jakis nie trybi dostatecznie dobrze hahaha kocze i nie czytam wypowiedzi debili ...
Linek
Sawin - troszkę gramatyki, bo jak ktoś to chce szybko przeczytać, to może nie wyłapać sensu Twojej wypowiedzi. Wiesz, takie bajery jak przecinki, kropki to fajna rzecz - spróbuj! PC - gramy w RTS, FPP, słuchamy muzyki, siedzimy na necie itp. Konsola - gramy, oglądamy filmy na DVD. iMac - tworzymy muzykę, grafikę itp. Proste, prawdziwe spojrzenie. A dlaczego tak dużo ludzi ma PC? Bo rodzice kupują je zamiast konsol z uwagi na ich wielozadaniowość. Chyba, że mają trochę więcej kasy, to kupią konsolę i PC dzieciakowi.
Sawin
Nie obchodza mnie te przecinki humanista sie znalazł ... a napisałem w ten sposób bo mnie irytuje zachowanie niektorych osób i pisałem szybko nerwowo hehehe pozdrawiam
stona
Ale większość osób jednak przecinki obchodzą. Jak na razie to nic ciekawego do dyskusji nie wniosłeś. Linek ma w większości kwestii rację. Chyba rozwiązaliśmy problem. Można zamknąć temat tongue.gif
szczur3k
Ocziwiscie, ze na konsoli sie fajniej gra, ma to cos. Ale to nie znaczy, ze na PeCeta nie ma dobrych gier. Naprzyklad rynek gier typu MMORPG na PC jest ogromny, sam pogrywam juz 4 rok w Lineage 2, a na konsoli w reszte gier typu bijatyki, jRPGi, samochodowki, slaschery... biggrin.gif
C1REX
Na PC można pograć na emulatorach.

Dzięki temu można też zagrać w Tekkena3 Online.

PC to za.je.bi.sty sprzęt do grania.
humanno
witam, temat moze rzeczywiscie nie prowadzący do jakieis ciekawej konkluzji (w kwestii pc vs konsola chyba takie cos nie istnieje) ale postanowilem wracic swoje 3 grosze.
Otoz ze mna bylo tak ze po "smierci" psx'a przerzucilem sie na pc, wiadomo, grac na czyms trzeba smile.gif po pewnym czasie gdy z koleii moj pc zaczął obumierać nabylem xboxa, kupa zabawy. Teraz gdy X360 dobił starego xkolcka przyszedl czas na ponowne odpalenie pc (swiezo nabyty, amd 3800+ x2, 1gb ddr2, geForce 7 256mb , lcd 19"..) Co p0rawda nie kupowalem go z mysla o grach, ale 19" monitor skusil mnie do odpalenia czegos. No i tu zaczely sie pcetowe schody dry.gif Mam GRAW, z poczatku , jakies brakujace pliki, potem przebrniecie przez konfiguracje grafki zeby to jakos sie prezentowalo, sciągniety orginalny patch powodujący małe zgrzyty.. reinstal gry... i niby chodzi, ale zdarza sie ze gra wywali errora i jest kupa. Ehh.. Demo Lost Planet haczy nawet na niezbyt wygórowanych ustawieniach i do tego jakis cholerny komunikat ostrzegający o preformance drop confused.gif (wiem, to tylko demo..) ale jako ze wczesniej bylem nastawiony na "włóż dvd, nacisnij start i graj" to można sie zrazić. Myslalem ze ten komp pozwoli mi chociaz liznąć przez szybe poziom z next genów. Ale chyba sie zawiodłem... ale nie przkreślam go jeszcze smile.gif

Pomijam fakt ze nie wiem w co zagrac na pc, jakos nie moge dla siebie nic znalezc. tongue.gif

pozdro
szczur3k
CYTAT(humanno @ 3 06 2007, 13:36) *
Pomijam fakt ze nie wiem w co zagrac na pc, jakos nie moge dla siebie nic znalezc. tongue.gif

Far Cry, Call of Duty 1, 2, Halo, Max Payne 1, 2, Silent Hill 2, 3, 4, Football Manager 06, 07, Lineage 2, C1, C2, C3, C4, C5, Painkiller, Toca 2, Richard Burns Rally, Prince of Persia 1, 2, 3, Pro Evolution Soccer 3, 4, 5, 6, GTA Vice City, San Andreas...

Te gry i pare innych znalazlem zeby sobie pograc na PC przez 4 lata odkad posiadam mojego zloma confused.gif. Wiec nie jestes jedyny, polowa to konwersje z konsol, ale w cos i na czyms musze grac skoro oprucz Visual Boya, Segi Genesis, NES-a i PSX-a nie posiadam innej konsoli sad.gif.
modest
CYTAT(szczur3k @ 5 06 2007, 20:19) *
...ale w cos i na czyms musze grac skoro oprucz Visual Boya...

poległem tongue.gif ja też ostro pocinam na moim udawanym GBA jako że "full" wersja się zje/bała confused.gif
cj z gta
Ja mam narazie pc'eta i wszystkie gry działają tylko gier troche zamało. Bo ja mam narazie 2 gry next genowe : lost planet demo i medal of honor airborne. Dlatego lepiej kupić konsolę . Bo się zastanawiam czy na gwiazdke nie warto zainwestować w ps3 jeśli cena spadnie np.: za gołą konsolę 1500 , st za 1800.
rolleyes.gif
Jarek_
Konsole używam jako odtwarzacz DVD i prawie nie gram, nie kręcą mnie już gierki pokroju Silent Hill czy jakieś slashery. Wole dobry rozpier.dol w konkretnym FPSie na konkretnie dopasionym sprzęcie. Crysis nadchodzi.
ghost.
Ja tylko chciałbym nadmienic, ze autor tematu był ostatni raz widziany na forum w kwietniu ;] Chłopak po prostu strzelił focha, że nie wypowiadający się nie zgodzili się z jego elaboratem z pierwszego postu i mieli czelnośc zwrócić mu uwagę na przecinki. To chyba można w sumie to zamknąc, prawda?
consoleboy
Może to co napisze jest mało odkrywcze ale zgadzam się z przedmówcą w 100% tongue.gif . Ten temat już dawno stracił rację bytu....
cj z gta
oglądałem gazetkę jakiegoś sklepu z cenami i widziałem xboxa 360 premium za 990 zl. i to nie w promocji !!
Rafael_Sorel
Mój PC szarpie wszystkie gry ---- ale co jakiś czas wymieniam w nim podzespoły, nie zmienia to faktu że rzadko gram na PC .>> wole wykorzystywać do tego konsole......
signap
fajnie, pozazdroscic tylko
Rafael_Sorel
W sumie to niema czego wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.