Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: GRID
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2, 3, 4
FLooK
CYTAT(mario-x @ 10 05 2008, 16:28) *
Toca 3 też była czysto arcadowa

Grałeś?
mario-x
Tak grałem .Moja pierwsza gra na ps2.
Nie chce popadać w jakieś dyskusje , ale takie jest moje zdanie.
Oczywiście Toca 3 była bardziej wymagająca niż Grid
PiotrB
No i pograłem. Sam nie wiem co o tym sądzić. Na początku sprawdziłem furę turystyczną (BMW 320Si z WTCC na licencji) i jak się wyłączy wszystkie wspomagacze to jeździ się nawet fajnie, ale nadal jest to za duże arcade. Dlatego, że nie sposób jest wykręcić bączka. Można wychodzić z takich poślizgów, że głowa mała. Trochę zbyt łatwo się jeździ bez ABSu. Fury wydają się zbyt szybkie (kosmiczne przyspieszenie i hamowanie). Mustangiem jeździ się jeszcze bardziej "arcadeowo". Jednak najgorsze jest to, że model jazdy w GRID nie faworyzuje technicznej jazdy (w sumie nic dziwnego; to nie sim). Reszta elementów gry: zniszczenia, grafika, AI, menusy, replaye są naprawdę świetne i wielka szkoda, że model jazdy mi nieco nie pasuje.

Nie wiem o co chodzi z tą kontrolą stabilności. W GRID ten system sprawia, że fura jest dużo bardziej nadsterowna, a mi się wydawało, że powinno być na odwrót.

CYTAT(mario-x)

CYTAT(mario-x)

No to chyba zapomniałeś włączyć tryb pro-sim. Jeśli nie to chyba grałeś nie tymi furami, które są naprawdę wymagające np. Corvetta z '67, Lotus 49 czy Ultima GTR. Ja to nawet porównywałem model jazdy ToCA 3 do GTRa2 na PC. Według mnie podobny poziom realizmu.
FLooK
CYTAT(PiotrB @ 10 05 2008, 21:18) *
No i pograłem. Sam nie wiem co o tym sądzić. Na początku sprawdziłem furę turystyczną (BMW 320Si z WTCC na licencji) i jak się wyłączy wszystkie wspomagacze to jeździ się nawet fajnie, ale nadal jest to za duże arcade. Dlatego, że nie sposób jest wykręcić bączka. Można wychodzić z takich poślizgów, że głowa mała. Trochę zbyt łatwo się jeździ bez ABSu. Fury wydają się zbyt szybkie (kosmiczne przyspieszenie i hamowanie). Mustangiem jeździ się jeszcze bardziej "arcadeowo". Jednak najgorsze jest to, że model jazdy w GRID nie faworyzuje technicznej jazdy (w sumie nic dziwnego; to nie sim). Reszta elementów gry: zniszczenia, grafika, AI, menusy, replaye są naprawdę świetne i wielka szkoda, że model jazdy mi nieco nie pasuje.

Nie wiem o co chodzi z tą kontrolą stabilności. W GRID ten system sprawia, że fura jest dużo bardziej nadsterowna, a mi się wydawało, że powinno być na odwrót.

Nie wygląda za wesoło ;/ Miałem cichą nadzieję, że jednak jak się powyłącza systemy to będzie bardziej simowo.
Zobaczymy co będzie z Ferrari Challange.

CYTAT(mario-x)

CYTAT(mario-x)

CYTAT(PiotrB)
No to chyba zapomniałeś włączyć tryb pro-sim. Jeśli nie to chyba grałeś nie tymi furami, które są naprawdę wymagające np. Corvetta z '67, Lotus 49 czy Ultima GTR. Ja to nawet porównywałem model jazdy ToCA 3 do GTRa2 na PC. Według mnie podobny poziom realizmu.

Uprzedziłeś mnie ;]
mario-x
Jak już mówiłem nie chcę popadać w dyskusję

GTR2 tez jest arcade.Jeżeli samochodem klasy gtr (stado koni) wpadam w co drugi zakręt bokiem i wychodzę w poślizgu.Jak taką grę można nazwać symulacją jeżeli chodzi o wyścigi torowe.

Natomiast GTR pierwszą część , można juz podpiąć pod symulację.

Są różne poziomy arcade tak jak burnout czysto zabawa , grid gdzie juz trzeba puścić gaz , czy toca 3 i gtr 2 gdzie już trzeba wybrać dobrą linie toru i prędkość z tym ,że jest spory margines błędu.

Wypowiedzi na profesjonalnym forum poświęconemu simracing-owi na temat Toca 3 - http://prs.simracing.pl/forum/f72/ogromny-...symulator-2179/
Shakeawake
GameTrailers ale wstyd! ohmy.gif

Klik - http://www.n4g.com/News-144053.aspx
nWo
CYTAT(PiotrB @ 10 05 2008, 21:18) *
ale nadal jest to za duże arcade.

model jazdy mi nieco nie pasuje.

30 czerwca ma sie ukazać GTR Evolution, myślę ze wywoła lepsze wrażenia niż demo GRID,
LiSoQuan
Jesli chodzi o GT to zaden LOL, oni to tak zawsze smile.gif
Ma byc GTER na konsole.. super!! Kiedys czytałem ze ma byc Race ale chyba nic z tego nie bedzie... ale czekam az jakas gra od SIMBin wyjdzie na PS3
nWo
CYTAT(LiSoQuan @ 11 05 2008, 11:29) *
Jesli chodzi o GT to zaden LOL, oni to tak zawsze smile.gif
Ma byc GTER na konsole.. super!! Kiedys czytałem ze ma byc Race ale chyba nic z tego nie bedzie... ale czekam az jakas gra od SIMBin wyjdzie na PS3

nieee sory pisałem myśląc o tym ze PiotrB śmiga na pc'cie. GTR Evolution wyjdzie jedynie na PC, przynajmniej tak wynika z zapowiedzi.
PiotrB
CYTAT(mario-x @ 11 05 2008, 08:59) *
Jak już mówiłem nie chcę popadać w dyskusję

GTR2 tez jest arcade.Jeżeli samochodem klasy gtr (stado koni) wpadam w co drugi zakręt bokiem i wychodzę w poślizgu.Jak taką grę można nazwać symulacją jeżeli chodzi o wyścigi torowe.

Natomiast GTR pierwszą część , można juz podpiąć pod symulację.

Są różne poziomy arcade tak jak burnout czysto zabawa , grid gdzie juz trzeba puścić gaz , czy toca 3 i gtr 2 gdzie już trzeba wybrać dobrą linie toru i prędkość z tym ,że jest spory margines błędu.

Wypowiedzi na profesjonalnym forum poświęconemu simracing-owi na temat Toca 3 - http://prs.simracing.pl/forum/f72/ogromny-...symulator-2179/

Ja też nie chciałbym dyskutować o tym w nie odpowiednim temacie, ale z doświadczenia wiem, że ToCA 3 na PC to nie to samo co ToCA 3 na PS2. Wersja na PC nie supportuje Logitecha DFP więc jak ktoś chce grac na tej kierownicy to musi grać na sterownikach od zwykłego Driving Force'a, a wtedy sterowanie nie jest takie jak być powinno. Nawet tu jednemu koledze z forum poleciłem ToCA 3, ale jak mówił na PC nie da się w to grać (miał kierę DFP). ToCA 3 to gra multiplatformowa, więc na pewno nie będzie aż tak realistyczna jak niektórzy by oczekiwali, szczególnie ci którzy grali w simy na PC. Jednak nie jest to arcade. W ToCA 3 techniczna jazda jest premiowana, nie tak jak w GRID. Codemasters chyba źle zrobiło dając dwa modele jazdy w ToCA 3 bo coś podejrzewam, że Ci eksperci z simracing.pl nawet nie włączyli pro-sim, ewentualnie nie sprawdzili tych fur, o których wspominałem. W dodatku dochodzi kwestia sterowników. ToCA 3 to napewno nie arcade tak jak niektórzy piszą. Jak można nazywać grę arcade, gdy jadąc Lotusem 49 na zimnych oponach nie mamy prawie żadnej przyczepności i dopiero po dwóch kółkach da się jakoś jechać, gdy opony mają właściwą temperaturę.

Dla mnie najlepszym symulatorem jest rFacor z odpowiednimi modami, ale w nim też jest parę przekłamań. W dodatku jak ktoś jeździ na ABSie i TCS ustawionym wysoko to nie sposób wypaść z trasy. Tak jeżdżą niektórzy w ligach. Według mnie to bez sensu bo umiejętności się już tak nie liczą.

Jednak temat realizmu w grach jest bardzo kontrowersyjny. Szanuję Twoje zdanie Mario-x, ale zwróć uwagę na pewne aspekty ToCA 3, które przedstawiłem wyżej. Sądzę, że wtedy już nie będziesz uważał ToCA 3 za arcade.
mario-x
ok smile.gif.Może faktycznie są różnice w konwersjach.Jak miałem toca 3 na playstation 2 grałem na padzie,więc nie miałem dobrego odzwierciedlenia.
Na Pc grałem na g25 - problem z konfiguracją,brak czucia samochodu,opóżnienia
Samochodami , które wymieniłeś Corvetta z '67, Lotus 49 czy Ultima GTR nie jezdziłem , gdyż początkowe serie jakoś mnie odepchneły swoją fizyką , także nie mogę nic powiedzieć na ten temat.
Arek_
CYTAT(mario-x @ 10 05 2008, 10:51) *
o co chodzi z tym konkursem o BMW?
Czasy są brane pod uwagę ze wszystkich platform?
Czy czasy mają być uzyskiwane bez wspomagaczy?
Chodzi o to, że ktoś wygra PRAWDZIWY, warty kupę kasy samochód. A firma funduje też zwrot kosztów (przelotu itp.)
A czasy to chyba tylko z konsol, a wspomagacze raczej nie pomagają robić rekordów, więc co to za różnica.

CYTAT(nWo @ 10 05 2008, 14:49) *
GRID jest jednak strasznie arkadowy nawet jak sie systemy powyłącza, szybki i dynamiczny owszem ale jednak model jazdy nieprzyjemnie uproszczony.
Gdyby siła odśrodkowa na zakrętach była w normie to nie byłoby dla mnie problemu (w tym nawet Burnout jest bardziej symulacyjny). Ten brak przeciążeń na zakrętach bardzo mnie irytuje, za to są poślizgi więc nie da się przejechać zakrętu z maksymalną szybkością (jak w Burnout), wygląda to tak: walisz na maxa, a tu nagle bez powodu, bez żadnego przeciążenia silny poślizg i ląduje się na poboczu, a pobocza lepiej nie dotykać, lekki wyjazd i często kłopoty. Ogólnie jest to takie arcade jak PGR3 (ale ja arcade nie gardzę).
Co do online to model jazdy "rządzi", jedno puknięcie przez rywala i samochód staje bokiem lub tyłem, na starcie odbywa się totalna demolka, w połączeniu z uszkodzeniami odechciewa się grać. Mimo to może sobie kupię GRID-a.

Ponadto gra nie wiedzieć czemu korzysta z portu 3075UDP (a nie jedynie słusznego dla PS3 3658UDP), więc i ciężko dołączyć po wiele osób nie przekierowuje sobie tego. Jak też szukanie byle czego często nic nie znajduje (a powinno >50pokoi), podczas gdy ostre ograniczenia dają z 15 pokoi.
Emet
Na GameTrailers pojawiło się nowe, poprawione porównanie wersji PS3/X60.
http://www.gametrailers.com/player/33799.html
Z tego co widać jedyna różnica to kolorystyka (nie zwracajcie uwagi na jakby nieco gorszą animację czy brak synchronizacji klatki na fragmentach z PS3 bo takiego czegoś jak wszyscy wiemy, nie ma).
nWo
Dobra nareszcie mam za sobą kilka dni grania non stop, wszystkie minusy dema, model jazdy, nieco niedorobiona grafa, bączki jak sie dostanie w dupsko wszystko to nic. nie ma już znaczenia, niech tylko pełna gra będzie tak samo DYNAMICZNA jak to demo. nauczyłem sie tych trzech tras na tyle dobrze aby poczuć powera dynamizmu jakiego nie mogę znaleźć w innych grach, pomijając wipeout'a.

Chyba ją kupie jak tylko sie pojawi w dzień premiery.
PiotrB
Grał ktoś w demo GRIDa na PS3 używając kierownicy? W ogóle da się? Bo wcześniej grałem w demko na PC i w nim była obsługa kierownicy. Chociaż force feedback mi się włączył może dwa razy. Zauważyłem, że grając w demko na PC używając kierownicy mogłem nieco szybciej pokonywać zakręty niż grając w demo na PS3 używając SixAxisa.

Co do trybu online to ja jestem pod wrażeniem. Nawet w takie demko gra się wyśmienicie. Wczoraj grałem chyba z 2 godziny bo tak wciąga. Na pierwszym zakręcie najlepiej jest specjalnie nie atakować i najlepiej jest po prostu puścić innych. Ja tak robiłem i zawsze po pierwszych zakrętach byłem kilka pozycji z przodu podczas, gdy inni kasowali swoje samochody na pierwszym zakręcie. Lepiej jest uważać bo nie można zjechać do boksu by naprawić samochód. Zbyt mocny dzwon to koniec wyścigu.
mczaper
GRiD ozłocone!
http://www.kikoo.pl/news/879-1/GRiD-ozlocone/
PiotrB
Detale trybu multiplayer i potwierdzenie ilości tras i torów (80 !)

http://www.codemasters.co.uk/press/?showarticle=11670

EDIT:

Lista tras i torów:

Circuito del Jarama
Nürburgring GP circuit
Donington Park
Istanbul Park
Milan
Le Mans
Circuit de Spa-Francorchamps
Okutama Grand Circuit
Yokohama Docks
Shibuya
Mount Haruna
San Francisco
Washington DC
Detroit
Long Beach

Każdy z nich będzie w wielu konfiguracjach. Z tego ma wyjść aż 80 tras/torów? ohmy.gif
FLooK
Może będzie jak z Suzuką (East Suzuka) lub jak z Nurburgring(Północna pętla, tor F1). Plus Revers'y i Wet'y. Ale i tak mało tego trochę.
PiotrB
No właśnie o to chodzi. Tylko, że te tory co ja znam (licencjonowane) są w najwyżej 2 albo 3 konfiguracjach nie licząc wersji na deszczu, a tu wychodzi, że każdy z tych torów powinien być w 5-6 konfiguracjach. Z tego co wiem to licencja zabrania ścigania się na reversach prawdziwych tras (choć w Enthusia był wyjątek). Tak czy siak lista bardzo fajna. Z wielką przyjemnością sprawdzę Spa czy Donington wersji HD.

Oficjalna lista fur:

DALLARA FORMULA 3
FJ 1000
BMW 320si
CHEVROLET CORVETTE C5-R
CHEVROLET CORVETTE C6-R
CHEVROLET CAMARO CONCEPT
CHEVROLET LACETTI
MAZDA 787B
MAZDA RX-7 FD3S
TOYOTA SUPRA
TOYOTA COROLLA GT-S (AE86)
TOYOTA SOARER (JZZ30)
SUBARU IMPREZA
PONTIAC GTO
NISSAN 350Z
NISSAN SILVIA
NISSAN SKYLINE GT-R Z-TUNE
NISSAN R390 GT-1
TVR TUSCAN CHALLENGE
PORSCHE 911 GT3 RSR
PANOZ ESPERANTE
SPYKER C8 SPYDER
LAMBORGHINI MURCIELAGO RGT
ASTON MARTIN DBR9
SALEEN S7R
COURAGE C65
COURAGE LC70
LOLA B05/40
LOLA B06/10
FORD MUSTANG GT-R CONCEPT
FORD MUSTANG BOSS 302
DORAN RACING JE4
DODGE VIPER SRT10
MOPAR DODGE CHARGER SRT8 DRIFT
DODGE CHALLENGER CONCEPT
KOENIGSEGG CCXR
KOENIGSEGG CCGT
PAGANI ZONDA R
AUDI R10 TDI
CREATION CA06/H-JUDD
JUPITER EAGLERAY MK5
HONDA NSX-R
PLYMOUTH AAR 'CUDA
FLooK
CYTAT(PiotrB @ 16 05 2008, 20:34) *
HONDA NSX-R

icon_twisted.gif
Jest w demie?

A tak ogólnie to coś mało tych fur.
Więcej torów niż aut ;]
PiotrB
W demko jest tylko BMW 320SI, Ford Mustang GTR i Nissan Silvia S15. Fur nie za dużo, ale chociaż wszystkie są wyścigowe.
nWo
a wiecie ze twórcy mogli dać tylko KOENIGSEGG i PAGANI ZONDA i nikt by nie narzekał na dwie furki w grze smile.gif

3 najważniejsze cechy, z powodu których ta gra będzie super miodna

1. dynamizm
2. koenig i zonda
3. niegłupi model jazdy, który można sobie szybko łatwo przyswoić i mało osób, no chyba ze jakiś debil będzie narzekać ze nie może sie nauczyć albo jest dla niego za trudny closedeyes.gif
Konf
Witam:)
Mam do was pytanie...
Czy wy tez macie problemy z wygladzaniem krawedzi w tej grze ?? glownie to widac na cienki przedmiotach w grze oraz na tablicy wynikow?
adi
CYTAT(Konf @ 17 05 2008, 10:54) *
Mam do was pytanie...
Czy wy tez macie problemy z wygladzaniem krawedzi w tej grze ?? glownie to widac na cienki przedmiotach w grze oraz na tablicy wynikow?

Ja tez mam z tym problemy,no za żadnego nie mogę wygładzić krawędzi ,w innych grach jakoś łatwiej to się robi.
Edit.spróbuj L1+R1+kwadrat wink.gif
Łebi
Mam do was pytanie...

Tak, też zauważyłem problemy z aliasingiem. Coś za coś, zniszczenia, dynamika za aliasing hehe. Zresztą produkty Codemasters nigdy grafą nie zabijały smile.gif
Konf
CYTAT(adi @ 17 05 2008, 11:05) *
Mam do was pytanie...

Ja tez mam z tym problemy,no za żadnego nie mogę wygładzić krawędzi ,w innych grach jakoś łatwiej to się robi.
Edit.spróbuj L1+R1+kwadrat wink.gif

A co to za kombinacja klawiszy ?smile.gif nie zartuj sobie biggrin.gif

Wlasnie sie zastanawiam czy to nie wina HDMI i nie przezucic się na component ... bo praktycznie w kazdej grze mam problemy wlasnie z wyladzaniem ... oraz czasmi z synchronizacja pionowa... czy ktos probowal na tym kablu odpalac gry?
Wczesniej mialem xboxa podlaczonego przez VGA i nigdy nie mialem takich problemów smile.gif
adi
Niestety zmiana kabla nic nie pomoże jesli chodzi o V-sync i wygładzanie.Sa teorie że po componencie jest nieco mniej ostry obraz przez co ząbki są mniej widoczne ,ale jest to tak minimalna róznica że ciężko to zauważyć.
a z kombinacją klawiszy to joke of course bo trochę smiesznie sformułowałeś pytanie wink.gif
Dla mnie z kolei grafika GRIDA wydaje się zbyt "miekka"-trochę jest wrazenie jakby cały czas był załozony jakiś filtr z replaya.
Ale nie narzekam,wole to niż nieco sterylne Forza i GT wink.gif
Łebi
Mozna też ustawić w tv ostrosć na minimum hehehe wink.gif
Konf
CYTAT(Łebi @ 17 05 2008, 11:23) *
Mozna też ustawić w tv ostrosć na minimum hehehe wink.gif

hehe, nom tez dobry sposob biggrin.gif nic trudno musze sie przyzwyczaić...
Arek_
No i co, nikt nie chce tego BMW? Nawet PiotrB?

Jakby co to linki:
ranking do wygrania BMW
1st 1.13.72 5th 1.13.86
ranking do wygrania Mustanga
1st 1.39.46 5th 1.40.16
mczaper
nie no z tymi czasami to jest lipa. Moj najlepszy to 1.15.82
CHINDOOS
Mój to 1:19:42 confused.gif W ogóle nie czaję tego modelu jazdy... Mam wrażenie jakby te samochody nic nie ważyły, albo wyścig rozgrywany był w kosmosie.
mczaper
Na tej trasie to tylko trzeba uzyc hamulca przy 2-3 zakretach reszte robisz na pelnym gazie ;P nawet ta nawrotke (4 zakret)
El Loco Chocko
Zakladam ze wylaczyles wspomagacze ze wsjo* na pelnym gazie ladujesz ;/

*oprocz tych dwoch-trzech
CHINDOOS
Gram bez wspomagaczy oczywiście... Hamowałem na większości zakrętów (przyzwyczajenie z GT wink.gif ) Będę musiał spróbować Waszego sposobu bo w sumie nie pomyślałem że tak w ogóle się da biggrin.gif
mczaper
CYTAT(El Loco Chocko @ 22 05 2008, 13:25) *
Zakladam ze wylaczyles wspomagacze ze wsjo* na pelnym gazie ladujesz ;/
*oprocz tych dwoch-trzech

No to zle zakladasz tongue.gif wspomagacze wlaczone...
El Loco Chocko
Znaczy sie kozak...
CHINDOOS
Włączyłem wspomagacze i faktycznie mieliście rację. Kręcę lepsze czasy o ponad 3 sek (1:16:08). Trochę to bez sensu że w ten sposób jest szybciej confused.gif Teraz jazda przypomina Burnouta... W sumie nie wiem co o tym myśleć bo nastawiałem się bardziej na symulację, a tu bliżej do Ridge Racera niż do GT. Z drugiej strony gra się całkiem przyjemnie...
LiSoQuan
Jestem po pierwszych okrazeniach na full version... gra bardzo dobra.. tak jak demo... ale prosto plusy i minusy:

+
dynamika
udzwiekowienie jedno z lepszych w grach o "wyścigach"
multi bezproblemowe juz kilka godzin po premierze a kilkadziesiat meczy to wyboru.
grafika ładna ale nic nadzwyczjnego...

-
... wszystkie trasy sa jakies takie zóltawe.. za duzo tego słonca (nie liczas momentów jazdy w nocy)
muzyka ktora w demie tak fajnie brzmiala odrazu sie znudzila, ciagle to samo
najwieksza wada jak jest od poczatku serii Race Driver to kilka kategori typu LeMans, Muscle Car, Destraction Derby czy formula i co za tym idzie po 3 samochody z kazdej kategori i około 3 tory czyli... lubisz Turist Car championship to i tak nie pograsz za duzo w tą serie, nie ma ligi itp. Pasuje tu powiedzenie "Jak cos jest do wszystkiego to jest do niczego"
kolejny minus to mała róznica w prowadzeniu samochodów róznych kategori... tylko wygladem sie różnią

Ogolnie polecam bo na PS3 w tej chwili dobrej arcadowej scigałki nie ma (wiem wiem, burnout ale dla mnie jest nudny)
Emtebe
CYTAT(LiSoQuan @ 31 05 2008, 13:17) *
-
... wszystkie trasy sa jakies takie zóltawe.. za duzo tego słonca (nie liczas momentów jazdy w nocy)

Podobnie jest z Colin McRae Dirt. Trasy, zwłaszcza te na otwartym, piaszczystym terenie są zbyt jasne (żółte)... To chyba będzie znak rozpoznawalny ścigałek od Codemasters na PS3. Ciekawe jak to na Iksie wygląda.
Arek_
CYTAT(LiSoQuan @ 31 05 2008, 13:17) *
Ogolnie polecam bo na PS3 w tej chwili dobrej arcadowej scigałki nie ma (wiem wiem, burnout ale dla mnie jest nudny)

Otóż jest i jest to GTA4, gdzie wyścigi online, są znacznie lepsze niż BP i nie mniej symulacyjne smile.gif niż GRID i dlatego GRID-a nie kupuję na razie.
LiSoQuan
No to juz zalezy od gustu.. grałem w GTA4 tzn w wyscigi i nic ciekawego .. jak cała gra.
Poprostu.. komu spodobało sie demo to polubi bardzo pełna wersje... ale...

Pograłem wiecej i sie okazuje ze jest jeszcze lepiej ...

poczatkowe wyścigi sa tylko dla zarobienia kasy aby załozyć swoja drużyne.. co dalej, wybieramy (malujemy) samochody na swoje wojenne barwy (widocznbe w online) , wybieramy sponsorów i gramy w wybranych seriach jednak nadal na dwóch.trzech torach na krzyż. PLus taki ze zakazdym razem jak zaczynamy "sezon" w tej samej serii to trasy zmeiniaja konfiguracje lub kolejnosc.
Z czasem gra sie rozkreca

Z początku trudno mi było grac na kierownicy.. na padzie dużo lepiej... wogóle nie mogłem utrzymac samochodu w prostej linii... juz chcialem grac tylko na padzie.. ale poszperałem w ustawieniach.. podstawa to zmienic w opcjach na 900 stopni jesli jest taka mozliwosc ale i tak jest całkiem inaczej niz w GT5.
Po kilkunastu wyscigach juz jest ok a nawet lepiej... ładnie działa DFP, różne drgania, nawet jak zmianiamy biegi to idzie to wyczuc na kierownicy.

Online wysmienity, rozmowy głosowe jak w COD4 czyli bezproblemowe i wyrazne, mozna kickowac osoby, ktore sa idle itp. ale niestety nie ma listy przyjaciół z PSN, szkoda.
CHINDOOS
Co tak temat ucichł? Oprócz LiSoQuan'a jeszcze nikt nie ma tej gry? Czekam na więcej opinii bo nie wiem czy kupować czy nie...
Incognitos
CYTAT(CHINDOOS @ 4 06 2008, 08:18) *
Co tak temat ucichł? Oprócz LiSoQuan'a jeszcze nikt nie ma tej gry? Czekam na więcej opinii bo nie wiem czy kupować czy nie...

Ja nie kupuję bo czasu brak na to wszystko... ale po co Ci opinie skoro było Demo??? Ja po kilku godzinach pykania w demko wiedziałem, że to jest to i żadna negatywna wypowiedź by mnie nie zniechęciała... tak samo na odwrót...
aux
Straszne mam ciśnienie na tą grę, ale portfel pusty, a cena mało atrakcyjna. Poczekam na edycje z 3 regionu. Interesuje mnie czy gierka chodzi płynnie i czy nie ma żadnych problemów typu freez, reset etc. Dzielcie się wrażeniami szczęśliwcy.
LiSoQuan
Niestety dwa raz w online zawiesiła się konsola ze tylko z tyłu guzik power zadziałał. Ale po zatym to wszystko git działa.. ładnie Ktos na innym forum powiedział ze Grid to taki COD4 dla samochodówek.
Ocelot
Zrobiłem dzisiaj małe zakupy: Grid i CoD4:Game Of The Year - i muszę powiedzieć że jest średnio. Dałem bratu pograć trochę coby popatrzyć z roli widza i gra spowalnia przy większej ekipie kierowców(nie jest to spowolnienie typu odpalenie CRYSIS na 800mhz 128 ram, ale jednak nie jest to czymś co powinno mieć miejsce). A pozatym dam relację po kilku godzinach/dniach obcowania.. pozdrawiam
PiotrB
W przyszłym tygodniu powinien ukazać się pierwszy patch do GRIDa. Oto lista zmian:

CYTAT
This may be subject to change

This isn't yet totally final, and I will update this post if the team apprise me of new changes.

GRID Patch change list.

Network bug fixes
• When viewing in spectator mode – wheels should now turn correctly.

• Session searching now functions correctly when there are lots of full sessions (PC and PS3).

• Track and route options no longer change when host gets back to lobby in private/LAN.

• Race results are now correct if a host migration occurs at the end of the race.

• Other player’s progress/positions are now correctly updated when you enter the race results screen.

• Several NaN (brown screen) related fixes. (also this should fix the "thousand-mile-warp")

• Increased bandwith use in network games (to reduce lag)

• Fixed a problem whereby it was only possible to upload one world record ghost to each track (PC and PS3)

• Race to race lobby timer is now 15 seconds

• A timer has been added showing how long the session has been up and running is shown on the tickertape after joining a session.

• Changes to what is displayed in lobby when a player has kick votes.
o The player who has been voted for can see this fact and the number of votes they have received.
o Players who have voted to kick someone can see who they voted for but cannot see the number of votes.
o Players who have not voted do not see anything.

• Added ability to get the next page of sessions in private session results (PC and PS3)

• Banned sessions no longer appear in private session list.

• Reverse gear is now disabled for the first two seconds of a network race to stop players reversing off the start line.

• Added ability to change collision types in online and LAN sessions (not enabled in Demolition Derby).
o Forward Only (this is the normal behaviour for Ranked/Unranked)
o On (Collisions are always on)
o Off (Always off).

• Numerous anti griefing checks to turn off collisions when players are griefing.

• Fix for distance shown in distance online stat.

• A warning message is now shown the first time you enter system link.

• In non-drift races, the race results screen shows the fastest lap that each player achieved in that race.

• When a player retires or terminally damages in race, a message telling all players of this fact is sent to the chat system so displayed in the overlay in game.

• Cars become semi-transparent when collisions are turned off due to griefing.

• Improvements to prediction system to reduce effects of lag when players are close by

Game - general

• Xbox 360 achievement fix. (Drive 'em all)

• Several optimisations and performance improvements.

• It is now possible to look left and right while in bonnet camera.

• Fix for a hang when selecting a gear outside the gears available on the vehicle (this was possible with H-Shifter)

• Fix for cars very occasionally flying into the air when hitting kerbs.

• Fixes for custom action maps

• Track rendering optimisations.

• Brown screen problem no longer awards achievements or causes glowing white cars.

• Fix for airborne achievement – now awarded even if car flips upside down during jump

• Fixed frame rate stalls and stuttering on Xbox 360.

PC Specific Changes
• Added support for Xinput wheel and Logitech Rumblepad 2, including default action map configurations.

• Adding ability to use H-pattern shifter in custom configuration by allowing configuration of gears 1 to 6 and reverse. Same for boost.

• Fix for missing Force feedback on Vista.

• Given user the ability to configure use of a pad or wheel through the hardware config xml file, this means that if the game fails to auto-detect the device type, they can specify it themselves.

• Changing microcode optimisation level for NVIDIA 7xxx series graphics cards to reduce a pause when using each shader for the first time.

• Adding support for triple head displays.

• Graphical corruption fix when using multiple GPU’s.

• Network chat text made less obtrusive.

• Numerous on-going compatibility fixes.

• Improvements to shadows for certain resolutions/aspect ratios.

Teraz z innej beczki. Ostatnio poczytałem tu i ówdzie i okazało się, że jak niektórzy kręcili tak znakomite wyniki w konkursie: "wygraj BMW". Jeden z użytkowników forum GRIDa napisał, że stosując taktykę hamowania na ścinaniu zakrętów osiągniemy lepsze czasy. Chodzi o to, że nie hamujemy przed zakrętem (tak jak się powinno robić) tylko wytracamy prędkość ścinając jakiś zakręt po trawie co w przypadku toru Jarama jest dość proste. Więc szkoda, że Codemasters nie wprowadziło odpowiedniego systemu kar np. takiego jaki był w ToCA RD3 (świetnie się sprawdzał w time trial).

Tak czy siak za niedługo kupuję tą grę. Głównie dla trybu online.
artex
Grid na gametrailers dostał ocenę 9.0 thumbsup.gif recenzja GRID
LiSoQuan
A wie Ktos jak zakładac prywatną gre ??? Tzn ja wiem że wybieramy private i zaczynamy sesje tylko ze ta sesja nie jest widoczna dla osoób ktore chca sie polczayc (ekipa PSN). Tak jest z kazdej strony tzn czy ja zakladam czy Ktos inny z tej ekipy... ja mam zewnetrzne IP i wszystkie porty odblokowany (PS3 jest DM Zone) ale nic to nie daje.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.