Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Monitoro-telewizor...
Forum PSX Extreme > Inne > HD
janol
Nie bardzo wiedziałem czy założyć ten temat w dziale o PC, Pomocy czy tutaj. Uznałem, że tutaj macie mało tematów, no i tak trochę też pasuje ;]

Bo widzicie, ja mam Babcię. Całkiem fajna kobieta ale nie o to chodzi. Psuje się kobiecinie telewizor więc postanowiłem oddać jej swój. Jednocześnie mnie psuje się monitor (CRT) - tak mniej więcej co pół roku zaczyna się robić różowy, miga i takie tam (nie, to nie jest wina kabla) i już znudziło mi się naprawianie. Jako żem sprytny i rezolutny połączyłem oba te fakty i wyszło mi, że fajowo by było połączyć funkcję monitora i telewizora (LCD) w jednym.
I teraz tak, potrzebuję informacji :
1. jak takie cudo sprawdza się w roli telewizora (posiadam kablówkę przez wejście antenowe i dodatkowy dekoder do odbierania C+ przez euro) i monitora - czy aby przypadkiem te dwie funkcje się ze sobą nie gryzą (coś kosztem czegoś itp), jak wygląda przełączanie między funkcjami monitor/telewizor itd
2. jaki model byłby najbardziej odpowiedni w moim przypadku. Linki mile widziane ;]
3. czy dysponując kwotą maksymalnie ~ 1,5 tysiąca złotych polskich jest sens się w coś takiego bawić. Ogólnie czy jest sens się czymś takim interesować.
Dodam, że poszukuję czegoś o rozmiarze mojego obecnego telewizora tzn ok 21"

Z góry dzięki za pomoc. Jeśli któryś z modów uzna, że temat nie pasuje do tego działu, to proszę o przeniesienie. Wydaje mi się jednak, że chyba pasuje, no bo jednak mam zamiar wykorzystać zdobytą tu wiedzę do zakupu bądź co bądź telewizora ;]
Maiden
http://allegro.pl/item184352188_telewizor_...9r71b_fvat.html

Łykaj misiu bo cena rewelacyjna. Ma rodziałke w zupełności wystarczającą do kompa (onad 720p)po a i np XO podczlaczysz bez problemu i HD bedziesz mieć.

T3xz z neo ma coś takiego. Sam się przymierzałem ale iMaca kupuje wink.gif
C1REX
Niemal każdy LCD TV działa dobrze z kompem. Często widuję w sklepach samsungi podpiete pod PC.

Sam będąc w Polsce używałem 32 calowego TV jako monitora.
Maiden
Tyle że misio chce coś taniego....
C1REX
No, ale przecież ten 19' samsung kosztuje 999, a janol szuka czegoś do 1500.
Maiden
Znajdziesz coś większego jednocześnie nie barachło wink.gif?
A 2 miesiące temu kosztował 1899 tongue.gif
janol
CYTAT(C1REX @ 13 04 2007, 16:57) *
No, ale przecież ten 19' samsung kosztuje 999, a janol szuka czegoś do 1500.

Ano tani, bo gwarancja jest ino rozruchowa.
Zresztą im tańszy tym lepiej ale jakość na pierwszym miejscu. 1,5k to dla mnie ekstremalnie duży wydatek ale jak będzie trzeba to przebooleję ;]
Maiden
o_O

Ale tu masz naprawdę przyzwoita jakość. W MM kupisz za 1500-1600.
Jeżeli mówimy o zastowowaniu tego TV jako monitora i telewizora. Bo pod Windą będzie Ci śmigał jak zły.
C1REX
CYTAT(Maiden @ 14 04 2007, 12:12) *
o_O

Ale tu masz naprawdę przyzwoita jakość. W MM kupisz za 1500-1600.
Jeżeli mówimy o zastowowaniu tego TV jako monitora i telewizora. Bo pod Windą będzie Ci śmigał jak zły.

Potwierdzam, że pod Linuksem też działa, choć by uzyskać lepszą jakość trzeba się dodatkowo pobawić.

BTW: Zastanów się nad telewizorami Amoi. Podobno świetnie sprawdzają się jako monitory i są zadziwiająco tanie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.