sir_ryszard
20 04 2007, 18:02
CYTAT(koso @ 19 04 2007, 13:22)

Toż to kurna największy wiatr w plecy we współczesnej historii Polski, obok wejścia do UE!
A jaki to wiatr zawiał przy wejściu do UE? Ja, jako przeciętny obywatel nic pozytywnego nie zyskałem. Moje życie ni cholerę się nie zmieniło. Baaa! Zarobki stoją praktycznie w miejscu (celowo pomijam tutaj drobny progres, bo jest on warty tyle co nic), a ceny produktów idą równo, na pułap tych z UE. Nawet nie wspominam o walucie europejskiej, o którą tak usilnie i szybko starało się SLD - głupcy! Dosłownie początki tej reformy zapowiadają się tragicznie. Nie dziwota że trza czekać z tym jak najdłużej, przedłużać ile tylko można...
Na szczęście EURO, zakaże mi myśleć o sytuacji w kraju i przeniesie mnie w jeden z najpiękniejszych okresów mojego życia. To będą najwspanialsze mistrzostwa jakie ujrzę. Pozostaną w moim sercu. Już widzę ten płacz przy graniu polskiego hymnu, tak jak w Korei i Japonii. Ryczałem niczym mały dzieciak. Wzruszenie było ogromne. Fascynacja futbolem w roku 2012 sięgnie nieporównywalnego z niczym zenitu!
CYTAT(sir_ryszard @ 20 04 2007, 19:02)

Toż to kurna największy wiatr w plecy we współczesnej historii Polski, obok wejścia do UE!
A jaki to wiatr zawiał przy wejściu do UE? Ja, jako przeciętny obywatel nic pozytywnego nie zyskałem.
Zyskales Euro 2012
sir_ryszard
20 04 2007, 18:13
CYTAT(Mejm @ 20 04 2007, 19:09)

A jaki to wiatr zawiał przy wejściu do UE? Ja, jako przeciętny obywatel nic pozytywnego nie zyskałem.
Zyskales Euro 2012

Oj nie! To na pewno nie zasługa tego iż znajdujemy się w UE!
Aha, najbardziej mnie rozwala postawa Slazakow. Mieszanka pretensji i niedowierzania, posypana pychą. Czesc osob optuje za tym, ze nie damy rady wybudowac wszystkiego do 2012, druga grupa w rozgoryczeniu oskarza wawke, o spisek antyslaski, w ramach ktorego Chorzow nie dostal ME. Po pierwsze, mamy (tak, mamy), jeszcze szanse, aby zagrac na Slaskim. Choc, dla mnie najlepiej aby wysadzili ten obiekt w powietrze (pisze o tym, dzisiejsza Wyborcza nawet). Po drugie, sami jestesmy sobie winni. Poniewaz oferta Chorzowa byla przedstawiona wybitnie slabo. Jestem z Lodzi, tez chcialbym, aby u mnie w miescie zagrali Buffon i Nesta. Lecz nie mam zalu do calego swiata, tylko do Naszego ukochanego Prezydenta - Kropiwnickiego. Dlatego, ze to on byl odpowiedzialny, za projekt zmian i rekonstrukcji stadionow w miescie. Koniec, kropka.
Bufon i Nesta do tego czasem beda sobie kopac....ale ogródki
Buffon bedzie mial 34. Pewnie zagra. Nesta 36. Wlosi dlugo kopia pilke ;) Zwlaszcza gracze Milanu i bramkarze.
ja się zastanawiam co będzie po tych mistrzostwach .Kto to będzie chodził na te mecze skoro najliczniejsze pod względem widowni spotkania to głownie te z udziałem Legii czy Wisły . 20 tysiecy będzie przychodzić na Łęczną czy Odrę . Wątpię .
Infrastruktura ''się'' poprawi ,ale czy wraz z nia poprawi się kondycja polskiej piłki pod względem sportowym .

A jaki to wiatr zawiał przy wejściu do UE? Ja, jako przeciętny obywatel nic pozytywnego nie zyskałem. Moje życie ni cholerę się nie zmieniło.
Nie jechałeś autostradą ani drogą ekspresową sfinansowaną z funduszy europejskich, nie grałeś na boisku/sali, nie pływałeś w basenie, które powstały właśnie w ten sposób? Jesteś z Bydgoszczy - myślisz że stadion lekkoatletyczny powstał wyłącznie z polskich pieniędzy? O chodnikach, poddawanych renowacji zabytkach czy innych 'bzdetach' nawet nie wspominam.
A jeśli chodzi o Ciebie, to jak - myślisz że ktoś powinieneś zarabiać 500 zł więcej, bo weszliśmy do UE? Ślepy zaułek. Zyskają ci, którzy wiedzą gdzie szukać. W najbogatszych krajach świata też są głodni, biedni i żebrający. Jak ktoś nie ma pomysłu na siebie, nic mu nie pomoże, a domaganie się od Unii podwyżki... no sorry, nie bardzo rozumiem
Wracając do tematu - mam nadzieję, że przy stadionach nie będą budowali parkingów. W takim UK parkingów przy stadionie w zasadzie nie ma, bo raz, że w większości znajdują się blisko centrum, a dwa, że ludzie docierają tam komunikacją miejską. Poronione przywiązanie do aut w przypadku Polski jest żenujące, no ale na skutery tu nikogo niestety nie wsadzę.
CYTAT(Fan @ 20 04 2007, 20:38)

ja się zastanawiam co będzie po tych mistrzostwach .Kto to będzie chodził na te mecze skoro najliczniejsze pod względem widowni spotkania to głownie te z udziałem Legii czy Wisły .
Największa widownia w Polsce jest na Lechu. I tu przynajmniej jest gwarancja, że na najważniejsze mecze w lidze ten 45-tysięczny stadion się zapełni.
w 2012 w Polsce minimalna płaca ma wynieść minimum 2 tys . Tak mówią
ktoś tu wspominał ,że 24 dryzyny to za duzo , obnizy prestiż imprezy . Eee , Europa wśród 50 państw zrzeszonych w FIFA posiada najwięcej przynajmniej dobrych drużyn . Powtórki z Weltmeisterschaft Arabia kontra Burkina Faso nie bo te potęgi jedenym noskiem wciąga taka Belgia , Słowacja czy Grecja , drużyny które na starym kontynencie uważane jako przeciętne . Ameryka południowa ma Brazylię i Argnetynę a my 20 - 25 ekip , gdzie każdy może wygrać z każdym .
Ale chodzi też o proporcję. Jeśli na Euro miałoby zagrać pół Europy, to dlaczego na Mundialu nie miałoby zagrać 100 drużyn? 16 to idealna liczba.
CYTAT(Słoik @ 20 04 2007, 19:21)

Aha, najbardziej mnie rozwala postawa Slazakow. Mieszanka pretensji i niedowierzania, posypana pychą. Czesc osob optuje za tym, ze nie damy rady wybudowac wszystkiego do 2012, druga grupa w rozgoryczeniu oskarza wawke, o spisek antyslaski, w ramach ktorego Chorzow nie dostal ME. Po pierwsze, mamy (tak, mamy), jeszcze szanse, aby zagrac na Slaskim. Choc, dla mnie najlepiej aby wysadzili ten obiekt w powietrze (pisze o tym, dzisiejsza Wyborcza nawet). Po drugie, sami jestesmy sobie winni. Poniewaz oferta Chorzowa byla przedstawiona wybitnie slabo. Jestem z Lodzi, tez chcialbym, aby u mnie w miescie zagrali Buffon i Nesta. Lecz nie mam zalu do calego swiata, tylko do Naszego ukochanego Prezydenta - Kropiwnickiego. Dlatego, ze to on byl odpowiedzialny, za projekt zmian i rekonstrukcji stadionow w miescie. Koniec, kropka.
Nie generalizuj tak, bo Ci żyłka pęknie pierdząca. Ja jakoś nie mam problemów ze zrozumieniem, że śląski nie jest zbyt dobrze przygotowany, że zwiększenie ilości zakwalifikowanych krajów obniży loty imprezy... Z drugiej strony można spojrzeć na to inaczej - stadion śląski to bardzo ważny obiekt, któremu niejako należy się szacunek. Przeciętny Ślązak nie wyobraża sobie, by taki stadion pominięto. Zrozumcie ich oburzenie. Śmiesznie to wsio argumentujecie. Będzie troszkę więcej zespołów, no i? Stracimy coś? Święto potrwa dłużej. Ja akurat chciałbym doświadczyć tej atmosfery tuż pod nosem ;] Ale jeśli UEFA zadecyduje inaczej, to ja to doskonale zrozumiem, więc nie ma co wrzucać wszystkich do jednego wora jako napinaczy. Polska to Polska, po co wprowadzać niepotrzebne podziały, ja mogę ruszyć dupę te 'parę' kilometrów ;]
EURO na tym nie ucierpi (śmiem twierdzić ,że może tylko na tym zyskać ), MŚ już niekoniecznie .
Może i jestem niepoprawnym optymistą, ale przed ogłoszeniem wyników byłem prawie pewien, że dostaniemy te Euro 2012

. Można się było spodziewać, że tym razem UEFA będzie chciała się otworzyć na Europę Wschodnią - tym bardziej, że Włochy podobne imprezy już organizowały i mieli ostatnio sporo problemów związanych z korupcją, czy incydentami na boiskach (a właściwie to trybunach

...). Kandydaturę Węgier i Chorwacji skreślałem już na starcie, zresztą chyba słusznie, jeśli nie otrzymali ani jednego głosu

?
I proszę Was, miejcie trochę więcej optymizmu, bo jak widzę podejście niektórych osób i teksty w stylu "to będzie pierwsze Euro, które się nie odbędzie" to słabo mi się robi. Ludzie, trochę więcej wiary, przecież to nie może się teraz nie udać! A korzyści za te parę latek będziemy mieli wymierne

.
CYTAT(przema @ 18 04 2007, 12:51)

Unia daje około 37 mld euro dotacji na infastrukture.
Te pieniadze juz byly nam "dane". Nawet gdyby Euro mialo miejsce we wloszech to by je nam dali. Jako tako na UE na ME nie daje nam zlamanego grosza.
WIecie jaka bedzie inflacja przez Euro? Na bank w 2012 nie wejdziemy przez nia do strefy Euro (Planowany termin). Ceny w czasie Euro (min produktow spozywcych) skocza w gore. Szybko pewno nie opadna.
To wielka szansa, ale te partie trzeba ostroznie i skutecznie rozegrac. Nie ma co popadac w Huraoptymizm neglizujac zagrozenia.
dr_hakenbusz
21 04 2007, 11:19
Mnie ciekawi jak Polacy poradzą sobie z jakością transmisji meczy. Czy będą wychwycone wszystkie 'smaczki' typu zwody, kuksańce czy treści żąłądkowe Bekhama ? Mam nadzieję że tak, bo niemiecki Mundial mnie nie zachwycił pod tym względem. No i mam nadzieję, że nasi kibice zaprezentują się równie dobrze co w zeszłym roku. O resztę się nie martwię.
sir_ryszard
21 04 2007, 11:29
CYTAT(koso @ 20 04 2007, 20:48)

A jaki to wiatr zawiał przy wejściu do UE? Ja, jako przeciętny obywatel nic pozytywnego nie zyskałem. Moje życie ni cholerę się nie zmieniło.
Nie jechałeś autostradą ani drogą ekspresową sfinansowaną z funduszy europejskich, nie grałeś na boisku/sali, nie pływałeś w basenie, które powstały właśnie w ten sposób? Jesteś z Bydgoszczy - myślisz że stadion lekkoatletyczny powstał wyłącznie z polskich pieniędzy? O chodnikach, poddawanych renowacji zabytkach czy innych 'bzdetach' nawet nie wspominam.
A jeśli chodzi o Ciebie, to jak - myślisz że ktoś powinieneś zarabiać 500 zł więcej, bo weszliśmy do UE? Ślepy zaułek. Zyskają ci, którzy wiedzą gdzie szukać. W najbogatszych krajach świata też są głodni, biedni i żebrający. Jak ktoś nie ma pomysłu na siebie, nic mu nie pomoże, a domaganie się od Unii podwyżki... no sorry, nie bardzo rozumiem
.
Zaraz, zaraz... mówisz o autostradzie, drodze ekspresowej, boisku (nie wiem którym? Chemika, Zawiszy, Polonii czy którego? Żeby było śmieszniej, jeden z obiektów treningowych Polonii, gra odbywa się na !piasku! kosztował klub kilkaset tysięcy złotych! LOL - inwestycja jak cholera). Dodam że żaden obiekt piłkarski w Bydgoszczy nie dorównuje temu z Poznania. Zawisza próbuje ale jeszcze jej trochę brakuje. Sali (hala widowiskowo-sportowa Łucznika tak? oddana do użytku w 2002 roku? stopień dotacji był tutaj minimalny), basenie (te są stare jak świat) i na końcu o stadionie lekkoatletycznym który zowie się Zawisza?! :\ Swego czasu był to obiekt\klub wojskowy, powstał z inicjatywy jakichś oficerów w pierwszej połowie XX wieku, teraz jest tylko modernizowany. UE nie ma tutaj nic do tego. Wracając do tych pierwszych przedsięwzięć... chodniki i drogi w mieście? Hmmmm - miałbym do nich zastrzeżenia, pisząc o autostradzie, masz może na myśli drogę która obecnie buduje się koło Bydgoszczy. Krzyżować się będzie z drogami krajowymi numer 10 i 25 Rzeczywiście jest ona dotowana przez UE. Tylko jak przyjdzie jeszcze płacić za przejazdy nią, to ja dziękuję. Nie wymagam od Unii podwyżek pensji ale znajdując się w niej, mamy ceny produktów jak na zachodzie, a zarobki znacznie niższe więc dlatego apeluję, iż Unia Europejska do niczego dobrego może nas nie kierować. Żebyśmy zrównali się poziomem chociażby z taką Hiszpanią (gospodarka która jest przecież motorem napędowym krajów), potrzeba nam około 40 lat bycia w owej Unii Europejskiej. Więc czekam cierpliwie, może się doczekam lepszych czasów. Nie to żebym narzekał, ale nie popadam jeszcze zbytnio w hurraoptymizm od daty 1 maj 2004r.
Wracając do Euro. Już widzę te ceny biletów na mecz. Chociażby taki grupowy Polski. Jak obstawiacie wachlarz cen? Od ilu stówek do ilu?
CYTAT(sir_ryszard @ 21 04 2007, 12:29)

Żebyśmy zrównali się poziomem chociażby z taką Hiszpanią (gospodarka która jest przecież motorem napędowym krajów), potrzeba nam około 40 lat bycia w owej Unii Europejskiej.
Profeta ;f A ja uwazam, ze 15 lat. Podtrzymaj swoje zdanie - wiec udowonij, ze nie mam racji.

Nie wymagam od Unii podwyżek pensji ale znajdując się w niej, mamy ceny produktów jak na zachodzie
Byłeś ostatnio w Hiszpanii, Francji, Wielkiej Brytanii? Bo bzdury pleciesz.

Wracając do Euro. Już widzę te ceny biletów na mecz. Chociażby taki grupowy Polski. Jak obstawiacie wachlarz cen? Od ilu stówek do ilu?

Od 45 euro. Więc znów pudło.
sir_ryszard
21 04 2007, 14:41
Słoik - Słuchałem jakichś śmiesznych profesorów w TV którzy oscylowali właśnie taki okres. ;f
koso - opieram się na Niemczuchach i Angolach. Mam w tych rejonach rodziny i dokładnie wiem jak to wygląda z produktami. Może napiszę tak: oczywiście nasze krajowe ceny jeszcze nie wyglądają tak, jak za granicą, ale za parę lat, już od tego nie uciekniemy (najbardziej bolą mnie ceny samochodów używanych w Polsce. Na zachodzie zdecydowanie tańsze...)_ Ceny będą wysokie, a zarobki bez zmian. Więc jak? Nadal piszę bzdury? Po prostu wyprzedzałem fakty o jakiś tam czas. -_-\45 euro powiadasz. To teraz przelicz sobie na złotówki i wychodzą stówki. (-_-)\ Doliczyć muszę przejazd i żarło to kwota sobie rośnie. Więc o jakim pudle mówimy? Dla jednego to niedrogo, dla drugiego wręcz przeciwnie.
Faktycznie, smieszni Panowie, skoro tak twierdzili. Ciekawy jestem skad oni moga wiedziec, jaki bedzie wzrost PKB za 15 lat, dane demograficzne, ile ludzi wyjedzie/naplynie do Polski, jak zmieni sie system finansowy, etc. Nie mowiac juz o bardziej globalnych danych (np. cena ropy). Banda kretynow ;f
Co do tych profesorow Sloik, to oni zapewnie podawali szacunki. Pobawili sie statystyka, hipotezami, prawdopodobienstwem, rozkladami i podobnym scierwem i takie prognozy im wyszly.
Z tymi 40 latami w przypadku Hiszpanii to rysiek sie troche rozjachal

Tez bym raczej obstawil 15lat. Natomiast w telewizorni slyszalem ze obecny poziom Niemcow osiagniemy za 30lat. Tak czy siak je.bie mnie to za ile lat jaki bedziemy prezentowac poziom. Wazne ze dzieki Euro12 ten kraj zacznie jakos wygladac.
dr_hakenbusz
21 04 2007, 15:16
Panowie, wróćmy to tematu

Ryszard się trochę zagalopował, każdemu się zdarza. A jeśli bilety będą faktycznie od 45 euro... no to jak za darmo. Na dziś to około 170-180 zł. Jeśli co miesiąc odłożysz 10zł, to pójdziesz na 3 mecze, mało ? Bez przesady z takimi tekstami jak spożywka czy dojazdy. Ja tam jeść będę bez względu na ME, a dojazdy na 100% jakieś tanie uruchomią. Będzie dobrze.
no nie przesadzajmy z tą kasą za bilety, skoro są mistrzostwa w polsce to każdy kto chce jechać te 300 zł uzbiera przez 5 lat !!
Ja uważam że podniesienie liczby zespołów do 24 byłoby świetnym posunięciem !!
sir_ryszard
21 04 2007, 17:24
Tylko napisałem że dla jednego to duży wydatek, dla drugiego mały. Nie napisałem dokładnie, że w moim przypadku ciężko byłoby z tym wyjazdem na siakiś mecz np. do Poznania tudzież Gdańska. W każdym razie, na razie jeszcze nie gdybam. Za 5 lat to spory kawałek czasu. Pier.dolnie mnie samochód, przetnie mnie piła na pół i tyle będę miał z Euro w Polsce. ;P\ Nie widzę sensu z odkładaniem od teraz pieniędzy, bo może się zdarzyć iż w dobie zapotrzebowań nigdy bym nawet tych 200 zicos nie uzbierał. Zawsze trafi się jakiś ważniejszy wydatek. Więc jeszcze raz: wydatek to spory\nie spory. :f
Podoba mi się założenie, że kupno biletu będzie łatwe

Ludziska, osoby z biletem będą totalnymi szczęściarzami. Wcale nie dostaniemy dużej puli biletów z uwagi na fakt, że Euro jest u nas. Jeśli uda mi się dostać bilet na jakikolwiek mecz, nasikam sobie do ucha z radości.
firana140
21 04 2007, 17:44
ciekawe ile bedzie stał bilet na finał ??
Co do biletow to mysle ze nie zabrkanie w tym temacie za 5 lat skanow od szczesliwcow ktorzy je zdobyli hehe. Tak wiec kazdy kto sobie nie nasika do ucha bedzie mogl na pocieszke sobie zobaczyc jak takowy bylet wyglada

Co do liczby druzyn to jestem jak nabardziej za 24. I to 24 jest idealna liczba

Wie ktos moze kiedy UEFA podejmie ostateczna decyzje?
dr_hakenbusz
21 04 2007, 18:16
16 drużyn to już jest ścisła elita. Dlatego w MŚ graliśmy już kilkakrotnie, a w ME nigdy. Wejść do MŚ nie jest łatwo, ale i tak gra w nich sporo(jak na taką imprezę) średnich i słabych drużyn. Na ME każdy mecz to wielkie wydarzenie piłkarskie - nie ma 'gorszych' meczów. Z punktu widzenia organizatora ME lepiej byłoby żeby wystąpiły 24 drużyny. Jednak poziom sportowy na pewno by się obniżył i jakoś trudno mi uwierzyć, że w Europie są 24 drużyny grające na najwyższym poziomie. Mnie tam każda opcja w sumnie urządza, to mieszkam 20km od Wrocławia i i tak będzie szaleństwo. Choć przy 24 drużynach będzie większa szansa dostać bilet
Jaka elita?? Przeciez zasady eliminacjji do Euro i MŚ w Europie są takie same,po 2 druzyny z grupy
Ale gdyby kierować się kryteriami sportowymi, na MŚ drużyn z Europy byłoby więcej. Bo chyba nikt nie powie, że Skandynawowie czy drużyny z Bałkanów, które akurat na ostatnim mundialu nie zagrały, są gorsze od Arabii Saudyjskiej czy Iranu. Ale niestety FIFA chce zrobić wszystkim dobrze, dzięki czemu pasjonujące starcia Trynidadu z Tobago (ironia zamierzona) nas nigdy nie ominą.
Decyzja nie ma określonego terminu. Może być ogłoszona w każdej chwili, praktycznie aż do losowania grup eliminacji. Ale przecieki były, że UEFA zawyrokuje pod koniec tego roku.
Ja w sumie nie przekonałem się do 24 drużyn. Nawet zrobienie 4 stadionów na te 15 meczów to jest coś dla Polski strasznie wymagającego. Szanse na zdobycie biletu wzrosną z 0,5% do 0,75%, wielka mi różnica. I jeśli UEFA nie zwiększy liczby państw, to jestem pewien, że właśnie ze względu na obawy, czy my sobie z tym poradzimy.
Po wprowadzeniu "systemu 24" trochę zaniknie sens eliminacji - bo przecież w całej Europie, wyłączając pseudoekipy z państw wielkości województwa wielkopolskiego, jest ok. 30 państw. Tak naprawdę oznacza to więc wejście na finały ME zespołów typu Walia, Austria, Belgia, czyli takich, które nic ciekawego do pokazania nie mają. Czy na ostatnich ME naprawdę Wam kogokolwiek brakowało?
Trynidad i Tobago mowisz? Patrzac na tabele eliminacji Euro08 to wsrod tych 16 druzyn zapewne znajda sie jakies Izraele, Irlnadie Polnocne, Grecje czy Rumunie. To bedzie dopiero elita. Mi jako kibicowi angoli pozostaje jedynie liczyc na rozszerzenie bo byc moze na Euro12 wyspiarze sobie nie zagraja. Szlagier - Grecja vs. Irlandia
CYTAT(koso @ 24 04 2007, 16:21)

Ale gdyby kierować się kryteriami sportowymi, na MŚ drużyn z Europy byłoby więcej. Bo chyba nikt nie powie, że Skandynawowie czy drużyny z Bałkanów, które akurat na ostatnim mundialu nie zagrały, są gorsze od Arabii Saudyjskiej czy Iranu. Ale niestety FIFA chce zrobić wszystkim dobrze, dzięki czemu pasjonujące starcia Trynidadu z Tobago (ironia zamierzona) nas nigdy nie ominą.
Dla Ciebie mecz Trynidadu nie jest ciekawy,ale dla mieszkańców tej wyspy już jest,lub dla ludzi z regionu.
Czy dla np.Francuza mecz Polska-Ekwador lub Polska-Kostaryka był interesujący? Zapewne nie,ale jak już są to MŚ to niech bedą ogólnoświatowe.
Wiadomo,że najciekawiej by było gdyby grała sama Europa,Brazylia Argentyna,dodatkowo jakies kraje z Afryki i np.JAponia...
Dopiero od niedawna w ME uczestniczy 16 druzyn, wczesniej bylo ich np. 8. Wiec Koso mowiac o scislej elicie, po czescie mial racje.
CYTAT(Tytek @ 24 04 2007, 20:13)

CYTAT(koso @ 24 04 2007, 16:21)

Dla Ciebie mecz Trynidadu nie jest ciekawy,ale dla mieszkańców tej wyspy już jest,lub dla ludzi z regionu.
Czy dla np.Francuza mecz Polska-Ekwador lub Polska-Kostaryka był interesujący? Zapewne nie,ale jak już są to MŚ to niech bedą ogólnoświatowe.
Wiadomo,że najciekawiej by było gdyby grała sama Europa,Brazylia Argentyna,dodatkowo jakies kraje z Afryki i np.JAponia...
Nie bardzo rozumieliście o czym piszę chyba. Mecze Euro są nieporównywalnie ciekawsze od meczów mundialu. Euro 2004 zapadło mi bardziej w pamięci niż MŚ 2006, a Euro 2000 bardziej niż mundial 2002. Każde kolejne MŚ są coraz nudniejsze, a to co było w zeszłym roku w Niemczech, to w ogóle żenada (jeden porywający mecz, i to w półfinale dopiero).
Do czego zmierzam - nie jest dla mnie ciekawy mecz Trynidadu, bo średnio interesują mnie rybacy i dekarze oderwali od roboty. Ale do dziś pamiętam fantastyczne spotkania na Euro - Anglia-Niemcy w 1996 czy fenomenalne Jugosławia-Słowenia, gdzie Jugosławia z 0:3 wyszła na 3:3, wszystkie gole zdobywając podczas gry w dziesiątkę! Czy Jugosławia albo Słowenia rozbudzają piłkarskie marzenia u kogoś z Was? U mnie też nie (zwłaszcza Jugosławia

), ale ten mecz był kapitalny i nigdy go nie zapomnę.
Mecze Euro mają poziom, bo zawodnicy nie muszą przelatywać oceanu, by wziąć udział w turnieju. Między innymi. Drużyny europejskie reprezentują wysoki poziom, co widać po wynikach. W niemal każdym ćwierćfinale MŚ mamy 5 drużyn z Europy plus Argentyna, Brazylia i jakaś znajda z Afryki i Azji...
co racja to racja...chociazby mecz z Euro 2000 Holandia-Włochy i te karne
lub Holandia-Czechy z Euro 2004
CYTAT(ogqozo @ 24 04 2007, 16:47)

Czy na ostatnich ME naprawdę Wam kogokolwiek brakowało?
Tak, Polski!
(taki zart)
CYTAT(Mejm @ 24 04 2007, 17:50)

Trynidad i Tobago mowisz? Patrzac na tabele eliminacji Euro08 to wsrod tych 16 druzyn zapewne znajda sie jakies Izraele, Irlnadie Polnocne, Grecje czy Rumunie. To bedzie dopiero elita. Mi jako kibicowi angoli pozostaje jedynie liczyc na rozszerzenie bo byc moze na Euro12 wyspiarze sobie nie zagraja. Szlagier - Grecja vs. Irlandia
a to ciekawe pisać jakieś Grecje pamiętając ,ze to obecni mistrzowie europy O_o
CYTAT(lukasz @ 26 04 2007, 11:37)

CYTAT(Mejm @ 24 04 2007, 17:50)

a to ciekawe pisać jakieś Grecje pamiętając ,ze to obecni mistrzowie europy O_o
Chodzilo mi o styl gry tych zespolow i o atrakcyjnosc spotkan. Chociaz nie powiem Grecji idzie niezle (sa na 2. miejscu w grupie) ale jesli maja grac tak jak na Euro04 to fuck off.
Zreszta nie chce mi sie juz ciagnac watku 16 czy 24. W "Czarnym poniedzialku" wypowiadal sie jakis spec ktory jest blisko takich informacji (tak go przedstawiono ale nazwiska nie powtorze bo nie pamietam) i on stwierdzil ze raczej bedzie 16. A jak bedzie zobaczymy.
Spokojnie ludziska. Druzyn bedzie na 100% 16. 24 druzyny to wstepna propozycja na Euro ale w 2016 roku. Wszystkie kryteria dotyczace przyznania imprezy byly tworzone w oparciu o 16 druzyn i to sie nie zmieni. Prawa telewizyjne sa zreszta juz sprzedane wiec nie ma jak tego odkrecic.
Na mecze w Krakowie i Chorzowie sa tylko dwie szanse:
a) ktores z pozostalych miast sie nie wyrobi
b) UEFA pozytywnie rozpatrzy prosbe o zwiekszenie liczby stadionow, ale to bedzie oznaczalo ze na kazdym stadionie zostanie rozegrana mniejsza ilosc spotkan.
Innych opcji nie ma.
Mam nadzieje ze ta druga wypali. W koncu w tej chwili jest 8 stadionow i 4 rezerwowe. Na mistrzostwach w Portugali bylo ich 9 lub 10. Wiec moze jakas nadzieja w tym kierunku jest. Pozyjemy, zobaczymy.
A co do biletow to rownie dobrze mozemy sobie pograc w totka. Jedyny gwarantowany przydzial to ten dla kazdej z reprezentacji grajacych w turnieju. O ile dobrze pamietam to kilkanascie tysiecy biletow. ( a na 100% nie wiecej jak 40 tysiakow, nie chce mi sie teraz sprawdzac). Nawet jesli to by bylo te 40k to w skali takiego kraju jak Polska to nic nie znaczy. Pozostale bilety (nie przydzielone federacjom krajow wystepujacych w Euro) moga kupic nawet Chinczycy lub Eskimosi. Zglaszasz chec zakupu na stronie UEFA a potem losowanko.
Ja nawet nie bede sie szarpal, bo jesli mialbym isc na mecze to z kumplami albo chociaz z rodzina a to oznacza wylosowanie conajmniej 2 wejsciowek dla 2 osob. Ale i tak ciesze sie jak dziecko bo sam fakt organizacji przez nas takiej imprezy, moze chwila mobilizacji, masowe ogladanie meczy w pubach i na ulicach, Polska w centrum zainteresowania swiata na kilka tygodni.... to po prostu cos pieknego.
a nie ejst tak przypadkiem ze jedna osoba na jedno losowanie moze kupic 2 bilety-vide MŚ 2006
CYTAT("t3xz na forum Neo+ napisał")
Polska prezentacja w Cardiff:
http://www.sport.pl/pilka/1,80056,4076666.htmlCo w tym niezwykłego? Zadziwiająco podobne niektóre elementy z reklamą Apple. Przypadek?
http://youtube.com/watch?v=wwi8_rRq8os 
Polsko-ukraińska prezentacja Euro 2012 to plagiat? Jak kopiowac, to od najlepszych
hahaha pierwsze wtopa

a cos mi mowi ze to dopiero poczatek czekam na dalesze newsy hehe
1812 - klęska Napoleona pod Moskwą
1912 - zatonięcie Titanica
2012 - Mistrzostwa Europy w Polsce
Czyżby nadchodzi kolejna klęska xD?
The Fratellis - Flathead, jak można tak bezczelnie przerobić taką fają piosenkę? ;p
Nie no mogli sobie chociaż darować podkład muzyczny, a tak to plagiat jak z bicza strzelił. Debile.
A to czyz nie Majowie(albo Aztekowie) nie przpowiedzieli koniec świata w 2012?
Chyba Majowie. Wesoło będzie gdy ów koniec nastąpi w samym środku finału. No cóż, "życie".
oranjefan
21 06 2007, 14:19
Najlepiej w finale Polska - szwaby
STRIKER1995
11 07 2007, 09:26
[quote name='Cris' date='18 04 2007, 11:46' post='1207012']
I kto by pomyslał ze zostaniemy wybrani, teraz to dopiero sie zacznie, nowe stadiony, drogi, hotele......
W takich chwilach jestem dumny ze jestem Polakiem.
Polska -Ukraina 2012 NIEMOZLIWE STAŁO SIE FAKTEM!!
[quote name ='STRIKER1995'
Zeby tylko się odyły ... NIE MAMY INFASTRUKTURY
[quote name='Cris' date='18 04 2007, 11:46' post='1207012']
entuzjazm po wybraniu

ale i tak mysle ze sie odbeda , nie mamy infrastruktury? najlepsza okazja by wreszcie ja stworzyc
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.