Pomoc - Szukaj - Userzy - Kalendarz
Pełna wersja: Singstar
Forum PSX Extreme > Platforma > Sony > PS3
Stron: 1, 2
balthier
Co nowego w kwestii Singstar ? SCEE ujawnił garść nowych elementów dotyczących tej gry.

Zobaczcie sami

Nowe informacje

YETI
SingStar for PS3 PAL dated for July 25 2007
http://www.sonyprotectiongroup.com/?/content/view/79/1/
izi
orientuje sie ktos na forum na kiedy Sony przelozylo premiere Singstar?
Butcher
24.08.2007 UK (realniejszy wrzesień)
13.11.2007 USA - LOL smile.gif
Sarge
A wie ktoś już może czy były jakieś potwierdzenia w kwestii płatności, tj. ile zapłacimy przykładowo za pojedynczy utwór?
Emiel
Wciąż nie chcą podać takich informacji. Myślę, że zostanie to podane około GC, w końcu w zasadzie wtedy wychodzi gra w Europie.
Ural
CYTAT(Sarge @ 10 08 2007, 20:29) *
A wie ktoś już może czy były jakieś potwierdzenia w kwestii płatności, tj. ile zapłacimy przykładowo za pojedynczy utwór?

Ceny będą zależeć od utworu - a jak się będą kształtować, to zobaczymy, ale z tego co wiem, to od 1 euro.
Maximmus
Ale się wkurzam!!! aaaaaa.
Kto zna date premiery Singstar na PS3!!! Kupiłem konsole w dniu premiery bo Singstar miał być lada dzień... i tak "bystrzaki" odkładają date premiery co miesiąc o miesiąc a teraz wogóle znikneła z planów wydawniczych. Pojawiły się recenzje, a gry jak nie było tak niema... tylko że ja kupiłem konsole specjalnie dla tej gry! Oszuści i nieudacznicy z Sony! Niepotrafia nic dobrze zrobić. Takie głupie PsStore rok juz pół roku robią i nie moga zrobić... ja bardziej skomplikowane projekty robie w kilka tygodnii - NIUDACZNICY!

Ktoś zna date?
YETI
nie
Emiel
No jak ostatnio jest przeniesiona na październik. Sądzę, że właśnie w tych okolicach wyjdzie.
Maximmus
Zgadnijcie... poraz kolejny została przełożona premiera, w PSX EXTREME podana na 28.09.2007
Dzwoniłem do ich sklepu i jakiś uprzejmy pan z lekka "przepitym głosem" powiedział mi że premiere przesunieto na bliżej nieokreslona przyszłość!
Jejku... jakie "Sony" to nieudacznicy to głowa boli, jak dla mnie "japońce" to aroganckie chamy, obiecywali Singstar w marcu i co miesiąc przekładają premiere, naciagneli mnie na premiere a tak to bym kupił dopiero teraz albo jeszcze puzniej(bo dopiero teraz zaczynają wychodzić jakieś konkretne gry) bo ja kupiłem konsole właśnie dla SIngstar!!!
Złodzieje! hehehe
Do Ziobro z Nimi wink.gif
Ural
To ja mam jeszcze gorsze przypuszczenia. Że SingStar wystartuje razem ze zlokalizowanymi PS Store (co wydaje się całkiem logiczne), a biorąc pod uwagę, że owe zlokalizowane PS Store (w tym polski) mają się ukazać w grudniu, to obstawiam, że na ów moment przesunięto premierę nowego SingStar. Mam nadzieję, że się tutaj mylę, ale takie posunięcie wydaje się o tyle sensowne, że bez zlokalizowanego PS Store nikt sobie utworów nie kupi. Chyba, że Sony jednak rozegra to nieco inteligentniej i wypuści faktycznie w październiku/listopadzie wersję na BD wraz z mikrofonami bezprzewodowymi - no, ale jak wiadomo to nic pewnego. Szkoda, bo gra faktycznie wydawała się już gotowa - opóźnienie tłumaczę tylko kwestiami związanymi z usługą internetową, bo tylko to może powstrzymywać premierę...
tomci23
na amazon.co.uk dalej widnieje data 28 :D
Maximmus
A tu mamy nową date premiery... na 30 listopada, to poslizg juz nie o miesiąc ale o dwa miesiące... żenada. Jacy oni są beznadziejni... (Sony)
Inna sprawa że w PSX EXTREME ukazała się recenzja, pytanie tylko czego?
Jakoś niechce mi się wierzyć że dostali to na Bluray, niestety ale chyba przyłapałem ich na pisaniu recenzji i wystawianiu oceny z materiałów prasowych! Albo jak opisywali VF i HS... podniecając się grafiką w 1080p hahaha....
Niezła wtopa, bo mi sie VF nie odpaliło w Full HD a HS to wiemy wszyscy jak jest smile.gif. Mają szcześcieże kupuje ich dla poczucia humoru:) - no mam nadzieje że jak wyjdzie Singstar na pS3 to ponownie umieszczą recenzje ale już na podstawie "GRY", hehehe... zresztą mozna było się zjażyć od razu, bo zwykle do tego typu gierek to się przebierają/wygłupiaja a tutaj nie było nic...

http://shop.gameplay.co.uk/webstore/produc...t_gen_with_mics
Maximmus
Szopki ciag dalszy... poniewaz zbliza sie listopad... Sony tradycyjnie przelozyla premiere Singstar w mysl ideaii "CO MIESIAC O MIESIAC"

I zeby nie bylo ze PRowcy z Sony to dno, zostawoli sobie furtke informujac ze Singstar ukarze sie byc moze w przyszlym roku.
Jejku, jejku... hahaha, jakie to przebiegle... jacy oni sprytni... ZWOLNIC DZIAL PR SONY!

Moze czesc pracownikow Sony powinna przejsc do Atari, tam ich "kompetencje" napewno docenia hahahahaha

Logiczne jest ze Singstar nie wyjdzie w tym roku, a moze i wogole, bo od poczatku wydawala mi sie niejasna "prawna" strona projektu.
Oczywiscie zaden Idiota z Sony nie wpadl na to! Dopiero teraz zorientowali sie ze cos nie HALO?

tu link
http://www.gry-online.pl/S013.asp?ID=37134

ps. "testownie uslugi sieciowej", wlasnie za takie brednie powinni ZWOLNIC DZIAL PR SONY, za brak szacunku do klientow ktorych uwazaja za debili, problem polega na tym ze my wiemy ze "testowanie" nie trwa tak dlugo... i kto tu DEBIL?

hehehe
tomci23
wiadomo cos na temat konkretnej daty wydania ?? gdziesz czytalem ze podobno 7 grudzien
polaki899
CYTAT(tomci23 @ 8 11 2007, 18:03) *
wiadomo cos na temat konkretnej daty wydania ?? gdziesz czytalem ze podobno 7 grudzien

Dzis na ThreeSpeech pisza ze singstar bedzie 7 grudnia. Wiec bedziemy mieli duza aktualizacje psstore bo dojdzie prawdopodobnie singstore. Moze przy tej okazji sony wyda wreście nowa wersje fw.2.xx z funkcjami o których zapomnieli w tej aktualizacji biggrin.gif
Maximmus
http://www.ps3site.pl/znamy-ceny-dodatkowy...ow-do-singstara

Podobno cena za utwor 5-6zl, czyli akceptowalna... niestety nowy ZONK, w sklepie dostepne tylko 40 utoworow! A mialo byc 300 na start. Cos pani Paulina sobie nie daje rady z projektem. Mozliwe ze chodzi o zwykla pazernosc a nie brak kompetencji w tym przypadku...
Bylo juz tyle niespodzianek, wiec nic mnie nie zdziwi, w zamian dostejemy produkt ale nie dopracowany(mala liczba utworow).
Emiel
Nie w tym rzecz podobno piosenki mają się pojawiać stopniowo co tydzień z massive updatem już w tygodniu od premiery gry. Ja myślę, że boją się po prostu ataku na serwery ludzi, którzy będą chcieli kupić piosenki zaraz po premierze. Niestety online od Sony żółwi.
Maximmus
zobaczymy ile bedzie w kolejnym pakiecie... powinnie uostepniac gotoey pakity po nizzej cenia np. r&b
albz74
CYTAT(Maximmus @ 15 11 2007, 09:33) *
Bylo juz tyle niespodzianek, wiec nic mnie nie zdziwi, w zamian dostejemy produkt ale nie dopracowany(mala liczba utworow).

70 piosenek na starcie to mało ? Kupisz wszystkie 40 ze sklepu na dzień dobry ?
Maximmus
Malo... zebys wiedzial ze gdyby bylo 300 kupilbym wiekszosc... od tych 70 odejmimi te ktore ci sie nie podobaja i zostaje znacznie mniej.

Jak ja dle Singstar kupilem konsole... mialo byc w marcu... i mnie oszukali(zlodzieje;) teraz bym kupil za 1500zl nowke
Emiel
CYTAT(Maximmus @ 15 11 2007, 15:12) *
zobaczymy ile bedzie w kolejnym pakiecie... powinnie uostepniac gotoey pakity po nizzej cenia np. r&b

Podobno tak właśnie będzie. Będą packi z danego gatunku, pojedyncze piosenki, albo packi danego artysty i wtedy oczywiście taniej. Sądzę, że na początku to będzie raczkować, ale szybko się rozkręci. Szczególnie, że niektórzy mogą kupować piosenki na sylwestra.
Sialala
mam nowego Singstara. jak zawsze - dopiero po jakiejs wiekszej imprezce bedzie go mozna odpowiednio ocenic, ale pierwsze wrazenie: stary, dobry Singstar ze sklepem internetowym. mi nic wiecej do szczescia nie trzeba - szczegolnie jesli beda dodawac co tydzien kilkanascie kawalkow. brak obslugi DD5.1 troche boli, podobnie jak rozne poziomy glosnosci utworow na plycie - czytaj: nic sie nie zmienilo wink.gif no i troche malo teledyskow w HD... cena za piosenka - €1.49
Emiel
Sialala, a nie wiesz czy są/będą zestawy z bezprzewodowymi mikrofonami? Bo inaczej to ja się nie bawię... smile.gif
Sialala
CYTAT(Emiel @ 8 12 2007, 01:09) *
Sialala, a nie wiesz czy są/będą zestawy z bezprzewodowymi mikrofonami? Bo inaczej to ja się nie bawię... smile.gif

na razie sa tylko z kabelkami. na filmiku przed gra sa jednak mikrofony bezprzewodowe. jednak u mnie na wiosce takich zestawow jeszcze nie mieli. ponoc po nowym roku...
Beck
Singstar z PS2 dziaa normalnie na PS3 a czy stare mikrofony dzialaja z nowym singstarem?? Jesli tak to jaka jest roznica pomiedzy starymi a nowymi mikrofonami??
Łebi
tak, stare mikrofony działają z nowym SS.
Cisek
Czy nowy Singstar jest gdzieś już dostępny na terenie Polski?
rozz
W ultimie widzialem cena 239 tylko (dostawa w drodze) A sklep singstar juz jest dostepny dla polski?jak tak to jaka cena za pakiet i ile jest tam piosenek????
Towarzysz
Singstary w Polsce sa na razie dostepne tylko na allegro. W sklepach nigdzie nie widzialem.
Gre bede recenzowal podczas imprezy sylwestrowej smile.gif
PiekielnyZ
Ja widziałęm singstara w media markt za 219zł szkoda tylko że nie miałem tyle kasy przy sobie tongue.gif
Deadeye
CYTAT(PiekielnyZ @ 22 12 2007, 20:29) *
Ja widziałęm singstara w media markt za 219zł szkoda tylko że nie miałem tyle kasy przy sobie tongue.gif

z mikrofonami?
PiekielnyZ
Tak z mikrofonami choć wolałbym wersje bez bo mam mikrofony z singstara z ps2
hipcio
Jestem juz po pierwszej imprezce z singstarem w roli glownej. Co tu duzo mowic ... stary swietny singstar. Seryjny repertuar piosenek jest wg mnie beznadziejny (za duzo rocka a za malo n'sync, backstreet boysow czy spice girls), ale pare kawalkow naprawde daje rade (gorillaz - feel good inc, britnej - toxic). Tylko czekam na kolejne aktualizacje singshopu (Jackson dalby rade). Apropo singshopu, obecnie w sklepie jest dostepnych okolo 60 piosenek (glownie jakies hity z lat 80tych, niezbyt ciekawe). Serwisem My singstar sie jeszcze nie bawilem ale zapowiada sie smakowicie.

Wkurza mnie jedna rzecz .. a mianowicie ze nie mozna wylaczyc vocalu (zeby byl sam instrumental), wkurza to niemilosiernie. to tym masz sie drzec i robic z siebie idiote a nie sluchac piejacego gdzies w podkladzie Justina.

Niech tylko wzuca z czasem do singshopu jakies kawalki disco polo smile.gif))))
rozz
A sa jakies polskie piosenki???

znalazlem receznzje (http://polygamia.pl/recenzja-singstar-ps3) z kórej wynikia ze nie ma polskich piosenek wie ktos czy to sie zmieni w najbliszym czasie?? W sumie cena za piosenke z teledyskiem 5 zł to nie zadurzo szkoda tylko ze nie w hd:(
Qra
CYTAT(rozz @ 31 12 2007, 10:15) *
znalazlem receznzje (http://polygamia.pl/recenzja-singstar-ps3) z kórej wynikia ze nie ma polskich piosenek wie ktos czy to sie zmieni w najbliszym czasie?? W sumie cena za piosenke z teledyskiem 5 zł to nie zadurzo szkoda tylko ze nie w hd:(

A po co Ci tekst piosenki w HD? To nie GT mellow.gif
rozz
no w hd to jednak "troszke" ladnieszy obraz myslalem ze to standart na ps3.Ale jak ktos lubi oglodac teledyski w gorszej jakosci no to jego sprawa ja bym sie nie pogniawal jak by byly podciagniete do hd
nightrunner
jeśli byłyby teledyski w HD to coś czuję, że dysku twardego szybko by zabrakło tongue.gif
rozz
No to fajnie by bylo jak by mozna sobie wybrac jaka sie chce jakosc.Ja narazie czekam na wszystkie polskie piosenki z poprzednich sigstarów i dopiero sie zastanowie nad zakupem.Bo nie ma to jak powyc po polsku po paru glebszych biggrin.gif
Maximmus
Panowei, ja bylem bardzo napalony na kupno Singstara... niestety narzie ten produkt jest dla mnie nie zadowalajacy.
-brak bezprzewodowych mikrofonow
-linia wokalna w tle
-brak teledyskow HD
-mala liczba piosenek
-brak polskich piosenek

To podstawowoe WADY.

Ponadto jesli przejrzycie opublikowana dzis liste wydawnicza tytulow na ps3 w maju ma byc premiera... SINGSTAR... hahah i wydaj mi sie ze to nie blad, bo "ten" singstar to dlamnie wyglada jak jakas beta bez porzadnej kampani promocyjnej i bardzo niedopracowana.
Metal
Jesli odpale se Singstara z PS2, to czy będzie z nim współpracować kamerka PS Eye zamiast Eye Toy'a?
Ural
Powinna.

Powiem szczerze, że kupiłem nowego Singstara i jest ok - tylko te kable faktycznie wkurzają... Próbuję nabić sobie rangę Singstar na medium, ale ciężko smile.gif.
Sialala
CYTAT(Metal @ 8 01 2008, 00:43) *
Jesli odpale se Singstara z PS2, to czy będzie z nim współpracować kamerka PS Eye zamiast Eye Toy'a?

postaram sie jutro sprawdzic i dac znac
Ilona1973
Według mojej oceny nowy SingStar jest czaderski.Jest jednak kilka słabych punktów...
Zakupiłam 4 utwory z SingStore,które po załadowaniu są w tym samym miejscu co kawałki z płyty.
Moim zdaniem sklepik jest zbyt ubogi w piosenki.Niektórych utworów nie słyszałam nigdy i wrzucone są jakby na siłę.
Polskich kawałków nie ma wcale i przypuszczam,że nigdy ich tam nie będzie.
Problem jest też z nowościami i pakietami...W ciągu tygodnia nie przybywa ani jeden nowy utwór.
Widać,że sklep ten jest nastawiony bardziej na angoli i ich gust.
Bardzo podoba mi się oprawa graficzna i możliwość zmiany tapety wraz z muzyką w tle.
CYTAT
tylko te kable faktycznie wkurzają

Dokładnie smile.gif
Liczyłam że już od początku SS będzie z mikrofonami bezprzewodowymi.

CYTAT
Próbuję nabić sobie rangę Singstar na medium, ale ciężko

Ural całkiem ładnie śpiewasz smile.gif
Niechcący trafiłam na Twój profil gdzie zapisane były chyba 2 kawałki jakie śpiewałeś on-line.
Ja na razie tylko próbuję i wychodzi mi średnio. Nie podchodzę jeszcze do poziomu medium wink.gif
Ilona1973
Czas odświeżyć temat smile.gif
Pojawiły się w sklepie SingStore nowe kawałki.
Jest tego 7 sztuk ale nabyłam tylko Marillion -"Incomunicado".
W sumie znowu jakieś brytyjskie pseudo rockowe kawałki. Słabo się postarali sad.gif

Edit:

Na 20 lutego zapowiadają kolejne nowe piosenki na SingStore.
Musiolik
Duży update Singstore’a
http://musiol.wordpress.com/2008/02/28/duu...ate-singstorea/
mozi
to inaczej - czy jak mam singstara na ps3 i zakupie stara wersje z ps2 to zadziała z mikrofonami od nowej wersji?
Sialala
zadziala. to te same mikrofony.
Maximmus
mam pytanie... czy jest sposób aby mieć bezprzewodowe microfony.. przeróbka? dokupienie przejściówki?
jakiś pomysł?
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2008 Invision Power Services, Inc.